Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Η κόρη μου, μου είπε ότι δε με θέλει

Recommended Posts

Ετοιμαζόμαστε να μετακομίσουμε και μετά από μία μικρή "διαμάχη" που είχα με την μία μου κόρη, γυρίζει και μου λέει, ενώ ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι: "εγώ θέλω να πάω μόνη μου με το μπαμπά μου και την αδερφή μου στο καινούριο σπίτι. Εσύ να κάτσεις μόνη σου εδώ, και να κλαις" :confused:

Η κόρη μου είναι τριών χρονών και έχει πολύ καλή σχέση με τον πατέρα της. Πολλές φορές μου είχε πει παλιοτερα, ειδικά όταν την πήγαινα για ύπνο, ότι δε με θέλει και ότι θέλει μόνο τον μπαμπά της, αλλά να κάτσω μόνη μου να κλαίω;

Εσάς πώς σας φαίνεται; Υπόψην ότι είναι δίδυμες και όταν γεννήθηκαν είχαμε αναλάβει με τον άντρα μου ο καθένας από ένα μωρό. Και δε τιςς αφήναμε να κλαίνε ποτέ.....

Εχετε παρόμοια εμπειρία; Με ανησύχησε πολύ.......

Διαφημίσεις

Τα μικρά μου έχουν 19 μήνες διαφορά. Πλέον ο δεύτερος είναι 3 χρονών. Παραδέχομαι ότι δεν είχε τις ίδιες αγκαλίτσες όταν ήταν μικρός... γιατί δεν υπήρξε χρόνος να κάνω όλα αυτά που έκανα όταν είχα μόνο ένα παιδάκι... μετανιώνω έπρεπε να τα είχα κάνει διαφορετικά... αποτέλεσμα ο μικρός να προτιμάει τον μπαμπά του. βασικά πρώτα ο παπούς μετά η γιαγιά μετά ο μπαμπάς και τελευταία η μαμά.... με πλήγωνε όταν κάθόμασταν στο σαλόνι το βράδυ πριν τον ύπνο και ενώ ο μεγάλος μου έρχοταν αγκαλίτσα ο μικρός μου προτιμούσε τον μπαμπά του..

ε λοιπόν με παιχνίδι... λιγότερα μαλώματα, φιλιά, αγκαλίτσες, γαργαλήματα ... πλέον του λέει ο μπαμπάς του ... έλα να σε πάρω αγκαλίτσα... και ο μικρός.... 'θέλω την μαμά' :-):smile::-)... τώρα έχωκαι τα δύο αντράκια μου αγκαλίτσα.

Είναι η αντιδρασή τους πιστεύω όταν δεν έχουν την συναισθηματική κάλυψη που έχουν.

Στην περίπτωση σας μήπως το ότι είχατε αναλάβει από ένα μωρό καθένας εσύ και ο άντρας σου την επηρρέασε γιατί δεν είχε όση μαμά ήθελε?

Ηλίας 5/7/2007

Νικόλας 3/4/2009

μπορει να περναει τη φαση με τη προσκοληση στο αλλο φυλο.μη σε ανησυχει.η μαμα ειναι μαμα οτι κ να γινει.τα κριτσια ετσι κ αλλιως εχουν ενα θεμα με τον μπαμπα τους κ τα αγορια με τη μαμα τους.η φυση μας ειναι ετσι.

NRNSp2.pngsMstp2.png

ε λοιπόν με παιχνίδι... λιγότερα μαλώματα, φιλιά, αγκαλίτσες, γαργαλήματα ... πλέον του λέει ο μπαμπάς του ... έλα να σε πάρω αγκαλίτσα... και ο μικρός.... 'θέλω την μαμά' :-):smile::-)... τώρα έχωκαι τα δύο αντράκια μου αγκαλίτσα.

Είναι η αντιδρασή τους πιστεύω όταν δεν έχουν την συναισθηματική κάλυψη που έχουν.

Στην περίπτωση σας μήπως το ότι είχατε αναλάβει από ένα μωρό καθένας εσύ και ο άντρας σου την επηρρέασε γιατί δεν είχε όση μαμά ήθελε?

Έχω τύψεις που δεν είχε όση μαμά ήθελε. Τώρα, εδώ και 1 χρόνό (ή και 2) δεν τις διαχωρίζουμε πια, δηλαδή τις αναλαβάνουμε από κοινού. Αλλά μάλλον τις έχει μείνει:(

Παίζω μαζί της, την αγκαλιάζω κλπ, και είμαστε μια χαρά. Αλλά μόλις τη μαλώσω πχ, με διώχνει και λεέι "το μπαμπά μου θέλω" ή "τη γιαγιά μου θέλω" ή "την αδερφή μου θέλω".

Αυτό το "να μείνεις μόνη σου και να κλαις" με προβλημάτισε πολύ. Δείχνει κακία απέναντί μου; Την έχω κάνει να πονέσει τόσο που θέλει να με πονέσει; Τριών χρονών παιδί και έχει τέτοια συναισθήματα και σκέψεις;

εγω παλι νομιζω οτι οσο και να σου φανει παραξενο αυτο που σου λεω να μη δινεις τοση σημασια γιατι απλα το κανεις επιτηδες για να περασει το δικο της και τραβαει με τη προσοχη με αυτο το τροπο Πολλα παιδια το κανουν αυτο να τραβανε τη προσοχη με φωνες,να πετανε πραγματα κατω με βρισιες (ναι το εχω δει) με ξυλιες ΚΑΙ με ασχημα λογια,Μυριζονται κατευθειαν οτι σε ενοχλει αυτο και απλα το κανουν,Και εμενα μου εχει πει ενα θεϊκο η μεγαλη μου πιο παλια να φυγεις και να μεινω εγω με το μπαμπα μου δε σε θελω εδω οταν ειχαμε και μωρο τη μικρη της αδερφη απο τη ζηλια της προφανως αλλα απλα της ειπα οτι και να μου πεις εγω σε αγαπαω και εδω ειναι το σπιτι μας κλπ κλπ κλπ και συνεχισα τη δουλεια μου ,,ειδε αυτη οτι δε τσιμπησα ουτε τη πηρα αγκαλια ουτε αρχισα τις φωνες του τυπου τι ειναι αυτα που λες κλπ κλπ κλπ ε δε το ξαναπε,,,,Μην αφηνεις τις οποιες τυψεις που τυχον να εχεις να σε επηρεαζουν και τα παιδια να βρισκουν πατημα σε αυτο και να το χρησιμοποιουν,,,,Που να μπουνε στην εφηβεια,,,,,:wink::wink::wink:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

Θα συμφωνήσω με τη yasemi. Μην δίνεις σημασία. Εάν καταλάβουν ότι κάτι σε ενοχλεί θα στο λένε συνέχεια για να περνάει το δικό τους. Σαφώς και δεν υπάρχει κακία. Αλοίμονο. Εϊναι 3 και είσαι η μαμά της. Μην δίνεις μεγαλύτερη βαρύτητα.

Και η δική μου στην ίδια ηλικία (ήταν βέβαια και μωρό η αδελφή της) μου έλεγε ότι δεν με θέλει και εγώ της απαντούσα σταθερά "κρίμα, γιατί εγώ σε αγαπώ πάρα πολύ και θέλω πολύ να είμαι μαζί σου" και της έδινα φιλάκι, έστω και με το ζόρι. Μεγαλώνοντας λίγο το ξεπέρασε. Μια φορά τότε μου είχε πει και το θεϊκό, ότι κάνω σαν την κακιά μητριά της χιονάτης.:cry::cry: Αυτό με στεναχώρησε να πω την αλήθεια, αλλά η απάντησή μου ήταν η ίδια.

Θα συμφωνήσω με τη yasemi. Μην δίνεις σημασία. Εάν καταλάβουν ότι κάτι σε ενοχλεί θα στο λένε συνέχεια για να περνάει το δικό τους. Σαφώς και δεν υπάρχει κακία. Αλοίμονο. Εϊναι 3 και είσαι η μαμά της. Μην δίνεις μεγαλύτερη βαρύτητα.

Μακάρι κορίτσια, μακάρι! Το πιστεύω ότι το καταλαβαίνει ότι με ενοχλεί, γιατί όταν πχ με "χτυπάει" με κοιτάει λοξά για να δει πως θα αντιδράσω.

Και εγώ όπως λέτε και εσείς αντιδρώ: της λέω ότι την αγαπάω και θέλω να μένουμε όλοι μαζί.

Σήμερα βέβαια που τη μάλωσε ο μπαμπάς της είπε: "τη μαμά μου θέλω! εσένα δε σε θέλω (δηλ. το μπαμπά της)" :confused: Μπορώ να πω ότι μετά που το άκουσα αυτό χαλάρωσα λίγο.

Η μανα μου μου ειχε πει τις απιστευτες χοντραδες που ειχα ξεστομισει κατα καιρους...και μοτ εκανε εντυπωση που ελεγα ολα αυτα που πανω κατω λενε ολα τα παιδακια..δοκιμες κανει..να δει τς ορια σου και τις αντοχες σου..παντα η αγκαλια της μαμας ειναι και θα ειναι βαλσαμο...

περα απο ολα αυτα με τα οποια συμφωνω, η μικρη ισως αντιδρα και στην επικειμενη μετακομιση. επισης και εμας κανει το ιδιο ο μεγαλος. αμα τον μαλωσω εγω λεει "μπαμπα μπαμπα" και αμα τον μαλωσει ο μπαμπας "μαμα μαμα". ψαχνει υποστηρικτη σε αυτο που θελει μηπως και το πετυχει. επισης μας σπρωχνει αντιστοιχως αναλογως ποιος τον μαλωνει η του απαγορευει κατι.

Ετοιμαζόμαστε να μετακομίσουμε και μετά από μία μικρή "διαμάχη" που είχα με την μία μου κόρη, γυρίζει και μου λέει, ενώ ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι: "εγώ θέλω να πάω μόνη μου με το μπαμπά μου και την αδερφή μου στο καινούριο σπίτι. Εσύ να κάτσεις μόνη σου εδώ, και να κλαις" :confused:

Η κόρη μου είναι τριών χρονών και έχει πολύ καλή σχέση με τον πατέρα της. Πολλές φορές μου είχε πει παλιοτερα, ειδικά όταν την πήγαινα για ύπνο, ότι δε με θέλει και ότι θέλει μόνο τον μπαμπά της, αλλά να κάτσω μόνη μου να κλαίω;

Εσάς πώς σας φαίνεται; Υπόψην ότι είναι δίδυμες και όταν γεννήθηκαν είχαμε αναλάβει με τον άντρα μου ο καθένας από ένα μωρό. Και δε τιςς αφήναμε να κλαίνε ποτέ.....

Εχετε παρόμοια εμπειρία; Με ανησύχησε πολύ.......

χα..χα...τριων ετων...να το συνιθιζεις φιλεναδα γιατι εχει να το ακουσεις πολλες φορες αυτο μαζι με πολες αλλες εκφρασεις του ιδιου τυπου....

"εισαι κακια μαμα ","μακαρι να ειχα αλλη για μαμα μου","δεν με αγαπας καθολου μονο τον/την αδελφο/η μου",κτλ...κτλ...

τα παιδια πολες φορες γινονται πολυ σκληρα ....και χτυπανε εκει που ποναμε...ξερουν καλα το παιχνιδι....αλλα συντομα ομως ανοιγουν τα χερακια τους και σου λενε ποσο πολυ σε αγαπάνε...!!!!

...ολα ειναι στο προγραμμα..απλα να μην στεναχωριεσαι...

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις! Εντομεταξύ μετακομίσαμε και μόνο τώρα έχουμε πάλι ιντερνετ, για αυτό άργησα να απαντήσω.

Η κατάσταση έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, ασχολήθηκα μαζί της, παίξαμε, την κανάκεψα κλπ λίγο παραπάνω και τώρα λέει ότι με αγαπάει!!!!!:D

Και όταν αντιλήφθηκε την αλλαγή η άλλη μου κόρη είπε ότι "δε θέλω να σε αγαπάει η αδερφή μου μαμα!!! γιατί θέλω να αγαπάς μόνο εμένα!!!!", αλλά είπα ότι η μαμά αγαπάει όλα τα παιδάκια της το ίδιο και ότι όταν ήταν μαζί μέσα στην κοιλίτσα μου τις χάιδευα και τις αγαπούσα και τις δύο.

Κλάρα, μάλλον έχεις δίκιο! Έχω να ακούσω πολλά ακόμα....

Αλλά με εκπλήσει ξανά και ξανά πόσο ευαίσθητα είναι τα παιδιά, πόσο πολλά καταλαβαίνουνε και πόσο μας χρειάζονται σε αυτή την ηλικία.

κ γω πιστευω ειναι ξεσπασματα για να δουν τις αντιδρασεις!καλα αυτο το λεω τωρα για να το ακουσω κ εγω η ιδια,γιατι οταν μου λενε τετοια στεναχωριεμαι πολυ!!ισως να τα πιστευω κιολας λιγουλακι!!λιγο..μεχρι να με παρουν παλι αγκαλια!!χιχι!!

ο μικρος (3 χρονων),αμα τον μαλωσω μου λεει:''εισαι κακια κ οχι εθω βοτα''!!

:-P:razz:

η κορη μου (4 χρονων) οποτε τη μαλωνω,κ καλα δεν κανει τιποτα για να με νευριασει!! ''δεν παω για νανι,δεν τρωω,δεν θα σε φιλησω το βραδυ''!!!:rolleyes:

απ'τον μεγαλο μου γιο (5,5 χρονων) ομως εχω ακουσει μπολικα!:?

''εγω θα παω με τον μπαμπα κ τα αδερφια μου αλλου κ συ θα μεινεις εδω να κλαις'' ναι ναι κ γω το εχω ακουσει αυτο!κ να τα κλαματα μετα που ηρθε ο αντρας μου!!!:?

''δεν σ'αγαπαω για να στεναχωριεσαι''

κ το τελειο ''ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙς ΠΟΥ ΣΕ ΠΟΝΑΕΙ Η ΚΟΙΛΙΑ ΣΟΥ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΗΝΑ''!!!!!!χχαχαχαχαχαχα!!!!!

πιο πολυ με πειραξε αυτο να μεινω εδω να κλαιω!!!ουφ...το ξεπερασα γρηγορα βεβαια,γιατι κ τα 3 ολο αγκαλια μου θελουν να ειναι,κ ολο μαμα κ μαμα!!!:lol:

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

ειδικά οι κόρες έχουν μεγάλη αδυναμία στους μπαμπάδες από ότι έχω καταλάβει!και η δικιά μου 2 και κάτι, μόλις δει τον μπαμπά της κάνει σαν τρελή!όταν την μαλώνω..."τελω το μπαμπούλη μου""μπαμπάαααααααααααα", και "φυζε εσύ,φύζε"!!!!και γω δεν στενοχωριέμαι καθόλου γιατί έστω για λίγο ξεκολλάει από πάνω μου και πάει στον μπαμπούλη της!!!!

βέβαια προβληματίζομαι γιατί ο μπαμπάς της δεν την μαλώνει ποτέ...και την αφήνει αρκετά ελεύθερη σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια (έχουμε λίγο διαφορετικό τρόπο προσέγγισης και διαφορετικά επιτρεπτά όρια με το σύζηγο...εγώ είμαι πιο αυστηρή και καμιά φορά την "καταπιέζω"..γιατί φοβάμαι μη πάθει κακό...(αυτό πρέπει να το δουλέψω λίγο..κλαψ).εντομεταξύ αυτή ξέρει καλά που την παίρνει να κάνει τι!