Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ερωτηση προς χωρισμενες μητερες

Recommended Posts

Καλσπερα!εχω μια ερωτηση.εσεις οι μητερες με ενα δυο και τρια παιδακια ενδεχομενως κ τεσσερα που εχετε χωρισει πως τα βγαζετε περα οικονομικα κυριως;αν δεν εχετε οικονομικη βοηθεια απο γονεις πως νοικιασατε σπιτι;πως συντηρειτε το εξοδα του σπιτου;τα εξοδα του παιδιου;αν ειναι μικρο το παιδι που το αφηνετε;ειναι εφικτο μια ανεργη μητερα χωρις βοηθεια κ με τους σημερινους μισθους να χωρισει;

Διαφημίσεις

ειχα χωρισει λιγο πριν την κριση.ειμαι απο τις τυχερες που ο πατερας του δινει διατροφη καθε μηνα κ γενικοτερα αν χρειαστει κατι εξτρα που δεν μπορω να ανταπεξελθω θα βοηθησει.εχω ξαναπαντρευτει κ εχω αλλα δυο παιδια απο το δευτερο γαμο.εμεινα ενα χρονο μονη μου με το παιδι σε ενοικιο.τα εβγαζα περα μια χαρα αλλα σου ειπα κ παλι οτι σταθηκα τυχερη.

τωρα,ανεργη χωρις καμια βοηθεια δεν ξερω.δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο.ειμαι βεβαια της αποψης να φευγουμε απ οτι μας χαλαει για να μπορεσουμε να μεγαλωσουμε καλα τα παιδια μας.δεν αντεχω καθολου τα ζευγαρια που λενε μενουμε μαζι για τα παιδια,δεν ισχυει αυτο.τα παιδια καταλαβαινουν τα παντα κ βλεπουν αν ενα ζευγαρι ειναι ευτυχισμενο.δεν ξερω τι εχεις στο μυαλο σου,αλλα ευχομαι να κανεις το καλυτερο για σενα

NRNSp2.pngsMstp2.png

Καλσπερα!εχω μια ερωτηση.εσεις οι μητερες με ενα δυο και τρια παιδακια ενδεχομενως κ τεσσερα που εχετε χωρισει πως τα βγαζετε περα οικονομικα κυριως;αν δεν εχετε οικονομικη βοηθεια απο γονεις πως νοικιασατε σπιτι;πως συντηρειτε το εξοδα του σπιτου;τα εξοδα του παιδιου;αν ειναι μικρο το παιδι που το αφηνετε;ειναι εφικτο μια ανεργη μητερα χωρις βοηθεια κ με τους σημερινους μισθους να χωρισει;

Δεν θέλω να φανταστώ όλα αυτά τα αρνητικά να συμβαίνουν ταυτόχρονα!

εγώ θα σου απαντήσω ξεκινώντας απο τη τελευταία σου ερώτηση... εφικτό είναι αλλά με απίστευτες δυσκολίες που πανω κάτω τις αναφέρεις... η ζωή όμως μέσα σε ενα προβληματικό γάμο, με σοβαρές επιπτώσεις στη ψυχολογία του γονέα αλλά κυρίως των παιδιών (που δεν φταίνε σε τιποτα) και γενικά στον τρόπο ζωής μέσα σε ενα περιβάλλον αναγκαστικής υποκρισίας και διαμάχης , σε καταβάλλει υπερβολικά και τείνει να ξεπεράσει ολα τα όρια και όλων που αυτό σημαίνει οτι φτάνεις σε ενα σημείο που πλεον το μεταγενέστερο τυχόν οικονομικό πρόβλημα να μην φαντάζει σαν κάτι ακατόρθωτο...

εσύ ξέρεις τι συμβαίνει βεβαια στην οικογένειά σου, αν τυχόν κάνεις σκέψεις χωρισμού, πόσο σοβαροί είναι οι λόγοι για να προχωρήσεις σε ενα διαζύγιο...

τώρα σχετικά με τις άλλες ερωτήσεις σου... αναφέρεις άνεργη μητέρα και που αφήνει το παιδί της.... αν είναι άνεργη, δεν το αφήνει, το παίρνει παντού μαζί της αν δεν υπάρχει κάποιος... αν είναι για λίγη ώρα, ίσως για να πάει σε συνέντευξη δουλειάς, κανονίζεις με μια φίλη, με μια γειτόνισσα...

οικονομικά ? εγώ που είμαι 3,5 χρόνια άνεργη με παιδί 16.5 χρονών και αυτό σημαίνει πολλά έξοδα (όλες οι ηλικίες βέβαια έχουν τα εξοδά τους) ζούμε μόνο με την διατροφή!!! πέρα του οτι δεν εχω πλεον να πληρώνω ενοίκιο, θα σου πω πως τα λεφτά της διατροφής δεν καλύπτουν ούτε τους λογαριασμούς... οπότε τι περισσεύει για να φάμε ? ευτυχώς όμως έχω τους γονείς μου που πάντα με βοηθούν όσο μπορουν... μοιραζόμαστε συνήθως την μικρή σύνταξη του πατέρα μου... δεν γίνονται άλλα ψώνια εκτος απο σουπερ μαρκετ, κι αυτο περιορισμένα....

ας πούμε αυτό που απο φέτος με αγχώνει και δεν βρίσκω λύση ειναι, αν του χρόνου ο γιος μου περάσει σε σχολή εκτος Αθηνών πώς θα καλύπτω τα έξοδα του!! γιατι δεν είναι δυνατόν να δίνεις απο εκει που δεν έχεις για φροντιστήρια και όταν περάσει κάπου να μην το στείλεις να σπουδάσει!!!!

πάντα όμως ένα λέω και το πιστεύω με όλη μου τη ψυχή... καλά να είμαστε και θα βρούμε και την δύναμη και μια έστω μικρή λύση για να μπαλώσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα μας δημιουργούν κάποια κέρματα και χαρτονομίσματα... αυτά δεν έχουν καμία αξία, εμείς έχουμε...

Δύσκολος ο προβληματισμός που θέτεις balshine...

ας πούμε αυτό που απο φέτος με αγχώνει και δεν βρίσκω λύση ειναι, αν του χρόνου ο γιος μου περάσει σε σχολή εκτος Αθηνών πώς θα καλύπτω τα έξοδα του!! γιατι δεν είναι δυνατόν να δίνεις απο εκει που δεν έχεις για φροντιστήρια και όταν περάσει κάπου να μην το στείλεις να σπουδάσει!!!!

Ίσως να του κάνεις μια ωραιότατη εξήγηση ότι, αγάπη μου, δεν υπάρχει η δυνατότητα να πληρώνουμε ενοίκιο και έξοδα διαμονής [λογικά το παιδί το αντιλαμβάνεται αυτό εφόσον είναι στιρμωγμένα τα πράγματα!], αν περάσεις κάπου εκτός Αθηνών, οπότε μήπως να προσπαθήσεις λίγο παραπάνω να περάσεις σε σχολή στην Αθήνα... [και εννοείται να μη δηλώσει σχολές στην επαρχία]. Τώρα, αν αυτό είναι αδύνατον, ίσως αν περάσει κάπου στην επαρχία να ψάξει να βρει μια δουλίτσα εκεί για τα έξοδά του, και το ενοίκιο βλέπεις τι θα κάνεις με τον μπαμπά του παιδιού...

it's never too late to start all over again

Δύσκολος ο προβληματισμός που θέτεις balshine...

Ίσως να του κάνεις μια ωραιότατη εξήγηση ότι, αγάπη μου, δεν υπάρχει η δυνατότητα να πληρώνουμε ενοίκιο και έξοδα διαμονής [λογικά το παιδί το αντιλαμβάνεται αυτό εφόσον είναι στιρμωγμένα τα πράγματα!], αν περάσεις κάπου εκτός Αθηνών, οπότε μήπως να προσπαθήσεις λίγο παραπάνω να περάσεις σε σχολή στην Αθήνα... [και εννοείται να μη δηλώσει σχολές στην επαρχία]. Τώρα, αν αυτό είναι αδύνατον, ίσως αν περάσει κάπου στην επαρχία να ψάξει να βρει μια δουλίτσα εκεί για τα έξοδά του, και το ενοίκιο βλέπεις τι θα κάνεις με τον μπαμπά του παιδιού...

και βέβαια αντιλαμβάνεται ποιες είναι οι δυνατότητές μας... αλλά, η σχολή που πρωτίστως τον ενδιαφέρει ειναι Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα... αν τα καταφέρει και μπει, δεν θέλω να του το στερήσω... του χρωστάω πολλά!!!!!!!!!!!!.... και ναι, ξέρει οτι πρέπει να βρει δουλειά για να βοηθηθει.... οσο για τον μπαμπά του :| ουδεν σχόλιο!

Διαφημίσεις

Balshine χώρισα πριν 7 μήνες και ομολογώ ότι τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα στην αρχή.Δεν έχουμε κάνει ακόμα επίσημα την αίτηση διαζυγίου για κάποιους άλλους λόγους αλλά θα γίνει κι αυτό!

Η κόρη μου είναι 2,5 ετών και τα δίδυμα 1,5 ,οπότε καταλαβαίνεις πόσο δύσκολη ήταν και είναι όλη αυτή η αλλαγή που βιώνουμε.Με το σπίτι δεν είχα πρόβλημα γιατί είναι ιδιόκτητο αλλά ο χωρισμός έφερε πολλές και ουσιαστικές αλλαγές.Πιστεύω πως για να διευθετηθεί το θέμα του χωρισμού χρειάζεται συνεννόηση κι από τις δύο πλευρές,πράγμα που έχουμε με τον πρώην μου. Συμφωνήσαμε να πληρώνει το 50% των γενικών εξόδων των παιδιών και εξολοκλήρου τον παιδικό σταθμό της μεγάλης μας κορούλας.Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πληρώνουμε από κοινού τον παιδίατρο (ο οποίος θησαύρησε φέτος γιατί τα δίδυμα είναι συνέχεια άρρωστα),τα έξοδα σίτισης των παιδιών,δηλαδή μου δίνει κάθε μήνα ένα ποσό για super market,πληρώσαμε από κοινού το πετρέλαιο που βάλαμε στο δικό μου σπίτι και γενικώς ό,τι προκύψει το πληρώνουμε εξ'ημισίας.Υποθέτω πως αυτή την τακτική θα συνεχίσουμε και αργότερα,ανεξάρτητα από το τι θα ορίσει το δικαστήριο.

Πρακτικά,τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα.Εγώ αναγκάστηκα να δουλέψω σε εντελώς διαφορετικό τομέα από τον προηγούμενο.Το πρόγραμμα μου είναι πολύ περίεργο και ενώ δουλεύω κυρίως απογευματινές ώρες,μπορεί να χρειαστεί να δουλέψω και πρωί.Τα απογεύματα τα παιδιά τα κρατάει ο μπαμπάς ή οι γονείς μου.

Όσο για την τελευταία σου ερώτηση,ναι,είναι εφικτό να χωρίσει μία μητέρα αλλά με την προυπόθεση ότι έχει καλή συνεννόηση με τον πρώην και έστω και την ελάχιστη υποστήριξη από την οικογένεια.Σίγουρα ένας χωρισμός είναι καλύτερος από μία δυστυχισμένη ζωή ή από καυγάδες που μπορεί να βιώνουν τα παιδιά στο σπίτι.Το βασικότερο όμως είναι να ξεκαθαρίζουν και οι δύο πλευρές τους λόγους του χωρισμούς και να διαχωρίζεται η ερωτική σχέση από τη γονεική.Σίγουρα για να έχουν τα παιδιά μία ήρεμη ζωή μετά το χωρισμό χρειάζεται πολύς κόπος και από τις δύο πλευρές και συχνά καταπίνεις πράγματα που σε πονάνε,για το καλό τους.

[/url]

• 2 months later...

Καλημερα σε ολους.

Χωρησα πριν απο 6-7 μηνες και σε λιγες μερες παιρνω και το διαζυγιο στα χερια μου. Ενα ειναι σιγουρο, αν δεν ειχα υποστηριξη απο τους γονεις μου δεν θα το εκανα ποτε. Με τον πρωην μου ειμαστε μονιμως στην κοντρα. Μου δινει με το ζορι 250? το μηνα για τα εξοδα των παιδιων και μαλιστα προχθες μου δηλωσε οτι κακως τα παιρνω, δεν επρεπε να ζητησω τιποτα στην εποχη που ζουμε. Οπως καταλαβαινεται στη δικη μου περιπτωση δεν εχω καμια συνεννοηση μαζι του, οχι οτι ειχαμε ποτε, αλλα προτιμω μονη μου παρα μαζι του ετσι οπως ηταν η σχεση μας.

Κοριτσια καλησπερα. Μας παρατησε ο αντρας μου οταν ηταν ο γιος μας 5 ημερων. Πριν απο 14 μηνες. Ειμαι ανεργη, ζω στο ενοικιο και ο πατερας δεν εχει ερθει να δει ποτε το παιδι και εννοειται δεν εχει δωσει ουτε ευρω. Οπως ειπαν τα κοριτσια ευτυχως με βοηθαει ο πατερας μου που ειναι συνταξιουχος. Καποιες πανες, γαλατα και κρεμες ευτυχως μας δινει καποια ποσοτητα μια φορα το μηνα το σωματειο "Φιλοι του παιδιου". Εαν δεν ηταν το σωματειο δεν ξερω εαν θα μπορουσα καποιες φορες να εξασφαλισω ακομα και οτι χρειαζεται ο μικρος. Να φανταστειτε η δεη ειναι απληρωτη. Ειναι πολυ δυσκολα τα πραγματα αλλα κανουμε κουραγιο. Αυτο να κανετε ολες. Να εισαστε δυνατες για τα παιδια σας και για εσας.

Διαφημίσεις

Καλημερα σε ολους.

Χωρησα πριν απο 6-7 μηνες και σε λιγες μερες παιρνω και το διαζυγιο στα χερια μου. Ενα ειναι σιγουρο, αν δεν ειχα υποστηριξη απο τους γονεις μου δεν θα το εκανα ποτε. Με τον πρωην μου ειμαστε μονιμως στην κοντρα. Μου δινει με το ζορι 250? το μηνα για τα εξοδα των παιδιων και μαλιστα προχθες μου δηλωσε οτι κακως τα παιρνω, δεν επρεπε να ζητησω τιποτα στην εποχη που ζουμε. Οπως καταλαβαινεται στη δικη μου περιπτωση δεν εχω καμια συνεννοηση μαζι του, οχι οτι ειχαμε ποτε, αλλα προτιμω μονη μου παρα μαζι του ετσι οπως ηταν η σχεση μας.

ρώτησέ τον σε παρακαλώ... στην "εποχή που ζούμε" δεν οφείλει να φροντίσει τα παιδιά του να ζήσουν??????

συνεχώς η ίδια ατάκα, μόνο και μόνο για δεν θέλουν να καταλάβουν πως η διατροφή είναι για τα παιδιά και οχι για την πρωην σύζυγο :evil:

δεν εχουν καν την δυνατότητα να σκεφτούν πως θα ήταν αν είχαν οι ίδιοι τα παιδιά μαζί τους... νηστικά θα τα άφηναν? αμόρφωτα ? χωρίς ρούχα ?

ουφφφφφφφφφ πόσο πολύ επαναλαμβανόμαστε ολοι :cry:

Εγώ κορίτσια βλέπω το εξής: κάποτε οι άνθρωποι μένανε μαζί, παρά τους αδιάκοπους καυγάδες και τα προβλήματα, "για τα παιδιά". Τώρα, αφού καταρρίφθηκε αυτός ο αστικός μύθος, μένουν μαζί...για τα λεφτά. :( Πολύ απλά, δεν υπάρχουν χρήματα για να συντηρηθούν 2 σπίτια. Οπότε, αν δεν υπάρχει τρελή βοήθεια από παππούδες και συγκατοίκηση μαζί τους, μια άνεργη μητέρα με έναν ασυνεννόητο πρώην σύζυγο, δε βλέπω πώς μπορεί να τα βγάλει πέρα. :(

@mirantini, δεν ξέρω για Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα, αλλά θέλω να σου πω τη δική μου εμπειρία, που σπούδασα Κομοτηνή. Εκεί, πάρα πολλά παιδιά μένανε στις εστίες, που ήταν ολοκαίνουριες και ακριβώς δίπλα στη φοιτητική λέσχη και σε όλες τις σχολές. Υπήρχαν λεωφορεία για την πόλη συνεχώς και με το φοιτητικό πάσο δεν πλήρωνες εισιτήριο. Όλα λοιπόν δωρεάν - στέγη, σίτιση, μετακινήσεις. Αν έβρισκες και μια δουλίτσα part time - όχι και τόσο δύσκολο για φοιτητή - να έχεις κάτι παραπάνω για τις εξόδους σου, σπούδαζες (και σπουδάζεις) πολύ πολύ οικονομικά! Όλα γίνονται, αισιοδοξία και υγεία πάνω από όλα! Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν επιλέξει το παληκάρι σου! :D

ρώτησέ τον σε παρακαλώ... στην "εποχή που ζούμε" δεν οφείλει να φροντίσει τα παιδιά του να ζήσουν??????

συνεχώς η ίδια ατάκα, μόνο και μόνο για δεν θέλουν να καταλάβουν πως η διατροφή είναι για τα παιδιά και οχι για την πρωην σύζυγο :evil:

δεν εχουν καν την δυνατότητα να σκεφτούν πως θα ήταν αν είχαν οι ίδιοι τα παιδιά μαζί τους... νηστικά θα τα άφηναν? αμόρφωτα ? χωρίς ρούχα ?

ουφφφφφφφφφ πόσο πολύ επαναλαμβανόμαστε ολοι :cry:

Οσο ζουσαμε μαζι δεν ειχε προσφερει το παραμικρο. Για ολα φροντιζα εγω και οι γονεις μου. Τωρα που τους ζορισα, κι αυτον και τη μανα του, δεν τους αρεσει. Γιατι φυσικα η μανα του πληρωνει αφου ειναι η μονη που δουλευει. Αυτος και ο πατερας του εχουν μαθει να καθονται και να τους ταιζουν. Και φυσικα ειναι σιγουρος οτι τα πολλα λεφτα που δινει εγω τα κανω βολτες και λουσα για εμενα και οχι για τα παιδια.

@mirantini, δεν ξέρω για Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα, αλλά θέλω να σου πω τη δική μου εμπειρία, που σπούδασα Κομοτηνή. Εκεί, πάρα πολλά παιδιά μένανε στις εστίες, που ήταν ολοκαίνουριες και ακριβώς δίπλα στη φοιτητική λέσχη και σε όλες τις σχολές. Υπήρχαν λεωφορεία για την πόλη συνεχώς και με το φοιτητικό πάσο δεν πλήρωνες εισιτήριο. Όλα λοιπόν δωρεάν - στέγη, σίτιση, μετακινήσεις. Αν έβρισκες και μια δουλίτσα part time - όχι και τόσο δύσκολο για φοιτητή - να έχεις κάτι παραπάνω για τις εξόδους σου, σπούδαζες (και σπουδάζεις) πολύ πολύ οικονομικά! Όλα γίνονται, αισιοδοξία και υγεία πάνω από όλα! Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν επιλέξει το παληκάρι σου! :D

Αγγελίνα σ΄ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.... κι εγώ πιστεύω πολύ στο αν είμαστε υγιείς και αισιόδοξοι όλο και κάτι καλό θα γίνει...

το ξέρω με τις εστίες, βέβαια δεν είναι όλες σε "καλή" κατάσταση, μερικές μάλιστα εχω ακούσει δεν ειναι καν κατοικήσιμες.... τέλος πάντων, θα δούμε τι θα καταφέρει του χρόνου και που.... αποφάσισα να δώσω αναβολή στο άγχος μου για του χρόνου :lol: δεν καταφέρνω και τίποτα αν παιδεύω το μυαλό μου απο τώρα...

Οσο ζουσαμε μαζι δεν ειχε προσφερει το παραμικρο. Για ολα φροντιζα εγω και οι γονεις μου. Τωρα που τους ζορισα, κι αυτον και τη μανα του, δεν τους αρεσει. Γιατι φυσικα η μανα του πληρωνει αφου ειναι η μονη που δουλευει. Αυτος και ο πατερας του εχουν μαθει να καθονται και να τους ταιζουν. Και φυσικα ειναι σιγουρος οτι τα πολλα λεφτα που δινει εγω τα κανω βολτες και λουσα για εμενα και οχι για τα παιδια.

αυτό το τελευταίο με τα λούσα, ναι, το ξέρω καλά... όπως επίσης το θέμα προσφοράς στην οικογένειά σου...

τι να πω... μεγαλώνω αγόρι και να ξέρεις πόσο πολύ προσπαθώ μη γίνει άνθρωπος, μελλοντικός σύζυγος, ανεύθυνος και ανίκανος για οικογένεια...

Διαφημίσεις

αυτό το τελευταίο με τα λούσα, ναι, το ξέρω καλά... όπως επίσης το θέμα προσφοράς στην οικογένειά σου...

τι να πω... μεγαλώνω αγόρι και να ξέρεις πόσο πολύ προσπαθώ μη γίνει άνθρωπος, μελλοντικός σύζυγος, ανεύθυνος και ανίκανος για οικογένεια...

Καπου γραφεις οτι γνωριζει ηδη τις δυνατοτητες σας και θελει να δουλεψει για να βοηθησει στις σπουδες του. Νομιζω πως αυτο δειχνει οτι ειναι υπευθυνος και ικανος. Και μπορει ο δικος μου γιος να ειναι μονο 2 ετων αλλα τις ιδιες ανησυχιες εχω κι εγω για οταν μεγαλωσει.

mirantini μου!!!! σε βρηκα !!!(συγνωμη για το σπαμ!!)

λοιπον...οταν αρχισα διαδικασια διαζυγιου, ημουν ανεργη.

συγκατοικηση με γονεις μου υποχρεωτικα . απο στηριξη λαμπαδες αναβω ακομα και τωρα..και οι γονεις και τα αδερφια μου διπλα μου σε μενα και στο παιδι μου. απο δουλεια, τπτ το σπουδαιο χρονια τωρα, δουλευω περιστασιακα.

και για τη διατροφη συνεχιζω και παλευω με δικαστηρια, γιατι επιμενει οτι μου τη δινει και την καταθετω σε χοντο,γκομενους,κτλ... και μιλαμε απο οικονομικο παει πολυ καλα ακομα και τωρα.

Καλα tzitzikaki123, εμεις οι γυναικες δεν ντρεπομαστε καθολου!!!! Αυτοι πληρωνουν και εμεις τα τρωμε με γκομενους. Βρε ολες ιδιες να ειμαστε.

mirantini μου!!!! σε βρηκα !!!(συγνωμη για το σπαμ!!)

λοιπον...οταν αρχισα διαδικασια διαζυγιου, ημουν ανεργη.

συγκατοικηση με γονεις μου υποχρεωτικα . απο στηριξη λαμπαδες αναβω ακομα και τωρα..και οι γονεις και τα αδερφια μου διπλα μου σε μενα και στο παιδι μου. απο δουλεια, τπτ το σπουδαιο χρονια τωρα, δουλευω περιστασιακα.

και για τη διατροφη συνεχιζω και παλευω με δικαστηρια, γιατι επιμενει οτι μου τη δινει και την καταθετω σε χοντο,γκομενους,κτλ... και μιλαμε απο οικονομικο παει πολυ καλα ακομα και τωρα.

γεια σου βρε τζιτζικάκι....!!!! μωρέ χάνομαι εγώ ? απαπα, όλο και κάπου εδω μέσα τριγυρνάω... σε διαβάζω εγώ, και στο άλλο θέμα μας, απλά πλέον δεν πολυγράφω για διάφορους λόγους.... κυρίως γιατί μάλλον πάλιωσε για μένα το θέμα διαζύγιο, συμπεριφορά πρώην κλπ και κάτι που τελείωσε πρέπει όσο μπορούμε να το αφήνουμε πισω μέχρι να εξαφανιστεί για να σταματήσει αυτή η ψυχολ. φθορά....

είμαι λίγο βιαστική αυτή τη στιγμή (γλίτωσες και το σεντόνι :lol:) θα σου στείλω πμ. σύντομα.... φιλάκια πολλά....

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ :oops: