Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αλλεργια στο αγελαδινο και υποκαταστατα

Koalaki

Recommended Posts

Καλησπερα....κοριτσια εαν το μωρακι εχει αλλεργια στο αγελαδινο γαλα....τι δινετε σαν υποκαταστατο την υπολοιπη ημερα....σαφως γαλα αντιαλλεργικο αλλα τι γινεται με ταυπολοιπα γευματα της ημερας???? φυσικα οχι γιαουρτακι αλλα ουτε και τις κλασσικες κρεμες (ρυζαλευρο, σιταλευρο) γιατι περιεχουν αγελαδινο....

Καμια μανουλα αν το μωρακι της εχει αλλεργια στο αγελαδινο ας μου γραψει τι ακριβως δινει στο μωρακι της να φαει....

Ευχαριστω....

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!

Εμείς δίνουμε συνήθως ψωμάκι με μέλι ή μαρμελάδα, καθως και βιολογικά δημητριακά. Επίσης, ελιοψωμο, σταφιδοψωμο, σπανακόπιτα, μπομποτα, χαλβα, κουλουράκια νηστισιμα, κεικ πορτοκαλιού ή φανουρόπιτα (εννοείται σπάνια, σε αντικατάσταση των παιδικών μπισκότων).

Μπορείς επίσης να φτιάχνεις τις κρέμες αραβοσιτου με υποαλλεργικό γάλα.

Να ΔΙΟΡΘΩΣΩ ότι τα παραπάνω τα δίνω μετά τον πρώτο χρόνο. Τους πρώτους 6 μήνες δίναμε τη sinlac

Ευχαριστω πολυ κοριτσι μου....ξεχασα να γραψω οτι το μωρακι μου ειναι 9 μηνων περιπου....και να ρωτησω τι ειναι η sinlac??? καποια κρεμα να υποθεσω???? αχ τι να δινω στο μωρακι μου???? δεν γινεται φρουτο πρωι και φρουτο απογευμα???? πρεπει να αντικαταστησω τις κρεμες που περιεχουν αγελαδινο με καποιες αλλες...γιατι οπως ολα δειχνουν μας πειραζει το αγελαδινο....και τι θακανω που ειμαστε και πολυ φαγανες????

Καλησπέρα, εμείς έχουμε λίγες μέρες που διαπιστώσαμε ότι ξεπεράσαμε την αλλεργία!

Θα σου πω τι έδινα στην κόρη μου για φαγητό (για γάλα δεν γνωρίζω γιατί θηλάζω).

Το πρωί φρούτα, το μεσημέρι λαχανικά και κοτόπουλο και το απόγευμα αντί για κρέμες εμπορίου που έχουν όλες γάλα μέσα έδινα κουάκερ/βρώμη ή κεχρί (τα βρίσκεις στα βιολογικά αλλά και στα σούπερ μάρκετ!) βρασμένο με νερό και κάποιες φορές το εμπλούτιζα με αποξηραμένο δαμάσκηνο ή μήλο ή κάποιο άλλο φρούτο.

Για σνακ έδινα και δίνω αποξηραμένα φρούτα, σταφίδες, ρυζογκοφρέτες, ψωμί δικό μου (του εμπορίου έχουν γάλα και συνήθως και του φούρνου σαν ενισχυτικό γεύσης και απορροφητικότητας :shock::?)

Με υπομονή και προσοχή στα κρυμμένα γαλακτοκομικά(:wink:) θα το ξεπεράσετε!

lulop3.pngWyeQp2.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!

Εμείς δίνουμε συνήθως ψωμάκι με μέλι ή μαρμελάδα, καθως και βιολογικά δημητριακά. Επίσης, ελιοψωμο, σταφιδοψωμο, σπανακόπιτα, μπομποτα, χαλβα, κουλουράκια νηστισιμα, κεικ πορτοκαλιού ή φανουρόπιτα (εννοείται σπάνια, σε αντικατάσταση των παιδικών μπισκότων).

Μπορείς επίσης να φτιάχνεις τις κρέμες αραβοσιτου με υποαλλεργικό γάλα.

Αν είναι σπιτικά είναι πολύ καλές επιλογές!

Αν είναι εμπορίου και ειδικά η κρέμα συνήθως περιέχουν γάλα ή κάποια πρωτεΐνη αγελαδινού γάλακτος!

Φιλικά!

lulop3.pngWyeQp2.png

Καλησπέρα, εμείς έχουμε λίγες μέρες που διαπιστώσαμε ότι ξεπεράσαμε την αλλεργία!

Θα σου πω τι έδινα στην κόρη μου για φαγητό (για γάλα δεν γνωρίζω γιατί θηλάζω).

Το πρωί φρούτα, το μεσημέρι λαχανικά και κοτόπουλο και το απόγευμα αντί για κρέμες εμπορίου που έχουν όλες γάλα μέσα έδινα κουάκερ/βρώμη ή κεχρί (τα βρίσκεις στα βιολογικά αλλά και στα σούπερ μάρκετ!) βρασμένο με νερό και κάποιες φορές το εμπλούτιζα με αποξηραμένο δαμάσκηνο ή μήλο ή κάποιο άλλο φρούτο.

Για σνακ έδινα και δίνω αποξηραμένα φρούτα, σταφίδες, ρυζογκοφρέτες, ψωμί δικό μου (του εμπορίου έχουν γάλα και συνήθως και του φούρνου σαν ενισχυτικό γεύσης και απορροφητικότητας :shock::?)

Με υπομονή και προσοχή στα κρυμμένα γαλακτοκομικά(:wink:) θα το ξεπεράσετε!

Αχ ευχαριστω πολυ...θα παω να ψαξω στα βιολογικα να δω τι υπαρχει για να ταισω το μωρακι μου χωρις προβληματα επιτελους....οποτε ξαναγυρναμε στις κρεμες....εφοσον και το γιουρτι περιεχεο αγελαδινο, κριμα και ηταν μια καλη λυση γιαοταν πηγαινω περιπατο τωρα να δω τιθα δινω στην βολτα...μας...

Καλησπερα....κοριτσια εαν το μωρακι εχει αλλεργια στο αγελαδινο γαλα....τι δινετε σαν υποκαταστατο την υπολοιπη ημερα....σαφως γαλα αντιαλλεργικο αλλα τι γινεται με ταυπολοιπα γευματα της ημερας???? φυσικα οχι γιαουρτακι αλλα ουτε και τις κλασσικες κρεμες (ρυζαλευρο, σιταλευρο) γιατι περιεχουν αγελαδινο....

Καμια μανουλα αν το μωρακι της εχει αλλεργια στο αγελαδινο ας μου γραψει τι ακριβως δινει στο μωρακι της να φαει....

Ευχαριστω....

Το πιο εύκολο απογευματινό είναι λίγο από το μεσημεριανό με μακαρονάκι αστράκι ή μανέστρα(νυχάκι).

Αλλιώς φρούτα ξανά ή τις υποαλλεργικές κρέμες του εμπορίου ή κουάκερ με φρούτα.

NVVvp2.png

Αχ ευχαριστω πολυ...θα παω να ψαξω στα βιολογικα να δω τι υπαρχει για να ταισω το μωρακι μου χωρις προβληματα επιτελους....οποτε ξαναγυρναμε στις κρεμες....εφοσον και το γιουρτι περιεχεο αγελαδινο, κριμα και ηταν μια καλη λυση γιαοταν πηγαινω περιπατο τωρα να δω τιθα δινω στην βολτα...μας...

Εννουσα οτι πλεον γυρναμε αποκλειστικα στις κρεμες....γιατι μεχρι εδινα μια γιουρτι μια κρεμα μια τραχανα....αλλα ολα περιεχουν γαλα....οποτε θα οαω ναπαρω κρεμες με βρωμη, κουακερ, κεχρικαι τετοια...και να υποθεσω οτι τα φρουτα προστιθενται στις κρεμες για γευση ε?????

Για τις βόλτες σας μπορείς να δίνεις μπανάνα ή βραστά λαχανικά που δεν αλλοιώνονται λόγω ζέστης αλλά και βρώμη και κεχρί που θα τα έχεις φτιάξει από το σπίτι (ότι ώρα σε βολεύει γιατί τρώγονται ευχάριστα και κρύα ), θα τα βάλεις σε ωραιότατο ταπεράκι και είστε πανέτοιμοι για βόλτες!!!:-):-D;)

lulop3.pngWyeQp2.png

Διαφημίσεις

Εννουσα οτι πλεον γυρναμε αποκλειστικα στις κρεμες....γιατι μεχρι εδινα μια γιουρτι μια κρεμα μια τραχανα....αλλα ολα περιεχουν γαλα....οποτε θα οαω ναπαρω κρεμες με βρωμη, κουακερ, κεχρικαι τετοια...και να υποθεσω οτι τα φρουτα προστιθενται στις κρεμες για γευση ε?????

Δεν χρειάζεται να πάρεις κρέμες με βρώμη, κεχρί κλπ (αρκετά ακριβές χωρίς λόγο), αρκεί ή σκέτη, απλή βρώμη/κεχρί!:wink: Τα φρούτα τα προσθέτεις για γεύση, ποικιλία, βιταμίνες κλπ!

Στα βιολογικά έχει τραχανά χωρίς γάλα και αυγά ουσιαστικά είναι ζυμαρικό ζυμωμένο με ζωμό από λαχανικά! Τέλειο!!! (μπορεί να έχει και στα σούπερ μάρκετ)

lulop3.pngWyeQp2.png

Για τις βόλτες σας μπορείς να δίνεις μπανάνα ή βραστά λαχανικά που δεν αλλοιώνονται λόγω ζέστης αλλά και βρώμη και κεχρί που θα τα έχεις φτιάξει από το σπίτι (ότι ώρα σε βολεύει γιατί τρώγονται ευχάριστα και κρύα ), θα τα βάλεις σε ωραιότατο ταπεράκι και είστε πανέτοιμοι για βόλτες!!!:-):-D;)

Οκ αφου τρωγονται και κρυα μια χαρα θα μας κατσει...εκτος αυτου εχω και θερμο φαγητου που τα κραταει ελαφρως χλυαρα αλλλα τωρα λογω καλοκαιριου ειναι περιτος...

Σε ευχαριστω παρα πολυ....

• 1 month later...

θα ήθελα να ενημερώσω ότι υπάρχει κρέμα ειδική χωρίς γάλα γιατί δίνω κ εγώ του γιου μου που είναι 5μηνών.έχει κρέμα με ρυζαλευρο κ ρυζαλευρο με μήλο.εγώ του δοκίμασα την πρώτη κ την τρώει.:-P

hiEW.pngpFRip3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...