Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Άδειες και απουσίες των babysitters

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω όσους από εσάς έχουν εμπειρία,

τι κάνετε με το θέμα τις απουσίας των babysitters κάποιες μέρες.

Υπάρχει ένας αριθμός ημερών, πχ 1-2 το μήνα που συνηθίζεται να μπορεί να λείπει μια babysitter?

Αν λείψει περισσότερες φορές (και λέει ότι έχει πχ κάποια έκτακτη δουλειά ή ότι είναι άρρωστη) μειώνετε το μισθό της?

Ευχαριστώ!

m3uIp2.png

Διαφημίσεις

Αν μιλάμε για εξωτερική, είναι ό,τι συμφωνήσεις. Την ίδια συμφωνία πρέπει να κάνεις και με τις αναρρωτικές (είτε μειώνεις το μισθό, είτε έρχεται σάββατο, είτε βράδυ, ανάλογα τί θα σας διευκολύνει και τις δύο πλευρές). Γι αυτό πρέπει να γίνονται καλοί λογαριασμοί από την αρχή. Η εσωτερική έχει μία μέρα το ρεπό της.

Οχι βεβαια...τι θα πει να μπορει να λειπει? Και τα παιδια τι θα τα κανω? Θα τα αφησω στο γειτονα? Αλλο αν της τυχει κατι εκτακτο..αλλα οχι ρεπο 2 μερες το μηνα... Εννοειται οτι τη δουλευει αλλη μερα τη μερα που θα λειψει.

Μάλλον έχω μπλέξει λίγο...

Επειδή μένει η πεθερά μου από πάνω, φαίνεται ότι νοιώθει η babysitter την ασφάλεια ότι μπορεί να λείπει πού και πού...

Βέβαια αυτό δεν το θέλω καθόλου, γιατί η πεθερά μου είναι μεγάλη γυναίκα και κουράζεται πολύ με το μωρό.

Εντομεταξύ το Σαββατοκύριακο δουλεύει αλλού, οπότε δεν μπορώ να της πώ να αναπληρώσει τη μέρα που έχασε τότε.

Άρα θα πρέπει ή να μείνει κάποιο απόγευμα-βράδυ πιο πολύ, ή να πάρει λιγότερα χρήματα.

Απ' ό,τι καταλαβαίνω δεν συνηθίζεται να λείπουν πάνω από μία φορά το μήνα, έτσι? Σε εμένα η κοπέλα αυτή έχει δουλέψει προς το παρόν 10 μέρες και έχει ήδη λείψει 2 :shock:

m3uIp2.png

Τη βρισκω αναξιοπιστη...στη θεση σου θα εψαχνα ηδη αλλη... Εμενα δουλευει 2,5 χρονια και εχει λειψει συνολικα 2 μερες κι αυτο γιατι ηταν τέζα στο κρεβατι...

Διαφημίσεις

καλημέρα

Θα συμφωνήσω απόλυτα με την franklin, η κυρία είναι σίγουρα αναξιόπιστη για να μην το πω βαρύτερα!!!!

Είναι πράγματα αυτά;;;Dibdio ούτε μια φορά στους 10 μήνες δεν πρέπει να λείπει, μόνο αν είναι αποδεδειγμένα άρρωστη!!!

Έχω μια γυναίκα εδώ και 1,5 χρόνο, δεν έχει αργήσει ποτέ (βασικό όταν και εγώ έχω συγκεκριμένο ωράριο στην δουλειά μου) και έχει αρωστήσει μονο 3 μέρες!!!!Μάλιστα όταν είχε αρωστήσει μου είχε προτείνει να έρθει και απλά να κάνει το φαγητό και το σίδερο του μωρού!!!!!

Πριν από αυτή την χρυσή γυναίκα είχα βρεί μια από αγγελία στην εφημερίδα, είχε μείνει 1 μήνα από τον οποίο τον μισό για ηλίθους λόγους δεν είχε έρθει!!!!Και εγώ είχα την πεθερά μου από κάτω μου και 2-3 φορές η συγκεκριμένη το είχε επικαλεστεί ως λύση!!!!

Τι σημαίνει έχει δουλειές;;; Μην τρελαθούμε τώρα. Και εσύ δουλεύεις αλλά για τις προσωπικές δουλειές σου σηκώνεσαι να φύγεις από την εργασία σου;;;;

Φοβάμαι ότι έχετε δίκιο...

Ίσως πρέπει να της τα πω αυτά και να της δώσω μια τελευταία ευκαιρία..?

Το σκέφτομαι γιατί τα πηγαίνει πολύ καλά με το μωρό,

και αυτό την έχει μάθει και της κάνει χαρούλες...

Θα πρέπει να το υποβάλω πάλι στη διαδικασία να συνηθίσει έναν ξένο άνθρωπο (όταν βρω άλλη δηλαδή, γιατί δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να βρεις κάποιον έμπιστο).

Τουλάχιστον ξέρω πλέον ότι δεν συνηθίζεται να λείπουν, γιατί προς στιγμήν αναρωτιόμουν μήπως είμαι πολύ "κακιά" :)

m3uIp2.png

Dimdio

ξεκαθάρισε την θέση σου τώρα και δωστης σίγουρα 2η ευκαιρία-έχεις δίκιο για το πόσο δύσκολο είναι να βρεις σωστό άνθρωπο.

Αν όμως δεν αλλάξει βιολί πάρτο απόφαση σύντομα και ψάξε να βρεις άλλη.Είναι μόνο 10 μέρες.Δώσε στον ευατό σου 1 μήνα περιθώριο υπομόνης, στο λέω αυτό γιατί μετά θα δεθείς συναισθηματικά ακόμα περισσότερο μαζί της.

Και να σου πω και κάτι;Ακόμα και το παιδί σου, που τα πάει καλά μαζί του, δεν το σέβεται έτσι γιατί δεν του δίνει καμμία σταθερότητα στην καθημερινή ζωή του (Σήμερα έρχομαι, αύριο δεν θα έρθω!!!)

Απ' ό,τι καταλαβαίνω δεν συνηθίζεται να λείπουν πάνω από μία φορά το μήνα, έτσι? Σε εμένα η κοπέλα αυτή έχει δουλέψει προς το παρόν 10 μέρες και έχει ήδη λείψει 2 :shock:

Δε συνηθίζεται να λείπουν ΚΑΜΙΑ φορά το μήνα. Μόνο αν το έχετε συμφωνήσει. Αν σου αρέσει, δώσε την μία ευκαιρία ακόμα, ξεκίνα όμως να ψάχνεις, ωστε να μην αισθάνεται αναντικατάστατη.

Και εγω την ειχα πατησει με την πρωτη γυναικα,ειχαμε κανει συμφωνια οτι μια μερα τον μηνα θα αργει 2ωρες το πρωι κ τελικα κατεληξε να μην ερχεται καθολου,μετα ειχε συνεχεια καποια δουλεια να κανει κ ελειπε 2 με 3φορες το μηνα,δεν αντεξα αλλα κ της ειπα οτι δεν παει ετσι κ σταματησε.

Οσες μερες ελειπε την πληρωνα κανονικα

Διαφημίσεις

Και εγω την ειχα πατησει με την πρωτη γυναικα,ειχαμε κανει συμφωνια οτι μια μερα τον μηνα θα αργει 2ωρες το πρωι κ τελικα κατεληξε να μην ερχεται καθολου,μετα ειχε συνεχεια καποια δουλεια να κανει κ ελειπε 2 με 3φορες το μηνα,δεν αντεξα αλλα κ της ειπα οτι δεν παει ετσι κ σταματησε.

Οσες μερες ελειπε την πληρωνα κανονικα

γιατί την πλήρωνες κανονικά αφού έλειπε? δεν έχω χρησιμοποιήσει μπειμπισιτερ ποτέ γιατί είχα την πεθερά μου αλλά μου φαίνεται κουλό ,για μια κοπέλα που πληρώνεται είτε με την ημέρα είτε με την ώρα, δεν είναι σε γραφείο με ΙΚΑ , να απουσιάζει και να σε κρεμάει και εσύ να την πληρώνεις.. δεν ξέρω μήπως είναι "άγραφος νόμος" ή μήπως είχατε παραγνωριστεί που λέμε και ντρεπόσουν εσύ ? :roll:

motherof2 οταν ο αλλος κραταει το παιδι σου θελεις να ειναι κ ευχαριστημενος οσο μπορεις,κ αναγκαστικα δεν μπαινεις στην λογικη που υπαρχει οταν εχεις ΙΚΑ τουλαχιστον εγω δνε μπορεσα να το κανω.

m οταν ο αλλος κραταει το παιδι σου θελεις να ειναι κ ευχαριστημενος οσο μπορεις

Αυτό είναι αλήθεια, δε θέλεις να βαρυγκομάει με το μωρό.

Τελικά σήμερα ήρθε σαν τη βρεγμένη γάτα... Για να δούμε...

m3uIp2.png

Τι δικαιολογια ειχε? Μηπως ετυχε κατι σοβαρο? Μηπως θα επρεπε να το συζητησεις ομορφα μαζι της πριν κανεις οτιδηποτε? Πχ να της εξηγησεις οτι βασιζεσαι πανω της και οτι ξερεις πως το παιδι περναει καλα μαζι της αλλα χρειαζεσαι καποιον για το παιδι χωρις να επιβαρυνεται η πεθερα σου ?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Δεν ερχεσαι δεν πληρωνεσαι.. ειτε για ασθενεια ειτε για δικες τις δουλειες.

Μην κανετε συμφωνιες με το μηνα.. και γω ετσι εκανα και την πατησα..

καντε συμφωνιες με την ημερα..

Αυτο θα τις περιορισει λιγακι..

Και αν πχ πεσει του θανατα (στ αληθεια ) και εσεις ειστε πολυ ευχαριστημενες τις πληρωνετε τις μερες που θα λειψει και θα πει και χιλια ευχαριστω..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις