Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Recommended Posts

Είμαι σοκαρισμένη από το θάνατο αγαπημένης εξαδέλφης μου ετών 44 από επιθετικό καρκίνο ωοθηκών. Δεν είχε κανένα απολύτως σύμπτωμα, δεν είχε κληρονομικότητα, έκανε 1 φορά το χρόνο τεστ ΠΑΠ και γυναικολογικό υπέρηχο, καθώς και μαστογραφία, πολύ τακτική σε όλες τις εξετάσεις που της έλεγε ο γυναικολόγος. Και ξαφνικά από ένα κρυολόγημα που δεν πέρναγε, βρέθηκε στο νοσοκομείο. Και τότε το ΣΟΚ! Επιθετικός, καλπάζων καρκίνος ωοθηκών στο τελευταίο στάδιο, είχαν σαπίσει οι ωοθήκες. Οι γιατροί δεν της έδιναν ούτε μήνα ζωής, κάνει άμεση εισαγωγή και κατά τη μαγνητική εξέταση έπαθε ανακοπή. Κλινικά νεκρή για μέρες, μετά από λίγο εξέπνευσε!

Είμαι σοκαρισμένη! Δεν τολμώ να το πιστέψω, ένας άνθρωπος όλο ζωή, με τρία παιδιά, δασκάλα σε σχολείο, με τα ενδιαφέροντά της, εξωστρεφής, με τις παρέες της, τα ταξίδια της, ένας άνθρωπος όλο ζωντάνια, χαρά θεού! Και τώρα ο ΦΟΒΟΣ!!! Πώς διαγιγνώσκεται ο καρκίνος ωοθηκών; Αφού έκανε γυναικολογικό υπέρηχο, χωρίς να δείχνει κάτι και είναι δυνατό μετά τον π.χ. γυναικολογικό υπέρηχο του Ιανουαρίου, να είσαι εντάξει τον Ιανουάριο, να το πάθεις το Φεβρουάριο και να πεθάνεις το Μάρτιο; Φοβάμαι, τρέμω! Εγώ πριν από 8 χρόνια που παντρεύτηκα και με ελεύθερες επαφές δύο χρόνια πριν (από το 2002), δεν έμενα έγκυος! Ο γυναικολόγος μου τα έβλεπε όλα στον υπέρηχο τέλεια, ο άντρας μου στο σπερμοδιάγραμμα τέλεια! Με δική μου επιμονή κάνω τη σαλπιγγογραφία, ενώ και ο γιατρός ακόμη μου έλεγε ότι το πολύ να είναι βουλωμένες οι σάλπιγγες και με θεραπεία θα περάσουν και θα μείνω έγκυος. Και τότε το ΣΟΚ! Υδροσάλπιγγες άμφω! Ο γιατρός μου είπε πως έχω μια ατομική βνόμβα στην κοιλιά μου, έτοιμη να εκραγεί! Αν δεν έκανα τη σαλπιγγογραφία, θα πέθαινα από αιμορραγία και ακόμη θα αναρωτιόντουσαν γιατί! Άμεση εισαγωγή την ίδια ημέρα και αφαίρεση και των δύο σαλπιγγων. Πέρασαν 3 μήνες και ξεκίνησα τη διαδικασία της εξωσωματικής. Ευτυχώς οι ωοθήκες ήταν πολύ καλές, 18ωοθυλάκια (έκανα και δωρεά) κι επειδή κατά τα λοιπά και η μήτρα καθαρή, έμεινα έγκυος με την πρώτη προσπάθεια.

Από τότε λοιπόν δεν εξέτασα ξανά τις ωοθήκες! Κάνω το τεστ ΠΑΠ και τη μαστογραφία. Τώρα όμως έχω πάθει φοβία! Πείτε μου σας παρακαλώ, ποιες γυναικολογικές εξετάσεις πρέπει να κάνουμε εμείς οι γυναίκες και κάθε πότε για να μπορούμε να είμαστε κατά το δυνατό "ήσυχες".

Διαφημίσεις

ειναι σοκαριστικο!!!!!!!!!!!!!ζωη σε εσας!να τη θυμοσαστε!

εγω αυτο που εχω καταλαβει ειναι πως υπαρχουν,λογις λογεις γιατρών. τι να μου λεει πως ειναι ολα καλα ας μου το υπογραφει τα πάντα! οσο για ελεγχο τεστ παπ υπερηχο γυναικολογικό,μαστογραφία υπέρηχος μαστού καθε χρόνο, τεστ παπ μαστου,αυτα ξεκινησα κ κανω εγω!ομως εχω κ τσακαλι γιατρο που τα ψαχνει κ ο ιδιος του σε αυτον εκανα κ το τεστ παπ μαστού

λυπαμαι πολύ για την ξαδελφη σου :(

έτσι τυχαία διαγνωστηκε και ο αδελφός μου με ανεύρυσμα αορτής 6,5 εκ. λίγο πριν υποστεί ρήξη

εγω πλεον θεωρώ απαραίτητο τον υπερηχο ανω-κατω κοιλίας στο ετήσιο τσεκ απ.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...