Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

θηλασμος, φοβαμαι μην δεν τα καταφερω....αποριες πολλες!!!

Recommended Posts

καλημερα

γεννησα 23/03 ενα πανεμορφο αγορακι

στο μαιευτηριο ζητησα αποκλειστικο θηλασμο ,το παλεψα αλλα το μωρακι μου επαθε ικτερο κ μπηκε σε θερμοκοιτιδα

τωρα βγαζω γαλα και του το δινουν αλλα δινουν και συμπληρωμα μετα,

εχω την αισθηση οτι αρχιζει και μου κοβεται

εχθες το πρωι εβγαλα στις 12 το μεσημερι 120ml και μετα στις 8 το βραδυ 100ml ,κατα τ 10 εβγαλα αλλα 60ml,αλλα το στηθος μου τωρα το πρωι μετα απο τοσες ωρες δεν το νιωθω και τοσο πρησμενο

φοβαμαι μην μου κοπει

τι ν κανω? αν βγαζω καθε 2 ωρες με το θηλαστρο μεχρι να παρω τον μπεμπη μου σπιτι θα βοηθησω καπως να μην κοπει η θα τα κανω χειροτερα?

υπαρχει κατι στην διατροφη μου που βοηθαει να κατεβει γαλα? (ισως ειναι χαζη ερωτηση αλλα οταν εισαι πελαγωμενος ρωτας τ παντα)

Διαφημίσεις

καλημερα

γεννησα 23/03 ενα πανεμορφο αγορακι

στο μαιευτηριο ζητησα αποκλειστικο θηλασμο ,το παλεψα αλλα το μωρακι μου επαθε ικτερο κ μπηκε σε θερμοκοιτιδα

τωρα βγαζω γαλα και του το δινουν αλλα δινουν και συμπληρωμα μετα,

εχω την αισθηση οτι αρχιζει και μου κοβεται

εχθες το πρωι εβγαλα στις 12 το μεσημερι 120ml και μετα στις 8 το βραδυ 100ml ,κατα τ 10 εβγαλα αλλα 60ml,αλλα το στηθος μου τωρα το πρωι μετα απο τοσες ωρες δεν το νιωθω και τοσο πρησμενο

φοβαμαι μην μου κοπει

τι ν κανω? αν βγαζω καθε 2 ωρες με το θηλαστρο μεχρι να παρω τον μπεμπη μου σπιτι θα βοηθησω καπως να μην κοπει η θα τα κανω χειροτερα?

υπαρχει κατι στην διατροφη μου που βοηθαει να κατεβει γαλα? (ισως ειναι χαζη ερωτηση αλλα οταν εισαι πελαγωμενος ρωτας τ παντα)

Καλημέρα και να χαίρεσαι το μωράκι σου!!!

Κατ΄αρχήν να σου πω ότι θα τα καταφέρεις!!!Να βγάζεις ανά δίωρο αν είναι εφικτό για να διατηρήσεις την παραγωγή σου.Το άδειο στήθος μην σε προβληματίζει,το γάλα παράγεται όταν του δίνεις εντολή με την άντληση ότι χρειάζεσαι γάλα.Το γεμάτο στήθος σημαίνει ότι έχει μείνει αρκετή ώρα στο στήθος γάλα και έτσι δεν λειτουργεί ο μηχανισμός παραγωγής γιατί θεωρεί ότι δεν χρειάζεσαι άλλο την δεδομένη στιγμή.Φαντάζομαι ότι χρησιμοποιείς νοσοκομειακό θήλαστρο και ότι είσαι ακόμα στο μαιευτήριο.Αυτό που δεν βρίσκω λογικό είναι που δίνουν στο μωρό και συμπλήρωμα.Και εμένα η παιδίατρος στο μαιευτήριο μου είπε να δίνω και συμπλήρωμα γιατί είχε ίκτερο το μωράκι μου,δεν δέχτηκα όμως και το έπαιρνα να το θηλάσω(για να μην χάνει την επαφή με το στήθος:wink:)και επειδή ήταν υποτονικό λόγω ικτέρου,του έδινα στην συνέχεια γάλα δικό μου αντλημένο.Είχα ενημερωθεί πλήρως ότι το καλύτερο που μπορώ να κάνω στο μωρό μου είναι αυτό και απαίτησα να του δίνουν μόνο το δικό μου γάλα.Το συμπλήρωμα και η σίτιση με μπιμπερό είναι δυστυχώς δύο από τους βασικότερους λόγους αποθηλασμού,χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω,γιατί ακόμα και έτσι πολλές μητέρες τα κατάφεραν μια χαρά και έκοψαν το συμπλήρωμα στο σπίτι.Ακόμα δηλαδή και να μην δέχεται το μωρό το στήθος και να μειωθεί το γάλα, λύση υπάρχει,είναι όμως μεγαλύτερη η ταλαιπωρία που θα έχεις,για κάτι τόσο φυσικό.

Γνώμη μου,αν είσαι και εσύ στο μαιευτήριο ή αν επισκέπτεσαι συχνά το μωράκι σου,ζήτα να το βάζεις στο στήθος,να έχει επαφή,να δοκιμάζει θηλαστικές κινήσεις και μετά δίνε του το δικό σου γαλατάκι που έχεις αντλήσει.Αν σου κοιμάται στην αγκαλιά σου,να του πειράζεις αυτάκια και πατούσες για να το ξυπνάς.Ο ίκτερος είναι κάτι που παρουσιάζουν πολλά μωράκια κατά την γέννησή τους,μην σε ανησυχεί καθόλου αυτό.Ζήτα να κόψουν το συμπλήρωμα και αν επιμείνουν ότι υπάρχουν σοβαροί ιατρικοί λόγοι,ζήτα τους το εγγράφως.Αν δεν σου δίνουν τέτοιο χαρτί,δείχνουν πόσο ανεύθυνοι και απαράδεκτοι είναι....

Αν όλα αυτά σου φαίνονται βουνό,πάρε ένα τηλέφωνο μια σύμβουλο θηλασμού που είναι η πλέον κατάλληλη να σε καθοδηγήσει σωστά,για να κερδίσει από την αρχή το παιχνίδι και να μην χρειαστεί να ταλαιπωρηθείς μετά.

Καλή τύχη σου εύχομαι και καλούς θηλασμούς.Αν θέλεις στοιχεία για σύμβουλο θηλασμού,μπορώ να σου στείλω σε πμ.

ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(12/04/96 βρήκα το άλλο μου μισό)

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

καλημερα

σ ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου τις διαβασα και θα τις ξαναδιαβασω αρκετες φορες ακομα

δεν ειμαι στο μαιευτηριο ,βγηκα και το μωρο το βλεπω μιση ωρα το πρωι κ μιση ωρα το απογευμα

αν μπορεις στειλε μου μ πμ τ στοιχεια

σημερα που θ παω εχω σκοπο ν θηλασω κ μολις τελειωσει τ επισκεπτηριο θ αντλησω γαλα

στο σπιτι εχω θηλαστρο της medela,αλλα σκεφτομαι ν νοικιασω κ ενα νοσοκομειακο

νοικιασε οπωσδηποτε νοσοκομειακο θηλαστρο!

αν αντλεις τοσο αραια (από τις 12 το μεσημέρι κανεις την επομενη αντληση στις 8 το βραδυ) δεν προκειται να εδραιώσεις γαλουχία ικανοποιητική για τη σιτιση του μωρού.

ειναι νωρίς ακομα και προλαβαίνεις να διορθωσεις την κατάσταση!

δεν υπαρχει τιποτα που με "μαγικό" τρόπο θα αυξήσει την παραγωγή σου, μονο το ερεθισμα στο στήθος (θηλαστρο ή θηλασμός). Απαιτούνται τουλάχιστον 100 λεπτά ενεργού ερεθίσματος σε καθε στήθος, για μια ικανοποιητική παραγωγή (και αυτό βεβαια ειναι απλα ενας μεσος όρος, γιατι κανεις δε μπορεί να ξερει με ακρίβεια πόσο γάλα θα θελει το μωρό σου).

Αν σκοπος σου ειναι να θηλάσεις αποκλειστικά όταν το μωρό ερθει στο σπίτι, πρεπει να εντατικοποιήσεις τις προσπάθειές σου.

Ακολούθησε το πρωτοκολλο αντλήσεων για πρόκληση γαλουχίας (δες εδώ: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853) και εχε υποψιν σου πως πρέπει να κανεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τουλάχιστον μια βραδυνή αντληση μεταξύ 12 και 6.

Δες εδω λινκ θεματων με πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=46827&highlight=%F0%F1%F9%F4%EF%EA%EF%EB%EB%EF+%E1%ED%F4%EB%E7%F3%E5%F9%ED

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=25955&highlight=%E5%E9%EC%E1%F3%F4%E5+symphony

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

πόσο ικτερο ανεβασε, σου ειπαν ακριβώς τιμή?

και το εβαλαν σε θερμοκοιτίδα στη ΜΕΝΝ για τον ικτερο ή απλά το εχουν σε λάμπα?

δωσε μας μερικές πληροφορίες ακομη, πόσα κιλα γεννήθηκε το μωρό, τι ζυγίσεις του εχουν κανει στο μαιευτήριο, πόσες μερες θηλασες αποκλειστικά μεχρι να μπει στη θερμοκοιτίδα?

EXXQp3.pngAIzKp2.png

γεννηθηκε 3250

την Δευτερα το πρωι εφτασε 18,5 ο ικτερος

τ μεσημερι 16,9

τ απογευμα που κατεβηκε στην μενν ηταν 2960 σ κιλα

η βραδινή μετρηση ηταν 14,1

Τριτη πρωι ηταν 14,6

τ βραδυ ηταν 14,1

σημερα τ πρωι ηταν 13,4 κ σ βαρος 3050

αποκλειστικα θηλασα απο Παρασκευη πρωι που γεννησα μεχρι κ Δευτερα πρωι που τον πηραν

ειναι κατω στην Μενν μεσα σε θερμοκοιτιδα μ λαμπα

πριν λιγο φυγαμε απο τ μαιευτηριο , του βγαλαν την λαμπα ν δουνε πως θ παει η βραδυνη μετρηση χωρις λαμπα κ μαλλον αυριο θα μας τον δωσουν

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...