Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πολύ συχνοί θηλασμοί - πολύ λίγος ύπνος

Recommended Posts

Κορίτσια τα φώτα σας!

Έχω ένα κοριτσάκι 2,5 μηνών το οποίο θηλάζει αποκλειστικά. Από την ημέρα που τη φέραμε σπίτι, τα βράδια ξυπνούσε μόνο 1 φορά για να φάει και μόλις έγινε 8 βδομάδων, άρχισε να κοιμάται 6-8 ώρες συνεχόμενα.

Αυτή τη βδομάδα όμως άλλαξε πολύ. Τα πρωινά θηλάζει κάθε 1,5 ώρα, τα απογεύματα κάθε 45 λεπτά - 1 ώρα και τα βράδια μου κάνει ένα τετράωρο και μετά ξυπνάει κάθε 1,5 ώρα και θέλει να φάει.

Νιώθω εξαντλημένη, τόσο πολύ που άρχισα να έχω πονοκεφάλους που δε φεύγουν με τίποτα, έντονες ζαλάδες, αρρυθμίες και πόνους στο στήθος. Και ψυχολογικά είμαι χάλια. Τα βράδια παθαίνω νευρικούς κλονισμούς στον ύπνο μου και ο παραμικρός θόρυβος με κάνει να πετάγομαι. Με κουράζει τόσο πολύ που κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν έχω τη δύναμη να της δώσω τη σημασία που θα ήθελα και νιώθω φοβερές τύψεις γι'αυτό.

Υπάρχει κάτι που μπορώ ν α κάνω; Θα περάσει ποτέ αυτή η φάση; Δεν αντέχω άλλο...

Διαφημίσεις

Τα μωρά αλλάζουν συνέχεια συνήθειες. Δες μήπως κάτι το ενοχλεί (ζέστη, κρύο κλπ) και φρόντισε να κοιμάστε έτσι ώστε να ξεκουράζεστε κατά το δυνατό περισσότερο. Κοιμηθείτε μαζί τηρώντας τους κανόνες ασφάλειας και θα το ξεπεράσει πιο γρήγορα κι αν όχι εσύ θα είσαι πιο ξεκούραστη.

Και μένα έχει αρχίσει να κάνει ανήσυχο ύπνο τις τελευταίες μέρες. Εγώ πιστεύω οτι φταίει η ζέστη. Χθες το βράδυ μόλις έβαλα κλιματιστικό ηρέμησε.

Όσο για τούς συχνούς θηλασμούς την ημέρα, μπορεί να διψάει.

xQ0qp3.png

Κ Θα περάσει ποτέ αυτή η φάση; Δεν αντέχω άλλο...

οπως σου ειπαν τα κοριτσια..ειναι φασεις που περνανε,τα προγραμματα τους αλλαζουν συχνα,δοκιμασε να παρεις το μωρο κοντα σου το βραδυ για να θηλαζεις πιο ξεκουραστα..

απλα ηθελα να προσθεσω επειδη ειδα οτι εισαι απο την Κυπρο οτι υπαρχει ο Συνδεσμος της Κυπρου και διοργανωνει μηνιαιες συναντησεις τις οποιες θα βρεις παρακατω:

http://www.breastfeeding-cyprus.org/events/

και αυτο ειναι το τηλέφωνο Επικοινωνίας: 80006262 σε περιπτωση που θες να ρωτησεις κατι..

επειδη ειναι πολυ χρησιμο περα απο το φορουμ, να ξερεις οτι μπορεις να ερθεις σε προσωπικη επαφη με αλλες μητερες ή συμβουλους που μπορουν να σε στηριξουν απο κοντα!

83hKp3.png

επισης βρηκα και τους παρακατω συμβουλους,σε περιπτωση που χρειαστεις..

Ειρήνη Παφίτη ΜRCPCH IBCLC

Παιδίατρος – Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας

Λευκωσία

Telephone + 357 22 591 791/ Mobile + 357 99 322 577

Fax +357 22 593 600

Flat 201, 19 Psaron Street, Engomi, Nicosia, 2408, Cyprus

Email: [email protected]

Emily Joseph MRCPCH IBCLC

Παιδίατρος – Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας

Λευκωσία

Email: [email protected]

Μαρία Ζαχαράτου Μαία IBCLC

29 Ειρήνης Άγιος Σίλας

4191 Λεμεσσός

035799430042

Helpline: 70004342

email: [email protected]

δρ Σαββας Σαβουλλας Παιδίατρος IBCLC

Καρπενησιου 24

Μ.Γειτονια

4003 Λεμεσος

τηλ.Ιατρειου 25755633,φαξ=25755632 και φορητο=99604050

[email protected]

83hKp3.png

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ paros! Η παιδίατρος μας είναι σύμβουλος θηλασμού κι αυτό βοηθάει κάπως. Μου είπε ότι πρέπει να κάνω υπομονή μέχρι να γίνει 4 περίπου, μετά θα ηρεμήσει..ελπίζω. Σκέφτομαι κι εγώ ότι ίσως να φταίει η ζέστη. Θα δοκιμάσω το κλιματιστικό και βλέπουμε.

• 3 weeks later...
Κορίτσια τα φώτα σας!

Έχω ένα κοριτσάκι 2,5 μηνών το οποίο θηλάζει αποκλειστικά. Από την ημέρα που τη φέραμε σπίτι, τα βράδια ξυπνούσε μόνο 1 φορά για να φάει και μόλις έγινε 8 βδομάδων, άρχισε να κοιμάται 6-8 ώρες συνεχόμενα.

Αυτή τη βδομάδα όμως άλλαξε πολύ. Τα πρωινά θηλάζει κάθε 1,5 ώρα, τα απογεύματα κάθε 45 λεπτά - 1 ώρα και τα βράδια μου κάνει ένα τετράωρο και μετά ξυπνάει κάθε 1,5 ώρα και θέλει να φάει.

Νιώθω εξαντλημένη, τόσο πολύ που άρχισα να έχω πονοκεφάλους που δε φεύγουν με τίποτα, έντονες ζαλάδες, αρρυθμίες και πόνους στο στήθος. Και ψυχολογικά είμαι χάλια. Τα βράδια παθαίνω νευρικούς κλονισμούς στον ύπνο μου και ο παραμικρός θόρυβος με κάνει να πετάγομαι. Με κουράζει τόσο πολύ που κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν έχω τη δύναμη να της δώσω τη σημασία που θα ήθελα και νιώθω φοβερές τύψεις γι'αυτό.

Υπάρχει κάτι που μπορώ ν α κάνω; Θα περάσει ποτέ αυτή η φάση; Δεν αντέχω άλλο...

πάντως δεν είναι σίγουρο ότι αν κάνει κάτι τώρα, θα συνεχίζει να το κάνει. Και μένα στον 3ο μήνα ξύπναγε 1 φορά στις 5 και μετά από λίγο το έκανε 2 φορές και ακόμα δεν το έχει γυρίσει. Τα μωρά περνάνε διάφορες φάσεις και για αυτό μην τρελαίνεσαι, επίσης είναι πιθανό μέχρι αρκετούς μήνες να σου ξυπνάει αρκετές φορές μέσα στη νύχτα, εν μέρει φυσιολογικό. Θα ακούσεις πολλές να λένε πως πρέπει να του το κόψεις και πως τα δικά τους μωρά κοιμόντουσαν όλο το βράδυ. Είναι η εξαίρεση, τα περισσότερα αργούν να στρώσουν και αυτό είναι φυσιολογικό.

Υπομονή Υπομονή Υπομονή.

Υπάρχουν μερικά βιβλία που ίσως έχουν συμβουλές για να σε βοηθήσουν αλλά όχι αυτά πουλένε να το αφήνεις να κλαίει όλο το βράδυ!

αχ αυτο που περιγραφεις. ειδικα το βραδυ, εμενα το εκανε παντα και εξακολουθει να το κανει!!! (Οκ ισως την ημερα να τρωει ανα 2ωρο..). Δυο τρεις φορες μονο κοιμηθηκε 4ωρα και μια φορα 5ωρο και εκανα παρτυ υπνου!!! Ειπα οτι εστρωσε αλλα μπα... τωρα γυρναει συνεχεια μπρουμυτα και κλαψουριζει.. μπορει και καθε μια ωρα!! εξαντληση λεμε... φασεις ειναι, ελπιζω συντομες και περαστικες!! καλη δυναμη...

cf7op3.png

wQtYp3.png

αχ αυτο που περιγραφεις. ειδικα το βραδυ, εμενα το εκανε παντα και εξακολουθει να το κανει!!! (Οκ ισως την ημερα να τρωει ανα 2ωρο..). Δυο τρεις φορες μονο κοιμηθηκε 4ωρα και μια φορα 5ωρο και εκανα παρτυ υπνου!!! Ειπα οτι εστρωσε αλλα μπα... τωρα γυρναει συνεχεια μπρουμυτα και κλαψουριζει.. μπορει και καθε μια ωρα!! εξαντληση λεμε... φασεις ειναι, ελπιζω συντομες και περαστικες!! καλη δυναμη...

θα σου πω μονο για το μπρουμητα που το περασαμε τον προηγουμενο μηνα..αρχισε να γυριζει κ μετα ηθελε να ξαναγυρισει ανασκελα αλλα επειδη δεν μπορουσε εκλαιγε κ μεσα στην νυχτα μπορει να συκωνομασταν κ 10 φορες για να την ξαναγυρισουμε!!:shock::shock::shock: ευτυχως μετα απο περιπου 1 βδομαδα ψιλοβολευοταν αλλα κ παλι συκωνομασταν περιπου 3-4 φορες κ επιτελους την προηγουμενη βδομαδα εμαθε να γυριζει μονη της κ ανασκελα κ ολη νυχτα κανει σφουρες γυρω γυρωω...τωρα ξυπναμε μονο για γαλα(προς το παρον,να δω τι θα μας συμβει αυτον τον μηνα!!!!):wink:

Xc60p3.png ghL0p3.png

Θα ακούσεις πολλές να λένε πως πρέπει να του το κόψεις και πως τα δικά τους μωρά κοιμόντουσαν όλο το βράδυ. Είναι η εξαίρεση, τα περισσότερα αργούν να στρώσουν και αυτό είναι φυσιολογικό.

Υπομονή Υπομονή Υπομονή.

Αυτό με επηρέαζε κ εμένα. Σκεφτόμουν ότι ίσως κάνω κάποιο λάθος γιατί το μωρό ξυπνούσε κ ξυπνάει ακόμα μέσα στη νύχτα λιγότερες ή περισσότερες φορές αναλόγως τη φάση. Πολύ διάβασμα για να καταλήξω σε κάποιο συμπέρασμα κ πολύ κούραση. Και μετά ενοχές εννοείται! Να κάθομαι κ να σκέφτομαι ότι δεν κάνω το καλύτερο δυνατό μέσα στη μέρα ...γιατί είμαι κουρασμένη. Πάντως απ' τη στιγμή που συνειδητοποίησα ότι είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό το να ξυπνά ένα μωρό μέσα στη νύχτα κ ότι δεν είναι κάτι "κακό" που πρέπει να κοπεί, ησύχασα πάρα πολύ.

Πέρα από το θέμα του ύπνου είναι πολύ εξουθενωτικό να φροντίζεις το μωρό κ να μην ασχολείσαι με τίποτα άλλο κάθε μέρα. Εγώ πολλές φορές νιώθω έτοιμη να σκάσω. Και μόνο το ότι πρέπει να περιμένω να φτασει απόγευμα για να βγω απ το σπίτι (σε συνδυασμό με όλη την κλεισούρα του χειμώνα) μου φαίνεται πολύ βαρύ..(Είμαστε κ εντελώς μόνοι μας εδώ κ δεν υπάρχει από πουθενά καμία βοήθεια. ) Και μετά πάλι τύψεις ενώ το ξέρω ότι είναι φυσιολογικό να νιώθω έτσι αφού είμαι άνθρωπος κ έχω ανάγκες....Αισθάνεται καμιά άλλη μαμά έτσι; Ας δώσουμε κουράγιο η μία στην άλλη γιατί το χρειαζόμαστε!:D

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Διαφημίσεις

θα σου πω μονο για το μπρουμητα που το περασαμε τον προηγουμενο μηνα..αρχισε να γυριζει κ μετα ηθελε να ξαναγυρισει ανασκελα αλλα επειδη δεν μπορουσε εκλαιγε κ μεσα στην νυχτα μπορει να συκωνομασταν κ 10 φορες για να την ξαναγυρισουμε!!:shock::shock::shock: ευτυχως μετα απο περιπου 1 βδομαδα ψιλοβολευοταν αλλα κ παλι συκωνομασταν περιπου 3-4 φορες κ επιτελους την προηγουμενη βδομαδα εμαθε να γυριζει μονη της κ ανασκελα κ ολη νυχτα κανει σφουρες γυρω γυρωω...τωρα ξυπναμε μονο για γαλα(προς το παρον,να δω τι θα μας συμβει αυτον τον μηνα!!!!):wink:

Και εμάς διαμαρτυρόταν στον ύπνο του γιατί ήθελε να γυρίσει κ δεν μπορούσε..:lol: Κ εμείς θα τον γυρνούσαμε 3 με 4 φορές. Πλέον αλωνίζει όπως λες.:D Τώρα αυξάνει τους βραδινούς θηλασμούς όταν βγάζει δόντια. Μετά πάλι ηρεμεί...Εγώ κάνω υπομονή κ ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα σταματήσει να το έχει ανάγκη να θηλάζει μέσα στη νύχτα. Ήδη βλέπω μεγάλη διαφορά. Ας μας πουν κ οι μαμάδες με πιο μεγάλα μωράκια την εξέλιξή τους.

Και μενα το ζουζουνακι μου (9μηνων) μεχρι τωρα εχει αλλαξει προγραμμα ενα εκατομμυριο φορες! Τη μια δοντια, την αλλη ζεστη, την αλλη αλμα αναπτυξης...σε δουλεια να βρισκομαστε δηλαδη.

Παντως τους πρωτους μηνες, που ξυπναγε καθε 3 ωρες μερα-νυχτα για να θηλαζει και διαρκουσε 1 ωρα περιπου ο καθε θηλασμος, τα'χα δει ολα! Μεχρι που στον 3ο μηνα τον πηρα στο κρεβατι μου και απο τοτε αρχισε να κοιμαται ολο το βραδυ χωρις να ξυπναει!!! Και αν καποια φορα ξυπνουσε, τον θηλαζα αμεσως στα ξαπλωτα και συνεχιζαμε τον υπνο μας! Μπορει να εχω ακουσει τοσα απο συγγενεις...οτι θα τον κακομαθω, οτι θα γινει μαμακιας και αλλα τετοια, αλλα δεν ψαρωνω! Παιδια απο τοτε αρχισα να ξεκουραζομαι, τα'χα φτυσει! Ασε που εχω καθιερωσει τον ξαπλωτο θηλασμο και κατα τη διαρκεια της μερας. Πολυ βολικο!

bj0Ip3.png

0cvxp3.png

Rob μου δοκίμασε να θηλάσεις ξαπλωμένη, θα σωθείς! Θα κοιμάστε και παρεούλα ;) Κατάλαβες ποιά στάση λέω? Στο πλάι εσύ, πλάι και το μωρό αντικριστά.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Κορίτσια θα κάνουμε υπομονή!!

Παντα να σκέφτεστε οτι κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τα παιδάκια μας.

Όσο καταφέρει να θηλάσει η κάθεμιά μας, δεν είναι για μιά ζωή.

Όταν θα κοιμόμαστε παραπανώ θα εχουν μεγαλώσει τα μωρά μας και πολύ πιθανον να κοιμούνται εκτός σπιτιου;););)...τότε θα λέμε"τι καλά που σε είχα στο μπιζάκι όλη νύχτα και ήσουν κοντά μου":D:D:D

Κουράζομαι πάρα πολύ, συνεχίζω να χάνω και αίμα (πανε 2,5 μήνες απο τη γέννα) και γενικά πολλές φορές δε τη παλέυω.

Η χαρά του παιδιού μου όμως δεν ανταλλάσεται με τίποτα στο κόσμο.

Αυτό το χαμογελό του..όλος μου ο κόσμος...αχ, έρωτα!!!

Και μενα το ζουζουνακι μου (9μηνων) μεχρι τωρα εχει αλλαξει προγραμμα ενα εκατομμυριο φορες! Τη μια δοντια, την αλλη ζεστη, την αλλη αλμα αναπτυξης...σε δουλεια να βρισκομαστε δηλαδη.

Παντως τους πρωτους μηνες, που ξυπναγε καθε 3 ωρες μερα-νυχτα για να θηλαζει και διαρκουσε 1 ωρα περιπου ο καθε θηλασμος, τα'χα δει ολα! Μεχρι που στον 3ο μηνα τον πηρα στο κρεβατι μου και απο τοτε αρχισε να κοιμαται ολο το βραδυ χωρις να ξυπναει!!! Και αν καποια φορα ξυπνουσε, τον θηλαζα αμεσως στα ξαπλωτα και συνεχιζαμε τον υπνο μας! Μπορει να εχω ακουσει τοσα απο συγγενεις...οτι θα τον κακομαθω, οτι θα γινει μαμακιας και αλλα τετοια, αλλα δεν ψαρωνω! Παιδια απο τοτε αρχισα να ξεκουραζομαι, τα'χα φτυσει! Ασε που εχω καθιερωσει τον ξαπλωτο θηλασμο και κατα τη διαρκεια της μερας. Πολυ βολικο!

Και εγώ το ίδιο κ με βολεύει απίστευτα νύχτα κ μέρα. :DΑν κ πήγα ανάποδα από σένα. Δηλαδή κοιμόμασταν μαζί τις δύσκολες μέρες εδραίωσης του θηλασμού κ μέχρι 5 μηνών κ στη συνέχεια τον έβαλα στην κούνια κολλητά δίπλα μου με κατεβασμένο το κάγκελο το οποίο επίσης με έχει βολέψει πάρα πολύ. Αν έπρεπε κάθε φορά να σηκώνομαι κ να τον σηκώνω κ αυτόν για να θηλάσει θα ήταν μαρτύριο κ για τους δύο μας γιατί θα ξυπνούσε. Με αυτή την μέθοδο συνεχίζει τον ύπνο του κ αυτός κ εγώ. Δεν πιστεύω ότι κακομαθαίνουν αλλά ότι μαθαίνουν να νιώθουν ασφάλεια κάτι που έχουν απόλυτη ανάγκη σε αυτή τη φάση. Γι αυτό κ κοιμούνται τόσο γαλήνια. Καλά κάνεις κ δεν ψαρώνεις.

Εκτός θέματος αλλά θα το πω. Εμένα με εκνευρίζει που ιδίως στα αγόρια με το παραμικρό μπαίνει η ταμπέλα "μαμάκιας" ενώ στα κορίτσια δικαιολογείται πολύ πιο εύκολα η φυσική ανάγκη για χάδι κ όλα τα σχετικά. Ήδη φαντάσου έχω ακούσει κ εγώ το συγκεκριμένο σχόλιο πιο πολύ για πλάκα από άσχετο άτομο επειδή τον είχα στην αγκαλιά μου. Μετά θα ακούω ότι οι άντρες δεν κλαίνε όποτε κλαίει κλπ.Από πόσο νωρίς ξεκινά αυτή η κοινωνική διάκριση που έχει ως αποτέλεσμα οι άντρες μεγαλώνοντας να καταπίνουν τα συναισθήματά τους κ να μην τα δείχνουν, με όλα τα άσχημα αποτελέσματα στην ζωή τους αργότερα. Είναι κρίμα...

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Καλησπερα!!

Επαναφερω το θεμα γιατι ειμαι πολυ νεα μανουλα και εχω πολλες αποριες-ανησυχιες γυρω απο τον θηλασμο!

Το μωρακι μας χθες εκλεισε μια εβδομαδα ζωης!Καταφεραμε και δεν δωσαμε καθολου συμπληρωμα και προσπαθουμε να εδρεωσουμε αποκλειστικο θηλασμο.

Η απορια μου ειναι η εξης, Θηλαζει πολυ λιγη ωρα τη φορα, περιπου 15 λεπτα και μετα αποκοιμιεται στο στηθος, μερικες φορες τα καταφερνω να την ζωηρεψω και να συνεχισουμε το φαγητο για ακομα 10 λεπτα. Δηλαδη συνολικα κραταει ο θηλασμος για 20 λεπτα το πολυ. Αυτο εχει ως αποτελεσμα να θελει ξανα μετα απο μιαμιση περιπου ωρα. Τα βραδια εως και τρεις ωρες. Πολλες φορες δεν ξανακοιμαται αναμεσα στους θηλασμους και ειναι πολυ ανησυχη, σαν να μην εχει χορτασει.

Ειναι φυσιολογικα ολα αυτα???Ανησυχω!Θα επρεπε στην ηλικια της να θηλαζει περισσοτερη ωρα??? και κατ επεκταση να κοιμαται περισσοτερη ωρα?Να τη θηλαζω με το που δειχνει ανησυχη?

(Εχω κουραστει να μου λενε οτι πρεπει να θηλαζει πιο αραια (καθε 3 ωρες) και οταν με βλεπουν να θηλαζω καθε μιαμιση μου λενε "παλι τα ιδια???"....:twisted::twisted::twisted: )

Ifk7p3.png

Καλησπερα!!

Επαναφερω το θεμα γιατι ειμαι πολυ νεα μανουλα και εχω πολλες αποριες-ανησυχιες γυρω απο τον θηλασμο!

Το μωρακι μας χθες εκλεισε μια εβδομαδα ζωης!Καταφεραμε και δεν δωσαμε καθολου συμπληρωμα και προσπαθουμε να εδρεωσουμε αποκλειστικο θηλασμο.

Η απορια μου ειναι η εξης, Θηλαζει πολυ λιγη ωρα τη φορα, περιπου 15 λεπτα και μετα αποκοιμιεται στο στηθος, μερικες φορες τα καταφερνω να την ζωηρεψω και να συνεχισουμε το φαγητο για ακομα 10 λεπτα. Δηλαδη συνολικα κραταει ο θηλασμος για 20 λεπτα το πολυ. Αυτο εχει ως αποτελεσμα να θελει ξανα μετα απο μιαμιση περιπου ωρα. Τα βραδια εως και τρεις ωρες. Πολλες φορες δεν ξανακοιμαται αναμεσα στους θηλασμους και ειναι πολυ ανησυχη, σαν να μην εχει χορτασει.

Ειναι φυσιολογικα ολα αυτα???Ανησυχω!Θα επρεπε στην ηλικια της να θηλαζει περισσοτερη ωρα??? και κατ επεκταση να κοιμαται περισσοτερη ωρα?Να τη θηλαζω με το που δειχνει ανησυχη?

(Εχω κουραστει να μου λενε οτι πρεπει να θηλαζει πιο αραια (καθε 3 ωρες) και οταν με βλεπουν να θηλαζω καθε μιαμιση μου λενε "παλι τα ιδια???"....:twisted::twisted::twisted: )

Δεν νομίζω ότι έχουν δίκιο όσοι τα λένε αυτά. Είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ μικρό για να θηλάζει πιο αραιά. Εμένα θηλάζει σχεδόν κάθε 2 ώρες και είναι 6 μηνών! Μετά τον 2 μήνα και μένα μου λέγανε τώρα πια πρέπει να θηλάζει πιο αραιά και με είχαν φρικάρει αλλά είναι στο παιδί. Καμιά φορά άμα κοιμάται ή είναι βόλτα μπορεί να ξεχαστεί και να πάμε στο 2.30. Αλλά σίγουρα όσο είναι κάτω των 3μηνών θα είναι συχνά γιατί κάποιες φορές δεν θα θηλάζει πολύ, θα πιπιλάει περισσότερο κλπ. Για να μην αναφέρω τους μαραθλωνιους θηλασμούς!

όλα αυτά είναι τελείως φυσιολογικά. Δεν ξέρω γιατί υπάρχει αυτή η τάση όλα να τα βρίσκουμε προβληματικά και να βιάζουμε τα πράγματα. Είναι υπερβολική η προσδοκία να τρώει πιο αραιά και να κοιμάται όλη τη νύχτα για να έχουμε εμείς ησυχία. Μακάρι να γίνεται αλλά αν δεν το έχει το παιδί, τι να κάνεις; Θα ακούς με τον ύπνο ότι όλα τα άλλα κοιμούνται συνεχόμενα από 2 μηνών και να το αφήνεις να κλαίει για να μάθει... Είναι τρέλα-κλείσε τα αυτιά σου!

Κι εγω το βρισκω απανθρωπο να πιεσω ενα νεογεννητο μωρακι να μπει σε προγραμμα μονο και μονο για να βολευτω εγω!!Νευριαζω πολυ οταν ακουω κατι τετοια αφενος και αφετερου μπαινω στη διαδικασια να αμφισβητω ποσο σωστα κανω τη "δουλεια" μου ως μανουλα.

Απο αυτα που εχω διαβασει και μου λεει και το ενστικτο μου το σωστο ειναι τα τη θηλαζω οποτε θελει, ετσι δεν ειναι???Κι ας ειναι μετα απο μιση ωρα παλι, ε?

Ifk7p3.png

Μια χαρά τα λες μανούλα, ασε το μωρό να θηλάζει όποτε θελει και όσο θελει και κλείσε τα αυτιά σου. Δεν υπαρχει προγραμμα ή οριο στον αποκλειστικό θηλασμό. Ο γιος μου θηλαζε για 2 ωρες τουλάχιστον καθε τρίωρο, η κόρη μου θηλαζε 20 λεπτά καθε 1-1,5 ωρα. Επίσης ο παιδίατρος μου ειχε πει ότι ειναι φυσιολογικό για ενα νεογέννητο να κοιμαται πολύ και ειναι επίσης φυσιολογικό να κοιμαται λίγο. Επίσης φυσιολογικό ειναι να το εχεις στο στηθος ακομα και 20 ωρες το 24ωρο, αν αυτό ζητάει το μωρό. Πώς να το κάνουμε, ειναι ενα μικρο ανθρωπακι και αυτό, έχει τις αποψεις του και τον χαρακτήρα του. :-)

Να παρακολουθείς το βαρος του και τις πανες που λερώνει για να εισαι σιγουρη οτι όλα πανε καλά.

Να σου ζήσει!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Μιας που ειπαμε για λερωμενες πανες (κακακια) το μωρο μου παραγει παρα πολλες το 24ωρο!Δηλαδη μπορει και 8-10. Μηπως αυτο θεωρειται διαρροια????!

Και κατι ακομα, διαβασα που λεγατε για την ξαπλωτη σταση θηλασμου. Επειδη τις πρωτες μερες απο τον τοκετο πονουσα πολυ απο κατω επιχειρησαμε να την εφαρμοσουμε αλλα παρατήρησα οτι το μωρακι βγαζει γουλιτσες και καμια φορα κανει και εμετο. Το παθαινουν και τα δικα σας μωρακια η μηπως δεν την κανουμε σωστα?Ισως να μην την βαζω να ρευτει σωστα μετα....

Θα ηθελα πολυ να τα καταφερνουμε σε αυτη τη θεση γιατι ακομα ποναω...

Ifk7p3.png

Μιας που ειπαμε για λερωμενες πανες (κακακια) το μωρο μου παραγει παρα πολλες το 24ωρο!Δηλαδη μπορει και 8-10. Μηπως αυτο θεωρειται διαρροια????!

Και κατι ακομα, διαβασα που λεγατε για την ξαπλωτη σταση θηλασμου. Επειδη τις πρωτες μερες απο τον τοκετο πονουσα πολυ απο κατω επιχειρησαμε να την εφαρμοσουμε αλλα παρατήρησα οτι το μωρακι βγαζει γουλιτσες και καμια φορα κανει και εμετο. Το παθαινουν και τα δικα σας μωρακια η μηπως δεν την κανουμε σωστα?Ισως να μην την βαζω να ρευτει σωστα μετα....

Θα ηθελα πολυ να τα καταφερνουμε σε αυτη τη θεση γιατι ακομα ποναω...

εν τάχει γιατί ο χρόνος δεν μου περισσεύει.

το να λερώνει ένα μωρό μέχρι και 12 πάνες το 24ωρο είναι φυσιολογικό, δεν έχει διάρροια.

μην το εκνευρίζεις, θήλαζέ το όποτε θέλει για όσο θέλει. όταν κοιμάται, προσπάθησε να ξεκουράζεσαι κι εσύ. είναι λογικό να μην χορταίνει οι "κυψέλες" στο στήθος σου δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμη.

μην ακούς το κοντό και το μακρύ του καθενός, ΈΛΕΟΣ!!! δεν μπορεί ένα νεογέννητο να βάλει πρόγραμμα μέσα σε μια βδομάδα!!! ο δικός μου είναι 2,5 μηνών και δεν έχει βάλει πρόγραμμα!!!

για όποια απορία έχεις ρώτα τον παιδίατρο σας, όχι τίποτ' άλλο, θα νιώσεις κι εσύ πιο ασφαλής.

ξαπλωτή μεν,σε ανάκληση δε. το κεφάλι του πιο πάνω από το στομάχι του για να μην σου βγάζει γουλίτσες. οπωσδήποτε να ρεύεται!

να σου ζήσει κοπελιά!! :D

@ Rob_09 πες μας τι γίνεται; όλα καλά ελπίζω!

το αγγελούδι μου, η ζωή μου όλη.