Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΓΟΠ--ΕΠΑΝΤΟΡΕΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΑΝΑΓΩΓΙΚΟ ΓΑΛΑ

Recommended Posts

Οπως εχω αναρτησει κ σε αλλα ποστ σχετικα με την παλινδρομηση, η μπεμπα μου ειναι 2 μηνων...την θηλασα 40 μερες--μετα λογω σοβαρης μαστιτιδας το σταματησα...και με τον θηλασμο κ με το ξενο η μικρη εβγαζε αρκετες γουλιες...οχι ρουκετες αλλα ερεε το γαλα απο το στομα-βαρος παιρνουμε κανονικα///Προχθες καναμε υπερηχο( ειχαμε ρουθουνισματα κ βηχα ειδικα μετα το φαγητ0)...Ο υπερηχος εδειξε οτι εχουμε ΜΕΤΡΙΟΥ PLUS ΒΑΘΜΟΥ ΓΟΠ και οτι το γαλα παραμενει κ καποια ωρα στον οισοφαγο....Εχουμε κανει τα κλασικα---ανακλιση στο στρωμα κουνιας...30' την κραταμε αφου φαει....Μας ειπαν οτι ολα τα μωρα εχουν παλινδρομηση...ακομα κ οι μικρες γουλιες ειναι αλλα διαφερει ο βαθμος της παλινδρομησης...μαλιστα υπαρχει κ η κρυφη( το μωρο δεν βγαζει γουλιες αλλα μπορει να κλαιει λογω οτι του ανεβαινει το γαλα κλπ)..Τελικα πινουμε αντιαναγωγικο γαλα και σιροπακι επαντορεν/....Στα ρεψιματα περιοριστηκαν οι γουλιες κ καπως ηρεμησαμε...Μας ειπαν οτι οσο μεγαλωνει αυτο βελτιωνεται απο μονο του, κλεινει ο σφιγκτηρας κ οτι δεν ειναι αρρωστια απλα θελει λιγη προσοχη--πχ εμας οταν κλαιει στην κουνια την παιρνουμε αγκαλια γιατι εκεινη τη στιγμη μπορει ν ατης ανεβαινει γαλα κ να την καιει....Ειχε καποια μαμα αναλογη εμπειρια κ οντως το αντιμετωπιζουμε με ar γαλα κ αυτο το σιροπι???Περασε η γοπ στα δικα σας τα μωρακια? Και ποτε? Ισχυει οτι ισως φτασει ο εκτος μηνας που τρωνε κρεμες για να σταματησει? Καποια στιγμη σκεφτηκα " γιατι σε εμας?" Ειναι συχνο φαινομενο? Απο οτι βλεπω στο φορουμ αυτο αρκετες μαμαδες το εχουν περασει..Απλα θα μπορουσαμε να μην το εχουμε κ να μην ταλαιπωρειται το μωρο μας....Ευχαριστω!!

Διαφημίσεις

Και μένα η κόρη μου γεννήθηκε με αυτό το πρόβλημα και μας ταλαιπώρησε αρκετά για 6 μήνες. Μετά αφότου βάλαμε τις στερεές τροφές στη διατροφή της είδαμε μεγάλη διαφορά, δεν έβγαζε σχεδόν τίποτα και το πιο παρήγορο ήταν οτι σταμάτησε και τη γκρίνια και άρχισε να κοιμάται πιο ήσυχη!!!

Το σιροπάκι το συγκεκριμένο το έδινα και εγώ αλλά όχι οτι είδα διαφορά στις γουλιές... το δίνουνε περισσότερο προληπτικά για τον οισοφάγο επειδή ανεβαίνουν τα όξινα υγρά του στομάχου και μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στο μωράκι μας!

Θα ταλαιπωρηθείτε λίγο, αλλά σημασία έχει οτι δεν είναι κάτι σοβαρό και σίγουρα αποτελεί ένα σύνηθες φαινόμενο το οποίο είναι περαστικό!!!

Και εμενα ειχε κρυφη ΓΟΠ, δεν εκανε εμετους, πολυ σπανια, αλλα συνεχεια εκλαιγε οταν ετρωγε! Θηλαζε μερικες γουλιες τραβιοταν εκλαιγε και ξανα το ιδιο.Καναμε υπερηχο και ειδαμε οτι το γαλα ανεβοκατεβαινε.

Εδινα και εγω το επαντορεν απο 1,5-2 μηνων εως 6 αν θυμαμαι καλα. Δεν ειδα τεραααστια διαφορα αλλα οντως τον ηρεμουσε λιγο. Στον 6ο μηνα και με την εισαγωγη στις στερεες η γκρινια κοπηκε μαχαιρι,θηλαζε ανετα, ουτε γουλιες, ουτε τιποτα!

Ειναι οντως συχνο φαινομενο, μην απογοητευεσαι. Ειναι ταλαιπωρια και θελει προσοχη αλλα σε λιγο καιρο θα περασει.

Να την χαιρεστε!!

να μην ανησυχείς..ειναι πολυ συχνό φαινόμενο. το επαντορεν το εδινα και εγώ...δεν ξερω αν πράγματι βοηθούσε....παντως μόλις ξεκινησαμε τις κρεμούλες

5.5 μ , τοτε και τα συμπτωματα περιοριστηκαν...υπομονή

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο αλλά τόσο ψυχοφθόρο για τους γονείς! Η δικιά μου είχε κρυφή ΓΟΠ όχι τόσο σοβαρή όπως έδειξε το υπερηχογράφημα στομάχου που κάναμε. Το Epadoren είναι αντιόξινο δεν εμποδίζει τις γουλιές απλά προστατέυει από την οισοφαγίτιδα που μπορεί να προκληθεί στο παιδί από τις παλινδομικές κινήσεις του γάλακτος και συνεπώς και των οξέων του στομάχου. Το έπαιρνε η μικρή μέχρι και τον 5ο μήνα μετά το κόψαμε παρόλο που το πρόβλημα δεν είχε εξαλειφθεί εντελώς γιατί πλέον καθόταν. Γάλα έπινε υποαλλεργικό (είναι ελάχιστα πηχτό και πολύ πιο εύπεπτο) γιατί η δική μας η γιατρός θεωρούσε ότι έπρεπε να πίνει εύπεπτο γάλα για να βγαίνει πιο εύκολα όταν ανέβαινε. Σκοπός της ήταν ό,τι ανεβαίνει να βγαίνει και όχι να της κάθεται στον οισοφάγο. Έκανε και κάτι λαρυγγισμούς κι έλεγα "πάει το 'χασα το παιδί". Την κρατούσα μια ώρα μετά από κάθε γεύμα αλλά το πάρτυ ξεκινούσε μετά την μία ώρα γιατί τότε ξεκινάει η χώνεψη και υπάρχει δραστηριότητα στο στομάχι. Αντιαναγωγικό πήρε για 3 μέρες και πνιγόταν, ούρλιαζε και είχε και δυσκοιλιότητα. Το αλλάξαμε μαζί με την παιδίατρο που της το έδωσε (την πανηλίθια!).

Αυτό που πρέπει να ξέρεις (σύμφωνα με την δική μας γιατρό) για να μην ανησυχείς αν δεις ότι πάτε χειρότερα από παλιά είναι ότι όσο μεγαλώνει και μέχρι να μπουν οι στέρεες τροφές το πρόβλημα επιδεινώνεται γιατί το παιδί κουνιέται περισότερο και λογικό είναι να δημιουργείται μια αναταραχή στο στομαχάκι του. Δεν είναι όπως τα νεοέννητα που κάθονται ακίνητα. Επίσης φέυγει εντελώς όταν πάει 8-8.5 μηνών. Βοηθούν πολύ τα μπιμπερό Dr. Brown. Κορυφαία κατά τη γνώμη μου και καλά και για τους κολικούς καθώς δεν επιτρέπουν στον αέρα να περάσει στο στομαχάκι του μωρού. Έτσι και ρεύεται πιο ήρεμα και δεν πονάει στα εντεράκια του.

Να σου ζήσει και να ξέρεις το ρηλάξ είναι σωτήριο. Δεν μπορεί να ρευτεί εκεί αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να πνιγεί.

Διαφημίσεις

Maiden1¨: Εμας ο υπερηχος εδειξε " μετριου plus βαθμου γοπ" αλλα κ παραμονη του γαλακτος στο οισοφαγο αφου πιει το γαλα....η καθε περιπτωση γοπ ειναι ξεχωριστη,,,η γιατρος μας ειδε τον υπερηχο--μας τον εδωσαν κ εντυπως κ σε σιντι, ειδε κ τις εξετασεις κ εκρινε οτι στην δικη μας περιπτωση το υποαλλεργικο δεν κανει παρα μονο αντιαναγωγικο...παντως βλεπω βελτιωση....κανει κατι τρελα ρεψιματα κ δεν βγαζει τιποτα, ο βηχας μειωθηκε πολυ κ εχει μικρες γουλιτσες που κ που...κανει κακακια κανονικα κ συχνα κ ηρεμησε...πριν δεν κοιμοταν καθολου!!!

Σίγουρα η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και όχι μόνο αυτό αλλά και το κάθε μωράκι αντιδρά διαφορετικά. Να φανταστείς το αντιαναγωγικό συνήθως κάνει υδαρείς κενώσεις και σε μας έκανε δυσκοιλιότητα. Το "πανηλίθια" για την πρώην παιδίατρο μας το είπα όχι επειδή μας έδωσε αντιαναγωγικό αλλά γιατί όταν την πήρα και της είπα ότι το παιδί 3 μέρες σφίγγεται, κλαίει και ουρλιάζει κι έχει κάνει μόνο 2 ρεβυθάκια για κακά μου είπε "δεν έχει τίποτα, οισοφαγίτιδα έχει". Ένα παιδί που έπαιρνε 1 κιλό το μήνα και έκλαιγε μόνο όταν της έπαιρνες το μπιμπερό. Και το αντιαναγωγικό της το έδωσε γιατί είχε μυξούλες και της βάζαμε πολύ ορό στη μύτη. Και μου λέει "τώρα που θα βάζεις ορό το παιδί θα κάνει εμετούς οπότε πάρε αντιαναγωγικό!" Άκου!!

Όλα καλά θα πάνε, θα περάσει πριν το καταλάβετε.

Eχεις δικιο....ακου να κανει εμετο με τον ορο κ να της δωσει για τις μυξες αντιαναγωγικο!!! Και εμας ρουθουνιζει, της βαζω ορο κ εχω το μηχανηματακι της Otrisalin που ρουφαμε τις μυξες( δεν πανε στο στομα σου, εχει ειδικο πωμα)////Να ηξερες τι βγαζω απο εκει!!!????Εγω δοξα τω θεω βλεπω βελτιωση....της φτιαχνουμε το γαλα κ σε χαμομηλονερο να βοηθαει κ στους κολικους...Και αρχισε να τρωει με ορεξη κ κοιμαται ηρεμη...αλλα ξερω οτι αμα βηξει πρεπει να την σηκωσω κ να την προσεχω ιδιαιτερα στον υπνο....ο χρονος το γιατρευει αυτο οντως....απλα εμεις οι γονεις κ οι σωστοι γιατροι κανουμε οτι μπορουμε να μην ταλαιπωρουνται τα μωρα μας κ υποφερουν...:P