Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γεννάω αύριο με καισαρική και τα έχω δει όλα!!!!

Recommended Posts

κοριτσάκια μου γλυκά έφτασε και μένα η ώρα μου να γεννήσω αισίως 38 εβδομάδες και 3 μέρες αύριο και θα μπω το πρωί....

Κάνουμε καισαρική γιατί ο μπέμπης έχει λίγο υγρό στα τοιχώματα της καρδούλας του και δεν πρέπει να ζοριστεί γιατί αν γίνει κάτι τέτοιο την αρρυθμία την έχουμε στην τσέπη....

Όπως καταλαβαίνεται με έχει πιάσει το τρελλό άγχος....Αλλά να σας πω και μια απορία εφόσον στην καισαρική σου βάζουν καθετήρα τουλάχιστον για μια μέρα το θέμα με το αίμα (λόχεια) πως γίνεται πας τουαλέτα κανονικά για να αλλάξεις σερβιέτα ;; σε αλλάζουν οι νοσοκόμες;;; ή περιμένεις για να πας τουαλέτα να σου βγάλουν πρώτα τον καθετήρα....

Και αυτό με το κλίσμα είναι στανταρντ και στην καισαρική;;;;;...

Και τέλος πότε σε σηκώνουν από το κρεββάτι αν υποθέσουμε ότι εγώ θα την κάνω το πρωί την καισαρική......

Please help me........

.png

Διαφημίσεις

Αντε με το καλό!!!! :D Μην ανησυχείς όλα θα πάνε καλά! Η κουμπάρα μου που γέννησε την προηγούμενη εβδομάδα με καισαρική αγοράκι και εκείνη, είχε τρομερό άγχος, αλλά σε μισή ώρα μετά έιχε τελειώσει και δεν κατάλαβε τίποτα. Το απόγευμα που την είδα ήταν φρέσκια-φρέσκια και δεν ποναγε καθόλου. Το μόνο έτσι λίγο αρνητικό είναι ότι δεν θα φας τίποτα για 1 μέρα!!!

Για τον καθετήρα δεν ξέρω να σου πω, αλλά κλίσμα σου κάνουν σίγουρα έιτε γεννήσεις φυσιολογικά είτε με καισαρική.

Το κλισμα θα το κανεις. Μετα την καισαρικη φυσικα θα εχεις καθετηρα.

Τις σερβιετες θα τις εχεις αναμεσα στα ποδια σου κανονικα, χωρις κυλοτακι και τα ουρα σου θα πηγαινουν μονα τους στο σακουλακι. Απλα θα βγαζεις την σερβιετα κ θα βαζεις αλλη. Θα ερχονται οι νοσοκομες, μην σε ανησυχει. Τον καθετηρα θα στον βγαλουν πιθανον την επομενη μερα το πρωι, οποτε θα σηκωθεις κ θα κανεις το μπανιο σου κ θα αλλαξεις κ ολα.

Μην ανησυχεις! Θα κανεις ολικη?

όχι βέβαια επισκληρίδιο αν και κάποιες φορές τώρα που έχω τόσο πολύ άγχος λέω καλύτερα να κοιμόνουν και να ξύπναγα και είχαν τελειώσει όλα και να μην αισθανόμουν ζουλήγματα και τραβήγματα αλλά την φοβάμαι από τη μία την ολική και από την άλλη λέω ότι στα 5-10 πρώτα λεπτά που θα ακούσω τον μπέμπη δεν μου φανεί η υπόλοιπη ώρα του ραψίμματος......

Επίσης έχω ακούσει ότι η ανάνηψη μετά από ολική είναι λίγο χειρότερη από ότι με την επισκληρίδιο.....

.png

Διαφημίσεις

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ Με το καλό να υποδεχτείς το μπεμπάκι σου Να σκέφτεσαι μόνο την ώρα που θα το κρατήσεις στην αγκαλιά σου και τίποτα άλλο. Για τα υπόλοιπα υπάρχουν οι γιατροί και οι νοσοκόμες μέχρι να μπορέσεις να σηκωθείς…

κοριτσάκια μου γλυκά έφτασε και μένα η ώρα μου να γεννήσω αισίως 38 εβδομάδες και 3 μέρες αύριο και θα μπω το πρωί....

Κάνουμε καισαρική γιατί ο μπέμπης έχει λίγο υγρό στα τοιχώματα της καρδούλας του και δεν πρέπει να ζοριστεί γιατί αν γίνει κάτι τέτοιο την αρρυθμία την έχουμε στην τσέπη....

Όπως καταλαβαίνεται με έχει πιάσει το τρελλό άγχος....Αλλά να σας πω και μια απορία εφόσον στην καισαρική σου βάζουν καθετήρα τουλάχιστον για μια μέρα το θέμα με το αίμα (λόχεια) πως γίνεται πας τουαλέτα κανονικά για να αλλάξεις σερβιέτα ;; σε αλλάζουν οι νοσοκόμες;;; ή περιμένεις για να πας τουαλέτα να σου βγάλουν πρώτα τον καθετήρα....

Και αυτό με το κλίσμα είναι στανταρντ και στην καισαρική;;;;;...

Και τέλος πότε σε σηκώνουν από το κρεββάτι αν υποθέσουμε ότι εγώ θα την κάνω το πρωί την καισαρική......

Please help me........

.png

Καταρχάς ψυχραιμία και με το καλό να έρθει το μωράκι σου!

Εγώ είχα ορό, καθετήρα κι ένα "μπουκαλάκι" από την επισκληρίδιο για 24 ώρες. Γέννησα κατά τις 08.00 και το απόγευμα μου είπε ο γιατρός να περπατήσω για να λειτουργήσει κιόλας και το έντερο. Μου έκαναν κλύσμα και ξύρισμα αλλά πήγα για τεχνητούς πόνους και προέκυψε καισαρική. Δεν ξέρω αν πας απευθείας για καισαρική αν σου κάνουν κλύσμα. Μην ανησυχείς όμως, δεν είναι κάτι το φοβερό! Όσο έχεις τον καθετήρα σε αλλάζουν και σε πλένουν οι νοσοκόμες. Το κακό είναι ότι δεν τρως για 24 ώρες κι εγώ πείναγα σα λύκος! :D Γενικά δεν πόναγα. Πιο πολύ με πόναγε ο ορός γιατί είχε μουδιάσει το χέρι μου. Μόλις τον έβγαλαν ήμουν άλλος άνθρωπος. Την πρώτη ημέρα είναι κάπως δύσκολα, την επομένη ήμουν περδίκι. Περπάταγα κανονικά, μπάνιο (με προσοχή βέβαια), θηλασμός, επισκέψεις, τα πάντα. Αυτά... :D

Με το καλό να έρθει το μπεμπάκι σου στον κόσμο!

Ασυζητητί είναι μακράν καλύτερη η επισκληρίδιος από την ολική νάρκωση. Η ολική επηρεάζει τον εγκέφαλο, τα νεφρά... τα πάντα! Η επισκληρίδιος πλέον χρησιμοποιείται κατά κόρον, όχι μόνο στις γέννες... Η μητέρα μου έκανε αλλαγή κεφαλής ισχύου με επισκληρίδιο, ο πατέρας μου είχε κάνει επέμβαση ραγάδας σφιχτήρα πάλι με επισκληρίδιο, έχω και μια θεία με μεγάλο πρόβλημα στα νεφρά που έκανε επέμβαση κοίλης (είχε ήδη πάθει περίσφιξη!) με επισκληρίδιο... Αν δεν εχεις πρόβλημα στη μέση, οι γιατροί προτιμούν την επισκληρίδιο, μην ανησυχείς καθόλου!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

όχι βέβαια επισκληρίδιο αν και κάποιες φορές τώρα που έχω τόσο πολύ άγχος λέω καλύτερα να κοιμόνουν και να ξύπναγα και είχαν τελειώσει όλα και να μην αισθανόμουν ζουλήγματα και τραβήγματα αλλά την φοβάμαι από τη μία την ολική και από την άλλη λέω ότι στα 5-10 πρώτα λεπτά που θα ακούσω τον μπέμπη δεν μου φανεί η υπόλοιπη ώρα του ραψίμματος......

Επίσης έχω ακούσει ότι η ανάνηψη μετά από ολική είναι λίγο χειρότερη από ότι με την επισκληρίδιο.....

.png

Μπραβο... ετσι να κανεις.

Στα 5 λεπτα θα τον ακουσεις κ μολις τον ελεγξουν θα τον παρεις αγκαλιτσα. Οταν πατε στο δωματιο, μετα απο λιγο θα αρχισεις να νοιωθεις τα ποδια σου. Και θα τον χαρεις αμεσως.

το καλο με την καισαρικη ειναι οτι μεσα σε 10 λεπτα εχεις κρατησει το ζουζουνι σου αγκαλια.

Ολα καλα θα πανε, μακαρι να τελειωνε και για μενα αυτο το μαρτυριο του 9ου μηνα σημερα κιολας. Σου ευχομαι τα καλυτερα και να μπεις μεσα με την καλυτερη ψυχολογια.

ΦΙΛΙΑ!!

.png

ME TO ΚΑΛΟ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΓΙΟΚΑ ΣΟΥ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ!!!!!ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!!!! :D:D

ΠΑΝΤΩΣ Η ΟΛΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ :( ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΞΕΡΩ :(

ΚΟΙΜΑΣΕ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΣΕ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ!!!

ΔΕΝ ΑΚΟΥΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΚΛΑΜΑ :( ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΤ ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΑΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΡΚΩΣΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ(ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΑΛΑΔΑ ΜΟΥ ΞΕΧΑΣΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΚΟΙΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΑ ΕΨΑΧΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΜΩΡΑ :oops::oops::cry::cry: ) :(

ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΙΚΗ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ!!! ΑΥΤΗΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΒΕΒΑΙΑ :roll:

ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ...ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ SUPER ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΚΡΑΤΑΣ ΤΟΝ ΜΩΡΟ ΣΟΥ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ...ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΚΕΥΤΕΣΑΙ ΜΟΝΟ!!!! :D ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ!!!!! :D:D

Διαφημίσεις

με το καλό!!

πριν από ένα μήνα γέννησε η ξαδέρφη μου με φτ.δίπλα της ήταν μια κοπέλα που είχαν γεννήσει μαζί, αυτή με επισκληρίδιο και καισαρική..λοιπόν καμία σχέση.η κοπέλα πέταγε, από το πρωί της τα είχαν βγάλει όλα, ήταν μέσα στο κέφι σε αντίθεση με την ξαδέρφη μου που πονούσε τρομερά :?:? δεν το πίστευα..

σίγουρα με το που θα ακούσεις τον μπέμπη σου, δεν θα σε νοιάζει τίποτα άλλο μετά :lol::lol:

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

Καλησπέρα!

Έχοντας γεννήσει με καισαρική, μια συμβουλή θα σου δώσω. Την ίδια ημέρα που θα γεννήσεις, το απόγευμα θα σε σηκώσουν από το κρεβάτι. Όταν γίνει αυτό, προσπάθησε να περπατήσεις μόνη σου για να συνηθίσει ξανά το κορμί σου την όρθια στάση. Θα έχεις την επισκληρίδιο ακόμα να επιδρά και δεν θα πονάς. Εγώ έκανα το λάθος, και από την φοβία μου μην πονέσω, προσπάθησα ελάχιστα, το ίδιο και το άλλο πρωί. Είχα η χαζή την επισκληρίδιο, δεν πονούσα, και έλεγα άσε το για αργότερα. Αποτέλεσμα: το απόγευμα που μου αφαιρέσαν την επισκληρίδιο, για να πάω τουαλέτα τα είδα όλα: ζαλιζόμουν (ήμουν όλη μέρα στο κρεβάτι και έπεφτε η πίεση μου μόλις πήγαινα να σηκωθώ), φοβόμουν, και με χίλια ζόρια και βοήθεια κατάφερα να κατουρήσω. Την επόμενη μέρα ευτυχώς σηκωνόμουν πλέον χωρίς βοήθεια.

Λες και για το κλύσμα... άκου τα χειρότερα...

Πρέπει πριν φύγεις από το μαιευτήριο να έχεις κάνει κακάκια, γιατί μια από τις παρενέργειες της επισκληριδίου είναι να χαλαρώνει τη λειτουργία του εντέρου. Την δεύτερη μέρα πρέπει να κάνεις αέρια ( φαντάσου, έρχονταν και με ρωτούσαν αν κάνω, και όντως ήταν λιγάκι δύσκολο), την τρίτη άλλαξε το τροπάρι, άρχισαν να με ρωτάνε για κακάκια. Εγώ είχα μόλις φάει το πρώτο γεύμα μου, τι κακά να έκανα? Το βράδυ, δώδεκα η ώρα έρχεται μια νοσοκόμα και μου ανακοινώνει πως στις έξι το πρωί θα μου κάνει κλύσμα... Εγώ πάτησα κάτι κλάμματα ( ήμουν κατάκοπη και οι ορμόνες σαν τρελές ,όλη μέρα επισκέπτες, το μόνο που ήθελα ήταν λιγάκι να κοιμηθώ ώστε να έχω κουράγιο να θηλάσω το νινάκι μου). Μου φαινόταν φρικτό να φάω κλύσμα έξι η ώρα το πρωί, ολομόναχη, μες στα σκοτάδια ( τώρα που το σκέφτομαι ήταν μάλλον επιλόχεια πτώση ορμονών και ψυχολογίας), όλο το βράδυ δεν θα έκλεινα μάτι. Ευτυχώς δηλαδή που έκανα αυτή τη σκηνή τρέλας, γιατί επέστρεψε μετά από λίγο και μου είπε απλά να ζητήσω το πρωί υπόθετα. Την επόμενη ημέρα πάλι, με τα υπόθετα έκανα κακάκια μια χαρά.

Ίσως τα περιγράφω όλα δύσκολα, είμαι όμως από τα αγχωτικά εκείνα άτομα που πνίγονται σε λίγες κουταλιές νερό. Γενικά είμαι πολύ ικανοποιημένη από την καισάρική και αποφασισμένη να κάνω ξανά.

αχου τι όμορφη μέραααα

θα συναντήσεις το μπεμπουλίνι σου

εύχομαι όλα να πάνε καλά και μετά να μας λές τις εμπειρίες για να παίρνουμε και σειρά

:wink:

• 3 weeks later...

Πηνελόπη μου τώρα είδα το topic σου. Δεν το πιστεύω ότι γεννήσαμε με μια μέρα διαφορά και ότι είμασταν και οι δυο στο Λητώ τις ίδιες μέρες!!!

Απίστευτο!!! Αν το είχα δει πιο νωρίς θα μπορούσαμε να είχαμε συναντηθεί. Τί κρίμα...Εύχομαι όλα να πήγαν καλά στην γέννα και να είσαι εσύ και ο μπέμπης σου μια χαρά. Στείλε μου pm και πες μου τι κάνεις και πως είναι ο μπέμπης σου.Θα χαρώ πάρα πολύ.

Φιλιά

ΧΧΧ