Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πως να αυξησω τα διαστηματα αναμεσα στους θηλασμους?

Recommended Posts

γεια σας!!

για να μας πέσει ο ικτερος η παιδιατρος μου ζητησε να θηλαζω καθε 2 ωρες. Τωρα ειμαστε σχεδον 2 εβδομαδων και ο ικτερος επιτελους επεσε.

Ομως η μικρη πια καλομαθε...

ζηταει να θηλασει καθε 2 ωρες... Πολλες φορες και λιγοτερο.. Φυσικα θηλαζει μονο για 10 λεπτα... Και φυσικα το στηθος μου πια δεν προλαβαινει να γεμισει καλα...

ρωτησα την παιδιατρο τι να κανω για να αυξησω το χρονο αναμεσα στους θηλασμους και μου ειπε να προσπαθω να την ξεγελασω... "δεν πειραζει κι αν κλαψει λίγο..."

εχετε καμια συμβουλη να μου δωσετε?

πως μπορω να την κανω να θηλζαζει σιγα σιγα πιο αραια??? τα καταφερε καμια??

(σσ.. να σημειωσω οτι πριν αρχισω να την ξυπναω στο 2ωρο , θηλαζε καθε 3-4 ωρες και ειμασταν μια χαρα....

επισης να σημειωσω οτι το βαρος της ειναι μια χαρα... παιρνει κανονικα...)

Διαφημίσεις

ΓΙΑΤΙ να θηλάζει το μωρό κάθε 2 ώρες;;; ΓΙΑΤΙ να μη θηλάζει όποτε έχει ανάγκη; Κι εμένα στην αρχή, με όλα αυτά που είχα ακούσει, μου φαινόταν παράξενο που ήθελε να θηλάζει συνεχώς,αλλά πάτησα delete σε όσα είχα ακούσει για 2ωρα και 3ωρα και άκουσα την ανάγκη του παιδιού μου. Θηλάζει ευτυχισμένο όποτε θέλει και παίρνει περίπου 1 κιλό το μήνα. Για ποιο λόγο να περιορίσεις το παιδί;

Το στήθος για να έχει περισσότερο γάλα πρέπει να θηλάζει περισσότερο το παιδί, ακόμα κι αν απλά το πιπιλάει, για να στείλει το μήνυμα να αυξήσει την παραγωγή του γάλακτος.

Καλύτερα να ακούμε τα παιδιά μας παρά τους παιδιάτρους που είτε από άγνοια και αδιαφορία, είτε από συμφέρον :mad: , δίνουν συμβουλές κατά του θηλασμού.

Σύμφωνα με τους επίσημους φορείς, ο θηλασμός πρέπει να είναι ελεύθερος όποτε και όσο θέλει το παδί.

Δεν ήσασταν μια χαρά γιατί το παιδί είχε ίκτερο. Συμφωνώ με τη φίλη πιο πάνω και συμπληρώνω ότι πολύ σύντομα το μωρό από μόνο του θα αυξήσει τα διαστήματα όπως τα χρειάζεται. Διώξε τα ρολόγια κι άκου το παιδί. Αν τώρα αρχίσεις να έχεις προβλήματα με το θηλασμό εδώ θα είμαστε να τα δούμε.... Τα πάτε καλά μη σκας.

Το μωρό πρέπει να φάει πριν αρχίσει να κλαίει. Προσφέρουμε με τα πρώτα σημάδια πείνας, ανησυχία, πιπίλισμα χεριών, θηλαστική κίνηση στόματος στον αέρα κλπ. Μέτρα βρεγμένες και λερωμένες πάνες, παρακολούθησε το βάρος του και όλα θα είναι μια χαρά. Το στήθος καλό είναι να μη το αφήνεις επίτηδες γεμίζει για το σώμα σου παίρνει το μήνυμα ότι το γάλα περισσεύει και μειώνεται η γαλουχία. Το γάλα παράγεται την ώρα που θηλάζεις και να θηλάζεις όποτε θέλει το μωρό θα έχεις πάντα τη σωστή ποσότητα γάλακτος για το μωρό σου στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Άλλες φορές θα θέλει πιο συχνά και άλλες φορές λιγότερο.

Πριν τις 40 ημέρες και εφόσον δεν υπάρχει ίκτερος δεν αφήνουμε να περάσει τρίωρο την ημέρα και τετράωρο τη νύχτα. Αν το μωρό ζητήσει νωρίτερα, ανταποκρινόμαστε πάντα. Παρατήρησε μόνο αν καταπίνει, αν θηλάζει αποτελεσματικά την ώρα που είναι στο στήθος ή αν απλώς πιπιλάει, για να το προσεγγίσεις κατάλληλα.

Όσο για την παιδίατρο την επόμενη φορά που θα πεινάει εκείνη ας κάτσει να περιμένει κανένα μισάωρο επιπλέον έτσι για να μάθει.....

και ο δικος μου ειχε ικτερο, ακομα κιτρινος ειναι αλλα ο γιατρος ποτε δεν μου ειπε να θηλαζω με ωραριο...οποτε θελει το παιδι, αλλοτε καθε 2,3 ή και συνεχεια...στα μωρα που θηλαζουν αργει να πεσει ο ικτρερος αλλα δεν ειναι παθολογικος οποτε ολα καλα!

απλά ψιλοκουραστηκα λιγο με τον τοσο συχνό θηλασμό.....

αλλα θεματα δεν εχουμε... Και η μικρη εχει πιασει καλα το νοημα.....

Διαφημίσεις

εμεις παντως με την κορουλα μου απο την αρχη μεχρι τον 11ο μηνα ανα 1:30-2 ωρες θηλαζαμε χωρις να εχει κανενα προβλημα με ικτερο,απλα ετσι ηθελε!

τωρα ελπιζω με τον μπεμπη να ειμαι πιο "τυχερη" και να θηλαζει ανα 4ωρο !!!!!!!!!!!

Αλλα βασικα με νοιαζει να ειναι γερος και δεν πειραζει!! ας κανω παλι 1 χρονο να κοιμηθω!!

YQzpp2.png

Το αγγελουδακι μας !!!!!!

aLLhp2.png

Τα μωρακια μου!!!

Να σου ζησει!

Να εισαι σιγουρη πως ανεξαρτητα απο τις οδηγιες του γιατρου αν δεν το χρειαζοταν δεν θα ετρωγε τοσο συχνα! η δικια μου οταν δεν θελει μονο τα χερια της που δεν βαζει για να σφραγισει το στομα της!για να θελει να φαει παει να πει το χρειαζεται.Και να χαιρεσαι που ολα τα υπολοιπα πανε καλα κι αυτο ειναι το μονο προβλημα.

Αλλωστε για σκεψου να ετρωγε καθε 3ωρο αλλα να εκανε μαραθωνιους θηλασμους! Τα μωρακια αλλαζουν συνεχεια συνηθειες δεν αποκλειεται σε λιγο καιρο να αλλαξει ρυθμο απο μονη της.

Ηδικια μου παντως κανονικα ζηταει καθε 1,5 ωρα, οπως βλεπεις υπαρχουν και χειροτερα:P

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

δικαιο εχετε κοριτσια...

διβαζω για κοπελες που θηλαζουν 4-5 ωρες συνεχομενα....

δεν αντιλεγω.. καλα ειμαστε!

απλά ειπα μηπως...

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...