Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εξωμήτρια κύηση - λαπαροσκόπηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σας θα ήθελα να θέσω και εγώ ένα ερώτημα έκανα λαπαροσκόπηση στης 10/9 ο λόγος ήταν ότι είχα εξωμήτρια κύηση και αφαιρέθηκε η μια σάλπιγμα που ήταν και το μωρό … :cry::cry:

Αυτό που θέλω να ρωτήσω πόσο εύκολο είναι μετά από αυτήν την επέμβαση να ξανά μείνω έγκυος;;

Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΗΣ 11/08/2006

Διαφημίσεις

Καλησπέρα Κατερίνα. Κατ΄αρχάς, λυπάμαι πολύ για την ατυχία που είχες με την εξωμήτρια κύηση :( Ελπίζω σύντομα να νιώσεις καλύτερα. Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να μείνεις ξανά έγκυος, αλλά αν σε ανησυχεί το γεγονός ότι έχεις μια σάλπιγγα, ξέρω από φίλη μου, ότι μετά την αφαίρεση της μιας σάλπιγγας, απέκτησε δύο παιδιά, φυσιολογικότατα. Οπότε, εύχομαι να συμβεί και σε σένα το ίδιο και να γίνεις μανούλα γρήγορα...ξανά!

Qep5p3.pngrWtbp3.png

Και εγω ομοιοπαθουσα.Μονο που σε μενα διαγνωστηκε πολυ αργα αν και ειχα ανησυχητικα συμπτωματα απο την 5 μερα συλληψης(τοτε μετρουσα τις μερες) και εχασα και τη μια σαλπιγγα και η αλλη βουλωσε απο συμφυσεις οποτε τωρα με εξωσωματικη.Μια γνωστη μου ομως με μια σαλπιγγα και μια ωοθηκη εκανα δυο παιδακια χωρις να προσπαθησει ιδιαιτερα για αυτο μην απογοητευεσαι :lol:

3-08-09.Η ημερομηνια που αλλαξε τη ζωη μου.Εγινα και εγω μανουλα

16-3-12.Μανουλα ξανα!!!!!!!!!!!!!!! 

Κι εγώ ομοιοπαθούσα (πριν 5 μήνες).Έχασα τη δεξιά μου σάλπιγγα,ευτυχώς η αριστερή είναι υγιής. Ο γιατρός μου είπε ότι μπορούν να γίνουν παιδιά φυσιολογικά και με μία σάλπιγγα.Ελπίζω να σου πάνε όλα καλά!!!

Να ρωτησω εγω κατι?Οι κοπελες που κανανε παιδακια με μια σαλπιγγα.Ακολουθησαν καποια θεραπεια, παρακολουθουσαν με τον γιατρο τις ωορηξιες ή εγινε απο μονο του???

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιά μου για το ενδιαφέρων σας όσες τα περάσατε φαντάζομαι θα έχετε τα ίδια συναισθήματα με εμένα , πονάει όσο και να θέλουμε να το κρύψουμε και ειδικά όταν είναι κάτι που θες τόσο πολύ . Εμένα αυτό που με πονάει και που όταν πέφτω στο κρεβάτι είναι ότι άκουσα την καρδούλα του αν δεν την είχα ακούσει ίσως να μην πονούσα τόσο πολύ αλλά πάει πέρασε.

Ο γιατρός που μου έκανε την λαπαροσκόπηση μου είπε μετά από 4 μήνες να ξανακάνουμε προσπάθειες αλλά να σας πω την αμαρτία μου φοβάμαι και αν μου ξανασυμβεί ξέρω ότι για τίποτα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουρη καθώς και επίσης ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία ..

Thalia μου και εγώ το ρώτησα αν θα έπρεπε να πάρω κάποια χάπια αλλά μου είπε ο γιατρός ότι δεν χρειάζεται αν και έχω είδη ένα κοριτσάκι 2 χρόνων και επειδή η σύλληψη και της Αναστασίας αλλά του δεύτερου παιδιού έγινε «φυσιολογικά» θα συνεχίσουμε έτσι τώρα αν δεν κάπου είχα ακούσει για κάποιο άλλον τρόπο που μοιάζει με εξωσωματικοί αλλά δεν είναι σου εύχομαι να σου πάνε όλα καλά

Aretim σου εύχομαι σύντομα να έχεις χαρμόσυνα νέα

Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΗΣ 11/08/2006

Γιατι να πανε παλι στραβα?Μια φορα δεν φτανει?Να σκεφτεσαι μονο θετικα και πολυ γρηγορα θα χαρισεις και ενα αδερφακι στην μικρουλα σου :lol:

Εμενα ηταν το δευτερο που χαθηκε.Η πρωτη παλλινδρομησε.Και σκεφτειτε πως ενιωσα οταν μου ειπαν πως μονο με εξωσωματικη θα τα καταφερω να γινω μανουλα :cry:

Aretim μου κι εγώ είχα μία πρώιμη αποβολή,αλλά πέρασε σωματικώς ανώδυνα. Μετά ήρθε το εξωμήτριο και με αποτελείωσε.Τώρα η μόνη μου ελπίδα είναι η αριστερή μου σαλπιγγούλα που είναι υγιής.Αν με προδώσει κι αυτή πάω κι εγώ για εξωσωματική.Σου εύχομαι καλή επιτυχία και ό,τι καλύτερο!!!

Διαφημίσεις

καλησπερα!θα το πω κι εδω

ομοιοπαθουσα με 1 σαλπιγγα (αριστερα)

ρηξη εξωμητριου 13/2/2007, απο θαυμα ζω...ειχα εσωτερικη αιμοραγια που κανενας μα κανενας δεν εβλεπε στους υπερηχους

ευτυχως ο Θεος με βοηθησε και ζω...

17/11/2007 εμεινα παλι εγκυος απο την ωοθηκη την δεξια (που δεν εχω σαλπιγγα) εχασα το μωρο στην 18 εβδομαδα :cry:

ο αγωνας συνεχιζετε :P

μια χαρα θα τα παμε και με 1 σαλπιγγα

αφου μπορεσα εγω μπορουμε ολες μας :P

ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΕΛΙΚΑ...ΚΑΙ ΟΣΟ ΨΑΧΝΩ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΟΣΟ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΗ. ΕΓΩ ΕΧΑΣΑ 2 ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΗ. Η ΑΙΤΙΑ ΗΤΑΝ Η ΥΔΡΟΣΑΛΠΙΓΓΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ. ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΑ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΙΔΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΩΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΩΑΡΙΑ, ΛΕΕΙ.

ΣΤΑΝΤΑΡ ΠΑΝΤΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΜΕΡΙΑ ΚΑΛΑ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΔΙΑΘΕΣΙΑ ΜΟΥ (ΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡ ΑΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΧΑΡΑ).

ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 10 ΜΗΝΕΣ..ΠΑΛΙΑ ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΗ, ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΒΟΛΗ, ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΄΄ΠΑΓΩΜΑΡΑ΄΄. ΠΑΓΩΣΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑ. ΖΗΤΑΩ ΔΙΑΡΚΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΛΙΓΟ ΝΑ ΜΕ ΛΥΠΗΘΕΙ, ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΔΥΝΑΜΗ......ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΡΙΤΣ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΤΥΧΕΣ.ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΑΣ...ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ! ΧΙ, ΧΙ, ΝΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑ ΠΟΛΥ ΚΑΠΟΤΕ!!

ΝΙΚΟΛΕΤΑ, ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ, ΕΠΙΑΣΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΟΘΗΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΑΛΠΙΓΓΑ?? ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ''ΤΡΑΒΗΞΕ''Η ΓΕΡΗ ΣΑΛΠΙΓΓΑ??

• 3 years later...

Διαφημίσεις

υπαρχει περιπτωση να παλλινδρομισει η εξωμητρια; Ποσο συχνο ειναι αυτο?

Aν είσαι τυχερη μπορεί και να παλινδρομήσει.Αυτό σημαίνει οτι γλιτώνεις την ρήξη και το αιμοδυναμικο shock που μπορεί να σου κοστίσει την ζωή.Εξαρτάται βέβαια σε ποιο σημείο είχε κολλήσει το έμβρυο.Ωστόσο και πάλι απαιτούνται κάποιες πρακτικές-φαρμακευτικές αρχικά αλλά ίσως και λαπαροσκόπηση για να ελέγχθεί η κατάσταση.

Κοιτα Βιβή επειδή έχω κι εγω τέτοια εμπειρία θα σου πω ότι το εμβρυο μπορει να μην είναι μέσα στη σαλπιγγα. Σε αυτη την περίπτωση είναι στα χέρια του γιατρου αν θα σου την αφαιρέσει ή όχι. Πολυ γιατροί υποστηριζουν ότι σαλπιγγα που έδωσε εξωμητριο θα ξαναδώσει. Όμως αυτο δεν είναι απόλυτο. Στον υπερηχο που κανεις πριν μπεις για λαπαροσκοπηση κι εφόσον δεν μπεις έκτακτος απο εσωτερική αιμοραγια, δεν φαίνεται συνήθως η ακριβής θέση του εμβρυου, στην δικη μου περίπτωση στον υπερηχο φαινοταν οτι είναι πάνω απο την ωοθηκη ενω όταν ο ΓΙΑΤΡΟΣ μπήκε μέσα , εντόπισε την κυηση μέσα στην δεξιά σαλπιγγα και την αφαιρεσε.

ΕΣΥ είσαι σίγουρη ότι έχεις εξωμητριο? με φυσιολογική συληψη ή με εξωσωματικη?

Η σαλπιγγογραφια σου πριν ήταν καλη?

Πόσες μονάδες είναι η χοριακη σου? αυξάνεται φυσιολογικά ή όχι?

Άκουσε με αν είσαι σίγουρη ότι έχεις εξωμητριο κινησου άμεσα!!!!!!! Είσαι Ζωντανή βόμβα. Αν βρίσκεται εντός σαλπιγγας μπορει να σκάσει ανα πάσα στιγμή και τότε παίζεται η ζωη σου.

Εγω είχα παει σε ένα γιατρο και ο βλάκας είχε δήθεν εντοπίσει το σάκο μέσα στη μήτρα και με καθησυχάσε. Ευτυχώς που η γραμματέας του γιατρου που μου έκανε την εξωσωματικη επέμενε να πάω εκι για υπερηχο και εντοπίστηκε και αφαιρέθηκε πριν γίνει επικυνδινο για τη ζωη μου. Αν ο ΓΙΑΤΡΟΣ σου είναι βλάκας φύγε και πήγαινε σήμερα σε άλλο. Αν η χοριακη σου έχει περάσει τις 1500-1800 μονάδες , μπορει πλέον να εντοπιστεί που περίπου βρίσκεται ο σάκος με υπερηχο.

οτι δεν ειναι πιθανο να συμβει γιατι ειναι νωρις ακομα.... απλα οπως το ειπες καταλαβα οτι ελεγες οτι συμβαινει παντα

Bιβή μου προς θεού δεν θέλω να σε τρομάξω ούτε να προδικασω τίποτα απλά είναι τέτοια η εμπειρία που αν την έχεις περάσει δεν θέλεις κανένας άλλος να την πατήσει σαν εσένα.

Εμένα όταν έσκασε η σάλπιγγα, η χοριακή μου ήταν κάποιες χιλιάδες και ο γιατρός μου έλεγε αλλα αντ΄άλλων."Σαν κάτι να φαίνεται" "Να το ξαναδούμε" και άλλες τέτοιες βλακείες εκ των υστέρων. Και Κυριακή μεσημέρι έγινε το μπαμ.

Αυτό το ΣΚ εφόσον είσαι σε επιφυλακή να έχεις το νου σου για οτιδήποτε οπως αίμα (ακόμα και ΜΙΑ σταγόνα ροζ!!!) πονο σαν μαχαίρι στην κοιλιά, διάρροια,ζαλάδα,υπόταση!!!

Θα είναι λίγο Hell weekend αλλά καλύτερα έτσι παρά αλλιώς.Κι αν με το καλό έρθει η Δευτέρα να ξαναπάς στον γιατρό σου να σου ξανακάνει υπέρηχο και να καταλήξετε κάπου.

Συγνώμη χίλιες φορές αν σε τρόμαξα άθελά μου αλλά ήθελα μόνο να προστατευτείς οπως εγώ δεν μπορεσα να προστατεύσω τον εαυτό μου.

Εύχομαι όλα να πάνε καλά

• 3 months later...

Είναι η δεύτερη φορά που γράφω στο συγκεκριμένο FORUM και χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να μοιράζονται τις εμπειρίες τους μα και τις απορίες τους.Μόλις στις 23/06/12 έγινε η διάγνωση ότι έχω εξωμήτριο πράγμα που με σόκαρε έως και τσάκισε ψυχολογικά γιατί προσπαθούμε περίπου 2 χρόνια για παιδί....Το Μάρτιο έκανα υστεροσκόπηση όπου και αφαιρέθηκαν πολύποδες απο τη μήτρα και όντως 2-3 μήνες αργότερα ήρθε εγκυμοσύνη αλλα δυστυχώς εξωμήτρια. Αφαιρέθηκε η δεξιά σάλπιγγα γιατί δεν υπήρχε περίπτωση ούτε και νόημα να σωθεί και αυτό λαπαροσκοπικά με έναν ΕΞΑΙΡΕΤΟ ΓΙΑΤΡΟ-ΑΝΘΡΩΠΟ που αν δεν ήταν αυτός ακόμα θα έτρεχα. Θα ήθελα να ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΣΩ

τον Κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟ και για την καθοδήγησή του και για την λαπαροσκόπηση που ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΣ μου έκανε μα και για την θετική του ενέργεια και την γνώμη του οτι θα έρθει το παιδάκι που τόσο επιθυμούμε. Εξάλλου δεν υπάρχει πρόβλημα να κάνει μια γυναίκα παιδί με μία σάλπιγγα. Πίστη στο ΘΕΟ και έναν ΚΑΛΟ ΓΙΑΤΡΟ σαν το δικό μου εύχομαι σε κάθε γυναίκα που ΘΕΛΕΙ να φέρει μια ψυχη στον κόσμο.Μπόρεσα σε 4 μέρες να επιστρέψω στην δουλειά μου και να συνεχίσω να ονειρεύομαι.....Καλή τύχη σε όλες.;)