Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

νόσος chron και υποθυρεοειδισμός

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους! αν και δεν είμαι καινούριο μέλος μόλις τώρα βρήκα το θάρρος να γράψω και εγώ για το πρόβλημα μου...

φυσικά ως μέλος αυτού του φόρουμ προσπαθώ και εγώ με τον σύζυγο να αποκτήσουμε παιδάκι... τα προβλήματα υγείας όμως πολλά... οι γιατροί μου συνιστούν απώλεια βάρους και συγκεκριμένα η ενδοκρινολόγος με την γυναικολόγο μου συνιστούν να δοκιμάσω το γκλυκοφαζ ως πρόσθετη θεραπεία στο πρόβλημα μου. σημειωτέον οτι δεν τρωω πολυ αλλα κανονικα και δεν αδυνατίζω με διαιτα και διατροφη σε συνδυασμο με ήπια ασκηση.

λοιπόν αρχικά έχω το συνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκων που μου προκαλει αμηνόρροια την οποία αντιμετωπίζω με θηλυκή ορμόνη την οποία παιρνω 3 φορές το έτος για να έχω έμμηνο ρύση. συνεπώς πήρα 25 κιλά... έπειτα έχω υποθυρεοειδισμο ο οποιος μου διαγνώστηκε προ τριετίας ο οποίος επιβαρύνει τον μεταβολισμό μου που ειναι ήδη βεβαρυμένος απο το συνδρομο των πολυκυστικών. επίσης μου έγινε διάγνωση νόσου του κρον με εντονες και τακτικες κενώσεις και ολη την συμπτωματολογια. τονίζω ότι δεν το αντιμετωπιζω ως σήμερα με θεραπεία αλλα έλαβα θεραπεία μόνο όταν μου προκάλεσε συρύγγιο το οποιο αφαίρεσα με επέμβαση με ολική νάρκωση. προβληματίστηκα πολύ διοτι ο ενδοκρινολόγος μου διαπίστωσε ότι έχω λίπος στο συκώτι το οποιο όμως δημιουργήθηκε από το συνδυασμο των 3 προβλήματων υγείας που ανέφερα παραπάνω.

ανησυχώ πολύ για τη νόσο κρον και σκέφτομαι μήπως πρέπει να ξεκινήσω θεραπεία την οποία θα ακολουθήσω εφ ορου ζωής προκειμένου να αποφύγω τα χειρότερα, προληπτικά δηλαδη.... εχω ακούσει για καρκινο στο πεπτικο και στο συκωτι ως συνέπειες της νόσου.

αν κάποιο μέλος έχει γνώση του θέματος θα το εκτιμούσα πολύ να ακούσω την άποψη του ειτε είναι ειδικός είτε έχει καποιο γνωστο, συγγενή με παρόμοιο θεμα υγείας.

Διαφημίσεις

Να ξεκινήσεις άμεσα θεραπεία για την νόσο του κρον. Βρες ένα καλό γαστρεντερολόγο και πήγαινε. Είναι κρίμα να ταλαιπώρησε έτσι όταν μπορείς να βοηθηθείς. Η νόσος του κρον είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα και το οποίο θα το έχεις εφόρου ζωής. Απορώ πραγματικά πως αντέχεις να έχεις τα συμπτώματα μιας τέτοιας νόσου και να μην θέλεις να πάρεις θεραπεία. Για τη νόσο του κρον όμως επαναλαμβάνω βρες ένα γαστρεντερολόγο, ο ενδοκρινολόγος δεν είναι και ο πλέον ειδικός.

ευχαριστώ πολύ! νομίζω ότι αυτό πρέπει να κάνω γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι πιο σωστό. ίσως να με βοηθήσει και στη ψυχολογία μου όσον αφορά το θέμα της απόκτησης παιδιού που τόσο πολύ θέλω. δεν πρέπει να το αφήσω άλλο νομίζω. απλά πρέπει να το αποφασίσω.

να είσαι καλά!

Kαλησπερα. Εχω ακουσει πολυ καλες εμπειριες απο ατομα που ακολουθησαν τη διατροφη Gaps. Ψαξε λιγο το θεμα, αξιζει τον κοπο. Υπαρχει σχετικο τοπικ στο φορουμ.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth