Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Απορίες για βρεφικό-παιδικό

Recommended Posts

Αναζητώντας την καλύτερη λύση για τη μικρή μου, έψαξα τους παιδικους του νησιού (τελικα κατεληξα σε babysitter για κανα χρόνο)

Εχω περίπου 2 χρονια εδώ, λίγους γνωστους αλλά τελικά πήρα καποιες πρηροφορίες για κάποιους "καλούς". Πήγα και τους είδα από κοντα και μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες:

Οταν ένας παιδικός έχει 3-4 τμήματα ανα ηλικία και 1 αυλή τι είναι σωστό να γίνεται?? Σε έναν μου απάντησαν βγαίνουν όλα μαζί (και το ξέρω οτι έτσι γίνεται από μαμα που πήγαινε με το μικρό για προσαρμογή). Σε άλλον μου είπαν οτι το βρεφικό τμήμα δεν βγαίνει έξω γιατι είναι μικρά και μπορεί να πέσουν (ηλικίες 15 μηνών έως 2 χρονο το τμήμα)

Που κοιμούνται τα μωρά?? Σε κούνιες που βρίσκονται σε χώρο που χωρίζεται από την κυριως αίθουσα και έχει τζαμια απο τη μεση και πάνω? Στην ίδια αίθουσα που παίζουν σε παρκοκρέβατα και κούνιες?? Σε ριλάξ ?? (μπορεί παιδακι 18 μηνων να κοιμηθεί σε ριλαξ??)

Στο τμήμα μεχρι 2 χρησιμοποιουν την καρεκλα τιμωρίας???

Καλά και για την προσαρμογή άκουσα και αυτό "φεύγετε κρυφά. Απαγορευεται να μείνετε ακόμα και στο γραφείο".

Εντάξυ συνάντησα και καλά στοιχεία δεν λέω.

Παρακαλώ πολύ οποιος ξέρει ας μου λύσει τις αποριες μου.

Διαφημίσεις

Σε αυτον που πηγαινει ο δευτερος(εκει πηγαινε και ο πρωτος και εκει θα παει και ο τριτος :wink: ),βγαινει στην αυλη το βραφικο τμημα και αργοτερα το μεταβρεφικο(2-3),στη συνεχεια τα μικρα προνηπια(3-4) κ.ο.κ.

Τα μωρα τα κοιμιζουν σε κανονικοτατες κουνιες και σε εντελως αλλο χωρο τα απο 3 χρ. και πανω σε μικρα "ραντζακια"

Και στον δικο μας μας διωχνουν απο την ταξη αλλα μπορεις να περιμενεις στον προθαλαμο-εκτος και αν για να το ηρεμησουν το κανουν καμια βολτιτσα στους διαδρομους και σε διωχνουν εκτος κτιριου

4

ΟΧΙ στην καρέκλα τιμωρίας σε παιδιά 2 ετών! (λέω εγώ!)

η σωστή λύση ειναι στο άρθρο αυτό

http://parents.org.gr/psych/a183

φυσικά

ΟΧΙ στο να φευγετε κρυφά....... το ότι το συστήνουν κιόλας,.. δείχνει ΠΛΗΡΗ ασχετοσύνη σε θέματα παιδοψυχολογίας. ΠΛΗΡΗ όμως, την στιγμή που αυτοί ειναι οι επαγγελματίες υποτίθεται και θα έπρεπε να το ξέρουν.

για τον υπνο δεν ξέρω.

για τον κήπο

πρέπει να βγαίνουν μαζί τα παιδια΄που έχουν ίδια ηλικία.

το πόσες τάξεις ίδιας ηλικίας βγαίνουν μαζί εξαρτάται απο την χωρητικότητα του κήπου ή και την ηλικία.

σε παιδιά κάτω των 2 ετών όπου υπάρχει πολύ μεγαλύτερο ζήτημα ασφάλειας απο ότι σε παιδιά άνω των 3.5 δεν γίνεται να είναι πάρα πολλά παιδιά μαζί.

ή και δεν βοηθάει να ειναι ανακατεμένα με τα μεγαλύτερα - γιατί θα είναι δυσκολο να ξεχωρίσει η παιδαγωγός ποια παιδιά να παρακολουθεί περισσότερο.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.