Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γέννα στο Μητέρα και ΙΚΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Recommended Posts

Γεια σας,

Μου έτυχαν κάποιες αναποδιές και έπρεπε να νοσηλευθώ στο ΜΗΤΕΡΑ για 2 εβδομάδες. Αφού βγήκα μου έδωσαν το τιμολόγιο (τρελλά λεφτά) και διάφορα χαρτιά για να πάω στο ΙΚΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.Εκεί τα κράτησαν όλα τα χαρτιά και το τιμολόγιο και μου είπαν ότι σε τρεις μήνες αν δικαιούμαι κάτι θα το πάρω από το ΙΚΑ που ανήκω.

Έχω μια απορία. Τι γίνεται με την γέννα? Το τιμολόγιο δε θα το χρειαστώ για την εφορία? Τι χαρτιά πρέπει να πάρω?

Όποια από σας έχει γεννήσει στο ΜΗΤΕΡΑ ας με διαφωτίσει σας παρακαλώ.

Ευχαριστώ

bunbunadr20081001_-8_My+child+is.png

Διαφημίσεις

Θα πρέπει να σου δώσουν από το ταμείο σου κάποιο χαρτί όπου θα γράφει τα λεφτά που πλήρωσες, τα λεφτά που σου επιστρέφουν και τη διαφορά τους και αυτό το χαρτί το καταθέτεις με τη φορολογική δήλωση. Τουλάχιστον έτσι γίνεται στο δικό μου ταμείο (ΤΣΜΕΔΕ) όταν τους δίνω αποδείξεις για ιατρικές δαπάνες και εκπίπτει στην εφορία το ποσό της διαφοράς.

Από ότι έχω διαβάσει σε άλλα θέματα του παρόντος forum αν τα χρήματα που σου δίνουν είναι πολύ λίγα δεν τα παίρνεις, παίρνοντας πίσω τις αποδείξεις και κάνεις ένσταση.

Καλύτερη ενημέρωση ας δώσει κάποια ασφαλισμένη του ΙΚΑ ή μπορείς να δεις αντίστοιχα θέματα στο forum.

Η γυναίκα μου είχε περίπου την ίδια περιπετεια.

Το ΙΚΑ από όλα αυτά τα χρήματα που πλήρωσες στο Μητέρα θα σου επιστρέψει απειροελάχιστα.

Γι αυτό πρέπει να κάνεις ένσταση και κάποια στιγμή θα σε καλέσουν σε μια τριμελή επιτοπή όπου έχεις πολλές πιθανότητες να δικαιωθείς (θα πρέπει να επικαλεστείς λόγους εκτάκτου περιστατικού).

Τα τιμολόγια της γέννας, πρέπει να τα καταθέσεις στο ΙΚΑ, κάποια στιγμή θα σου δώσουν τα χρήματα που θα κρίνουν αυτοί και θα σου επιστρέψουν τα τιμολόγια για να τα καταθέσεις στην επόμενη φορολογική σου δήλωση (άσχετα αν έχει αλλάξει η χρονιά).

Αν έχεις ιδιωτική ασφάλεια ψάξτο και από εκεί...

καλή τύχη