Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ναρκωτικα στην εφηβεια

Recommended Posts

Η φιλη μου δοκιμασε χασις για να εντυπωσιασει το αγορι της (ο οποιοσ καπνιζει συστηματικα και ισως παιρνει και πιο βαρια ναρκωτικα). Απο τοτε εχει ξανακαπνισει αλλες 2 φορες! Φοβαμαι πολυ μηπως εθιστει! Θα ηθελα πλ να ακουσω τη γνωμη σας για τη σταση που πρεπει να κρατησω..και πως μπορω να τη βοηθησω! Επισης αν εχει καποιος παρομειες εμπειριες γυρω απο το θεμα 9α ηθελα πλ να ακουσω!! Ανησυχω πολυ..

Διαφημίσεις

Μίλησε της σχετικά με αυτό το θέμα πως αυτό που κάνει θα την οδηγήσει στα χειρότερα, πως θα χαλάσει την υγεία της και πως θα πρέπει να το κόψει όσο είναι νωρίς!αλλά απο τη στιγμή που συνεχίζει να είναι μαζί με αυτό το αγόρι δεν νομίζω να μπορέσει να το σταματήσει,όταν είσαι με ένα τέτοιον άνθρωπο ή θα μείνεις μαζί του και θα κάνεις τα ίδια ή θα τον αφήσεις για να γλιτώσεις από αυτά!μια παρόμεια κατάσταση είχε μια γνωστή μου που μετά απο καιρό σταμάτησε επαφές με όλες της φίλες της δίοτι δεν ήθελε να χωρίσει απο τον φίλο της, ένα διάστημα ήταν μαζί τώρα δεν ξέρω που έχει καταλήξει αυτή η σχέση!είναι δύσκολη περίπτωση!

Δεν υπάρχει ασχήμια στην εγκυμοσύνη διότι, δεν υπάρχει ασχήμια στη μητρότητα.!

Πατε σε κεντρο απεξαρτησης, να δει τα προσωπα που αγωνιζονται να ξεφυγουν, πως ηταν και πως ειναι τωρα. Επισης επειδη πιστευω στο Θεο, θα προσπαθουσα να τη φερω κοντα σε εναν αγιο πνευματικο, που θα τη βοηθουσε ιδιαιτερα και με τις προσευχες του.

Παντως αν δεν τα καταφερεις κοιτα μην παρασυρθεις... Καλυτερα να ξερει οτι εισαι διπλα της οποια επιλογη και να κανει. Οχι ομως με το να εισαι κολλητη μαζι της οπως πριν, αλλα φιλη απο αποσταση,κρατωντας τις αποστασεις. Ωστοσο χωρις να την απορριψεις ως ατομο αλλα μονο την ενεργεια στην οποια προχωρησε. Να ξερει οτι την αγαπας αλλα πλεον εχετε διαχωρισει τους δρομους σας. Πως αλλιως να συνελθει αν δε δει αλλαγη στη ζωη της, οτι απομακρυνθηκες γιατι δεν συμφωνεις με την παρουσα κατασταση;

Γιατι αυτη την επιλογη της την εκανε, το θεμα ειναι να μην παρασυρει και εσενα. Να εισαι η σανιδα σωτηριας της, ο βραχος που θα σωθει οταν βρεθει σε δυσκολη θεση.

Αυτο νομιζω, για να εχει καποια στιγμη που θα τη φωτισει ο Θεος, καποια ελπιδα διαφυγης.

Αυτη ειναι η γνωμη μου. Αλλη μπορει να εχει αλλη σκεψη και να σε βοηθησει καλυτερα.

Παντως μια φιλη που επαιρνε ναρκωτικα και τη συναντησα μετα απο χρονια και ηρθε σπιτι μου,της οποιας μαμα της επεμενε να κανουμε παρεα μπας και τη γλιτωσω, στο τελος οταν ηρθε να με ευχηθει για το γαμο μου, με εκλεψε οταν ζητησε να παει στο μπανιο. Βεβαια δεν τα εχασα, τα λεφτα ηταν δανεικα και τα ηταν σπιτι για να ξεχρεωσω, μου τα εφερε παλι πισω μετα απο πιεση.

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

το θεμα ειναι οτι ο φιλος της δεν ειναι κακο παιδι! ειναι πολυ εξξηγημενο ατομο και στην ουσια νομιζω οτι και αυτος βοηθεια χρειαζεται. δεν παρεσυρε αυτος την κολλητη μου! με δικη της πρωτοβουλια το εκανε για να τον εντυπωσιασει!

δεν μπορω σε καμια περιπτωση να απομακρυνθω απο αυτη! ειμαστε κολλητες απο μωρα και δε θα την αφησω στη δυσκολοτερη φαση της ζωης της! καμια αλλη ιδεα?

Διαφημίσεις

Ειναι φίλη σου και πρεπει να την βοηθησεις στο μετρο που μπορεις... στη ζωή θα πρεπει να προσπαθουμε να εντυπωσιάσουμε τους εαυτους μας πρώτα και μετα τους αλλους με την εξυπνάδα μας, το ταλεντο μας, την προσωπικότητα μας και οχι με αυτες τις βλακείες που οδηγούν με μαθηματικο τροπο στην αυτοκαταστροφή... θα πρεπει να παρεις την φίλη σου και να πατε σε ένα κέντρο απεξάρτησης να δείτε ποσα νεα παιδια έχουν καταστρέψει τη ζωή τους και δίνουν μάχη για να την ξανακερδίσουν... αλλα επειδή είμαι σίγουρη πως αυτο δεν θα το κανετε κάτσε μαζί της και ψάξτε στο ιντερνετ να δει τις επιπτώσεις απο όλο αυτο... επίσης τρόμαξέ την λίγο... δίνε της συνέχεια παραδείγματα από ανθρώπους που έχουν πεθάνει από ναρκωτικά και πες της πως αμα το ξανακάνει θα της κόψεις και την καλημέρα (για να δεις τι θα κάνει)... αμα δεις ότι το ξανακάνει πες της οτι την ειχες προειδοποιήσει και εξαφανίσου για καμία εβδομάδα και μην της μιλάς... μετά το παιχνίδι είναι στο χέρι της... αν σε αγαπαει και αυτή όσο εσύ εκείνη δεν νομίζω ότι θα αντέξει να σε χάσει απο φίλη της...

δεν μπορω σε καμια περιπτωση να απομακρυνθω απο αυτη! ειμαστε κολλητες απο μωρα και δε θα την αφησω στη δυσκολοτερη φαση της ζωης της! καμια αλλη ιδεα?

η μόνη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι ΠΡΟΣΕΞΕ μη μπλέξεις κι εσύ.

δεν έχεις ιδέα πόσοι φίλοι όπως εσύ με τις καλύτερες διαθέσεις - και σε μεγαλύτερες ηλικίες - βρέθηκαν μετά από λίγο μπλεγμένοι άσχημα σε αυτές τις ιστορίες.

μην υπερτιμάς τις δυνάμεις σου και για αυτό το λόγο απομακρύνσου και δείξε με όποιο τρόπο μπορείς και στη φίλη σου ότι είναι δική ΤΗΣ επιλογή το να σε χάσει με το να συνεχίσει σε αυτό το δρόμο.

Εάν θεωρεί τη φιλία σας και εσένα σημαντική καλά θα κάνει να συνέλθει και να ξεκολλήσει.

μη νιώσεις ενοχή, να είσαι σκληρή και αδιαπραγμάτευτη.

μην παραμυθιάζεσαι (κι εκείνη φυσικά μαζί) ότι περνάει τη δυσκολότερη φάση της ζωής της, αλλά να καταλάβεις ότι αυτή τη στιγμή κάνει μία κάκκιστη επιλογή η οποία έχει επιπτώσεις.

άμεση απομάκρυνση είναι το μόνο που μπορώ να σου πω μήπως και της χτυπήσει το καμπανάκι.

αυτά που σου λέω δεν είναι λόγια του αέρα αλλα πηγάζουν από προσωπικές άσχημες εμπειρίες.

Κατά τη γνώμη μου, αρκεί μια βόλτα στην Ομόνοια, για να της δώσεις την εικόνα που πρέπει, για να καταλάβει τις επιπτώσεις των σκληρών ναρκωτικών (στα οποία άνετα μπορεί να μπλέξει, στην προσπάθειά της να "εντυπωσιάσει" τον έναν ή τον άλλον). Αυτό που πρέπει να καταλάβει είναι ότι μόνο όταν είμαστε ο εαυτός μας και αυθεντικοί εντυπωσιάζουμε τους άλλους. Αν στην παρέα που είναι κυκλοφορούν τέτοια τσιγάρα είναι δύσκολο να αρνηθεί, χωρίς να νιώσει άσχημα, αλλά και το "όχι, ευχαριστώ" είναι μια απάντηση. Βέβαια, νομίζω ότι αν την παραζαλίσεις με το "μάθημα" μπορεί να αντιδράσει αντίθετα από ό,τι θα ήθελες.

Καλή δύναμη

jTosp2.png

Λοιπόν κατ'αρχάς ψυχραιμία! Τρεις φορές δεν είναι και το τέλος τους κόσμου (μιλώντας πάντα για την κάνναβη). Πολλοί έχουν πειραματιστεί και δεν έχουν καταλήξει στην Ομόνοια. Αυτό το λέω όχι για να πω ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αλλά γιατί ο πανικός είναι κακός σύμβουλος.

Τόνισε της ότι ο φιλαράκος της την γνώρισε και την αγάπησε χωρίς να κάνει χρήση ψυχοτρόπων, άρα δεν χρειάζεται να συνεχίσει να χρησιμοποιεί για να του αρέσει.

Η προσωπικότητα του καθενός είναι μοναδική και προσπαθώντας να αντιγράψουμε συμπεριφορές που δεν μας ταιριάζουν καταλήγουμε σε άσχημα αποτελέσματα.

Πολλες φορές η χρήση ουσιών έχει βαθύτερα αίτια, αν συντρέχουν τέτοιοι λόγοι καλό θα είναι η φίλη σου να βοηθηθεί από επαγγελματίες (αυτό αν βλέπεις ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά συνεχίζεται)

Μπράβο σου που μένεις δίπλα της ωστόσο αν η κατάσταση ξεφύγει κάτι που αντευχόμαστε όλοι, μην διστάσεις να απομακρυνθείς για το καλό και των δύο σας αφού από ένα σημείο και μετά ο εθισμένος σκέφτεται μόνο τον εθισμό του και όχι φιλίες και οικογένεια.

με 3 φορες που εχει κανει δε νομιζω οτι κινδυνευω τοσο ωστε να απομακρυνθω...δε θελω να νιωσει οτι την εγκαταλειπω τωρα...ΠΡΕΠΕΙ να τη στηριξω οσο μπορω...δεν μπορω να ειμαι σκληρη μαζι της...την κοιταζω και ο οικτος ειναι ζωγραφισμενος στο βλεμμα μου...μου λεει να το κοψω, οτι δε διατρεχει κανενα κινδυνο και οτι ολα ειναι υπο ελεγχο...μετα τισ 3 αυτες φορες δεν εχει ξανακανει αφου

τσακωθηκαμε και εγω τησ φωναξα ασχημα....

Διαφημίσεις

Κατά τη γνώμη μου, αρκεί μια βόλτα στην Ομόνοια, για να της δώσεις την εικόνα που πρέπει, για να καταλάβει τις επιπτώσεις των σκληρών ναρκωτικών (στα οποία άνετα μπορεί να μπλέξει, στην προσπάθειά της να "εντυπωσιάσει" τον έναν ή τον άλλον). Αυτό που πρέπει να καταλάβει είναι ότι μόνο όταν είμαστε ο εαυτός μας και αυθεντικοί εντυπωσιάζουμε τους άλλους. Αν στην παρέα που είναι κυκλοφορούν τέτοια τσιγάρα είναι δύσκολο να αρνηθεί, χωρίς να νιώσει άσχημα, αλλά και το "όχι, ευχαριστώ" είναι μια απάντηση. Βέβαια, νομίζω ότι αν την παραζαλίσεις με το "μάθημα" μπορεί να αντιδράσει αντίθετα από ό,τι θα ήθελες.

Καλή δύναμη

ετσι πιστευω και εγω! για το λογο αυτο αφου της φωναξα πολυ και υποσχεθηκε να μην το ξανακανει δεν το συζηταμε! δεν επιδιωκω να καταληγει εκει η συζητηση! μηπωσ κανω λαθος και τη βλαπτω???

Λοιπόν κατ'αρχάς ψυχραιμία! Τρεις φορές δεν είναι και το τέλος τους κόσμου (μιλώντας πάντα για την κάνναβη). Πολλοί έχουν πειραματιστεί και δεν έχουν καταλήξει στην Ομόνοια. Αυτό το λέω όχι για να πω ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αλλά γιατί ο πανικός είναι κακός σύμβουλος.

Τόνισε της ότι ο φιλαράκος της την γνώρισε και την αγάπησε χωρίς να κάνει χρήση ψυχοτρόπων, άρα δεν χρειάζεται να συνεχίσει να χρησιμοποιεί για να του αρέσει.

Η προσωπικότητα του καθενός είναι μοναδική και προσπαθώντας να αντιγράψουμε συμπεριφορές που δεν μας ταιριάζουν καταλήγουμε σε άσχημα αποτελέσματα.

Πολλες φορές η χρήση ουσιών έχει βαθύτερα αίτια, αν συντρέχουν τέτοιοι λόγοι καλό θα είναι η φίλη σου να βοηθηθεί από επαγγελματίες (αυτό αν βλέπεις ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά συνεχίζεται)

Μπράβο σου που μένεις δίπλα της ωστόσο αν η κατάσταση ξεφύγει κάτι που αντευχόμαστε όλοι, μην διστάσεις να απομακρυνθείς για το καλό και των δύο σας αφού από ένα σημείο και μετά ο εθισμένος σκέφτεται μόνο τον εθισμό του και όχι φιλίες και οικογένεια.

μιλωντας για βαθυτερα αιτια αναφεροσαστε σε κατι συγκεκριμενο???:o:?:

εγω θα ξεκοβα...οπως και εχω κανει....Αν αποφασιζει αυτον τον δρομο, τον περπαταει μονη της. Να το καταλαβει δηλαδη.... Επισης με τα μυαλα που εχω τωρα, θα ενημερωνα και την οικογενεια της.

Αγαπη σημαινει να την προστατεψεις και οχι να καλυψεις τα λαθη της.....

εντιτ= οι 'ξηγμενοι' ανθρωποι ειναι πρωτα εξηγημενοι απενεντι στη ζωη , μετα στον εαυτο τους και μετα στους υπολοιπους ανθρωπους....

Διαφημίσεις

Ειναι τραγικο γιατι ναρκωτικα σημαινουν παραιτηση απο τη ζωη.

Τωρα το να βαλουμε μετρο στο ποσο παραιτειται ο καθενας, εγω δεν θα το ηθελα (αναλογα δηλαδη το ναρκωτικο). Σημασια εχει οτι στην ηλικια σας θα επρεπε να 'πετατε' με τα δικα σας φτερα ....

Τα αιτια ειναι αυτα που ηταν παντα

1) αφελεια

2) αντιδραση

3) οκνηρια (ψυχης και μυαλου)

το να ξεκοψει αμεσως με ενα λαθος της φιλης δεν νομιζω οτι ειναι σωστο, αυτο θα πρεπει να γινει αν τα πραγματα ξεφυγουν εξαλλου οι φιλοι στα δυσκολα φαινονται. Το να μιλησεις με την οικογενεια της δεν ειναι λυση? αν εκεινη ειναι πολυ ερωτευμενη δεν θα το δει σαν λαθος και αυτο το λεω απο προσωπικη εμπειρια, μονο οταν εμαθαν οι γονεις μου με ποιον τα ειχα μπλεξει με βοηθησαν και ξεκοψα και εννοειται οτι δεν ειχα δοκιμασει ποτε, δεν μπορουσαν να με παρασυρουν οι αλλοι σε τετοια πραγματα αλλα και οι φιλες μου εμειναν διπλα μου και οι γονεις μου σταθηκαν. Αυτο που κανει μου δειχνει ως ελλειψη αυτοεκτιμησης θα πρεπει να της δωσεις να καταλαβει οτι οι ανθρωποι αγαπιουνται γι αυτο που ειναι οχι γι αυτο που θα ηθελαν οι αλλοι να ειναι

το να ξεκοψει αμεσως με ενα λαθος της φιλης δεν νομιζω οτι ειναι σωστο, αυτο θα πρεπει να γινει αν τα πραγματα ξεφυγουν εξαλλου οι φιλοι στα δυσκολα φαινονται.
η θεματοθετρια εγραψε:μου λεει να το κοψω, οτι δε διατρεχει κανενα κινδυνο και οτι ολα ειναι υπο ελεγχο...μετα τισ 3 αυτες φορες δεν εχει ξανακανει αφου

Οποτε παντα μιλαμε για την περιπτωση που η φιλη της δεν πειστει

Και που απο οτι καταλαβα ειναι 17 χρονων...

δεν ειναι κατι τοσο τραγικο! εσεις ποια πιστευετε ειναι τα αιτια που οδηγουν τουσ νεουσ σημερα στα ναρκωτικα????

τα αιτια συνηθως ειναι πολυ βαθεια και δεν κατηγοριοποιουνται

η παιδικη ηλικια νομιζω ειναι καθοριστικη για το πως θα βιωσει καποιος την εφηβεια του, ενα ισχυρο εγω, οχι αυτοκαταστροφικο η καπως ευαλωτο και με αυτοεκτιμηση δυσκολα θα μπλεξει με ουσιες

σημαντικο καθοριστικο λογο-ρολο λοιπον εχουν οι γονεις στην βρεφικη παιδικη ηλικια του ατομου, δεν ξυπναει καποιος ξαφνικα εφηβος τρελλαμενος ετοιμος να δοκιμασει τα παντα

οι βασεις για ολα τα στραβα μπαινουν στην πρωτη εξαετια της ζωης μας κι απο κει και περα ειναι θεμα και παιδιου και τυχης το αν θα μπλεξει,,,αλλα στραβες βασεις εχουν μπει σιγουρα απο νωρις

φυσικα υπαρχουν και παιδια ωριμα η τυχερα που την οποια δυσκολια απο το περιβαλλοντος του θα την ξεπερασουν οχι αυτοκαταστραφομενα

τα περισσοτερα ομως για να μην πω ολα που μπλεκουν εχουν σοβαρα κενα συναισθηματικα

η θεματοθετρια εγραψε:μου λεει να το κοψω, οτι δε διατρεχει κανενα κινδυνο και οτι ολα ειναι υπο ελεγχο...μετα τισ 3 αυτες φορες δεν εχει ξανακανει αφου

Οποτε παντα μιλαμε για την περιπτωση που η φιλη της δεν πειστει

Και που απο οτι καταλαβα ειναι 17 χρονων...

τα διαβασα αυτα αλλα που ξερει η κοπελα οτι οντως δεν ξαναεκανε? μηπως της το λεει επειδη δεν συμφωνει? αυτο τα παιδια το κανουν συνεχεια κι εμεις σαν παιδια το καναμε, λεγαμε και κανα ψεματακι.

Πρεπει να ξεκοψει η φιλη της απο το εν λογω αγορι γιατι δεν θεωρω οτι ειναι και πολυ δυνατος χαρακτηρας αφου το ξεκινησε για να αρεσει απλως και στην τελικη αν βλεπει η κοπελα οτι η φιλη της δεν ξεκοβει οφειλει να μιλησει στους γονεις, ξερω οτι δεν ειναι ευκολο να το κανει και μπορει να το θεωρει εσχατη λυση πρεπει ομως να γινει αν χρειαστει τωρα που ειναι νωρις και δεν εχει εθιστει

ασχημες εμπειριεσ με αισιο τελος????

Εννοείς αν γνωρίζουμε άτομα που ενώ κάνανε χρήση χασίς το κόψανε κάποια στιγμή ή έστω μείνανε σ'αυτό και μόνο; Πολλά θα σου απαντήσω και τώρα ζουν φυσιολογικότατα με τις δουλειές τους και την οικογένειά τους.

Αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε στέκια τοξικομανών και κέντρα απεξάρτησης και το παλεύουν έχοντας αφήσει πίσω τους τα σχέδια για σπουδές, καριέρα και οικογένεια.

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρεις σε ποιά κατηγορία θα καταλήξεις και γι'αυτό πρέπει να μένεις μακριά. Το γεγονός ότι η φίλη σου δοκίμασε για να εντυπωσιάσει είναι βασικό. Αν ο φίλος της της προτείνει κανένα άλλο ναρκωτικό θα πράξει το ίδιο; Και συγνώμη αν ήταν ξηγημένος όπως λες δεν θα της πρόσφερε αλλά ακόμα κι αν ζήταγε αυτή θα την απέτρεπε. Θα μπορούσε να κάνει χρήση μόνος του ή με άλλους χρήστες και όταν ήταν με την φίλη σου να αρκούνταν σε τσιγάρο και κανά ποτάκι αν αυτά είναι μέσα στις συνήθειές του.

Εννοείς αν γνωρίζουμε άτομα που ενώ κάνανε χρήση χασίς το κόψανε κάποια στιγμή ή έστω μείνανε σ'αυτό και μόνο; Πολλά θα σου απαντήσω και τώρα ζουν φυσιολογικότατα με τις δουλειές τους και την οικογένειά τους.

Αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε στέκια τοξικομανών και κέντρα απεξάρτησης και το παλεύουν έχοντας αφήσει πίσω τους τα σχέδια για σπουδές, καριέρα και οικογένεια.

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρεις σε ποιά κατηγορία θα καταλήξεις και γι'αυτό πρέπει να μένεις μακριά. Το γεγονός ότι η φίλη σου δοκίμασε για να εντυπωσιάσει είναι βασικό. Αν ο φίλος της της προτείνει κανένα άλλο ναρκωτικό θα πράξει το ίδιο; Και συγνώμη αν ήταν ξηγημένος όπως λες δεν θα της πρόσφερε αλλά ακόμα κι αν ζήταγε αυτή θα την απέτρεπε. Θα μπορούσε να κάνει χρήση μόνος του ή με άλλους χρήστες και όταν ήταν με την φίλη σου να αρκούνταν σε τσιγάρο και κανά ποτάκι αν αυτά είναι μέσα στις συνήθειές του.

πιστευεισ οτι υπαρχει κατι συγκεκριμενο που παιζει ρολο στο ποια θα ειναι τελικα η καταληξη?

τα διαβασα αυτα αλλα που ξερει η κοπελα οτι οντως δεν ξαναεκανε? μηπως της το λεει επειδη δεν συμφωνει? αυτο τα παιδια το κανουν συνεχεια κι εμεις σαν παιδια το καναμε, λεγαμε και κανα ψεματακι.

Πρεπει να ξεκοψει η φιλη της απο το εν λογω αγορι γιατι δεν θεωρω οτι ειναι και πολυ δυνατος χαρακτηρας αφου το ξεκινησε για να αρεσει απλως και στην τελικη αν βλεπει η κοπελα οτι η φιλη της δεν ξεκοβει οφειλει να μιλησει στους γονεις, ξερω οτι δεν ειναι ευκολο να το κανει και μπορει να το θεωρει εσχατη λυση πρεπει ομως να γινει αν χρειαστει τωρα που ειναι νωρις και δεν εχει εθιστει

ναι αλλα πως να ξεκοψει απο το αγορι? αυτο ειναι πολυ δυσκολο! Γιατι δεν ειναι κακο παιδι...απλα πιστευω πως εχει μπλεξει! μηπως κι αυτος χρειαζεται βοηθεια απλα για να ξεμπλεξει ?