Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΑΘΙΣΜΑΤΑΚΙ 15-36G: ΣΚΕΤΟ Ή ΜΕ ΠΛΑΤΗ;;

Recommended Posts

Καλημέρα,

θα ήθελα να μάθω για τα καθισματάκια κατηγορίας 2-3.

Ο γιος μου είναι 15 κιλά και θέλουμε καινούριο καθισματάκι.

Απλά έχω μπερδευτεί: να πάρω με πλάτη ή χωρίς;;;

Και τα 2 με τη ζώνη του αυτοκινήτου δένουν ή αυτό με την πλάτη έχει και έξτρα ζώνη;;;

ποια είναι η διαφορά τους και πιο είναι το πιο ασφαλές;;;;

Διαφημίσεις

λοιπον αυτο που ξερω ειναι οτι χωρις πλατη δεν ειναι ασφαλη και μαλιστα νομιω η britax εχει σταματησει να βγαζει χωρις πλατη.Οποτε θα ελεγα με πλατη γιατι τα πλαινα προστατευουν απο πλαινη συγκρουση.

Τωρα επειδη και εγω κοιταω για τετοιο καθισμα καταλαβα οτι απο 18 κιλα και πανω δεν χρησιμοποιουμε την ζωνη 5 σημειων που εχουν τα παιδικα καθισματα απλα περναμε την ζωνη του αυτοκινητου απο πανω απο το παιδι και το καθισμα....Τωρα αν το καθισμα μενει στην θεση του αυτο δεν το ξερω,,,,εχω και εγω αποριες.Μακαρι καποια μαμα που γνωριζει να μας απαντησει.

Εχω βρει στο αμαζον της αγγλιας ενα της britax πολυ φτηνο καπου 40 ευρω και εχει και αλλο ενα της ιδια εταιριας στα 100 ευρω...μεγαλη διαφορα....μου κανει εντυσπωση απλα οτι το παιδι δεν χρησιμοποιει πια την ζωνη 5 σημειων.....

Καλησπερα σας

Το καθισμα 15-36 πρεπει να ειναι υποχρεωτικα με πλατη . Η πλευρικη στηριξει ειναι παντα απαραιτητη . Σε περιπτωση πλαινης συγκρουσης ( απο τις πιο συχνες μεσα στην πολη ) το κεφαλι του μωρο παει πανω στην πορτα ... πορτα vs κεφαλι.... οποτε με πλατη οπωσδιποτε και εαν γινεται να ειναι ισοφιχ ... ααα προσεξτε την ημερομηνια παραγωγης του καθισματος ... δεν διαφερει απο το κρανος ....οσο πιο παλιο τοσο πιο φθηνο.. τοσο πιο ευθραστο