Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΡΕΜΕΣ ΜΕ ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ

Recommended Posts

Η κορούλα μας είναι κοντά 5 μηνών. Μετα τους 6 μήνες η παιδίατρός μας είπε οτι μπορούμε να ξεκινήσουμε κρεμούλες. Επίσης μου συνέστησε οτι θα μπορώ να φτιάχνω τις κρέμες με χρήση του δικού μου γάλακτος (έχω θήλαστρο medela swing, κάνει για την δουλειά που το θέλω; ).

Πρίν αρκετό καιρό, σε αυτήν την ιστοσελίδα είχα διαβάσει ένα τόπικ σχετικά με το πως να χρησιμοποιείται το μητρικό γάλα για την παρασκευή παιδικής κρέμας. Το πρόβλημα είναι ότι ψάχνω-ψάχνω αλλά δεν μπορώ να το βρω.... αν κάποια μαμά θυμάται τον τότε τίτλο για να το βρω ή στην χειρότερη περίπτωση να το ξανασυζητούσαμε θα σας ήμουνα πραγματικά ευγνώμων...

Διαφημίσεις

δεν το θυμάμαι καλή μου,το μόνο που θυμάμαι είναι αυτό που έχει πεί η Αγλαία (διορθώστε με αν κάνω λάθος) οτι δεν αντλούμε για κρέμες,αν έχουμε και μας περισσεύει το χρησιμοποιούμε,αλλιώς όχι...

δεν το θυμάμαι καλή μου,το μόνο που θυμάμαι είναι αυτό που έχει πεί η Αγλαία (διορθώστε με αν κάνω λάθος) οτι δεν αντλούμε για κρέμες,αν έχουμε και μας περισσεύει το χρησιμοποιούμε,αλλιώς όχι...

Ναι το θυμάμαι και εγώ αυτό άσε που το ρυζάλευρο επειδή το μητρικό γάλα έχει ένζυμα που το υδρολύουν όσο περνάει η ώρα γίνεται ρευστό...!!!!

lazy.gif

Ευχαριστώ κορίτσια πάρα πολύ.

Αρα το μητρικό γάλα δεν μπορέι να χρησιμοποιηθεί σε καμία παρασκευή; Συνεπώς τις κρέμες τις φτιάχνουμε με νερό και απλά συνεχίζουμε τον θηλασμό (μετά ή πρίν το γεύμα; )

όχι,μπορεί να χρησιμοποιηθεί,απλά αν σου περισσεύει και είναι να το πετάξεις,όχι να αντλήσεις για την κρέμα. Εγώ πχ που δεν μπορούσα να βγάλω με το θήλαστρο,έβαζα (και βάζω όποτε δίνω) σκέτο νεράκι.

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ κορίτσια πάρα πολύ.

Αρα το μητρικό γάλα δεν μπορέι να χρησιμοποιηθεί σε καμία παρασκευή; Συνεπώς τις κρέμες τις φτιάχνουμε με νερό και απλά συνεχίζουμε τον θηλασμό (μετά ή πρίν το γεύμα; )

Σε όλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί! Αν σου περισσεύει κάνει και γαλατόπιτα! αλλά είναι πολύς κόπος να αντλείς ειδικά γι αυτό!

Οσες φορές έχω φτιάξει κρέμα με το γάλα μου, είναι αδύνατο να την πήξω, όση σκόνη κρέμας και να βάλω.. Γίνεται νερουλή, το μωρό τρώει-τρώει και η κρέμα δεν τελειώνει και τελικά την έχω πετάξει..Αποφάσισα να μην το ξανακάνω γιατί λυπάμαι και το γάλα..

• 2 months later...

Σε λίγες μέρες ξεκινάμε σιγά, σιγά τη στερεά τροφή και η παιδίατρος μου είπε ότι μπορώ να φτιάχνω κρέμες από μητρικό γάλα, ξέρετε κάτι επί του θέματος; Ζητώ τα φώτα σας κορίτσια!!!

Η μπεμούλα μου ταλαιπωρήθηκε πολύ για να φάει το γάλα της μαμάς της, αλλά τα καταφέραμε!!!!

Βγάζεις με το θήλαστρο, και την φτιάχνεις... εγω δεν ζεσταίνω το γάλα που πριν από λίγο έχω βγάλει... εκτός αν το έχεις στο ψυγείο, τότε το ζεσταίνεις μπέν μαρί...

επίσης μην φτιάξεις πολύ με την πρώτη διότι το μητρικό γάλα περιέχει ένζυμα που μετά απο λίγο υδρολύουν το ρυζάλευρο ή ότι αλλο χρησιμοποιήσεις (δηλαδή το νερουλιάζουν)....

εγώ χρησιμοποιώ περίπου 50ml κάθε φορά...

μην νομίζεις οτι θα φάει και πάαααρα πολύ την 1η φορά.... δοκίμασε και δες στο φόρουμ θηλασμός για περισσότερα...

καλή επιτυχία :wink:

Διαφημίσεις

Σε λίγες μέρες ξεκινάμε σιγά, σιγά τη στερεά τροφή και η παιδίατρος μου είπε ότι μπορώ να φτιάχνω κρέμες από μητρικό γάλα, ξέρετε κάτι επί του θέματος; Ζητώ τα φώτα σας κορίτσια!!!

Μα που βρήκες τέτοιο παιδίατρο??? :lol::lol: Τυχερή είσαι!!!! Δεν μας λες και περιοχή?

eNeap2.pngNziDp2.png

πρέπει να αγοράσεις βέβαια κρέμες που δεν περιέχουν γάλα σε σκόνη. Αυτές που πουλάνε τα σούπερ μάρκετ έχουν και γάλα, και τις αραιώνεις με νερό. Εγώ αγόραζα από βιολογικά καταστήματα της Holle που δεν έχουν γάλα.

Αυτές που πουλάνε τα σούπερ μάρκετ έχουν και γάλα, και τις αραιώνεις με νερό.

Maya είσαι 100% σίγουρη γι' αυτό; Η Αγλαϊα νομίζω είχε αναφέρει στην ενότητα του θηλασμού οτι το Άνθος Ορύζης Γιώτης είναι κατάλληλο για το μητρικό γάλα.

Θυμάται κάποια μανούλα;

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

νομίζω το άνθος ορύζης δεν περιέχει γάλα, αλλά για καλό και για κακό όπως λέει και ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ , να διαβάζουμε τα συστατικά για να ξερουμε τι παίρνουμε...

Μα που βρήκες τέτοιο παιδίατρο??? :lol::lol: Τυχερή είσαι!!!! Δεν μας λες και περιοχή?

Είναι η ίδια παιδίατρος που με είχε συμβουλεύσει αρχικά να δώσω στο μωρό συμπληρώματα με ξένο γάλα και παιδεύτηκα όλο το καλοκαίρι για να μπορέσω να θηλάσω αποκλειστικά το μωρό μου. Πάντως τώρα έχει γυρίσει την πλάκα. Είναι στα Βριλήσσια, αν θέλεις πες μου να σου στείλω προσωπικό μήνυμα με τα στοιχεία της, αλλά μην νομίζεις πως έχει καμιά τρελή εμπειρία στο θέμα θηλασμού. Δυστυχώς ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν.

Η μπεμούλα μου ταλαιπωρήθηκε πολύ για να φάει το γάλα της μαμάς της, αλλά τα καταφέραμε!!!!

Διαφημίσεις

Αυτές που πουλάνε τα σούπερ μάρκετ έχουν και γάλα, και τις αραιώνεις με νερό.

Maya είσαι 100% σίγουρη γι' αυτό; Η Αγλαϊα νομίζω είχε αναφέρει στην ενότητα του θηλασμού οτι το Άνθος Ορύζης Γιώτης είναι κατάλληλο για το μητρικό γάλα.

Θυμάται κάποια μανούλα;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει ό,τι κυκλοφορεί, γιατί του έδινα βιολογικό ρυζάλευρο. Αυτό είναι εύκολο να το διαπιστώσεις από τις οδηγίες χρήσης. Αυτο που είμαι βέβαιη είναι ότι όσο του αγόραζα συμβατικές κρέμες τις αραίωνα με νερό.