Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

11 ΜΗΝΩΝ...ΜΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ!!

ΟΛΓΑ78

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

Η κορούλα μου είναι 11 μηνών περίπου και ολιγόυπνη.Όταν έρθει η ώρα του ύπνου θηλάζουμε και με το που την βάλω στο κρεβάτι αρχίζει το πάρτυ!! Ωρύεται!! Κλαίει, ουρλιάζει, χτυπιέται, μέχρι και εμετό κάνει από ο ζόρι της!! Παρόλο που φαίνεται ότι νυστάζει πολύ, δεν θέλει το κρεβάτι της με τίποτα. Χτες, μετα κόπως και βασάνων κοιμήθηκε 03:30 το πρωί :confused:, μετά από πολύ κλάμα και φωνή. Αυτή τη στιγμή κοιμάται στο καρεκλάκι φαγητού. Τη είχα πολλή ώρα στην κούνια της, πλάνταξε στο κλάμα, την πήρα αγκαλίτσα, έκανε εμετό από το ζόρι της πάλι και κοιμήθηκε στο καρεκλάκι!! Τώρα την σήκωσα και την έβαλα στην κούνια κοιμισμένη και με το που την ακούμπησα κάτω ξύπνησε πάλι!!! Πάλι κλαίει!! Τί με συμβουλεύετε? Υποφέρει η καημένη, το ξέρω, μα πώς μπορώ α την μάθω να κοιμάται στο κρεβατάκι της? :-(

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας!

Η κορούλα μου είναι 11 μηνών περίπου και ολιγόυπνη.Όταν έρθει η ώρα του ύπνου θηλάζουμε και με το που την βάλω στο κρεβάτι αρχίζει το πάρτυ!! Ωρύεται!! Κλαίει, ουρλιάζει, χτυπιέται, μέχρι και εμετό κάνει από ο ζόρι της!! Παρόλο που φαίνεται ότι νυστάζει πολύ, δεν θέλει το κρεβάτι της με τίποτα. Χτες, μετα κόπως και βασάνων κοιμήθηκε 03:30 το πρωί :confused:, μετά από πολύ κλάμα και φωνή. Αυτή τη στιγμή κοιμάται στο καρεκλάκι φαγητού. Τη είχα πολλή ώρα στην κούνια της, πλάνταξε στο κλάμα, την πήρα αγκαλίτσα, έκανε εμετό από το ζόρι της πάλι και κοιμήθηκε στο καρεκλάκι!! Τώρα την σήκωσα και την έβαλα στην κούνια κοιμισμένη και με το που την ακούμπησα κάτω ξύπνησε πάλι!!! Πάλι κλαίει!! Τί με συμβουλεύετε? Υποφέρει η καημένη, το ξέρω, μα πώς μπορώ α την μάθω να κοιμάται στο κρεβατάκι της? :-(

Εγω δεν θα το αντεχα ολο αυτο.Την μεγαλη μου την κοιμιζαμε αγκαλιτσα και μετα στο κρεβατι της ως τα 2 οπου πηγε μονη της για υπνο.Και οποτε θελει ακομη και τωρα κοιμαται παρεα μας.

Το παιδακι θελει πιστευω τη μαμα του και οσο του αρνησαι θα φρικαρει πιο πολυ γιατι νιωθει αποριψη.

Τωρα βεβαια υπαρχει και η αποψη να μην κοιμουνται τα παιδια μαζι μας και διαφοροι μεθοδοι για τους οποιους δεν μπορω να σε συμβουλεψω εγω γιατι δεν συμφωνω με το να αφηνεις ενα παιδακι να κλαιει μεχρι να μαθει να κοιμαται:-(

Το θέμα είναι πως ησυχάζει μόνο όταν την έχω αγκαλιά και γυρνοβολάμε σε όλο το σπίτι. Την παίρνω και στο κρεβάτι μας-παρόλο που είμαι κατά αυτής της μεθόδου- αλλά ούτε εκεί θέλει, κλαίει και ουρλιάζει, κάθεται, μπουσουλάει και κλαίει -αχ, αυτό το κλάμα της, σου τρυπάει τα τύμπανα!!-. Επίσης, δεν συμφωνώ -και ούτε βέβαια έχω και την αντοχή- να κόβω βόλτες σε όλο το σπίτι για να κοιμηθεί! Αυτή τη στιγμή την έχω πάλι στο καρεκλάκι φαγητού, την πήρα αγκαλίτσα πιο πριν, θηλάσαμε -πάλι- κοιμήθηκε, με το που την ακούμπησα στο κρεβατάκι της....αρχίσαμε τα ίδια!! Τώρα κοιμήθηκε πάλι -στο καρεκλάκι πάντα!!!- αλλά δεν θέλω να την παίρνει ο ύπνος εκεί, καθώς 1ον δεν είναι η σωστή στάση ύπνου για την πλατούλα της και 2ον....μα στο καρεκλάκι? Να προσθέσω επίσης ότι κατά την διάρκεια της ημέρας δεν κοιμάται ιδιαίτερα, με αποτέλεσμα το βράδυ να είναι πολύ κουρασμένη, παράλληλα όμως δεν μπορεί να κοιμηθεί από την υπερένταση. Η ώρα είναι 02:15 περίπου και είμαι ακόμα ξύπνια...δεν την παλεύω!! Δούλευα σήμερα, κοιμήθηκα στις 04:00 τα ξημερώματα, ξύπνησα 07:00 και τώρα ποιος ξέρει τί ώρα θα κοιμηθώ πάλι! Φοβάμαι και να την σηκώσω να την πάω μέσα, γιατί ενδέχεται να έχουμε πάλι τα ίδια!!

Να επισημάνω ότι έχω σκεφτεί και το θέμα της ζέστης, της δίνω πολύ συχνά νεράκι-πίνει πολύ κατά την διάρκεια της μέρας- και την κάνουμε ντουσάκι 2-3 φορές τη μέρα για να είναι δροσερή.

Είμαι στην πρίζα όλη μέρα, δουλεύω, έρχομαι σπίτι αργά, η μικρή μου είναι και μουρμούρα -βαριέται εύκολα- και δεν έχω και τον ανάλογο χρόνο για να ασχοληθώ και με τον μεγάλο μου -5 χρονών- με αποτέλεσμα να νιώθω τύψεις και ανεπαρκής μητέρα και για τα 2 μου παιδιά:-(

Όταν λείπεις για δουλειά, ποιος προσέχει το παιδί; Λες ότι δεν πολυκοιμάται την ημέρα; Σε αυτή την ηλικία είναι πολύ σπάνιο...

Δεν νυστάζει; Ποιος την κοιμίζει και πώς;

Σκέφτομαι ότι έχει συνδυάσει το κρεβάτι της - ίσως και το κρεβάτι σας με κάτι αρνητικό. Βέβαια δεν μπορείς να το μάθεις ακριβώς, γιατί δεν μπορεί να σου πει το παιδί...

Αυτή τη στιγμή αρνητικό για εκείνη είναι και το που κλαίει όπως κλαίει.

Όταν λείπεις για δουλειά, ποιος προσέχει το παιδί; Λες ότι δεν πολυκοιμάται την ημέρα; Σε αυτή την ηλικία είναι πολύ σπάνιο...

Δεν νυστάζει; Ποιος την κοιμίζει και πώς;

Σκέφτομαι ότι έχει συνδυάσει το κρεβάτι της - ίσως και το κρεβάτι σας με κάτι αρνητικό. Βέβαια δεν μπορείς να το μάθεις ακριβώς, γιατί δεν μπορεί να σου πει το παιδί...

Αυτή τη στιγμή αρνητικό για εκείνη είναι και το που κλαίει όπως κλαίει.

Όταν λείπω έχω γυναίκα, μισές ώρες εκείνη και μισές η μαμά μου. Βασικά την έχει καλομάθει κι εκείνη, καθώς δεν θέλει να την αφήνει να κλαίει καθόλου και με το παραμικρό την σηκώνει αγκαλιά ή την έχει στο καρεκλάκι. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ούτε στο πάρκο κάθεται. Μέσα στην μέρα κοιμάται από 10 λεπτά έως ένα μισάωρο το πολύ, επομένως είναι λογικό να είναι νευρική ολη την ώρα και μέσα στην υπερένταση. Ακόμα και με την γυναίκα, την παίρνει ο ύπνος στο καρεκλάκι και δυστυχώς -και αυτή και η μαμά μου- δεν την πηγαίνουν το κρεβατάκι της για να μην ξυπνήσει καθώς όπως λένε "αφού το παιδί βολεύεται". Βέβαια, φυσικά και τις έχω επιπλήξει και τις 2, αφού με αυτό τον τρόπο δεν ξεκουράζεται ουσιαστικά και συνηθίζει κιόλας. Το θέμα είναι πώς θα αλλάξει αυτό? Όταν έρχομαι από τη δουλειά και την βλέπω κοιμισμένη στο καρεκλάκι την παίρνω και την βάζω στο κρεβάτι της, αλλά με το πού την ακουμπάω κάτω ξυπνάει.... τουλάχιστο ευτυχώς που κοιμάται όλη τη νύχτα -..στο κρεβάτι της, όχι στο καρεκλάκι ;)- και έστω γι αυτές τις ώρες ξεκουράζεται φυσιολογικά.

Διαφημίσεις

Μηπως να δοκιμασεις να την θηλασεις στο κρεβατι? η μικρη μας 1 ετους, κοιμαται μαζι μας στο κρεβατι, (ναι θα το μετανιωσουμε μετα, αλλα το μετα ειναι μετα, το τωρα μετραει) και με το που θηλαζει την παιρνει κατευθειαν ο υπνος, μαλιστα ξυπναει καποιες φορες, βρισκει τον "δρομο" μονη της και θηλαζει ξανα μεχρι να την παρει ο υπνος. Αλλιως εχεις δοκιμασει να μπεις μαζι της στο κρεββατι της, βγαλε οτι αλλο υπαρχει στο κρεβατακι της, ωστε να υπαρχει αρκετος χωρος και για τους δυο σας και μπες μεσα μαζι της. Οτι χρειαστει ωστε να νιωσει ασφαλεια η μικρη σου. Γιατι σε αυτην την ηλικια, το αισθημα της ασφαλειας ειναι τα παντα για αυτα. ειδικα αν ειναι ακομα στο "βυζι"! Την διαρκεια της μερας και εμεις την εχουμε στην νταντα, αλλα την εχει σε προγραμμα "βερμαχτ" η νταντα την μικρη, κοιμαται σε ορισμενες ωρες.

Μηπως να δοκιμασεις να την θηλασεις στο κρεβατι? η μικρη μας 1 ετους, κοιμαται μαζι μας στο κρεβατι, (ναι θα το μετανιωσουμε μετα, αλλα το μετα ειναι μετα, το τωρα μετραει) και με το που θηλαζει την παιρνει κατευθειαν ο υπνος, μαλιστα ξυπναει καποιες φορες, βρισκει τον "δρομο" μονη της και θηλαζει ξανα μεχρι να την παρει ο υπνος. Αλλιως εχεις δοκιμασει να μπεις μαζι της στο κρεββατι της, βγαλε οτι αλλο υπαρχει στο κρεβατακι της, ωστε να υπαρχει αρκετος χωρος και για τους δυο σας και μπες μεσα μαζι της. Οτι χρειαστει ωστε να νιωσει ασφαλεια η μικρη σου. Γιατι σε αυτην την ηλικια, το αισθημα της ασφαλειας ειναι τα παντα για αυτα. ειδικα αν ειναι ακομα στο "βυζι"! Την διαρκεια της μερας και εμεις την εχουμε στην νταντα, αλλα την εχει σε προγραμμα "βερμαχτ" η νταντα την μικρη, κοιμαται σε ορισμενες ωρες.

Την θηλάζω και στο κρεβάτι, το βράδυ πριν την πάρει ο ύπνος -όποτε την πάρει-, θα την θηλάσω στάνταρ το κρεβάτι. Θα κοιμηθεί στο στήθος και μόλις την ακουμπήσω δίπλα μου, έχουμε τα ίδια παλι. Ξυπνάει και κλαίει γοερά!! Πιστεύω ότι απλά δεν έχει μάθει να κοιμάται σε...οριζόντια θέση, θα πρέπει να είναι καθιστή ή ημιξαπλωμένη!! Σκέφτομαι να κουβεντιάσω και πάλι με την γυναίκα που την κρατάει, να της πω να μη την αφήνει στο καρεκλάκι, μόλις την πάρει ο ύπνος να την βάζει στο κρεβάτι της κι ας ξυπνάει στο καπάκι. Τουλάχιστο να καταλάβει -η μικρή- ότι όταν είναι ώρα για νάνι πάμε στην κούνια μας, το καρεκλάκι μας είναι μόνο για μαμ.... έχω απελπιστεί είναι η αλήθεια, κυρίως γιατί βασανίζεται κι εκεινη!!

Όσον αφορά στο κρεβατάκι της, δεν μπορώ να μπω μέσα μαζί της, είναι κούνια, θα σπάσει σίγουρα!! :wink:

Τωρα καταλαβα, συγγνωμη τοτε. Ναι, πιστευω οτι εχεις δικιο, μιλησε με την γυναικα που προσεχει το μωρο, ωστε να μαθει σιγα σιγα να κοιμαται σε κανονικη για το σωματικη της θεση.

οχι δεν θα το μετανιωσεις καθολου, μεχρι 14 μηνων καναμε τα ιδια , μετα του πηραμε ενα μεγαλο κρεβατι το βαλαμε στο δωματιο του και τον κοιμιζα θηλαζοντας εγω εκει, βαλαμε και προστατευτικο, μετα κοιμοταν εφευγα κι αν ξυπνουσε ξαναπηγαινα και καμια φορα ξημερωνομουν εκει,,,τωρα ξυπναει μονο μια φορα παω εκει του δινω λιγο νερακι και ξυπναει το πρωι,,,δεν ειναι ευκολο παιδι αλλα θεωρω οτι η εννοια του δωματιου του δικου του κρεβατιου του κι οτι η μαμα πρεπει να κοιμαται με τον μπαμπα εμπεδωθηκε

δεν θα μετανιωσω με τιποτα οτι μεχρι 14 μηνων τον ειχα στο κρεβατι μαζι μας, το εχουν αναγκη αλλα καπου στον χρονο λιγο μετα καλο ειναι να αντιλαμβανονται τον δικο τους χωρο κρεβατι, διαφωνω με κουνιες, οπου αν χρειαστει θα παει εκει η μαμα η ο μπαμπας και θα πεσουν για λιγο διπλα τους

Χμμμμ...εμάς ο δικός δεν κοιμόταν από νεογέννητο...Θήλαζε τον έπαιρνε ο ύπνος ,τον έβαζα στην κούνια ξύπναγε:confused:...Τελικά όταν έγινε 6μηνων αποφάσησα να αρχίσω το νανούρισμα μπάς και ξεκουραστεί καόλου αυτή η ψυχούλα.Τον έβαζα στα πόδια μου με το μαξιλάρι του και τον κούναγα.Τον κούναγα τον κούναγα...Έχω ρίξει κούνημα:rolleyes:...Έχω προσπαθήσει και επι μιάμιση ώρα...Με πολύ υπομονή και προσπάθεια κατάφερα να κοιμάται αρχικά στο κρεββάτι μας και μετά και στην κούνια του!!!Απέκτησε πρόγραμμα στον ύπνο από την ώρα που ξύπναγε το πρωί μέχρι την ώρα τουβραδυνού του ύπνου κοιμόταν στην ηλικία της δικιάς σου 2φορές ενδιάμεσα!Τώρα πια που είναι 2χρονών κοιμάται ένα δυοράκι με τριωράκι το μέσημέρι και μετά το βράδυ πια χωρίς νανούρισμα.Το νανούρισμα το κόψαμε όταν ήταν ενός και κάτι:-D!

Διαφημίσεις

Ξύπνησε σήμερα 09:30, δεν κοιμήθηκε καθόλου όλη μέρα -την πήρε ο ύπνος στο καρεκλάκι, την πήγα στο κρεβατάκι της και το μάτι γαρίδα αμέσως-, πήγαμε μπάνιο, μια επίσκεψη και καταλήξαμε να κοιμηθεί πριν λίγο, καθιστή στην αγκαλιά μου. Ωστόσο βρε κορίτσια...να το δείτε το μωρούλι μου....νυστάζει τόσο πολύ, τρίβει τα ματάκια της και παράλληλα ουρλιάζει!!! Και να μην μπορώ να κάνω τίποτα!!! Τουλάχιστο δεν ξύπνησε όταν την έβαλα στην κούνια -ήταν η δεύτερη προσπάθεια για απόψε, την πρώτη φορά αποτύχαμε παταγωδώς!!

Μηπως το παιδι εχει συνδυασει την κουνια του με τον πολυωρο βραδινο υπνο και γι'αυτο τσιναει;;;στην δικη μας απο μικρουλα την βαζαμε το βραδυ μονο στην κουνια κ οταν ηταν μωρο το πρωι κοιμοταν στην καλαθουνα και μεγαλωνοντας στο παρκο..της εδινα βιβλιαρακια και παιχνιδια και το συνηθισε κ το παρκο..κ καθομουν κοντα τγς..εκανα οτι ασχολουμαι με κατι αλλο μεχρι να κοιμηθει και μετα σηκωνομουν..

Καλημέρα,εμενα ο δικός μου ειναι 16 μηνων,δεν κοιματαν απο νεογεννητο,ένας από τους λογους (πιθανότατα) που δεν ηθελε να κοιμηθεί ξαπλωμένος ήταν η παλινδρόμηση που είχαμε,και έχουμε άκόμα.μήπως εχετε τετοιο θέμα;ακόμα και σε ελαφρια μορφή να είναι τα ενοχλεί απιστευτα,γιατι και εμενα ο δικός μου κοιματαν στο καροτσι με την πλατη ανασηκωμενη,με τον που τον έβαζα στη κουνια παρτον όρθιο και τελικά ανασήκωσα και την κούνια και σιγα-σιγά κοντά στο χρόνο άρχισε να κοιμαται στην κουνια του,με πόλυ κόπο και υπομονή,και βέβαια τηρουσαμε όλοι την ιδια τακτικη,γιατι και εμενα τον κραταει η πεθερά μου τα πρωινα.

Μηπως το παιδι εχει συνδυασει την κουνια του με τον πολυωρο βραδινο υπνο και γι'αυτο τσιναει;;;στην δικη μας απο μικρουλα την βαζαμε το βραδυ μονο στην κουνια κ οταν ηταν μωρο το πρωι κοιμοταν στην καλαθουνα και μεγαλωνοντας στο παρκο..της εδινα βιβλιαρακια και παιχνιδια και το συνηθισε κ το παρκο..κ καθομουν κοντα τγς..εκανα οτι ασχολουμαι με κατι αλλο μεχρι να κοιμηθει και μετα σηκωνομουν..

Δυστυχώς,΄ούτε στο πάρκο κάθεται!! :-( Της δίνω κι εγώ μικρά παιχνιδάκια να απασχοληθεί και να κάτσει στο κρεβατάκι της, εξαγριώνεται, όμως, χειρότερα, καταλαβαίνει ότι πάω να την ξεγελάσω μάλλον... Κάθομαι κι γώ κοντά της αλλά κλαίει ακόμα χειρότερα που με βλέπει....όχι τίποτ΄άλλο, είναι και επιρρεπής στον εμετό και δεν θέλω να την αφήνη να πλαντάζει κιόλας!!

Καλημέρα,εμενα ο δικός μου ειναι 16 μηνων,δεν κοιματαν απο νεογεννητο,ένας από τους λογους (πιθανότατα) που δεν ηθελε να κοιμηθεί ξαπλωμένος ήταν η παλινδρόμηση που είχαμε,και έχουμε άκόμα.μήπως εχετε τετοιο θέμα;ακόμα και σε ελαφρια μορφή να είναι τα ενοχλεί απιστευτα,γιατι και εμενα ο δικός μου κοιματαν στο καροτσι με την πλατη ανασηκωμενη,με τον που τον έβαζα στη κουνια παρτον όρθιο και τελικά ανασήκωσα και την κούνια και σιγα-σιγά κοντά στο χρόνο άρχισε να κοιμαται στην κουνια του,με πόλυ κόπο και υπομονή,και βέβαια τηρουσαμε όλοι την ιδια τακτικη,γιατι και εμενα τον κραταει η πεθερά μου τα πρωινα.

Με έβαλε σε σκέψεις το μήνυμά σου, γιατί μια ελαφριά παλινδρόμηση την έχουμε κι εμείς. Έχεις δίκιο στο ότι θα την ενοχλεί αρκετά, τόσο όμως ώστε να τρίβεται από τη νύστα και να μην μπορεί να κοιμηθεί? Μπορεί, βέβαια και σε συνδυασμό με την ζέστη να γίνεται. Προβληματίστηκα, θα πάρω και την παιδίατρο τηλ. να μου πει.

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Επανήλθα.....δυστυχώς!!!

Η κατάσταση χειροτερεύσει και πάει.... η μικρή μου χρόνισε, συνεχίζει να δυσκολεύεται πάρα πολύ να κοιμηθεί, κλαίει πολύ, χτυπιέται και πρέπει να πέσει εξαντλημένη πια, περασμένες 1 τα μεσάνυχτα, στον καναπέ του σαλονίού μας για ύπνο. Μόλις την ακουμπήσεις στο κρεβατάκι της... αρχίζουν τα όργανα!! Σκέφτομαι να την βάζω στην κούνια της και σιγά σιγά να την μαθαίνω να κάθεται εκεί -τύπου "Κοιμήσου παιδί μου" , να κλαίει για λίγο, να πηγαινω να την βλέπω κοκ.. μέχρι να συνηθίσει. Δεν ξέρω τι να κάνω... πολύ κλάμα!!! Ξυπνάει και ο μεγάλος μου, ξυπνάει και η γειτονιά και το βασικότερο... το κοριτσάκι μου δεν ηρεμεί, δεν ξεκουράζεται.... εσείς πώς μάθατε τα παιδάκια σας σε αυτή την ηλικία να κοιμούνται στην κούνια τους?

Επανήλθα.....δυστυχώς!!!

Η κατάσταση χειροτερεύσει και πάει.... η μικρή μου χρόνισε, συνεχίζει να δυσκολεύεται πάρα πολύ να κοιμηθεί, κλαίει πολύ, χτυπιέται και πρέπει να πέσει εξαντλημένη πια, περασμένες 1 τα μεσάνυχτα, στον καναπέ του σαλονίού μας για ύπνο. Μόλις την ακουμπήσεις στο κρεβατάκι της... αρχίζουν τα όργανα!! Σκέφτομαι να την βάζω στην κούνια της και σιγά σιγά να την μαθαίνω να κάθεται εκεί -τύπου "Κοιμήσου παιδί μου" , να κλαίει για λίγο, να πηγαινω να την βλέπω κοκ.. μέχρι να συνηθίσει. Δεν ξέρω τι να κάνω... πολύ κλάμα!!! Ξυπνάει και ο μεγάλος μου, ξυπνάει και η γειτονιά και το βασικότερο... το κοριτσάκι μου δεν ηρεμεί, δεν ξεκουράζεται.... εσείς πώς μάθατε τα παιδάκια σας σε αυτή την ηλικία να κοιμούνται στην κούνια τους?

καλημέρα Όλγα!! αχ, αυτός ο ύπνος!!!

έχει δικό της δωμάτιο η μικρή σου? έχει πρόγραμμα στον ύπνο? αν ξεκινούσες συγκεκριμένη ώρα να της κάνεις μπανάκι και να την πηγαίνεις στο δωμάτιό της, να βάζεις ένα μικρό φωτάκι και απαλή μουσικούλα να χαλαρώσει και να αποκοιμηθεί? επίσης, αν ξεχνούσες την κούνια και της έπαιρνες ένα κρεββάτι με προστατευτικό όπου θα ξάπλωνες μαζί της και θα "παίζατε" μέχρι να κοιμηθεί?

ΟΛΓΑ ειναι σαν να τα εχω γραψει εγω ολα αυτα για το γιο μου πριν απο 2 χρονια! Το να κοιμησεις αυτο το παιδι ηταν μια κολαση! Θηλαζε πααααρα πολυ και ενω τον επαιρνε ο υπνος στο στηθος οταν τον εβαζα στο κρεββατι εκλαιγε σπαραζε! Κι επειδη επαθα τενοτιτιδα και στα δυο χερια απο το πανω κατω πηρα καροτσι και τον πηγαινα πανω κατω στο σπιτι μπορει να περναγε και μια ωρα καροτσαδα στο σπιτι και μετα αμα ηταν να τον μεταφεροθμε στο κρεββατι ξανα τα ιδια..... Βασικα να ξερεις οτι θελει ΕΣΕΝΑ γιατι θηλαζει και θελει να κοιμηθει πανω σου!!! Παντως ειχαμε προσεξει οτι αμα εχει αποκοιμηθει το παιδι και θες να το μεταφερεις πρεπει να περιμενεις να πεσει σε κατασταση βαθυ υπνου για να εχει ελπιδες η μεταφορα! Σε μας αυτο γινοταν μετα τα 10 λεπτα υπνου.

Εγω τελικα εκανα 2 πραγματα γιατι κοντευα να σαλεψω!

1ον) εμεινα εγκυος οποτε κοπηκε το γαλα και αποθηλασα

2ον)πριν ακομα κοπει το γαλα αλλα και αφου κοπηκε ειχα βγαλει να καγκελα της κουνιας και ξαπλωνα μαζι με το παιδι. Οσο θηλαζα τον θηλαζα ξαπλωμενη και με το που τον επαιρνε ο υπνος αφου περιμενα και 10 λεπτα ακουνητη σηκωνομουνα και εφευγα

Οποτε δεν ειχα μεταφορες να κανω και κοιμοταν και το παιδι στο κρεββατι του. Βεβαια μη νομιζεις μου παιρνε πανω απο μια ωρα να τον κοιμησω...

Ναι, συμφωνώ με το πρόγραμμα που λέτε, το θέμα είναι ότι το βράδυ με το που θα μπει στο δωμάτιό της αρχίζει να φωνάζει. Μίλησα με την παιδίατρο χτες και μου είπε να τη βάλω σε μια ρουτίνα, μπανάκι, γαλατάκι, νανούρισμα στην κούνια της και να είμαι εκεί, στο δωμάτιό της, να με βλέπει, αλλά να μην έχω σωματική επαφή μαζί της. Να κάθομαι στο καναπεδάκι που έχω εκεί, να διαβάζω κάποιο βιβλίο ή περιοδικό, αλλά χωρίς να την κοιτάζω. Έτσι, θα αισθάνεται ασφάλεια καθώς θα με βλέπει εκεί δίπλα της, αλλα θα ξέρει ότι δεν θα την πάρω αγκαλιά, μέχρι να κοιμηθεί... επώδυνο, το ξέρω ...:-( σε 4-5 μέρες αισιοδοξώ ότι με αυτό τον τρόπο -αν καταφέρω να το τηρήσω- θα μάθει να κοιμάται και να ξεκουράζεται επιτέλους η ψυχούλα!!

Να ρωτησω κι εγω τις εμπειρες μανουλες:ο γιος μου ειναι 27 μηνων και κοιμαται μαζι μας στο κρεβατι.το θεμα ειναι μεχρι να κοιμηθει μας βγαζι το λαδι,μπορει να περασει και μια ωρα.Εννοειτε ξαπλωνουμε κι εμεις διπλα του.Διαβαζω αυτην την βδομαδα το βιβλιο 'Κοιμησου παιδι μου'.Επισης θελω να τον παω στο δωματιο του.Εχω σκοπο να του μαθω να κοιμαται μονος του,αλλα μου φαινεται λιγο δυσκολο,οτι λεει το βιβλιο.δεν μπορω να τον περιορισω και θα σηκωνεται να μας βρει.Τι να κανω?

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 3 weeks later...

Κοιμόμαστε!!! :D Ναι, τα καταφέραμε!!! Επιτέλους!! Εφάρμοσα κατά γράμμα αυτά που είπε η παιδίατρος. Την βάζω στην κούνια της, κάθομαι απέναντί της στο καναπεδάκι χωρίς να της μιλάω και να την κοιτάω και κοιμάται!! Βέβαια, τις πρώτες 2 μέρες σπάραζε, μπροστά εγώ να σπαράζω μέσα μου, αλλά κράτησα χαρακτήρα. Τώρα κοιμάται αμέσως,αλλά θέλει να κάτσω στο καναπεδάκι, αν με δει όρθια κλαίει. Καλά, δεν πειράζει, σιγα σιγά θα μάθει να κοιμάται και μένοντας μόνη στο δωμάτιο. Τουλάχιστο έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα και βέβαια αισθάνομαι τόσο ξαλαφρωμένη!! Απόψε κοιμήθηκε στις 22:00 και νιώθω περίεργα που είχα χρόνο για τον εαυτό μου να κάνω κάποιες δουλειές με την ησυχία μου, να δω λίγη τηλεοραση και να γράψω στο φόρουμ. Υπάρχει ελπίδα κορίτσια!!:wink: