Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ποσες φορες σας ειδε ο γιατρος μετα τη γεννα;

Recommended Posts

πως μου ηρθε η απορια! συζητωντας με διαφορες φιλες, γνωστες και ξαδερφες που εχουν ηδη γεννησει ποσες φορες τις ειδε ο γιατρος μετα τη γεννα ακουσα διαφορετικους αριθμους επισκεψεων του γιατρου στο δωματιο. σιγουρα παιζει ρολο αν μιλαμε για καισαρικη ή φυσιολογικο τοκετο, ποσο δυσκολη ηταν η γεννα , αν υπηρχαν κι αλλα προβληματα υγειας κτλ.

αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν οτι σε παρομοιες καταστασεις αλλοι γιατροι εμφανιστηκαν μια φορα κι αλλοι καθε μερα ή σχεδον καθε μερα. και επισης οτι αυτο που για τη μια ηταν ενας κανονικος αριθμος επισκεψεων του γιατρου και δεν χρειαζοταν παραπανω για καποια αλλη θεωρειται λιγο και εκλαμβανεται ως αδιαφορια απο τη μερια του γιατρου.

απο την προσωπικη σας εμπειρια οσες ειστε ηδη μανουλες τι θεωρειτε ''φυσιολογικο'' αριθμο επισκεψεων; μεινατε ευχαριστημενες απο τη συμπεριφορα του γιατρου οσο νοσηλευοσαστε;

Διαφημίσεις

εγω γεννησα με φυσιολογικο τοκετο χωρις αλλα προβληματα. Ηρθε την επομενη μερα και την τελευταια για να βγω. Η μαια του ερχοταν καθε μερα. Επειδη εμεινα 5 μερες μεσα λογω ικτερου επαιρνε τηλ καθε μερα να δει τι κανουμε και μιλαγε κι εκεινος με τον παιδιατρο του μαιευτηριου και μετα με ενημερωνε κι εκεινος κι ας ηταν και 11-12 το βραδυ. δεν ειχα παραπονο κι εγω δεν ειχα τιποτα για να ερχεται καθε μερα εξαλλου μιλαγε και με το νοσοκομειο καθε μερα για να λεει και τι αγωγη θα παιρνω και να ενημερωνεται

Εγώ γέννησα 8.30 το πρωί κ πέρασε μόλις με έβαλαν στο δωμάτιο. Έμεινα στο νοσοκομείο 4 ημέρες ( καισαρική) κ ερχόταν κάθε πρωί να δει πως είμαι. Μίλησε με τον άντρα μου για την ψυχολογία μου που ίσως αλλάξει, ότι θα πρέπει να είναι κοντά μου κ πολλά άλλα. Του είμαι πραγματικά ευγνώμον, δεν τον αλλάζω με τίποτα!!!!

Εμένα ήρθε να με δει Παρασκευή που γέννησα και μετά ξανά Σάββατο κι ύστερα Δευτέρα, που βγήκα. Καισαρική έκανα. Δεν θα το θεωρούσα αδιαφορία αν δεν ερχόταν το Σάββατο, ούτε που δεν ήρθε και την Κυριακή - ας χαρούν το Σαββατοκύριακό τους κι αυτοί, άνθρωποι είναι. Εξάλλου δεν είχα κάνενα πρόβλημα, ερχόταν και μ' έβλεπαν οι μαίες της κλινικής, κι αν είχα κάποιο πρόβλημα θα την έπαιρνα τηλέφωνο τη γιατρό και θα ερχόταν.

Βέβαια παίζει και ρόλο αν βρίσκεται καθημερινά ο γιατρός τα πρωινά στην κλινική ή αν έχει εξωτερικό ιατρείο. Αν βρίσκεται στην κλινική, εννοείται πως έχεις την απαίτηση να περνάει να σε βλέπει, δεν του είναι κόπος.

Εγώ γέννησα με καισαρική, ο γιατρός μου ερχόταν κάθε πρωί και κάθε βράδυ μετά τις 8 ανελλειπώς. Εάν τύχαινε κάποιο βράδυ και δεν πέρναγε με έπαιρνε οπωσδήποτε τηλέφωνο. Θυμάμαι ότι πέρασε ένα πρωί και αφού μιλήσαμε και με είδε, εκείνη τη μέρα πέρασε και το μεσημέρι, γιατί κατάλαβε, χωρίς να του το πω ότι δεν ήμουνα καλά. Οι ορμόνες έκαναν πάρτυ!!!!

Παράλληλα είχε αναλάβει και την επικοινωνία με το παιδίατρο, αφού μέχρι και η παιδίατρος είχε σχολιάσει το ενδιαφέρον του.

Εννοείτε ότι ήταν μαζί μας και την ώρα που φεύγαμε από το μαιευτήριο και μας βοήθησε πολύ με τα διαδικαστικά του μαιευτηρίου.

Τον λατρεύω, είναι ο γυναικολόγος-ψυχολόγος μου!

Διαφημίσεις

Κ εμενα ερχοταν καθε μερα. Δεν ειχα καποιο προβλημα. Το εκτιμησα παρα πολυ καθως αν κ δεν ειχα καποιο προβλημα αισθανομουν μια ασφαλεια που με εβλεπε κ ελεγε οτι ολα ηταν καλα κ ενδιαφεροταν κ για την ψυχολογια μου κ με εκανε να αισθανομαι καλα. Αλλες κοπελες μου εχουν πει οτι δεν πηγε καθολου περα απο τη μερα της γεννας. Ακομη κ αν ενημερωνεται απο το προσωπικο της κλινικης οτι ολα πανε καλα θα με πειραζε αν δεν εμφανιζοταν καθολου

FU2np2.png

εγώ γέννησα τα παιδιά μου με 2 διαφορετικούς γιατρούς. ο 1ος ερχόταν κάθε απόγευμα και η μαία του κάθε πρωί, μασώντας τσίχλα και χαμογελώντας χωρίς να με καθοδηγήσει σε τίποτα, όσον αφορούσε στο μωρό. ο 2ος ήρθε 2 φορές, την πρώτη και την τελευταία μέρα και οι μαίες του κάθε μέρα, παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια με το θηλασμό.

σημασία δεν έχει η συχνότητα των επισκέψεων όσο το τί σου προσφέρουν όσοι σε επισκέπτονται.

Εγω γεννησα με καισαρικη και η γιατρος μου ερχοταν καθε μερα πρωι και απογευμα και μαλιστα και σαββατο και κυριακη που πηρα εξιτηριο για να μου δωσει συμβουλες για τις επομενες μερες....

q3pIp3.png

7QYNp3.png

Κι εγώ γέννησα Παρασκευή με καισαρική και η γιατρός μου ερχοταν τα πρωινά και μ΄έβλεπε (εκτός Κυριακής, είπαμε! )και το απόγευμα μ΄έπαιρνε τηλέφωνο, είχα και θεματάκια εγώ με δύσκολη ανάρωση και ενδιαφέρθηκε πάρα πολύ όπως και σε όλη την εγκυμοσύνη μου βέβαια.

MOPDp3.png?EvtKw4ir

Γέννησα μια Πέμπτη σε δημόσιο νοσοκομείο με φ.τ. Η γιατρός που με ξεγέννησε με είδε Παρασκευή, Κυριακή και Δευτέρα που έφυγα. Το Σάββατο που δεν ήρθε να με δει, ήρθε ο βοηθός της που ήταν και αυτός παρών στον τοκετό.

Κάθε μέρα έβλεπαν εμένα και το μωρό οι μαίες.

Ap1rp3.png

Διαφημίσεις

γεννησα και γω σε δημοσιο νοσοκομειο με φ.τ. και εφημερευοντα γιατρο. ερχοταν κάθε μέρα μέχρι που εφυγα και με εξεταζε και να δει πως πηγεναν "απο κάτω" τα πραγματα. φοβερος γιατρος και μακαρι να τον ξανασυναντούσα!!!!!!!!:P:p:pοι μαιες δεν ήταν όλες το ίδιο. άλλες είχαν την διάθεση να βοηθήσουν και άλλες βαριόντουσαν . δικαιολογημενα όλα!!!!