Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

16 μηνών και δαγκώνει!!!Πως το σταματάμε?

Recommended Posts

Καλησπέρα μανούλες!Ο μικρός μας είναι 16 μηνών και δαγκώνει!Και τώρα που έχουμε 4 δόντια πάνω και 4 κάτω είναι πρόβλημα γιατί δαγκώνει δυνατά και πονάει!Το έκανε και στον θηλασμό αλλά του έλεγα όχι (το έκανε 2-3 φορές) και από τότε δεν το έκανε ξανά.Το έκανε περισσότερο σαν παιχνίδι όταν βαριόταν.Τώρα όμως όπως και να του μιλήσω είτε φωνάξω είτε αδιαφορήσω δεν το σταματάει.Το κάνει όταν είναι χαρούμενος και σκέφτομαι μήπως μπερδεύεται με τα φιλάκια γιατί το κάνει και στο μάγουλο αλλά και όπου αλλού πετύχει. Χθες με δάγκωσε στην μέση στο πλάι και σήμερα έχω 2 μελανίες.Πόνεσα τόσο εκείνη την στιγμή που του φώναξα πολύ και μετά ένιωθα πολύ άσχημα..έχετε καμία ιδέα πως να το χειριστώ?μπορεί όντως να μπερδεύετε?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Διαφημίσεις

Εμένα που το έκανε αυτό περίπου 2 μήνες πριν, έκανα μια κραυγή πόνου και απομακρυνόμουν από κοντά της ή την άφηνα αδιάφορα κάτω αν την είχα αγκαλιά.

Ετσι σταμάτησε.

Εμένα που το έκανε αυτό περίπου 2 μήνες πριν, έκανα μια κραυγή πόνου και απομακρυνόμουν από κοντά της ή την άφηνα αδιάφορα κάτω αν την είχα αγκαλιά.

Ετσι σταμάτησε.

Δεν πιάνει ούτε αυτό..ίσως θα πρέπει να εντείνω την αδιαφορία..δεν ξέρω..δεν το κάνει μόνο όταν τον έχω αγκαλιά αλλά όπου με βρει. :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Δηλαδή σε στιγμές που κάνεις κάτι άλλο; Λες να προσπαθεί να σου αποσπάσει την προσοχή; Μήπως ας πούμε να άλλαζες και δωμάτιο ώστε να καταλάβει ότι σε απομακρύνει έτσι;;;

Δηλαδή σε στιγμές που κάνεις κάτι άλλο; Λες να προσπαθεί να σου αποσπάσει την προσοχή; Μήπως ας πούμε να άλλαζες και δωμάτιο ώστε να καταλάβει ότι σε απομακρύνει έτσι;;;

Μπορεί πχ να μιλάω στο τηλ ή να κάθομαι στο πάτωμα μαζί του και να παίζουμε -άρα η προσοχή μου είναι σε εκείνον..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Διαφημίσεις

• 1 year later...

Κοριτσια επαναφερω το θεμα γιατι η 11 μηνων κορη μου με εχει ταραξει στη δαγκωματια!

Οι ωμοι, τα χερια , το μπουστο μου ειναι γεματα κοκκινιλες και μελανιες!

Εχει 4 δοντια πανω και 2 κατω.

Εν τω μεταξυ , δαγκωνει μονο εμενα , κανεναν αλλο.

Τι να κανω...;

Και της φωναξα και την παρατησα στο καροτσι χωρις να της μιλαω και τη δαγκωσα ελαφρα στο χερακι να καταλαβει οτι αυτο ποναει......αλλα τιποτα!

Γελαει και το ξανακανει!

Τι με συμβουλευετε;

Τι κανεις εκείνη τη στιγμή που το κανει;

Δηλαδη εμενα με δαγκώνει η μικρός συνηθως οταν πλένω πιάτα και δεν του δίνω προσοχή για 1 λεπτό !!!!!!!! Εχει συνηθισει τόσο να ασχολούμαι μαζι του που αν κανω κατι άλλο το κανει..

Απο το πουθενά σε δακγωνει δηλαδη;

Λένε οτι μπορεις να ουρλιαξεις εκεινη τη στιγμή η να κανεις και καλα οτι κλαις αλλα με μας δεν έπιασε καθόλου αυτο!

Το κανει οταν την εχω αγκαλια και παιζουμε, η προσοχη μου ειναι ολη στραμμενη πανω της δηλαδη!

Το εχει για παιχνιδι ,τι να πω..;

Οταν φωναζω <αουτς , με πονεσες ,μη το ξανακανεις αυτο> ,κανει κατι σαν κλαυσιγελο και προσπαθει να μου κανει κολπακια για να το ξεχασω!

Πρεπει οπωσδηποτε να της το κοψω ,ειναι πολυ κακια μανια το δαγκωμα!

Να κανω οτι κλαιω;Ειναι παμπονηρη ,δεν τα τρωει αυτα!

Ξερεις τι σκεφτηκα τωρα;

Να βαλω λιγο αλατι στους ωμους μου (το αγαπημενο της για δαγκωμα!) και να το γλυψει οπως θα παει να με δαγκωσει,τι λες;

Δε θα της αρεσει η γευση και μπορει και να μην το ξανακανει!

Το κανει οταν την εχω αγκαλια και παιζουμε, η προσοχη μου ειναι ολη στραμμενη πανω της δηλαδη!

Το εχει για παιχνιδι ,τι να πω..;

Οταν φωναζω <αουτς , με πονεσες ,μη το ξανακανεις αυτο> ,κανει κατι σαν κλαυσιγελο και προσπαθει να μου κανει κολπακια για να το ξεχασω!

Πρεπει οπωσδηποτε να της το κοψω ,ειναι πολυ κακια μανια το δαγκωμα!

Να κανω οτι κλαιω;Ειναι παμπονηρη ,δεν τα τρωει αυτα!

Ξερεις τι σκεφτηκα τωρα;

Να βαλω λιγο αλατι στους ωμους μου (το αγαπημενο της για δαγκωμα!) και να το γλυψει οπως θα παει να με δαγκωσει,τι λες;

Δε θα της αρεσει η γευση και μπορει και να μην το ξανακανει!

Εμενα το λες; Μιλάμε για πολυ πόνο!!

Οι ωμοι δεν ειναι και οτι χειρότερο αλλα το μπούτι ειδικά πανω πανω.....η και το στηθος (ειδικά τωρα που ειμαι εγκυος!!).. Άστα να πανε!

Αλάτι τελεια ιδέα.. Μήπως να βάλεις και ξύδι; Οχι και τα δυο μαζι την λυπάμαι την μικρή :-)

Θα το δοκίμασα και εγω το ξύδι/αλάτι αλλα που ακριβως στο μπούτι να το βάλω; !!!!!!

Εμενα το λες; Μιλάμε για πολυ πόνο!!

Οι ωμοι δεν ειναι και οτι χειρότερο αλλα το μπούτι ειδικά πανω πανω.....η και το στηθος (ειδικά τωρα που ειμαι εγκυος!!).. Άστα να πανε!

Αλάτι τελεια ιδέα.. Μήπως να βάλεις και ξύδι; Οχι και τα δυο μαζι την λυπάμαι την μικρή :-)

Θα το δοκίμασα και εγω το ξύδι/αλάτι αλλα που ακριβως στο μπούτι να το βάλω; !!!!!!

Αχ ,αυτο το εκανα κι εγω στη μαμα μου στο μπουτι:oops: ,στους προσαγωγους συγκεκριμενα.Μου ελεγε <μη το κανεις σε παρακαλω , μη το κανεις σε παρακαλω , μη ,μη ,μη.....>.Εγω δεν καταλαβαινα με τιποτα(αραγε σε ποιον εμοιασε το παιδακι μου????) και μου δινει μια στα μουτρα ......

Ακομα φαινεται το σημαδακι ,αχνα βεβαια , αλλα ειναι εκει να μας θυμιζει οτι απο τοτε δεν ξαναδαγκωσα ποτε στη ζωη μου!

Απαπα ξυδι με τιποτα, μπορει να κανω εμετο!Μπλιαχ!

Το σιχαινομαι.....

Εσενα σε δαγκωνει οπου να ναι στο μπουτι ή εχει αγαπημενα σημεια;

Διαφημίσεις

Σταματά εχω λυθεί (και εχω tummy bug παω και συνεχεια τουαλέτα και αυτο δεν βοηθάει)!!!!!! Αλήθεια σου εχει μείνει σημάδι απο το χαστούκι :P ;;

Ρε συ και μένα στους προσαγωγούς εχω κατι δαγκωματιες πως δεν υποπτεύεται τιποτα ο σύζυγος δεν καταλαβαινω!!

Ναι ειναι αηδία το ξύδι, δεν το βαζεις ουτε στις φακές;; Καλο αυτο θα την κανει να το σιχαθει δεν θα ξανά πλησιάσει !!

Για το αλάτι τωρα που το σκεφτομαι δεν ξερω .. Σε πολλα τους αρέσει, μην καταντήσει να σε δαγκώνει περισσότερο στο τελος; Και αν της αρέσει πολυ θα σταματήσει να τρωει και κανονικό φαγητο οπότε μπορει να εχεις άσχημα αποτελέσματα!! Δοκίμασε λεμόνι! Σε κανενα μωρο δεν αρέσει!!! Ασε που θα μυρίζεις και ωραία!

Κι εμάς μας δάγκωνε....πω πω....το είχα ξεχάσει.....μέχρι 8 μηνών είχε 6 δόντια και πονάνε τόσοοοοο...σαν ξυραφάκια είναι !!! Κι εγώ έκανα όλα αυτά ,να του πω πονάω , μην το ξανακάνεις κλπ , αλλά ..τίποτα.Μάλλον είναι από τα δόντια ,το σταμάτησε μόνος του. Ευτυχώς περιοριζόταν σε εμένα κ τον μπαμπά του.....στο μπράτσο είχα συνέχεια 6 σημαδάκια....υπομονή !!!

3W24p3.png

Σταματά εχω λυθεί (και εχω tummy bug παω και συνεχεια τουαλέτα και αυτο δεν βοηθάει)!!!!!! Αλήθεια σου εχει μείνει σημάδι απο το χαστούκι :P ;;

Ρε συ και μένα στους προσαγωγούς εχω κατι δαγκωματιες πως δεν υποπτεύεται τιποτα ο σύζυγος δεν καταλαβαινω!!

Ναι ειναι αηδία το ξύδι, δεν το βαζεις ουτε στις φακές;; Καλο αυτο θα την κανει να το σιχαθει δεν θα ξανά πλησιάσει !!

Για το αλάτι τωρα που το σκεφτομαι δεν ξερω .. Σε πολλα τους αρέσει, μην καταντήσει να σε δαγκώνει περισσότερο στο τελος; Και αν της αρέσει πολυ θα σταματήσει να τρωει και κανονικό φαγητο οπότε μπορει να εχεις άσχημα αποτελέσματα!! Δοκίμασε λεμόνι! Σε κανενα μωρο δεν αρέσει!!! Ασε που θα μυρίζεις και ωραία!

Περαστικα κοριτσακι...

Κολλησες ιωση ή απο την εγκυμοσυνη;;

Αληθεια , εχω σημαδι, ειναι σαν πολυ μικρη ουλη!!

Καλα μ εκανε ,ομως τα ηθελα!!Ουτε στις φακες ξυδι...

Μονο το μπαλσαμικο μ αρεσει πολυ!

Καλη η ιδεα για το λεμονι, θα δοκιμασω και θα σας πω!

Υ.Γ. οσο για το συζυγο που δεν υποπτευεται ,αυτο μας ελειπε!

Με την κοιλια τουρλα ,τι θα κανεις καλε;;!!

Εχεις και το μαιμουδακι σου το μεγαλο!

Προς το παρον μπορουν να κοιμουνται ησυχοι οι συζυγοι!χαχα;):P

:P:p:-D:mrgreen::cool:;)

Κι εμάς μας δάγκωνε....πω πω....το είχα ξεχάσει.....μέχρι 8 μηνών είχε 6 δόντια και πονάνε τόσοοοοο...σαν ξυραφάκια είναι !!! Κι εγώ έκανα όλα αυτά ,να του πω πονάω , μην το ξανακάνεις κλπ , αλλά ..τίποτα.Μάλλον είναι από τα δόντια ,το σταμάτησε μόνος του. Ευτυχώς περιοριζόταν σε εμένα κ τον μπαμπά του.....στο μπράτσο είχα συνέχεια 6 σημαδάκια....υπομονή !!!

Οντως σαν ξυραφακια!

Μεχρι να το αταματησει μονη της με βλεπω στο Φουστανο για ολικη αναδομηση!:roll:

Περαστικα κοριτσακι...

Κολλησες ιωση ή απο την εγκυμοσυνη;;

Αληθεια , εχω σημαδι, ειναι σαν πολυ μικρη ουλη!!

Καλα μ εκανε ,ομως τα ηθελα!!Ουτε στις φακες ξυδι...

Μονο το μπαλσαμικο μ αρεσει πολυ!

Καλη η ιδεα για το λεμονι, θα δοκιμασω και θα σας πω!

Υ.Γ. οσο για το συζυγο που δεν υποπτευεται ,αυτο μας ελειπε!

Με την κοιλια τουρλα ,τι θα κανεις καλε;;!!

Εχεις και το μαιμουδακι σου το μεγαλο!

Προς το παρον μπορουν να κοιμουνται ησυχοι οι συζυγοι!χαχα;):P

:P:p:-D:mrgreen::cool:;)

Κατι κόλλησα απο τον μικρο μάλλον... Συνεχεια κολλάω απο τον μπεμπη παει παιδικό τι να κανω! Αυτο δεν ειναι μαι το χειρότερο εχω πιο πολυ πρόβλημα κατω και οχι πανω οπότε δεν ειναι και το χειρότερο (δεν ξερω αν με καταλαβαίνεις :wink: )

Για τον σύζυγο πολυ μας παίρνουν για δεδομένο αλλα τελώ σπάντων...

Good luck με το λεμόνι πες μας τι έγινε !!

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλημέρα!Εμένα ο δικός μου δάγκωνε παντού μέχρι 4 χρονών.Μιλάμε μας είχε σημαδέψει με αγαπημένο σημείο τα αυτιά.Τώρα που το θυμάμαι,γελάω.Όμως τότε ζούσα ένα εφιάλτη.Του είχε γίνει εμμονή!Τα αυτιά μου είχαν γεμίσει πληγές.Έβαλα ξύδια,έβαλα λεμόνια,αλάτια,πιπέρια,αδιαφόρησα,δάγκωσα,κανένα αποτέλεσμα!Είχε πάθει εθισμό.Πήγα σε μία παιδοψυχολόγο και μου είπε να κάνουμε συνεδρίες και σε λίγα χρόνια θα το ξεπεράσει.Αν εγώ περίμενα λίγα χρόνια θα με ακρωτηρίαζε!Τότε πήγα σε μία παιδοψυχίατρο που μου βρήκε τη λυση και μάλιστα δεν μου πήρε και φράγκο.Μου είπε ότι τα παιδιά φοβούνται το αίμα εκτός κι αν έχουν γεννηθεί για να γίνουν γιατροί.Αγόρασα λοιπόν ένα κατακόκκινο κραγιόν και την επόμενη φορά που με δάγκωσε,έτρεξα δήθεν στην τουαλέτα και έβαλα το κραγιόν.(Βέβαια έκανα και το σταυρό μου,μην είναι επίδοξος γιατρός!).Όταν του είπα ότι είναι αίμα,έπαθε σοκ!Οι επιθέσεις αραιωσαν κι εγώ κάθε φορά έβαζα κραγιονάκι.Σε λίγες μέρες,το έκοψε μαχαίρι!!!!!!!!!!!!:-D

Πωπω τι λες τωρα;;;

Θαυματουργο το κραγιονακι!

Ευτυχως εχω 15 διαφορετικες αποχρωσεις του κοκκινου!

(Αχρειαστο να ναι • δεν πιστευω να με δαγκωνει μεχρι τα 4...)

Απο το πρωι δεν με δαγκωσε ακομα , οποτε περιμενουμε....

Οντως σαν ξυραφακια!

Μεχρι να το αταματησει μονη της με βλεπω στο Φουστανο για ολικη αναδομηση!:roll:

κραγιονάκι....λοιπόν...πολύ καλή ιδέα:P;) ευτυχώς ο γιος μου το έκοψε....δεν θυμάμαι πότε,αλλά αν είχε αργήσει σίγουρα θα το θυμόμουν:P

3W24p3.png

Α, άμα είναι έτσι, η δικιά μου γιατρός θα γίνει. Δεκάρα δε δίνει για το αίμα ούτε το δικό της, ούτε των άλλων.

Πάντως εμείς το κακό αυτό συνήθειο το έχουμε ελαχιστοποιήσει μόνο με αδιαφορία. Όποτε αντιδρούσα γούσταρε και συνέχιζε ακάθεκτη.

Τώρα θα με δαγκώσει όταν πλένω πιάτα (την προτελευταία φορά ήρθε τόσο ύπουλα που έκανα μια απότομη κίνηση και εκτοξεύτηκε απέναντι, αλλά ανασυντάχθηκε αμέσως και ξαναεπιτέθηκε).

Φαντάζομαι ότι είναι φάση και θα περάσει. Αν δε τη δαγκώσω κι εγώ εκεί είναι που γίνεται χαμός. Τα παίρνει κρανίο και έρχεται με φόρα και δαγκώνει ακόμη πιο δυνατά!!!!!!!!!!!!!!!

• 2 weeks later...

Ο δικος μου ειναι 11 μηνων και δάγκωνε που και που και το αντιμετωπιζαμε σαν σημαδι οτι βγαζει δοντια. Αλλα ξαφνικα αρχισε να δαγκωνει συνέχεια και μανιασμένα σε συνδυασμό με ξεμάλλιασμα. Κοιμάται ακομη στο κρεβατι μας οπότε το μιγμα είναι εκρηκτικό, ξυπνάει και αρχίζει τα βασανιστήρια.

Σε παιδιά τόσο μικρά, δεν έχει νόημα να τα δαγκώσεις και εσυ γιατι δεν κανουν τη σύνδεση. Αν φωναξεις, απʼότι λεει ο γιατρος μας, το παίρνουν σαν παιχνιδι.

Το μόνο που μοιάζει να κάνει διαφορά είναι όταν του λεω απλα και αυστηρα, όχι δαγκωμα και τον αφήνω κατω. Αλλά χρειάζεται και συνέπεια γιατι πρέπει πάντα να έχω την ίδια αυστηρή αντιδραση –δυσκολευομαι γενικα στη συνέπεια γιατι όταν με πλησιάζει ένα μωρό χαζοπερπατόντας και κάνοντας ήχους ζόμπι με ανοιχτο στόμα με πιανουν γέλια.

• 4 weeks later...

εμενα καθε φορα που βγαζει δοντι μας δαγκονι στην αρχη εκανα οτι τον δαγκονα κ εγω αλλα αυτος τ πηρε σαν παιχνιδι κ το σταματισα κ καθε φορα που παει να δαγκοση του λεο οτι δν ειναι καλο

δν εχει κ πολλα αποτελεσματα αλλα δν ξερω καποιο αλλο τροπο.

ευτηχος δαγκονι οταν βγαζει δοντακι μετα σταματαει , τουλαχιστον ξερουμε ποτε βγαινη