Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αντληση και προκληση υπερπαραγωγης;;

Recommended Posts

Καλημερα,θα ηθελα αμεσα απαντηση σχετικα με την αντληση γαλακτος απο το στηθος. Δυστυχως την 4η μερα της γεννησης της κορης μου επρεπε να την κρατησουν στην εντατικη μοναδα για παρακολουθηση. Επειδη τις προηγουμενες μερες παρουσιασε ικτερο ετρωγε λιγο και το στηθος μου πρηστηκε.Αποφασισα κ πηρα θηλαστρο με το οποιο εβγαζα απο το ενα στηθος μια μικρη ποσοτητα πριν την θηλασω ωστε να το παιρνει πιο ευκολα και να πινει το πιο παχυ γαλα.Ετσι μαλακωσε πολυ. Σημερα ομως που την βαλαν στν μοναδα την θηλασα μονο μια φορα και επειδη της δινουν κ συμπληρωμα φοβαμαι οτι κ αυριο θα πινει λιγο αν και θα μπορω να την θηλασω 4 φορες την μερα. Ετσι εβγαλα ανα 3 ωρες 20 ml απο το καθε στηθος ωστε να μην πρηστω.Ελα ομως που ξυπνησα μεσα στον υπνο μου με πονους και το στηθος τουμπανο .... :( Κανω κατι λαθος ;; Το μασαζ με βοηθαει ειναι η αληθεια αλλα φοβαμαι μην κανω κατι λαθος και κανω υπερπαραγωγη ..Μπορειτε να μου πειτε τι προγραμμα πρεπει να ακολουθησω ωστε να διατηρησω την παραγωγη γαλακτος μεχρι να βγει το μωρακι μου ;Ποσο πρεπει να αντλω ωστε να αποσυμφορηζετε (ML) και καθε ποσες ωρες;

Διαφημίσεις

καλημερα κα να σου ζησει!! :D

καταρχην τι θηλαστρο χρησιμοποιεις????

επειδη δεν εχει εδραιωθει η γαλουχια το μονο θηλαστρο που μπορεις να χρησιμοποιεις ειναι το νοσοκομειακο....

9a7bp2.pngIm47p2.png

καλημερα κα να σου ζησει!! :D

καταρχην τι θηλαστρο χρησιμοποιεις????

επειδη δεν εχει εδραιωθει η γαλουχια το μονο θηλαστρο που μπορεις να χρησιμοποιεις ειναι το νοσοκομειακο....

αυτο χρησιμοποιει,νοικιασε το ameda.

ξυπνησα μεσα στον υπνο μου με πονους και το στηθος τουμπανο .... :( Κανω κατι λαθος ;; Το μασαζ με βοηθαει ειναι η αληθεια αλλα φοβαμαι μην κανω κατι λαθος και κανω υπερπαραγωγη ..

To προιξιμο αυτο ΔΕΝ ειναι απο υπερπαραγωγη αλλα λεμφικο οιδημα .Δηλαδη προιζοντε οι αδενες και ειναι κατι που υποχωρει σε λιγα 24ωρα.

Αυτο που μπορει να σε ανακουφισει ειναι να γεμισεις μια λεκανιτσα με ευχαριστα ζεστο νερο ,να βαλεις το στηθος μεσα και να κανεις μασαζ.και μετα να κανεις αντληση.Μετα την αντληση μπορεις να κανεις κρυες κομπρεσουλες και να σε ανακουφιζουν .

Επειδη δεν εχει εδραιωθει η γαλουχια καλο ειναι να κανεις αντλησεις καθε 3 ωρες για να μεινει το μυνημα του γευματος.

Σου ευχομαι συντομα αν εχετε το μωρακι σας παρεουλα και να βρειτε το ρυθμο σας!

και παλυ να σας ζησει!!!!

.png.png

Διαφημίσεις

Μπορειτε να μου πειτε τι προγραμμα πρεπει να ακολουθησω ωστε να διατηρησω την παραγωγη γαλακτος μεχρι να βγει το μωρακι μου ;Ποσο πρεπει να αντλω ωστε να αποσυμφορηζετε (ML) και καθε ποσες ωρες;

θεωρω οτι για να διατηρησεις τη γαλουχια πρεπει να κανεις 8 αντλησεις το 24ωρο.

μεχρι να βγει το μωρακι μπορεις να αποθηκευεις το γαλα σου στον καταψυκτη για ωρα αναγκης.

μπορεις για να μην πονας να αντλεις ισα-ισα για να ανακουφιστεις δηλ.γυρω στα 30μλ αλλα εφοσον ηδη κανεις αρκετες αντλησεις το στηθος σου θα προσαρμοστει :wink:

οταν με το καλο το παρεις στο σπιτι πραγματικα τοτε θα θελεις βοηθεια

εδω ειμαστε εμεις!!!

9a7bp2.pngIm47p2.png

Ετσι εβγαλα ανα 3 ωρες 20 ml απο το καθε στηθος ωστε να μην πρηστω.

το να αντλείς τόσο λίγο γάλα είναι τακτική απογαλακτισμού και ευνοεί το λεμφικό οίδημα, το πρήξιμο που αναφέρεις.

Ελα ομως που ξυπνησα μεσα στον υπνο μου με πονους και το στηθος τουμπανο .... :( Κανω κατι λαθος ;;

να αυξήσεις τη συχνότητα και τη διάρκεια των αντλήσεων.

Το μασαζ με βοηθαει ειναι η αληθεια αλλα φοβαμαι μην κανω κατι λαθος και κανω υπερπαραγωγη ..

αν ήταν τόσο εύκολο να δημιουργήσει υπερπαραγωγή δεν θα άκουγες καμία γυναίκα να μην έχει γάλα. Φοβάμαι ότι κάποιοι σε παραπληροφορούν συστηματικά. :?

Μπορειτε να μου πειτε τι προγραμμα πρεπει να ακολουθησω ωστε να διατηρησω την παραγωγη γαλακτος μεχρι να βγει το μωρακι μου ;Ποσο πρεπει να αντλω ωστε να αποσυμφορηζετε (ML) και καθε ποσες ωρες;

Πρέπει να αντλείς 8-10 φορές το 24ωρο μέχρι να αδειάσει το στήθος καλά. Αν έχεις μονό σύστημα άντλησης τότε το χρησιμοποιείς εναλλάξ, δηλαδή αντλείς από το ένα στήθος όσο υπάρχει έντονη ροή, μετά από το άλλο, μετά ξανά από το πρώτο κλπ μέχρι να μην αντλείς καθόλου γάλα.

Η μία άντληση πρέπει να είναι μεταξύ 12 το βράδυ κι 6 το πρωί. Προγραμματίζεις τις αντλήσεις ανά 2ωρο ώστε να μπορείς η νύχτα να αφήσεις 4-5 ώρες συνεχόμενες χωρίς άντληση για να ξεκουραστείς. Προσπάθησε να μην υπερβαίνεις το 4ωρο χωρίς άντληση πάνω από μία φορά το 24ωρο.

Eυχαριστω για τις απαντησεις.Την πηραμε σπιτι την Τριτη και απο τοτε εχει αναλαβει αυτη. :wink:

Ολα καλα !

Πολυ ωραια!!!καλη προσαρμογη στη νεα σας ζωη!!!

.png.png

Λοιπον σημερα ηρθε ο παιδιατρος και μας ειπε οτι αφου γεννηθηκε με μικρο βαρος να την θηλαζει καθε 3 ωρες ετσι ωστε να μην κανει 5λεπτους θηλασμους-κοιμαται-τρωει κ.ο.κ...εσεις τι λετε;εγω θυμαμαι δεν ακολουθουσα προγραμμα στο θηλασμο.

Διαφημίσεις