Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΥΡΟΤΟΥΒΛΑ ΤΖΑΚΙΟΥ : ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Recommended Posts

Τώρα που πλέον δεν ανάβουμε τζάκι, δε μας αρέσει να βλέπουμε τη μαυρίλα παντού στα πυρότουβλα. Πήρα ένα καθαριστικό για τζάκια-μπάρμπεκιου και θα το χρησιμοποιήσω.

Ξέρει καμία κάτι καλύτερο?

Αυτό θα κάνει δουλειά?

Διαφημίσεις

η μαμα μου τα είχε βάζει σε ένα χρώμα κόκκινο σκούρο, και είχε βάψει και τους αρμούς, πολύ ωραίο το είχε κάνει . αλλά δεν ξέρω με τι μπογιά, καλύτερα ρώτα σε κάποιο κατάστημα με χρώματα, αν σε ενδιαφέρει

η μαμα μου τα είχε βάζει σε ένα χρώμα κόκκινο σκούρο, και είχε βάψει και τους αρμούς, πολύ ωραίο το είχε κάνει . αλλά δεν ξέρω με τι μπογιά, καλύτερα ρώτα σε κάποιο κατάστημα με χρώματα, αν σε ενδιαφέρει

Δεν θέλω να τα βάψω, αλλά να τα καθαρίσω από τη μαυρίλα, η οποία έχει εξαπλωθεί μέχρι τα έξω έξω πυρότουβλα και φαίνεται άσχημη.

Η μαμά μου είχε πάρει ένα καθαριστικό αλλά δεν έκανε τίποτα. Συνήθως τα καμένα πυρότουβλα μόνο με βάψιμο επανέρχονται. Χρησιμοποίησε το να δεις αν σου κάνει δουλειά. Διαφορετικά γιατί δεν βάζεις κάτι μέσα να μην φαίνεται τόσο πολύ; Ένα καλάθι μπαμπού με μερικά λουλούδια ή κάτι άλλο.

natassa + tasos = 15 years together

" Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος που συναντάς, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει"

Διαφημίσεις

ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΠΡΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΖΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΚΑ DURO STICK!! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΗ ΚΑΛΟ!! ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΛΕΜΕ ΝΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΙΑΚΟ!!!

• 1 month later...
ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΠΡΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΖΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΚΑ DURO STICK!! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΗ ΚΑΛΟ!! ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΛΕΜΕ ΝΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΙΑΚΟ!!!

Τα πυρότουβλα καθάρισαν τελικά με το σπρέϋ στο μεγαλύτερο μέρος τους. Το θέμα είναι άλλο : όποτε ανάβω απορροφητήρα, επειδή είναι ενιαία κουζίνα σαλόνι, τραβάει προφανώς καπνιά μέσα από την καμινάδα και μυρίζει όλο το σαλόνι! Είναι απαίσια μυρωδιά. Δεν μπορώ να ανοίξω απορροφητήρα χωρίς να έχω εντελώς ανοιχτό κάποιο παράθυρο κουζίνας ώστε να τραβαει από κει αερα κι όχι από την καμινάδα τη βρώμα.... Και μιλάμε ότι το τζάκι έχει να ανάψει 3 μήνες...

Το έχετε αντιμετωπίσει?

Τα πυρότουβλα καθάρισαν τελικά με το σπρέϋ στο μεγαλύτερο μέρος τους. Το θέμα είναι άλλο : όποτε ανάβω απορροφητήρα, επειδή είναι ενιαία κουζίνα σαλόνι, τραβάει προφανώς καπνιά μέσα από την καμινάδα και μυρίζει όλο το σαλόνι! Είναι απαίσια μυρωδιά. Δεν μπορώ να ανοίξω απορροφητήρα χωρίς να έχω εντελώς ανοιχτό κάποιο παράθυρο κουζίνας ώστε να τραβαει από κει αερα κι όχι από την καμινάδα τη βρώμα.... Και μιλάμε ότι το τζάκι έχει να ανάψει 3 μήνες...

Το έχετε αντιμετωπίσει?

Γιατί δεν κλείνεις το ‘’τάπερ’’ από το τζάκι????

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

Διαφημίσεις

Γιατί δεν κλείνεις το ‘’τάπερ’’ από το τζάκι????

Εννοειται ότι το καπάκι είναι κλειστό.... κι όμως τραβάει φοβερή μυρωδιά μόλις δουλέψει ο απορροφητήρας!

Πρεπει να εχεις ενα παραθυροοπουδηποτε στο σπιτι εστω λιγο ανοικτο.Εγω εχω του μπανιου που ειναι στην αλλη ακρη.Ετσι το ειχα και τον χειμωνα οταν εκαιγε και δεν μυριζε.

tyazp2.png

C9SDp2.png

Και το κοριτσακι μας ηρθε στις 10/10/11.

Πρεπει να εχεις ενα παραθυροοπουδηποτε στο σπιτι εστω λιγο ανοικτο.Εγω εχω του μπανιου που ειναι στην αλλη ακρη.Ετσι το ειχα και τον χειμωνα οταν εκαιγε και δεν μυριζε.

Ναι αυτό το ξέρω. Πρέπει πάντα ένα παράθυρο κοντά σχετικά στον απορροφητήρα να υπάρχει ανοιχτό, όταν ανάβει τζάκι. Αλλά τώρα χωρίς λόγο να τραβάει τόση μυρωδιά καπνίλας???? Η καμινάδα δηλ. είναι μαυρισμένη και αυτό το τραβάει ο αποροφητήρας, παρόλο που το καπάκι είναι κλειστό?

• 1 year later...

Γειά σας!

Μητέρα κι εγώ εψαχνα στο ίντερνετ τη λύση για το καθάρισμα των πυρότουβλων και τυχαία βρέθηκα εδώ... :)

Eίδα που λένε φως και μπήκα για να απογοητευτώ από τις απαντήσεις.

Οχι είπα, δεν είμαι διατεθιμένη να αγοράσω χημικά ούτε και να μπω στον κόπο να βάψω τα επί 7 χρόνια βασανισμένα μου πυρότουβλα που πάνω τους εκτός από καπνιά είχαν και λαδιές, ΠΟΛΛΕΣ ΛΑΔΙΕΣ από την καθημερινή χρήση και κεριά.

Πήρα λοιπόν το ξυστράκι κι αφού αφαίρεσα τα κεριά έμενε να καθαρίσω την καπνιά και τις λίγδες. Τι καλύτερο για τις λίγδες από το απορρυπαντικό των πιάτων????

Με μια βούρτσα και ένα βραστήρα ανα χείρας ξεκίνησα. Διαλέξτε ένα καλό- δυνατό (συμπυκνωμένο) καθαριστικό και θα με θυμηθείτε! Δεν έμεινε τίποτα στο τζάκι! Μέσα σε 10' είχε γίνει καινούργιο (μιλώ για το γύρω γύρω και όχι για την εστία) Εμας ήταν κατάμαυρο το γύρω γύρω και ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με το καθαρό μας σαλόνι. Αλλαξε τελειως, οικονομικά, γρήγορα, και οικολογικά... ;)

Πολλές φορές η λύση είναι κάτω απ΄τα μάτια μας και δε τη βλέπουμε...