Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

2 αποτυχιμένες εξωσωματικές- συμβουλές;;

Recommended Posts

μετά απο δυο αποτυχίες δεν πρέπει να ακολουθήσουν εξετάσεις να δούμε αν κάτι δεν παει καλά; μήπως τα διώχνει η μήτρα τα έμβρυα;;; τόσο άτυχη είμαι;

και στις δυο προσπάθειες είχα τέλειο ενδομήτριο, την δεύτερη φορά τα έμβρυα ήταν και περισσότερα και καλύτερης ποιότητας, εχουμε κάνει τις σχετικές προγεννητικές εξετάσεις και οι δύο και ορμονολογικές και οι δυο...

ξέρω οτι υπάρχουν επιπλέον ανοσολογικές

- εξετάσεις θρομβοφιλίας νομίζω οτι απο την στιγμή που δεν υπήρξαν ποτέ αποβολές και αφού το INR σε κάθε εξέταση αίματος (πριν απο επεμβάσεις -μια λαπαροσκόπιση μια υστεροσκόπιση) είναι καλό, δεν υπάρχει λόγος να κάνω. ετσι δεν είναι;

α, και αν ξερει καμία εναν καλό γιατρό στο δημόσιο- οχι οτι ο δικός μου φταίει, απλά μηπως αλλάξει το γούρι... και να ξεκουράσω την τσέπη μας γιατί ΔΥΟ εξωσωματικές σε ενα καλοκαίρι... είναι...:oops:

ευχαριστώ

AAH8p2.png

tt18974d.aspx

Διαφημίσεις

lucciola, συνήθως οι γιατροί δεν το ψαχνουν. Βέβαια ελπίζω πριν ξεκινήσεις να έχεις κανει καποιες βασικες εξετασεις όπως υστεροσαλπιγγογραφια, ίσως και υστεροσκοπηση. Αν δεν έχεις κανει υστεροσκοπηση, μετα από 2 αποτυχιες, μαλλον πρέπει να κανεις. Πιστευω ότι θα στο προτεινει και ο γιατρος σου.

Αλλες εξετασεις ειναι:

-Καλλιέργεια υγρων ή καλύτερα pcr σε ιστο περιοδου

-Νκ κύτταρα (ανοσολογικός έλεγχος)

-Εξετασεις θρομβοφιλίας οι οποίες ναι μεν ειναι απαραιτητες, είναι όμως ακριβες και από τη στιγμή που σχεδον σε όλα τα πρωτοκολλα εξωσωματικής δινουν ενεσεις ηπαρινης, εισαι καλυμμενη ακομα και αν βγεις θετική σε παραγοντα θρομβοφιλίας

-και η λαπαροσκοπηση παιζει, αν υπαρχει υποψια ενδομητρίωσης

Ο δρόμος της υπογονιμότητας είναι αρκετα κοστοβορος και δυστυχως όλα αυτα χρειαζονται χρήματα στις δυσκολες αυτες εποχες.

Για τα δημοσια δεν ξερω να σου απαντήσω, έχω ακουσει ότι γινεται καλή δουλειά στο Παν/κό Ιωαννίνων. Τα Αθηναικά δεν τα εμπιστευομαι (προσωπική άποψη) χωρις βεβαια να αποκλειουμε ότι και εκει έχουν μεινει καποιες κοπέλες έγκυες. Αν έχεις και λίγο τύχη όλα γινονται.

Εύχομαι να ξεμπερδευεις γρηγορα από αυτό τον αγωνα με ένα-δυο μωρακια στην αγκαλια σου.

ευχαριστώ που μου απάντησες.

εχω κανει pcr ιστό περιόδου, έκανα και επεμβατική λαπαροσκόπιση για να λύσουμε σύμφυση, ύστερα ΚΑΙ υστεροσκόπιση γιατι μετά την 1η εξωσωματική βρέθηκε πολύποδας στο τράχηλο, οπότε τον αφαιρέσαμε πρίν την δέυτερη εξωσωματική. μια φίλη μου είπε πως ήταν λάθος του γιατρού να κάνουμε εξωσωματική αμέσως μετά την υστεροσκόπιση γιατί μπορεί η μήτρα να μην ήταν έτοιμη να δεχτεί τα εμβρυάκια ακόμα... ;;;;

δεν ξέρω.

α, και δεν θυμάμαι να υπήρχαν ενέσεις ηπαρίνης στο πρωτόκολλο. :confused:

AAH8p2.png

tt18974d.aspx

σαλοσπίρ μου έδωσε και τις δυο φορές.

άμα σου γράψω πρωτόκολλο....

daronda

menopur

pregnyl (πριν την ωοληψία)

utrogestan

yutopar (είχα τρεμούλες από αυτό)

duphaston

salospir

cyclacur

medrol

lentogest (μόνο την ημέρα της μεταφοράς και μια φορά 3 μέρες μετά την μεταφορά)

το τελευταίο είναι κορτιζόνη!

και στην πρώτη εξωσωματική η διαφορά ήταν οτι αντί για daronda, έπερνα cetrotide.

περιττό να πω οτι έχει χαλάσει ο κύκλος μου.

εσύ σε τι φάση βρίσκεσαι;

AAH8p2.png

tt18974d.aspx

Διαφημίσεις

lucciola καλησπερα εγω εχω κανει μια εξωσωματικη στο αρεταιειο και εμεινα πολυ ευχαριστημενη!με τον γιατρο που τις κανει εκει εχω και σπερματεγχυση οπου οι 2 ηταν θετκες αλλα κατεληξαν βιοχημικες καπακι με εβαλε να κανω θρομβοφιλια και καρυοτυπο ζευγους οπυ βγηκαν οκ!καναμε την εξωσωματικη και επειδη δεν πετυχε τωρα με βαζει να κανω υστεροσκοπηση και μου ειπε κιολας οτι μετα αυξανονται και οι πιθανοτηετς επιτυχιας της εξωσωματικης!αν θες πληροφοριες πες μου

Πω, πω πολλα φαρμακα. Με πιανει απογοητευση όταν συνειδητοποιω όλα αυτα που παιρνουμε. Τεσπα, ας πουμε ότι ειναι για καλό σκοπό.

Εγω μαζευω έμβρυα σε φυσικο κύκλο.

καλησπερα και απο εμενα,

εγω εχω κανει 3 εξωσωματικες, η μια ηταν εξωμητριο η αλλη αρνητικη και η αλλη βιοχημικη.

εχω κανει ολες τις εξετασεις αλλα υστεροσκοπηση που γραφετε δεν μου εχει πει να κανω.

και τον εχω ρωτησει αν χρειαζετε αλλη εξεταση και μου λεει οχι.

Τι ειναι αυτη η εξεταση?

καλησπερα και απο εμενα,

εγω εχω κανει 3 εξωσωματικες, η μια ηταν εξωμητριο η αλλη αρνητικη και η αλλη βιοχημικη.

εχω κανει ολες τις εξετασεις αλλα υστεροσκοπηση που γραφετε δεν μου εχει πει να κανω.

και τον εχω ρωτησει αν χρειαζετε αλλη εξεταση και μου λεει οχι.

Τι ειναι αυτη η εξεταση?

Υστεροσκόπηση είναι η μέθοδος με την οποία έχουμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε το εσωτερικό της μήτρας. Με μία πάρα πολύ μικρή κάμερα διαμέτρου 3-5mm εισέρχεται στον κόλπο και δια μέσω του καναλιού του ενδοτραχήλου εισάγει μια μικρή κάμερα μέσα στη μητρική κοιλότητα. Με την εξέταση αυτή παρέχεται η δυνατότητα ελέγχου του ενδοτραχήλου για πολύποδες, συμφύσεις, ή κακοήθεια, και της κοιλότητας της μήτρας για ύπαρξη διαφράγματος, συμφύσεων, ανωμαλιών διάπλασης της μήτρας, ινομυωμάτων, πολυπόδων, υπερπλασίας, και κακοήθειας.

8HiKp2.png

• 2 months later...
Υστεροσκόπηση είναι η μέθοδος με την οποία έχουμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε το εσωτερικό της μήτρας. Με μία πάρα πολύ μικρή κάμερα διαμέτρου 3-5mm εισέρχεται στον κόλπο και δια μέσω του καναλιού του ενδοτραχήλου εισάγει μια μικρή κάμερα μέσα στη μητρική κοιλότητα. Με την εξέταση αυτή παρέχεται η δυνατότητα ελέγχου του ενδοτραχήλου για πολύποδες, συμφύσεις, ή κακοήθεια, και της κοιλότητας της μήτρας για ύπαρξη διαφράγματος, συμφύσεων, ανωμαλιών διάπλασης της μήτρας, ινομυωμάτων, πολυπόδων, υπερπλασίας, και κακοήθειας.

Καλησπερα κορτιτσια, μια ερωτηση. η υστεροσκοπηση ειναι το ιδιο με την λαμπαροσκοπηση? ισως ειναι χαζη ερωτηση..αλλα με τοσα πραγματα εχω πια χαθει.. καλη επιτυχια σε ολες, απο καρδιας

Διαφημίσεις

Καλησπερα κορτιτσια, μια ερωτηση. η υστεροσκοπηση ειναι το ιδιο με την λαμπαροσκοπηση? ισως ειναι χαζη ερωτηση..αλλα με τοσα πραγματα εχω πια χαθει.. καλη επιτυχια σε ολες, απο καρδιας

Στην λαπαρο μπαινουν απο την κοιλια(αφαλο)με καμερα και βλεπουν τα παντα στην κοιλια

στην υστερο μπαινουν απο την μητρα και βλεπουν ολα οσα εχουν να κανουν μ αυτην .

η λαπαρο θεωρειται χειρουργειο με κανονικη ναρκωση,

ενω η υστερο θεωρειται εξεταση και γινεται με μεθη!!!

lucciola εχεις δοκιμασει βλαστοκυστες;;μετα απο αποτυχιες ,δοκιμαζουν βλαστοκυστες που εχουν περισσοτερες πιθανοτητες εμφυτευσης!

lucciola εχεις δοκιμασει βλαστοκυστες;;μετα απο αποτυχιες ,δοκιμαζουν βλαστοκυστες που εχουν περισσοτερες πιθανοτητες εμφυτευσης!

Για να φτάσεις στο σημείο να δοκιμάσεις με βλαστοκύστες, πρέπει να έχεις αρκετά έμβρυα. Ώστε να βάλεις πρώτα τα 2-3 καλύτερα και να αφήσεις τα υπόλοιπα να δεις αν θα προσωρήσουν. Αν δεν έχεις περίσσευμα, τι να αφήσεις να γίνει βλαστοκύστη; Ρισκάρεις να μην προχωρήσουν στο εργαστήριο και να χαθούν.

• 3 weeks later...

newbie συγχαριστηρια! (εχω μεινει πισω) να σου ζησει! :-D

το ειχα ξεχασει οτι ειχα ξεκινησει αυτο το thread.

goldie29 δεν μου το ειχαν προτεινει ποτε... και οντως, δεν ειχα ποτε αρκετα καλα εμβρυα για να το κανω...

τωρα πρεπει να κανω αφαιρεση σαλπιγγας στο Μητερα.

ξερει καμια να μου πει για το κοστος; θα παρω στο λογιστηριο αυριο απλα λεω αν ξερετε...

τη λαπαροσκοπηση την καλυπτει το ΙΚΑ?ΕΟΠΥΥ; ξερουμε; λιγο ακραιο αυτο που ρωταω για τις μερες μας... τι να πω.

ευχομαι να ειστε ολες καλα.

φιλια

AAH8p2.png

tt18974d.aspx

Για να φτάσεις στο σημείο να δοκιμάσεις με βλαστοκύστες, πρέπει να έχεις αρκετά έμβρυα. Ώστε να βάλεις πρώτα τα 2-3 καλύτερα και να αφήσεις τα υπόλοιπα να δεις αν θα προσωρήσουν. Αν δεν έχεις περίσσευμα, τι να αφήσεις να γίνει βλαστοκύστη; Ρισκάρεις να μην προχωρήσουν στο εργαστήριο και να χαθούν.

newbie, 4 γονιμοποιημενα έμβρυα από 4 ωαρια που μου πήραν σε 2 μήνες τα οποία τα άφησαν να γινουν και τα 4 βλαστοκύστες. Μερικά κεντρα το τολμουν. Και καποιες γυναικες επωφελούνται καλύτερα σε ο,τι αφορά το παραθυρο εμφυτευσης από βλαστικύστες. Επομενως και τα λίγα έμβρυα καλό ειναι να τα αφηνουν για βλαστοκύστη αν υπαρχουν προηγουμενες αποτυχιες

Δεν είναι νομος ότι πρέπει να έχεις πολλά έμβρυα να προχωρήσεις σε βλαστοκύστες.

Εγώ έκανα την εμβρυομεταφορά εχτές με 3 βλαστοκύστες.

Έβγαλα 9, τα 3 ήταν τελείως χαλια, το 1 δεν ωρίμασε. Κάναμε ICSI και από τα 5 γονιμοποιήθηκαν τα 4 και βάλαμε 3.

Αν τα έμβρυα είναι πολύ καλά, άνετα προχωράς σε βλαστοκύστες.

Διαφημίσεις

Eντάξει, ειναι και θέμα προσωπικής επιλογής του καθενός. Εγώ δεν θα το ρίσκαρα, γιατί μπορεί να έμενα με κανένα έμβρυο στο τέλος και θα θεωρούσα ότι άδικα είχα πάρει τόσα φάρμακα.

Παρεμπιπτόντως, έμεινα έγκυος από βλαστοκύστες, αλλά τις είχα κάβα από την προηγούμενη εγκυμοσύνη. Καλή επιτυχία σε όσες προσπαθούν ακόμα.

newbie συγχαριστηρια! (εχω μεινει πισω) να σου ζησει! :-D

Eυχαριστώ! :-D

• 4 months later...

τελικά δε τη θεωρούν απαραίτητη την αφαίρεση σάλπιγγας. :confused: δεν ξερω. λενε οτι αφού δεν φαίνεται στον υπέρηχο τότε δεν είναι πρόβλημα. έκανα επιπλέον εξετάσεις και βγήκαν έτσι.

Ht

Αιματοκρίτης

34,9

Α 40-52%, Θ 36-48%

WBC

Λευκά αιμοσφαίρια

4.200

4.000 – 10.000 /μL

PLT

Αιμοπετάλια

213.000

150 – 450.000 /μL

ProC-G (Πρωτ. C,S)

Ανασταλτικός μηχανισμός C / S

0,89

>0,8

APC-R

Αντίσταση στην ενεργ.πρ.C

κφ

>0,7

FV G1691A

Μετάλλαξη Leiden

ΑΡΝΗΤΙΚΟ

αρνητικό

FII G20210A

Μετάλλαξη προθρομβίνης

ΑΡΝΗΤΙΚΟ

αρνητικό

Τ λεμφοκύτταρα

CD3+ CD45+

71,42

60-80 %

Β λεμφοκύτταρα

CD19+ CD45+

20,70

4-16 %

ΝΚ cells

CD3- CD(16/56)+

7,88

4-12 %

LGL-NK like

CD3+ CD(16/56)+

5,15

< 7,0 %

Τ4 / Τ8

CD3+CD4+ / CD3+CD8+

1,7

1,2 – 2,6

περιμένουμε ακόμα ενα γονίδιο... μου είπαν ολα καλά. είναι λίγο πεσμένος ο αιματοκρίτης μου φαίνεται και ανεβασμένα τα β λεμφοκύταρα. ξερει καμια;

AAH8p2.png

tt18974d.aspx