Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

απο ποτε..... μουσικη?

Recommended Posts

καλησπερα καλησπερα! εχω μια απορια μανουλες και μπαμπαδες... απο ποτε ειναι τα παιδια ''ετοιμα'' να καταλαβουν το μουσικο οργανο?

να σας δωσω και ενα παραδειγμα, σημερα μια μου ειπε πως την πλεον 17χρονη κορη της την εστειλε στο πιανο απο τα 2 της!!

ειναι αυτο δυνατον?

9Yokp3.png

Διαφημίσεις

Φαντάζομαι πως θα εννοούσε κάποιο τμήμα προπαιδείας, με ακουστικά και ρυθμικά παιχνίδια, ενδεχομένως να τα άφηναν να δοκιμάσουν και διάφορα όργανα. Προφανώς δεν θα διάβαζε νότες και δεν θα μάθαινε να παίζει κομμάτια!

Υπάρχουν σχετικά θέματα για μουσική και μπαλέτο σε νήπια. Ψάξε το αν σ΄ενδιαφέρει στις αντίστοιχες ενότητες. Οι γνώμες διίστανται σχετικά με το κατά πόσο είναι σκόπιμο να στέλνεις τα παιδιά από μικρά σε "μάθημα". Σε μερικά ίσως αρέσει, σε μερικά όχι.

• 4 months later...

Καλησπέρα,

σκεφτόμαστε να γραψουμε το μωρό στο πρόγραμμα του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, μουσική για μωρά. Είναι κάποια ειδική μέθοδος. Εχέι καμια σας ακούσει κάτι;;; μου φαίνεται ενδιαφέρον αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι αξίζει από τόσο μικρό (10 μηνών και άνω).

Εμεις παρακολουθησαμε (5 ετων ο γιος μου) θερινα μαθηματα στο Εθνικο Ωδειο και μας ειπε ο δασκαλος οτι για να κανει ενα οργανο το παιδι καλυτερα να ειναι τουλαχιστον 6 ετων. Να μπορει να μαθει κατι δλδ. Αλλιως υπαρχουν τμηματα μουσικης που απασχολουν τα παιδια χρησιμοποιωντας μουσικα οργανα και διαφορα παιχνιδια. ΑΝ θελετε απλα μια μουσικη απασχοληση καλα ειναι. Αν περιμενετε να μαθει να παιζει ενα οργανο λιγο δυσκολο το βλεπω.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Καλησπέρα,

σκεφτόμαστε να γραψουμε το μωρό στο πρόγραμμα του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, μουσική για μωρά. Είναι κάποια ειδική μέθοδος. Εχέι καμια σας ακούσει κάτι;;; μου φαίνεται ενδιαφέρον αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι αξίζει από τόσο μικρό (10 μηνών και άνω).

Γεια σας,

μπορείτε επίσης να δείτε κι εδώ

ΩΔΕΙΟ ΝΑΚΑΣ: ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40216