Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ιατροί στο ΙΚΑ και συμπεριφορά στο δημόσιο

Recommended Posts

Είμαι ασφαλισμένη εδώ και 15 χρόνια στο ΙΚΑ. Πριν της κρίσης απέφευγα να κλείσω ραντεβού σε γιατρό του Ικα όχι γιατί πιστεύω δεν είναι καλοί (οι περισσότεροι άλλωστε εχουν ιατρείο εξω) όμως για τη συμπεριφορά τους. Τώρα έπειδή τα οικονομικά εχουν μειωθεί το ΙΚΑ είναι μονόδρομος. Τον τελευταίο καιρό πήγα σε δερματολόγο ωρυλά και οφθαλίατρο. Η αντιμετώπιση τους ως ασθενή ήταν ακρως απαξιοτική, του τυπου "τι μας ενοχλείς τώρα". Μιλούν στον ενικό ενώ τους μιλάς στον πληθυντικό και οι αναντήσεις τους είναι μονολεκτικές. Τι να πω τώρα πως μπήκα στο ιατρείο του δερματολόγου για βεβαίωση για κολυμβητήριο, ο οποίος διαβαζε εφημερίδα, ούτε γύρισε τα μάτια να δει ποιος μπήκε στο γραφείο. Μου υπέγραψε ένα χαρτι αφού με ρωτησε (χωρίς να με κοιτά) αν έχω κάτι και έφυγα. Με τον ωρυλά η ίδια κατασταση έβγαλε διαγνωση χωρίς εξέταση μέσα σε 2'' είχα φύγει.

Συμπεριφορά απότομη αντιμετώπισα και απο υπαλλήλους των ΚΕΠ που αν και προσωρινοί ενστερνίζονται αμέσως τον κλασικό παλιό ρόλου του Δημοσίου υπαλλήλου, "δεν είμαι υπευθυνος" ή "δεν γίνετα".

Αντίθετα μου έκανε φοβερά καλή εντυπωση η συμπεριφορά και η εξυπηρέτηση μιας κυρίας στην Ι' ΔΟΥ η οποία ήταν ευγενέστατη και πολύ εξυπηρετική.

Εγώ ενα πράγμα νομίζω πως πρέπει να αλλάξει η νοοτροπεία και έπειτα θα αλλάξει η κοινωνία. Ίσως τα παιδιά μας θα φέρουν την αλλαγή αυτή που ποθούμε όλοι, που συνοδεύεται απο ευγένεια και επαγγελματισμό.

Διαφημίσεις

Είμαι ασφαλισμένη εδώ και 15 χρόνια στο ΙΚΑ. Πριν της κρίσης απέφευγα να κλείσω ραντεβού σε γιατρό του Ικα όχι γιατί πιστεύω δεν είναι καλοί (οι περισσότεροι άλλωστε εχουν ιατρείο εξω) όμως για τη συμπεριφορά τους. Τώρα έπειδή τα οικονομικά εχουν μειωθεί το ΙΚΑ είναι μονόδρομος. Τον τελευταίο καιρό πήγα σε δερματολόγο ωρυλά και οφθαλίατρο. Η αντιμετώπιση τους ως ασθενή ήταν ακρως απαξιοτική, του τυπου "τι μας ενοχλείς τώρα". Μιλούν στον ενικό ενώ τους μιλάς στον πληθυντικό και οι αναντήσεις τους είναι μονολεκτικές. Τι να πω τώρα πως μπήκα στο ιατρείο του δερματολόγου για βεβαίωση για κολυμβητήριο, ο οποίος διαβαζε εφημερίδα, ούτε γύρισε τα μάτια να δει ποιος μπήκε στο γραφείο. Μου υπέγραψε ένα χαρτι αφού με ρωτησε (χωρίς να με κοιτά) αν έχω κάτι και έφυγα. Με τον ωρυλά η ίδια κατασταση έβγαλε διαγνωση χωρίς εξέταση μέσα σε 2'' είχα φύγει.

Συμπεριφορά απότομη αντιμετώπισα και απο υπαλλήλους των ΚΕΠ που αν και προσωρινοί ενστερνίζονται αμέσως τον κλασικό παλιό ρόλου του Δημοσίου υπαλλήλου, "δεν είμαι υπευθυνος" ή "δεν γίνετα".

Αντίθετα μου έκανε φοβερά καλή εντυπωση η συμπεριφορά και η εξυπηρέτηση μιας κυρίας στην Ι' ΔΟΥ η οποία ήταν ευγενέστατη και πολύ εξυπηρετική.

Εγώ ενα πράγμα νομίζω πως πρέπει να αλλάξει η νοοτροπεία και έπειτα θα αλλάξει η κοινωνία. Ίσως τα παιδιά μας θα φέρουν την αλλαγή αυτή που ποθούμε όλοι, που συνοδεύεται απο ευγένεια και επαγγελματισμό.

συμφωνώ απόλυτα μαζί σου... εγώ εδώ και πολλά χρόνια απο μωρό δηλαδή χρησιμοποιούσα τους γιατρούς του ικα λόγω οικονομικών θεματων... απο που να ξεκινήσω και που να τελειώσω... απο το οτι πήγα σε οδοντίατρο του ικα 4 φορες ενώ θερμοπαρακαλούσα την μάνα μου να πάω σε ιδιώτη και το αποτέλεσμα ήταν την μια να μου κάνουν απονεύρωση χωρίς αναισθησία ήμουν μόνο 12 και απο τότε έπαθα φοβία με τους οδοντιάτρους, την άλλη μου έβγαλαν φρονιμιτη και άφησε μέσα κόκκαλο , την άλλη ξεχάστηκε και μου τρόχησε το δόντι μέχρι πάνω και την τελευταία δεν μου έκανε απονέυρωση γιατί και καλά δεν είχε υλικά με αποτελέσμα να σαπίση το δόντι μου και να αναγκαστώ να το αφαιρέσω σε ιδιώτη...χώρια ότι και τις 4 φορές έπαθα μόλυνση και αποστόμα και τις 4 φορές διαφορετικός γιατρός.. .

μετά είχα αρρωστήσει πάω στο κέντρο υγείας με ξεπετάξανε και γινόμουν χειρότερα πήγα 5 φορές γέμισα ένα καλάθι αντιβιώσεις και τίποτα και στο τελος τους απείλησα και με είδε ο διευθηντής και είχα πνευμονια!!! ακόμα πιο τραγικό πήγε μια ξαδερφή μου στην παιδίατρο που και καλά παρακολουθούσε το μωράκι της για να κάνει το πρώτο εμβολιο.. το μωρό πέθανε απο αλλεργικό σοκ. οι άνθρωποι που δουλευουν στο ικα για μενα πολύ απλα πρέπει να πάνε σπίτια τους και να σκίσουν τα πτυχία τους γιατί πολύ απλά είναι ζώα... τόσα χρόνια έναν σωστό δεν έχω βρεί... και πιστεψέ με έχω χρησιμοποιήσει γιατρούς απο όλους τους τομείς... που ανάθεμα την φτώχια μας δηλαδη,.. και στην ουσία τους γιατρούς αυτούς τους έχουμε ήδη πληρώσει απο τα δεδουλευμένα μας... αμα πια !! :evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:

καλά εσύ την έχεις πάθει, γιαυτό είσαι και τόσο οργισμένη και με το δίκαιο σου δηλαδή. Εγώ πάντως θα έλεγα πως δεν θα ήταν καλύτερα με ένα κουπόνι που θα έπαιρνε κάθε ασφαλιζόμενος να πήγαινε και να τον έδινε στο γιατρό της αρεσκείας του έκτος Ικα; Αν φανταστεί κανείς πόσα έξοδα έχει ένα καταστημα του ικα για ενοικια ψυξη θερμανση καθαρίτριες υπαλλήλους. Ας κλείσουν τέλος πάντων αφού δεν εξυπηρετούν το κοινό καλό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

καλά εσύ την έχεις πάθει, γιαυτό είσαι και τόσο οργισμένη και με το δίκαιο σου δηλαδή. Εγώ πάντως θα έλεγα πως δεν θα ήταν καλύτερα με ένα κουπόνι που θα έπαιρνε κάθε ασφαλιζόμενος να πήγαινε και να τον έδινε στο γιατρό της αρεσκείας του έκτος Ικα; Αν φανταστεί κανείς πόσα έξοδα έχει ένα καταστημα του ικα για ενοικια ψυξη θερμανση καθαρίτριες υπαλλήλους. Ας κλείσουν τέλος πάντων αφού δεν εξυπηρετούν το κοινό καλό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

αχ αυτό θα ήταν το καλυτερο που θα μπορούσε να γίνει..

οι περιπτώσεις που σου ανέφερα ήταν απο τις χιλιάδες που μου έχουν τύχει... άνετα γράφω βιβλίο με λίγα λόγια ...

όντως ας κλείσουν να ησυχάσουμε και να εξυπηρετεί ο κάθε γιατρός στο ιατρείο του... άλλωστε για αυτό τα έχουν.

2 φορές στη ζωή μου πήγα σε γιατρό του ΙΚΑ. Την μία ήθελα να μου γράψει γυαλιά, και μου βρήκε πως είμαι σχεδόν τυφλή με μυωπία 7,5 και στα δύο μάτια (ενώ εγώ έχω 2).

Την δεύτερη φορά ήμουν 8 μηνών έγκυος με την κοιλιά τούρλα, και πήγα στη γυναικολόγο του ΙΚΑ για να μου γράψει μια βεβαίωση για την ΠΗΤ, και το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ άτομο αυτό, μου ζήτησε να του δείξω την αυχενική γιατί αλλιώς δεν μπορούσε να αποδείξει ότι είμαι έγκυος........ :lol::lol::lol:

Πραγματικά κωμικοτραγικά.

Και έχετε δίκιο, η αγένειά τους είναι απίστευτη, ούτε σου ρίχνουν δεύτερο βλέμμα και εννοείται σου μιλούν στον ενικό.

Διαφημίσεις

2 φορές στη ζωή μου πήγα σε γιατρό του ΙΚΑ. Την μία ήθελα να μου γράψει γυαλιά, και μου βρήκε πως είμαι σχεδόν τυφλή με μυωπία 7,5 και στα δύο μάτια (ενώ εγώ έχω 2).

Την δεύτερη φορά ήμουν 8 μηνών έγκυος με την κοιλιά τούρλα, και πήγα στη γυναικολόγο του ΙΚΑ για να μου γράψει μια βεβαίωση για την ΠΗΤ, και το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ άτομο αυτό, μου ζήτησε να του δείξω την αυχενική γιατί αλλιώς δεν μπορούσε να αποδείξει ότι είμαι έγκυος........ :lol::lol::lol:

Πραγματικά κωμικοτραγικά.

Και έχετε δίκιο, η αγένειά τους είναι απίστευτη, ούτε σου ρίχνουν δεύτερο βλέμμα και εννοείται σου μιλούν στον ενικό.

πω τι μου θύμισες τώρα.. ήμουν έγκυος 7 μηνών και χρειάστικα μια βεβαίωση που να λέει πως είμαι έγκυος γιατί έπρεπε να μου την γράψει γιατρός δημοσίου και όχι ιδιώτης οπότε πάω στο κέντρο υγείας εδώ του χωριού που έρχετε γυναικολόγος μια φορά την βδομάδα.. πάω βλέπω δεν έχει ραντεβού χτυπάω .. λέω μια ευγενέστατη καλημέρα και καθομαι...καταρχάς με τον βλέπω είπα ωχ γιατί με το μπήκα μεσα με είχε κοιτάξει με μισό μάτι που του χάλασα την χαλάρωση.. 1η αγένεια μου λέει καλα μωρό είσαι δεν ξέρεις ότι δεν δεχόμαστε άτομα χωρίς ραντεβού... ακόμα δεν είχα προλάβει να πω τι ήθελα έτσι προσέξτε τώρα 2ο χτύπημα.. μου λέει τι θες και του λέω αφού επιτέλους μου έδωσε το λόγο ξέρετε θέλω μια βεβαίωση ότι είμαι έγκυος και τι μου απαντάει το άτομο .. δεν μπορώ να σου δώσω δεν είμαι εγώ ο γιατρός σου να ερχόσουν σε μένα απο την αρχή να σου έδινα του λέω μα κάλα αυτή δεν είναι η δουλειά σας?? δεν βλέπετε πως είμαι έγκυος τυφλός είσαστε (είχα εκνευριστει) και τι μου λέει ξέρεις ποιος είμαι εγω κορίτσι μου και χάρη σας κάνω που έρχομαι στο ιατρείο σας να πας κάτω θεσσαλονίκη εγώ δεν σου δίνω τίποτα.. του λεω ωραίος γιατρός είσαστε και να με πληρώνανε δεν θα ερχόμουν σε σας και έφυγα και αναγκάστηκα να κατεβώ θεσσαλονίκη 1,5 ώρα μακριά.. .:evil: απλά απαράδεκτη!!!!

εμενα παλι οταν πηγα στο ικα να παρω την αδεια τοκετου για να την δωσω στον εργοδοτη, ο γιατρος ελειπε,στη σειρα περιμεναμε εγκυες αλλα τελικά ποτε δεν ηρθε...κ η αδεια???μου την εγραψε η γραμματεας του-αφου ειχε παει σουπερ μαρκετ βεβαια- που ειχε την σφραγιδα του κ ειπε να μην το πω σε κανεναν εκει μεσα γιατι θα βρει τον μπελά της....η οποία έγραφε κ φάρμακα κιολας επισης με την σφραγιδα του γιατρου

ntRCp3.png

πω τι μου θύμισες τώρα.. ήμουν έγκυος 7 μηνών και χρειάστικα μια βεβαίωση που να λέει πως είμαι έγκυος γιατί έπρεπε να μου την γράψει γιατρός δημοσίου και όχι ιδιώτης οπότε πάω στο κέντρο υγείας εδώ του χωριού που έρχετε γυναικολόγος μια φορά την βδομάδα.. πάω βλέπω δεν έχει ραντεβού χτυπάω .. λέω μια ευγενέστατη καλημέρα και καθομαι...καταρχάς με τον βλέπω είπα ωχ γιατί με το μπήκα μεσα με είχε κοιτάξει με μισό μάτι που του χάλασα την χαλάρωση.. 1η αγένεια μου λέει καλα μωρό είσαι δεν ξέρεις ότι δεν δεχόμαστε άτομα χωρίς ραντεβού... ακόμα δεν είχα προλάβει να πω τι ήθελα έτσι προσέξτε τώρα 2ο χτύπημα.. μου λέει τι θες και του λέω αφού επιτέλους μου έδωσε το λόγο ξέρετε θέλω μια βεβαίωση ότι είμαι έγκυος και τι μου απαντάει το άτομο .. δεν μπορώ να σου δώσω δεν είμαι εγώ ο γιατρός σου να ερχόσουν σε μένα απο την αρχή να σου έδινα του λέω μα κάλα αυτή δεν είναι η δουλειά σας?? δεν βλέπετε πως είμαι έγκυος τυφλός είσαστε (είχα εκνευριστει) και τι μου λέει ξέρεις ποιος είμαι εγω κορίτσι μου και χάρη σας κάνω που έρχομαι στο ιατρείο σας να πας κάτω θεσσαλονίκη εγώ δεν σου δίνω τίποτα.. του λεω ωραίος γιατρός είσαστε και να με πληρώνανε δεν θα ερχόμουν σε σας και έφυγα και αναγκάστηκα να κατεβώ θεσσαλονίκη 1,5 ώρα μακριά.. .:evil: απλά απαράδεκτη!!!!

Καλά δεν το πιστεύω!!!!Κανονικά έπρεπε να του είχες κάνει καταγγελία.Βέβαια θα μου πεις που να μπλέκεις,αφού στο κάτω κάτω ποιος θα το ερευνούσε,αλλά ακόμα κι αν το ερευνούσε κάποιος θα προσπαθούσε το πιθανότερο να τον καλύψει.Πραγματικά δεν μπορώ να το πιστέψω!Και να φανταστείτε τους πληρώνουμε από τους φόρους μας.

Δυστυχώς είναι σε τι γιατρό θα πέσεις, εγώ έχω να πω τα χειρότερα για τους γιατρους του Κέντρου Υγείας της περιοχής και τα καλυτερα για τους περισσότερους γιατρούς του ΙΚΑ.

Εγώ έγκυος στον 8 μήνα πάω τον σύζυγο σε άθλια κατάσταση νύχτα στο Κέντρο Υγείας. Πέφτουμε σε ένα γιατρό τζιμάνι, του κάνει καρδιογράφημα και μας λεει "ένα κομμάτι της καρδιάς δεν αιματώνετε σωστά" και ότι έχει γαστρίτιδα.

Επιστρέφουμε σπίτι, τα ξημερώματα να γίνει χειρότερα, πόνους φριχτούς, κρυάδες, ούρλιαζε και ζήταγε να καλέσω εκαβ. Εγώ από την άλλη, νεύρα μη τυχόν με κολλήσει και να του λεω πως θα γελάει ο κόσμος αν καλέσω εκαβ για μια γαστρίτιδα, συν ότι θα το στερούσαμε από κάποιον που το είχε πραγματικά ανάγκη!!!!

Για να τον ξεφορτωθώ του δίνω ένα μπουσκοπάν και ψηλοκαλμάρισε λίγο, αφού ξημέρωσε ο Θεός την ημέρα τον παίρνω και τον πάω στο Ικα για να μας γράψει ο γιατρός 2-3 ημέρες άδεια.

Με το που τον βλέπει, τον ξαπλώνει τον εξετάζει, κάνει κάτι ερωτήσεις, γράφει να γίνει γρόγορα υπέρηχος και να ξαναγυρίσουμε αμέσως!!!!

διάγνωση: 2 πέτρες στη χολή, και η γαστρίτιδα ήταν κολικός χολής που ήθελε νοσοκομείο!!!! με το μπουσκοπαν που πήρε γλύτωσε τον ίκτερο!!!!!!

και ο καρδιολόγος γέλαγε με την "μη αιμάτωση της καρδιάς"

Συμπεριφορά απότομη αντιμετώπισα και απο υπαλλήλους των ΚΕΠ που αν και προσωρινοί ενστερνίζονται αμέσως τον κλασικό παλιό ρόλου του Δημοσίου υπαλλήλου, "δεν είμαι υπευθυνος" ή "δεν γίνετα"....

καλά αυτοί είναι μοναδικοί στο είδος τους δεν παίζονται!!!!

φαντάσου να ήταν και μόνιμοι......

όσο για τους γυναικολόγους και την διάγνωση αν είσαι έγκυος!!!!!!! όχι λε μεγάλε δεν είμαι έγκυος ανεμογκάστρη είναι!!!!!!!!

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Καλά δεν το πιστεύω!!!!Κανονικά έπρεπε να του είχες κάνει καταγγελία.Βέβαια θα μου πεις που να μπλέκεις,αφού στο κάτω κάτω ποιος θα το ερευνούσε,αλλά ακόμα κι αν το ερευνούσε κάποιος θα προσπαθούσε το πιθανότερο να τον καλύψει.Πραγματικά δεν μπορώ να το πιστέψω!Και να φανταστείτε τους πληρώνουμε από τους φόρους μας.

Το είχα σκεφτει να του κανω αλλά μετά το μετάνιωσα διότι τσάμπα θα τραβιόμουν μιας και όλοι οι γιατροί εδώ στο χωριο μας είναι ότι να ναι...

Διαφημίσεις