Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κάθε πρωί η θερμοκρασία της είναι 35,6! Είναι φυσιολογικό;

Recommended Posts

Καλημέρα αγαπημένες συμφορουμίτισσες! Το κοριτσάκι μου είναι σχεδόν τριών χρονών και πριν τρεις μέρες έκανε ένα πυρετό 38,2. Της έδωσα ντεπόν σιροπάκι και πέρασε. Το βράδυ είχε 36,8. Την θερμομετρώ τρεις μέρες λοιπόν και το πρωί η θερμοκρασία της είναι πάντα πολύ χαμηλή, γύρω στο 35,5 και ανεβαίνει σιγά-σιγά μέσα σε μία ώρα στα φυσιολογικά επίπεδα. Πήρα τη γιατρό και της το είπα και μου είπε ότι μάλλον ιδρώνει στον ύπνο της και γι' αυτό πέφτει η θερμοκρασία της και ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Τα κέφια της είναι μια χαρά, χοροπηδάει, παίζει και τρώει κανονικά. Έχετε καμμιά πληροφορία για κάτι παρόμοιο;

Διαφημίσεις

Μην ανησυχείς καθόλου. Η δική μου παιδίατρος μου έχει πεί ότι είναι συνήθες φαινόμενο μετά από πυρετό τα παιδιά να κάνουν υποθερμία. Το ίδιο συμβαίνει και την μικρή μου που είναι 1 έτους τώρα, όταν έχει πυρετό και της δίνω depon, το βράδυ η θερμοκρασία της είναι 35,6. Αυτό μπορεί να κρατήσει κάποιες μέρες, ανεξάρτητα αν έχει πυρετό ή όχι.

Δεν έτυχε να το παρατηρήσω στα δικά μου παιδιά. Όμως σε κάποια άλλη συζήτηση περί ιώσεων όταν αναφερόμουν στις θερμοκρασίες των παιδιών στη διάρκεια της νύχτας, η ίδια η παιδίατρος αναφέρθηκε μόνη της πως σε κάποιο διάστημα είναι χαμηλότερη από το 36,6. Και μάλιστα σχολίαζε πως αρκετοί ανησυχούν για υποθερμία. Αλλά πως είναι απόλυτα φυσιολογικό. Δεν ξέρω για πόσα δέκατα χαμηλότερα εννοούσε, ούτε το έψαξα. Δεν έδωσα καν σημασία στη συγκεκριμένη πληροφορία γιατί δεν έτυχε να μου χρειαστεί. Μιας και ρωτάς όμως... αυτό είναι το μόνο που γνωρίζω. :)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Εγω κανω υπθερμιες οταν ειμαι αρρωστη. Σπανια ανεβαζω πυρετο. Ο γιατρος μας εχει πει οτι ουσιαστικα πρεπει να αντιμετωπιζουμε την υποθερμια σαν πυρετο..

Απο την αλλη εχω ξανακουσει για υποθερμια μετα απο ιωση με πυρετο σαν αντιδραση του οργανισμου μετα το αντιπυρετικο. Παντως αφου δεν εχει τιποτα αλλο το παιδακι και ο γιατρος ειναι καθυσχαστικος μαλλον θα πρεπει να ηρεμησεις,,,

Δεν ειναι πολυ κρυο το δωματιο του παιδιου ε?

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις κορίτσια! Όχι, δεν είναι κρύο το δωμάτιό της και μάλιστα ιδρώνει πολύ στον ύπνο της. Η αλήθεια είναι ότι ανησύχησα αρκετά γιατί δεν είχα ξανακούσει ποτέ για υποθερμίες. Ευχαριστώ και πάλι!