Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τι να κάνω με τη συμπεριφορά του!

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες..Εχω ενα παιδάκι που τον Δεκέμβρη θα γίνει 4 χρονών. Φέτος αποφασίσαμε να τον στείλουμε σε δημόσιο νηπιαγωγείο(προνήπια) μετά απο 2 χρόνια περίπου ιδιωτικού παιδικού σταθμού.

Είναι ένα παιδάκι αρκετα ζωηρό με έντονη υπερκινητικότητα. Δείγματα βίας δεν είχαμε ποτέ. Απο την πρώτη ημέρα του νηπιαγωγείου μου γίνεται συνεχώς παρατήρηση από τις δασκάλες οτι είναι επιθετικός και χτυπάει πολλά παιδάκια.

Δε ξέρω πως να του φερθώ.. δοκίμασα τιμωρία, δοκίμασα συζήτηση, δοκίμασα αγκαλιά, στέρηση αγαπημένων του παιχνιδιών..έφτασα σε σημείο να ουρλιάξω μια μέρα που μου είπαν οτι χτύπησε άσχημα ένα παιδάκι,

Εν τω μεταξύ, οταν βρισκόμαστε σε παρέα με άλλα παιδάκια δε κάνει καν την κίνηση για να χτυπήσει. Μου φαίνεται πέρίεργο..Γενικά ακούω πολλά παράπονα από τις δασκάλες για τη συμπεριφορά του από την πρώτη αρχή (οτι είναι ανυπάκουος, ζωηρός, οτι ενοχλεί τα άλλα παιδάκια..). Στον ιδιωτικό δεν είχαμε τέτοια προβλήματα... Ο ιδιος μου ζητάει σχεδόν κάθε μέρα να ΜΗΝ παει στο σχολείο και οτι θέλει τις προηγούμενες δασκάλες του...ΠΕιτε μου κάτι βρε κορίτσια γιατί πραγματικά νιώθω οτι κάνω λαθος εγώ!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Παρόμοιο πρόβλημα έχουμε κι εμείς.Ο γιος μου πήγε φέτος δημόσιο νήπιο μετά από 3 χρόνια ιδιωτικού παιδικού.Μετά τις πρώτες ημέρες που ήταν πολύ κλειστός και στενοχωρημένος γιατί του έλειπαν οι φίλοι και οι δασκάλες του, τώρα πια έχει κάνει πολλές φιλίες και περνάει καλά.Όμως οι δασκάλες του ήδη μου έχουν παραπονεθεί τρεις φορές ότι ορισμένες φορές είναι ανυπάκουος (όταν βαριέται κάποιες ομαδικές δραστηριότητες) και λόγω αυτής της ανυπακοής ,παρασύρει και τα άλλα παιδάκια.Επίσης μου λένε πως κάποιες φορές δεν κάθεται στιγμή(πάλι όταν βαριέται).Του μίλησα, του στέρησα dvd κ.α.αλλά ηρεμεί 2-3 ημέρες και μετά ξανάτα ίδια.Δεν ξέρω πως να το χειριστώ.Στον παιδικό σταθμό , μου είχαν αναφέρει τα ίδια κάποιες φορές αλλά είχαν βρει το κουμπί του:του έδιναν άλλη δραστηριότητα όταν βαριόταν ή τον έκαναν "βοηθό".Επίσης είχαν καταλάβει πως το κόλπο είναι να τον ρίχνουν στο "φιλότιμο" χωρίς φωνές.Αντιλαμβάνομαι πως η νηπιαγωγός δεν μπορεί να ασχοληθεί πολύ με 1 παιδάκι με 25 παιδιά στην τάξη , αλλάο γιος μου μου έχει πει πως η μία από τις 2 κυρίες φωνάζει πολύ.Πάντως στις 17 Οκτωβρίου έχουμε συνάντηση με τις δασκάλες του ,οπότε θα συζητήσω το θέμα για να βρούμε λύση.