Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ποια σκούπα ηλεκτρική με κάδο νερού από τις δυο;

Recommended Posts

Παιδιά βοηθήστε με να αποφασίσω. Θέλω να αγοράσω μια σκούπα ηλεκτρική με κάδο νερού και είμαι ανάμεσα στις Karher DS 5600 και την DELONGHI AQUALAND WFF1800PET. Και οι δυο είναι ηλεκτρικές σκούπες για ιδιωτική χρήση, οι οποίες αναρροφούν επίσης και μικρές ποσότητες υγρών.

Εγώ ως τώρα είχα την AEG CE 2400 [29 (mbar/kPa), 82 (dB(A)), 2400W, Ποσότητα αέρα 35 (l/s), ισχύ στο πέλμα 380 W/Air, Ακτίνα εργασίας 9,5 m, 5 επίπεδα φιλτραρίσματος] . Δεν λέω ήταν δυνατή σκούπα, αλλά όταν η σακούλα γέμιζε μέχρι την μέση, έπεφτε πάρα πολύ η απόδοσή της, με αποτέλεσμα να περνάω και να ξαναπερνάω από το ίδιο σημείο πολλές φορές. Δεν γίνεται να αλλάζω σακούλα κάθε εβδομάδα.

Έχουν κάποιες διαφορές οι δυο σκούπες μεταξύ τους, αλλά κάποια χαρακτηριστικά δεν τα βρίσκω. Αν ξέρει κάποιος ας με βοηθήσει. Ας πούμε δεν μπορώ να βρω πουθενά την ισχύ στο πέλμα και τα στάδια φιλτραρίσματος της Karher DS 5600 ενώ στην Delongi την μέγιστη ροή αέρα (l/s). Επίσης δεν ξέρω αν περιλαμβάνεται το πέλμα για υγρά ή πρέπει να το παραγγείλω έξτρα. Επίσης αν κάποιος από εσάς έχει μια από τις δυο σκούπες θα χαρώ πολύ να μου πει εντυπώσεις.

Τεχνικά στοιχεία

Karher DS 5600

Τιμή γύρω στα 300 ευρώ

Ισχύς μέγ. 1400 (W)

Απορροφητική δύναμη στο πέλμα ; W/Air

Ποσότητα αέρα 55 (l/s)

Μέγιστη Αναρρόφηση 24 (mbar/kPa)

Στάθμη έντασης ήχου 69 (dB(A))

Ακτίνα λειτουργίας 7,5 (m)

Μήκος καλωδίου 5,5 (m)

Χωρητικότητα κάδου 2 litra

Χωρητικότητα σακούλας φίλτρου - (l)

Ονομαστική ισχύς κινητήρα - (W)

Δ/Ι -

Τάση 220 - 240(V)

Συχνότητα 50 - 60 (Hz)

Βάρος χωρίς εξαρτήματα 8,5 (kg)

Διαστάσεις (Μ x Π x Υ) 480 x 305 x 500 (mm)

DELONGHI AQUALAND WFF1800PET

Τιμή γύρω στα 200 ευρώ

Ισχύς 1800W

Απορροφητική δύναμη (ισχύ στο πέλμα) 430 W/Air

Ποσότητα αέρα ; (l/s)

Μέγιστη Αναρρόφηση 23,4 (mbar/kPa)

Στάθμη έντασης ήχου 84 (dB(A))

Ακτίνα δράσης 11m

Αυτόματη περιτύλιξη καλωδίου 8m

Χωρητικότητα κάδου: 4lt στερεά/3lt υγρά

στάδια φιλτραρίσματος 8

Μεταλλικός τηλεσκοπικός σωλήνας

Ηλεκτρονική ρύθμιση ισχύος

Πλήρες σετ εξαρτημάτων σε ειδική θήκη που παρέχεται στην συσκευασία

Λειτουργία κυκλονικού συστήματος που αιχμαλωτίζει τα σωματίδια της σκόνης στο νερό και δεν επιτρέπει την μεταφορά τους στην ατμόσφαιρα

Λειτουργεί σαν «καθαριστής αέρα» με την βοήθεια του φίλτρου HEPA που αιχμαλωτίζει και τα πιο μικρά σωματίδια μέχρι 0,3 micron με 99,9% αποτελεσματικότητα

Ασύρματο χειριστήριο με υπέρυθρες στην χειρολαβή για τον πλήρη έλεγχο της συσκευής χωρίς να χρειάζεται να στύψετε

Λειτουργία Auto Clean που επιτρέπει τον αυτόματο καθαρισμό και την απολύμανση του κάδου

Προαιρετικά: εξάρτημα DRY για απορρόφηση χωρίς την χρήση νερού που μετατρέπει την συσκευή σε σκούπα χωρίς σακούλα

Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για το κατεβατό.

• 3 weeks later...

Διαφημίσεις

• 1 month later...
Τελικά τι έκανες;

Αγόρασες κάποια από τις δύο; Με ενδιαφέρει και ΄μένα..

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

και εμενα θα με ενδιεφερε και θα ηθελα να μαθω σχολια .

ευχαριστω εκ των προτερων.

• 3 weeks later...

Καλημέρα! Τελικά πήρα την Delonghi.

Θετικά:

α) Είναι δυνατή σαν σκούπα

β) Έχει και μια τσαντούλα με άλλα 3 πέλματα (ειδικά για ξύλινο πάτωμα, για την απορρόφηση υγρών και το τελειότερο τιναχτήρι για τα χαλιά με βούρτσα που γυρίζει και μαζεύει ότι τρίχα υπάρχει στο χαλί και το τινάζει ταυτόχρονα), ένα υγρό καθαρισμού της σκούπας, ένα ακροφύσιο για τις γωνίες, ένα για τους καναπέδες και ένα για ευαίσθητες επιφάνειες όπως βιβλιοθήκες, έπιπλα κλπ.

γ) Έχει και την ευκολία με τα κουμπιά στην χειρολαβή.

δ) Έχει μεγάλο καλώδιο με αποτέλεσμα να μην αλλάζω πρίζα καθόλου κατά την διάρκεια που σκουπίζω σε σπίτι 105 τμ. Το βάζω σε πρίζα στην μέση του σπιτιού και φτάνει παντού.

ε) Έχει κουμπί αυξομείωσης μήκους του σταθερού σωλήνα από πολύ μικρό που σκουπίζει ο γιος μου 5 χρονών και η κόρη μου 2,5 μέχρι και να σκουπίζει μια ψιλή γυναίκα 1,85+ ύψος.

στ) Δεν έχει τόσο θόρυβο όσο περίμενα με βάση την παλιά μου σκούπα (AEG CE Power 24 Ηλεκτρική Σκούπα 2400w). Ενώ έλεγε ότι έχει 84 dB(A) και η παλιά μου 82 dB(A), τελικά ακούγεται λιγότερο από την παλιά μου. Δεν είναι τόσο ενοχλητικό.

Αρνητικά είναι:

α) Το αρνητικό της σκούπας (όχι μόνο της συγκεκριμένης, αλλά όλων όσες έχουν κάδο νερού) είναι ότι μετά από κάθε χρήση πρέπει να πετάω το νερό, γιατί αν το αφήσω την επόμενη μέρα που πας να σκουπίσεις, μυρίζει απίστευτα σαν χαλασμένο ψάρι (μου περιέγραψε ο άντρας μου). Την πάτησα βέβαια, μια μέρα που έπλυνα το φίλτρο και το έβαλα βρεγμένο μέσα στην σκούπα, γιατί βιαζόμουν να σκουπίσω και είχε μυρίσει τόσο πολύ που όσες φορές και να καθαρίσαμε την σκούπα δεν σταμάταγε να μυρίζει. Πήρα στον τεχνικό και μου είπε να πλύνω το φίλτρο, αλλά να το αφήσω να στεγνώσει καλά πριν το ξαναχρησιμοποιήσω. Και είχε δίκιο. Αυτό έφταιγε. Το ψεκάσαμε και με λίγο άρωμα και κάθε φορά που σκουπίζω μυρίζει το άρωμα αυτό. Το φίλτρο δεν χρειάζεται να το πλένεις κάθε φορά που σκουπίζεις, αρκεί να προσέχεις μην το βρέξεις.

Η λύση βέβαια υπάρχει: 1) θα πάρω άλλο ένα φίλτρο ώστε όταν είναι βρεγμένο το ένα να μπορώ να χρησιμοποιώ το άλλο, και 2) όταν δεν έχω το χρόνο για άδειασμα του κάδου να πάρω το εξάρτημα DRY για απορρόφηση χωρίς την χρήση νερού που μετατρέπει την συσκευή σε σκούπα χωρίς σακούλα.

β) Φαίνεται λίγο βρωμερή όταν σκουπίζεις, γιατί από επάνω είναι διαφανές το πλαστικό με αποτέλεσμα να βλέπεις την μπόχα που μαζεύεται στον κάδο. Και την ώρα που την αδειάζεις, μου έχει τύχει να έχω απολυμάνει το μπάνιο και να μην θέλω να ρίξω το βρώμικο νερό μέσα στην λεκάνη (τσάμπα η απολύμανση σκέπτομαι), πρέπει να προσέχω να μην πιτσιλίσει.

γ) Είναι λίγο βαριά με λίγο δύστροπες ρόδες. Δηλαδή δεν γυρίζει εύκολα προς την κατεύθυνση που θες να σκουπίσεις. Αν σκουπίζεις ευθεία όλα είναι εντάξει, εάν πας δεξιά ή αριστερά και την τραβήξει να έρθει κοντά σου δεν έρχεται με ευκολία, με αποτέλεσμα να ξεκουμπώνει κάποιες φορές ο μαλακός σωλήνας από το σώμα της σκούπας.

δ) Δεν στέκεται όρθια κατά την αποθήκευση με αποτέλεσμα να πιάνει λίγο παραπάνω χώρο. Βέβαια δεν νομίζω να γίνεται και σε καμιά άλλη σκούπα με κάδο νερού, γιατί θα πέφτει στα πλάγια το νερό που μπορεί να έχει μέσα ο κάδος εφόσον θα γυρίζει κι' αυτός στα πλάγια.

Ελπίζω να σας βοήθησα. Συγνώμη που άργησα να σας απαντήσω. Ότι άλλο θέλετε να ρωτήσετε εδώ είμαι.

Διαφημίσεις

• 1 month later...

τελικα καταληξαμε στην dyson αλλαξαμε και ενα φιλτρο της πλακας που ειχε με ενα hepa .δεν μυριζει καθολου οταν σκουπιζεις και εχει απιστευτη δυναμη στο πελμα .αλλα κενει αρκετη φασαρια

με την Delonghi τραβας και υγρα ε;

Πήραμε τη delonghi και είμαι ευχαριστημένη! Όσο για τον καθαρισμό της, το φίλτρο το ξεπλένεις και το αφήνεις να στεγνώσει, π.χ. έξω στο μπαλκόνι. Δεν είναι πρόβλημα! Το ίδιο και ο κάδος. Είναι οικονομική και κάνει πολύ καλή δουλειά! Έχει HEPA και ρουφάει υγρά!

tZh5p3.png

G0KVp3.png

• 1 month later...

Κοριτσάκια ερώτηση! Μας χάλασε η παλιά σκούπα και πάμε για καινούρια. Αυτή της delonghi μου φαίνεται πολύ ελκυστική. Συγχωρήστε την ασχετοσύνη μου αλλά θέλω να καταλάβω.. Αυτές οι σκούπες με το νερό, η διαφορά τους με τις άλλες είναι ότι δεν αγοράζεις σακούλες και όλη η σκόνη πάει μαζί με το νερό στην αποχέτευση; Επίσης, όταν βάζεις τη λειτουργία 'χωρίς σακούλα', που πάει η σκόνη, πώς θα καθαρίσει η σκούπα απ' αυτή; Το φιλτράκι κάθε πότε θέλει άλλαγμα (αγορά νέου), και πόσο εύκολο είναι να βρεις στην αγορά; Και γενικά όποια πληροφορία έχετε για οτιδήποτε αναλώσιμο θα χρειαστεί...σακούλες, φιλτράκια, σέρβις, κάποιο σαπούνι αυτοκαθαρισμού αν κατάλαβα καλά, ή κάτι που αγνοώ. Αν είναι κάτι δηλαδή που θα πρέπει να αλλάζω συχνά, αν θα τα βρω εύκολα στην αγορά (κατοικώ Αθήνα), ώστε να καταλάβω τί θα αντιμετωπίσω από κόστος κι από τρέξιμο κατόπιν αγοράς (τρέξιμο για μένα είναι να ψάχνω μαγαζί με σακούλες για το μοντέλο που έχω και να μη βρίσκω πχ). Κάτι άλλο... θεωρείται οικονομική για σκούπα γενικά, ή για σκούπα νερού; Ευχαριστώ!!

Ps. Τρελλαίνομαι στην ιδέα ότι η σκόνη δε θα αιωρείται (κατάλαβα καλά; ) επειδή θα μπαίνει μέσα στο νερό, επειδή είμαι αλλεργική στη σκόνη. Μακάρι οι απαντήσεις σας να είναι ενθαρρυντικές.

Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση.

Κοριτσάκια ερώτηση! Μας χάλασε η παλιά σκούπα και πάμε για καινούρια. Αυτή της delonghi μου φαίνεται πολύ ελκυστική. Συγχωρήστε την ασχετοσύνη μου αλλά θέλω να καταλάβω.. Αυτές οι σκούπες με το νερό, η διαφορά τους με τις άλλες είναι ότι δεν αγοράζεις σακούλες και όλη η σκόνη πάει μαζί με το νερό στην αποχέτευση; Επίσης, όταν βάζεις τη λειτουργία 'χωρίς σακούλα', που πάει η σκόνη, πώς θα καθαρίσει η σκούπα απ' αυτή; Το φιλτράκι κάθε πότε θέλει άλλαγμα (αγορά νέου), και πόσο εύκολο είναι να βρεις στην αγορά; Και γενικά όποια πληροφορία έχετε για οτιδήποτε αναλώσιμο θα χρειαστεί...σακούλες, φιλτράκια, σέρβις, κάποιο σαπούνι αυτοκαθαρισμού αν κατάλαβα καλά, ή κάτι που αγνοώ. Αν είναι κάτι δηλαδή που θα πρέπει να αλλάζω συχνά, αν θα τα βρω εύκολα στην αγορά (κατοικώ Αθήνα), ώστε να καταλάβω τί θα αντιμετωπίσω από κόστος κι από τρέξιμο κατόπιν αγοράς (τρέξιμο για μένα είναι να ψάχνω μαγαζί με σακούλες για το μοντέλο που έχω και να μη βρίσκω πχ). Κάτι άλλο... θεωρείται οικονομική για σκούπα γενικά, ή για σκούπα νερού; Ευχαριστώ!!

Ps. Τρελλαίνομαι στην ιδέα ότι η σκόνη δε θα αιωρείται (κατάλαβα καλά; ) επειδή θα μπαίνει μέσα στο νερό, επειδή είμαι αλλεργική στη σκόνη. Μακάρι οι απαντήσεις σας να είναι ενθαρρυντικές.

Στη delonghi δεν υπάρχει επιλογή με ή χωρίς σακούλα, είναι πάντα χωρίς σακούλα. Η σκόνη πάει στο νερό και στο φίλτρο. Σαπούνι καθαρισμού υπάρχει μέσα στη συσκευασία. Έχει ΗΕΡΑ και ναι, η σκόνη δεν βγαίνει πάλι έξω. Απλά καθαρίζεις με ένα χαρτί ότι στέραιο έχει μαζευτεί στα τοιχώματα του κάδου και το νερό το ρίχνεις στην αποχεύτευση (τουαλέτα π.χ.) Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να ρωτήσεις τη Delonghi

http://www.delonghi.com/el-GR/

Τηλ.: 210 28 54 880 Fax: 210 28 54 888

(απλά δεν βρίσκω το μοντέλο στην σελίδα τους... Περίεργο, πάρε ένα τηλέφωνο και θα... διαφωτιστείς!)

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Α είσαι τέλεια!! Δηλαδή αν κατάλαβα καλά το υπέρ αυτών με το νερό είναι ότι δε σπαταλάς σε σακούλες ανταλλακτικών, σωστά; Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!!

Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση.

Διαφημίσεις