Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πως σας εξεταζει ο γιατρος τον τελευταιο μηνα????

Recommended Posts

κοριτσια καλησπερα!!!!ειμαι στην 37η εβδομαδα με ΠΗΤ 7/4.απ'οταν μπηκα στον μηνα μου ο γιατρος μου ειπε θα με βλεπει μια φορα την εβδομαδα.οταν πηγα με ψιλαφησε στην κοιλια και χρησιμοποιησε μια συσκευη sonar για να ακουσει το μωρο.εχω ακουσει ομως για περιπτωσεις κολπικης εξετασης Η και παρακολουθησης στον καρδιοτοκογραφο.εχω ανησυχησει λιγο που "με ξεπεταζει" ετσι.τον ρωτησα και δεν θα κανουμε τιποτα απο τα δυο.δεν θελω να επιμεινω αλλα μου φαινεται λιγο αυτο που κανει.εσας πως σας εξεταζει???

Διαφημίσεις

Θυμάμαι έκανε υπερηχο όπως κάθε φορα, καρδιοτοκογραφο και στις τελευταίες επισκέψεις εξέταζε τον τραχηλο με εχμμμμμ το χέρι της... :oops:

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Θυμάμαι έκανε υπερηχο όπως κάθε φορα, καρδιοτοκογραφο και στις τελευταίες επισκέψεις εξέταζε τον τραχηλο με εχμμμμμ το χέρι της... :oops:

Συγνωμη αλλα το χω απορια....και τ ακουω συνεχεια οταν λεμε με το χερι του..!!το βαζει κανονικα μεσα???:oops::oops:

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

δεν ξερω ακριβως ποσο αλλα απο κατω βλεπει τον τραχηλο σε τι κατασταση ειναι και στον καρδιοτοκογραφο τις συσπασεις της μητρας και τις κινησεις του μωρου.

Διαφημίσεις

Συγνωμη αλλα το χω απορια....και τ ακουω συνεχεια οταν λεμε με το χερι του..!!το βαζει κανονικα μεσα???:oops::oops:

Βάζει για να δει πόσο ψηλά ειναι ο τραχηλος και πόσο έχει μαλακωσει-ανοίξει. Χάλια!

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Πω πω...Νομιζω θα το μισησω...:oops::oops:!!Ευχαριστω παντως..!!

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

καλησπερα...εμενα απο τον 7ακουει το μωρο με καρδιογραφο ,και απο τον 5 ελεγχει τον τραχηλο μου με κολπικο μηχανημα..οποτε ετσι κανει,στις 20.03 (πρωτα ο θεος)μπαινω στον μηνα μου οποτε θα με βλεπει καθε 10μερες και μετα καθε εβδομαδα..

Aaicm8.png[/url].

zdDEm8.png[/url]

Πω πω...Νομιζω θα το μισησω...:oops::oops:!!Ευχαριστω παντως..!!

Πιστεψε με αυτο δεν ειναι τπτ μπροστα σε αυτο που θα σου κανει η μαια για να μετρησει τη διαστολη σου...εκει να δεις πως θα τη μισησεις...

εμενα παντως δε με εξετασε ποτε με το χερι παρα μονο οταν τελικα πηγα να γεννησω...τη γλυτωσα φαινεται!!! εβαζε μονο ενα πραγμα που δε ξερω πως το λενε στη κοιλια σα μικροφωνο και απο ο μεγαφωνακι ακουγονταν οι παλμοι του μωρου....

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Διαφημίσεις

Εγώ γεννάω, πρώτα ο Θεός, στο "Έλενα" και από τότε που μπήκα στον μήνα μου κάνω υ/ς και nst. Κολπική δεν έχω κάνει ακόμα και δεν έχουν αναφέρει αν θα μου κάνουν.

Ap1rp3.png

καρδιογραφο εννοεις nst η απλως τους χττυπους?τον τραχηλο τον ειδαμε μεχρι το τελευταιο υπερηχο που ηταν το doppler.ηταν ολα καλα.απο δω και περα ομως τιποτα....

Πιστεψε με αυτο δεν ειναι τπτ μπροστα σε αυτο που θα σου κανει η μαια για να μετρησει τη διαστολη σου...εκει να δεις πως θα τη μισησεις...

Δεν με ακουμπαει και δεν μου βαζει κανεις χερι εκτος απο τον γιατρο μου...!!!

Καρατσεκαρισμενο..εχω ειδοποιησει απο τωρα...:rolleyes::mrgreen::mrgreen:

Διαφημίσεις

Ο κάθε γιατρός ανάλογα με την πορεία της εγκυμοσύνης της κάθε γυναίκας και τις πρακτικές του μπορεί να κάνει άλλες εξετάσεις. Εμενα πχ με είδε στις 35+4 και μετα ξανα στις 38+4! Μου φανηκε υπερβολικο όταν το ακουσα ανησυχησα και λεω καλα 10 μερες πριν την ΠΗΤ θα με ξαναδει;:shock: Κι όμως δεν ανησυχούσε από ότι φαινεται και είχε δίκιο διότι όλα πηγαν ρολόι μεχρι τη μερα που με είδε. Επίσης nst έκανα πρώτη φορά στις 38+2..

Γιαυτο μας βλέπουν από τον 1ο μηνα και εχουν αναλυτικό ιστορικό για να κρίνουν τετοιες καταστασεις, μην συγκρίνεις με άλλες εγκύους λοιπόν. Νομίζω ότι όλες μας στην αγωνία μας επάνω αλλά και στην γνωση που μας δίνει το ιντερνετ, μερικες φορες υπερεκτιμούμε τις γνωσεις μας και νομιζουμε ότι ειμαστε πιο γιατροί κι απτους γιατρούς!

Βλέπω πολλές κοπέλες να ζητανε μια γνωμη και η πρωτη απάντηση που να δεχονται είναι "να αλλάξεις γιατρό, σε κοροιδευει για να σε πάει για καισαρική" και νομίζω ότι 1ον αυτη η καχυποψία προς τους γιατρούς που οι ιδιες έχουμε επιλέξει να φερουν τα μωρα μας στον κοσμο ειναι παραλογη, αλλά κυρίως αυτη η ευκολία που βγαζουμε συμπερασματα χωρις επιστημονικές γνωσεις και κυριως χωρις σαφή γνωση του ιστορικου καθε γυναικας ειναι τουλάχιστον επιπόλαιη! Επίσης πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τον ψυχισμό της εγκύου όταν μας ρωταει μια γνώμη κι εμεις τις βάζουμε διαβόλια λίγο πριν γεννησει.

Και κρίνω και από μένα που πάω στο γιατρό και επειδή κατι έχω διαβάσει καμια φορά είμαι τσιτωμενη τι θα μου πει και μην με "κοροιδεψει" ενώ μεχρι τωρα όλα δειχνουν οτι πάμε πολύ καλά! Χρειαζεται κριτική σκέψη και από αυτον που διαβάζει τις απόψεις λοιπόν. Ειναι καλό που ενημερωνόμαστε και ανταλλάζουμε απόψεις (όλες το εχουμε αναγκη για να ειμαστε εδω) αλλά να μην υπερβάλουμε!

OmKAp2.png

tt13621d.aspx

Εμένα από τις 36 βδομάδες με βλέπει μια φορά τη βδομάδα. Αρχικά μου μετρούν πίεση, βάρος, μου παίρνουν ούρα και μετά με βάζουν για 10-15 λεπτά στον καρδιοτοκογράφο. Στη συνέχεια μου κάνει και ένα υπερηχογράφημα ο γιατρός. Στις 38 βδομάδες μου εξέτασε και τον τράχηλο, όχι με το χέρι αλλά με το μηχάνημα. Δεν ένιωσα καμία δυσφορία, άλλωστε το μηχάνημα δεν μπαίνει και πολύ βαθιά μέσα. Αύριο που θα ξαναπάω λογικά θα μου εξετάσει και πάλι τον τράχηλο, μιας και είμαστε πολύ κοντά...Θα δείξει! ;)

Κι εγώ έχω μπει περίπου 3 εβδομάδες στον μήνα μου και ο γιατρός μου κάθε εβδομάδα μου κάνει καρδιοτοκογράφο.Προφανώς δεν χρειάζεται κολπική εξέταση,ακόμα...Η silent έχει δίκιο,κάθε γιατρός κρίνει σύμφωνα με το ιστορικό και την εξέλιξη της εγκυμοσύνης!!Εμπιστοσύνη στους γιατρούς μας που θα φέρουν στον κόσμο τα παιδιά μας!!!Πάντως εγώ ανυπομονώ να γεννήσω τη μπέμπα μου!!!Ελπίζω πολύ γρήγορα!!!:D

5ULLp3.png

Θα συμφωνήσω με την Σιλεντ παραπάνω

Κάθε περίπτωση ποικίλει!!!Εμένα με είδα μετά το ντοπλερ στις 34+5 μόνο υπερηχογραφικά και αφού ήταν όλα καλά και δεν είχα περιτύλιξη καμία, θα με δει πάλι την Πέμπτη δηλ στις 37+5 για το νστ και κολπικά.Έχω ακούσει-αλλά δεν ξέρω κατά πόσο έχει ισχύ- ότι αποφεύγουν τον κολπικό έλεγχο πολύ νωρίς για να μην προκαλέσουν πρόωρο τοκετό.Μην ανησυχείτε, γιατροί είναι και κάτι παραπάνω ξέρουν από εμάς!!!

Δεν με ακουμπαει και δεν μου βαζει κανεις χερι εκτος απο τον γιατρο μου...!!!

Καρατσεκαρισμενο..εχω ειδοποιησει απο τωρα...:rolleyes::mrgreen::mrgreen:

Θα σε ακουμπήσουν και θα σου βάλλουν χέρι πολλοί και πολλές...Από την παραλαβή, μέχρι το ξύρισμα, το κλισμα, τις ωδίνες και τον τοκετο, θα περάσεις από πολλά χέρια (στην κυριολεξία) και θα σε συμβούλευα να συνεργαστείς, για το καλό του μωρού σου!Εξάλλου, θα το δεις οτι εκείνη την ώρα μπαίνεις στον χορό και χορεύεις!Και δεν σε νοιάζει κανένας πόνος αρκεί να γεννήσεις ένα γερό μωρό

Συμφωνω με την τελευταια λαλησασα , ετσι ειναι . Εμενα προσωπικα ποτε με δεν πειρα3ε , ισα ισα το ελεγα και εσπαγα και πλακα μετα . Ε ρε κοριτσια ειναι λιγο καπως να σας πειραζει αυτη η ε3εταση , μια κοινη ε3εταση ειναι , σαν να κανετε τεστ παπ , δεν κανατε ποτε τεστ παπ ?

Εμένα ο γιατρός μου δεν κάνει κολπική εξεταση με το χέρι αν δεν πάε 39 και εβδομάδες. Στο πρώτο παιδακι γέννησα στις 38εβδ και 4 μέρες και χέρι μου έβαλαν μόνο οσο ήταν αν γεννησω για να βλέπουν την διαστολή. Εκείνη ειδικά την ώρα ούτε που με ένοιαξε ποιος βάζει χέρι ή όχι, ούτε που το καταλάβαινα με τις συσπάσεις. Δουλειά τους είναι και αν δεν έχει έρθει ακόμα ο γιατρός σου τότε κάποιος πρέπει να σε δει εκεί κάτω για να δούν πως πάει η διαδιακασία.

Νst είχα κάνει στο πρώτο παιδακι μετά την 37η εβδομάδα (υπέρηχο δεν έκανα). Τωρα Nst έκανα στις 36εβδ και 4 μερες γιατί είχα κλείσει για υπέρηχο στο νοσοκομείο μόνη μου και μου έκαναν και αυτό. Αλλον υπέρηχο θα κάνω μόνο αν χρειαστεί για κάποιο λόγο και nst κάθε βδομάδα από δω και πέρα.

Θα σε ακουμπήσουν και θα σου βάλλουν χέρι πολλοί και πολλές...Από την παραλαβή, μέχρι το ξύρισμα, το κλισμα, τις ωδίνες και τον τοκετο, θα περάσεις από πολλά χέρια (στην κυριολεξία) και θα σε συμβούλευα να συνεργαστείς, για το καλό του μωρού σου!Εξάλλου, θα το δεις οτι εκείνη την ώρα μπαίνεις στον χορό και χορεύεις!Και δεν σε νοιάζει κανένας πόνος αρκεί να γεννήσεις ένα γερό μωρό

δεν ισχύει πάντα. στο 1 παιδί με πέρασε ένα χεράκι όλο το ΙΑΣΩ. στο 2ο μόνο η μαία μου, ούτε καν ο γιατρός που ήρθε την ώρα των εξωθήσεων.

Απλά επειδή εκείνες οι ώρες είναι λίγο φορτισμένες, καλύτερα να πηγαίνουμε με ανοιχτό μυαλό, κι όχι με παρωπίδες του στυλ "αυτό δεν το κάνω, αυτό δεν το θέλω"

Βέβαια ίσως μιλάω από θέση ισχύος γιατί η μαία μου είναι η μανούλα μου, οπότε ουσιαστικά συντόνιζε τις διαδικασίες και ήμουν απόλυτα ήρεμη και σίγουρη οτι δεν θα κάτσει κατι στραβό..

Δεν ξερω εγω το ξεκαθαρισα στν γιατρο μου πως χερι μ βαζει μονο αυτος και με διαβεβαιωσε πως δεν θα μου βαλει χερι κανενας αλλος ενταξει το κλισμα δεν με ενοχλει αλλα να μου βαζει η καθεμια χερι δεν παιζει....γι αυτο και τ ξεκαθαρισα και μ ειπε οκ!!!

Ισως επειδη θα γεννησω και σε κλινικη αν ειναι σε νοσοκομειο ξερω πως ειναι αλλιως τα πραγματα....

:rolleyes::rolleyes:

Θα δουμε οτι και να ναι θα συνεργαστουμε...δεν εχουμε επιλογη!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...