Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γιατί κάνουν κόμπους;;;

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια,

το θέμα δεν έχει άμεσα σχέση με το σπίτι, αλλά με τον ρουχισμό τον παιδιών και τον δικό μας. Γιατί κάποια ρούχα όταν τα αγοράζουμε και τα πλένουμε κάνουν κόμπους κόμπους και δείχνουν σαν να τα έχεις ....100 χρόνια. Πλέον ξέρω κάποιες συγκεκριμένες εταιρίες που δεν μου κάνουν τετοιο θέμα ή πολύ απλά μετά από άπειρα πλυσίμα παρουσιάζουν αυτό το φαινόμενο... ;; υπάρχει κάτι που πρέπει να ξέρω...;; παίζει ρόλο σε τι βαθμούς πλένω το ρούχο ή κάτι άλλο. Συνήθως βάζω πλυντήριο στους 40 βαθμους για 45 λεπτά.

Πρόσφατα μάλιστα η μητέρα μου μου αγόρασε ένα παντελόνι από επώνυμη εταιρεία (ελληνική) και το παντελόνι χωρίς να έχει πλυθεί αλλά μόνο φορεθεί μέσα στο σπίτι έκανε κάποιους κόμπους. Μετά πως να μην προτιμήσω ξένες εταιρίες ;;; αυτό το έχω παρατηρήσει σε όλες τις ελληνικές εταιρίες ρούχων και όχι στις ξένες.

Διαφημίσεις

Στο γιατί δεν έχω απάντηση, αλλά στο πώς να μην κάνουν κόμπους, έχουμε βρει κάποια λύση. Πλένουμε όλα τα ρούχα το μέσα-έξω, ακόμα και τις κάλτσες και τα καλσόν. Επίσης βάζουμε σε χωριστό πλυντήριο τις πετσέτες, που "γδέρνουν" τα υπόλοιπα ρούχα. Αν το τηρούμε αυτό, τα ρούχα πρώτα λιώνουν από τη χρήση, αλλά κόμπους δεν κάνουν. Η εξαίρεση σε αυτό ήταν μόνο μια μπλούζα, μιας εταιρίας ξένης, από την οποία είχαμε πάρει και πολλά άλλα ρούχα που δεν είχαν πρόβλημα.

• 1 year later...

Διαφημίσεις

Αυτό γίνεται γιατί πλέον δεν είναι καλής ποιότητας τα υφάσματα που χρησιμοποιούν. Δείτε τα παλιά σας ρούχα που ακομα κρατάνε στο χρόνο μετά από αμέτρητα πλυσίματα.

Φθηνότερα υφάσματα και ποιότητα χαμηλή, αλλά το κόστος στον καταναλωτή είναι το ίδιο.

8mD6p2.png

Αυτό γίνεται γιατί πλέον δεν είναι καλής ποιότητας τα υφάσματα που χρησιμοποιούν. Δείτε τα παλιά σας ρούχα που ακομα κρατάνε στο χρόνο μετά από αμέτρητα πλυσίματα.

Φθηνότερα υφάσματα και ποιότητα χαμηλή, αλλά το κόστος στον καταναλωτή είναι το ίδιο.

οΚ κατάλαβα, προσωπικά όσες μπλούζες ή παντελόνια έχω πάρει από marks and spencer ή ζαρα τα έχω χρόνια τώρα και είναι άθικτα....δυστυχώς τώρα τα οικονομικά μου είναι δράμα, δεν μπορώ να δίνω 50 ευρώ για μια μπλούζα. Ο ζαρας έχει φθηνότερα αλλά δεν έχει το νούμερο μου.....

Τα πιο ποιοτικά υφάσματα πλένονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες;;;; νομίζω ότι αυτό μπορεί να είναι το κλειδί στο να ξεχωρίσω και την ποιότητα;; ώστε να μην μου κάνουν κόμπους.