Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δημιουργία συνείδησης υπέρ του θηλασμού στα παιδιά

sofuka

Recommended Posts

Εχθές ο 9χρονος γιος μου μου είπε κάτι που μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Βλέπαμε στις ειδήσεις για τα τραγικά γεγονότα στην Κίνα με το γάλα που περιείχε μελαμίνη και μου είπε: "μου φαίνεται πως η νέα γενιά θα πιστεύει πως είναι καλύτερα να τρώνε τα μωρά από το βυζί" αυτά ήταν ακριβώς τα δικά του λόγια! Και μετά διατύπωσε και μια ανησυχία του, πως αν δεν θέλει η γυναίκα του να θηλάσει τι θα κάνει. Του απάντησα πως θα της δώσουμε βιβλία να διαβάσει, ώστε να αποφασίσει τι είναι καλύτερο. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα και χάρηκα. Νομίζω πως τα παιδιά μας είναι πάρα πολύ ευαισθητοποιημένα γενικά σε θέματα διατροφής και προστασίας του περιβάλλοντος και είναι λογικό αυτό, αφού είναι μια γενιά που ουσιαστικά μεγαλώνει μέσα σ' ένα σωρό προβλήματα που πηγάζουν από τα λάθη που κάνουμε εμείς και οι προηγούμενες γενιές. Η στάση τους όμως και οι πεποιθήσεις που δείχνουν να αναπτύσσουν είναι πολύ ενθαρρυντικές για την ποιότητα ζωής που θα μπορούσαν να έχουν στο μέλλον!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Η κόρη μου (21 μηνών), θηλάζει όλες τις κούκλες της, εδώ και μήνες!!! Χαίρομαι πολύ να το βλέπω αυτό. Εγά τις δικές μου, μόνο με μπιμπερό τις είχα ταίσει. Τι κρίμα να μεγαλώνουν τα παιδιά νομίζωντας οτι το μπιμπερό είναι ο φυσιολογικός τρόπος. :( Χαίρομαι που η μικρή μου γνωρίζει από τώρα το σωστό. :wink:

Ο γιός σου πάντως, πολύ ώριμος για την ηλικία του!! Μπράβο του που σκεφτεται έτσι!! :wink:

• 2 weeks later...

Δυστυχώς όμως υπάρχουν ακόμα και σήμερα μητέρες που προκειμένου να αποφύγουν δύσκολες καταστάσεις καταφεύγουν σε λανθασμένες "ατάκες"...

Και τι εννοώ: το καλοκαίρι σε μια ταβερνούλα φίλων σε ορεινο χωριο, με πλησιάζει ένα από τα κοριτσάκια που έπαιζαν εκεί τρυγύρω (πρέπει να ήταν περίπου 5-6 ετών) την ώρα που θήλαζα και μου ζητά να πάρει αγκαλιά το μωρό, όπως είχε κάνει λίγο νωρίτερα και η φίλη της. Γενικώς δεν έχω πρόβλημα να παίρνουν ξένοι αγκαλιά το μωρό, αλλά δεν μπορούσα να σταματήσω το θηλασμό για μια αγκαλιά. Έτσι λοιπόν της απάντησα ότι τώρα τρώει το μωράκι και μόλις τελειώσω θα της το δώσω. Και εκείνη με τη σειρά της με ρώτησε αν πονάω, γιατί η μαμά της της έχει πει ότι τα μωράκια δεν πρέπει να δαγκώνουν το στήθος της μαμάς γιατί πονάει...

Δεν ξέρω ακριβώς τι μπορεί να είχε προηγηθεί... αλλά φαντάζομαι ότι αυτή η μαμά, είτε γιατί πονούσε, είτε γιατί έφτασε στα όριά της και ήθελε να απαγκιστρωθεί από ένα παιδί που θήλαζε ακόμα, κατέφυγε σε αυτή την εξήγηση και το παιδί έκανε τον συνειρμό θηλασμός=δάγκωμα... Μου έκανε όμως τρομερή εντύπωση...

Έχω 4 ανήψια, 2 αγόρια και 2 κορίτσια, 16, 14, 9 και 8 ετών. Είναι σε ηλικία που καταλαβαίνουν τι είναι αυτό που βλέπουν και φροντίσαμε και εγώ και η μητέρα τους να τους εξηγήσουμε ότι είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και φυσικά ότι καλύτερο για το μωρό. Χαίρομαι που μεγαλώνουν με μια τέτοια εικόνα.

kr3fp2.png

Διαφημίσεις

Και γω όταν θηλάζω και έρχονται τα ανήψια του άντρα μου στο σπίτι με κοιτάνε με περιέργια γιατί η μαμάδες τους δεν θήλασαν ούτε εκείνα ούτε τα μικρότερα αδερφάκια τους.Και με ρωτάνε:"Θεία βγάζει γάλα το στήθος;Πονάει;"Και τους εξηγώ ότι γι αυτό έχουμε στήθος οι γυναίκες για να τρώνε τα παιδάκια όταν είναι μικρά,όπως έκανε η μαμά σε σας...τι να πω;; :?

Γενικά εδώ που μένω δεν έχω δεί ούτε μια να θηλάζει...΄΄οταν οτυς λέω ότι θηλάζω μου λένε "άπαπααα...πως μπορείς;Εγώ δεν είχα γάλα ή πονούσα"πάντα προδίδεται δειλά μια κρυφή ενοχή...

Εγώ πάντως θυμάμαι τη μαμά μου που θήλαζε τον αδερφό μου και το είχα όνειρο....γι αυτό όταν ξεκινήσαμε με κάποιες δυσκολίες στην αρχή κόντεψα να τρελαθώ κυριολεκτικά....

Αλλά ευτυχώς βρήκα εσάς κορίτσια με ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΓΙ ΑΥΤΌ!!!!! :D:D:D

Εγά τις δικές μου, μόνο με μπιμπερό τις είχα ταίσει. Τι κρίμα να μεγαλώνουν τα παιδιά νομίζωντας οτι το μπιμπερό είναι ο φυσιολογικός τρόπος. :(
πόσο δίκιο έχεις!!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Στο εξωτερικό κυκλοφορούν "ιδιαίτερες" κούκλες, που παριστάνουν μια μαμά που θηλάζει το μωρό, φοράει σλινγκ κτλ (με βέλκρο στο στήθος και στο στόμα του μωρού κτλ). Εδώ, παντού, σε κάθε παιχνιδάκι που προβάλει το πρότυπο της μαμάς κοτσάρουν κι ένα μπιμπερό ή πιπίλα. Μπορούμε για το μπιμπερό να δανειζόμαστε από το παράδειγμα των μαμάδων που αντλούν και να λέμε ότι μέσα στο μπουκάλι έχει γαλατάκι της μαμάς ή ότι ο μπαμπάς έδωσε την πιπίλα στο μωρό, γιατί η μαμά έλειπε στη δουλειά ή κάτι τέτοιο ...

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png