Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν ξέρω τι να κάνω με το θέμα νονός!

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα!!Έχω μεγάλο πρόβλημα και θα ήθελα να ακούσω γνώμες!

Δεν περίμενα πως θα είχα τέτοιο πρόβλημα.. το μικρό είναι ήδη 7.5 μηνών και δεν έχουμε νονό!Όλοι οι φίλοι μας έχουν κάτι... αυτή την περίοδο ..πένθος, γάμο, οικονομικά προβλήματα..έτσι σκεφτήκαμε να στραφούμε στα αδέρφια μας..κάτι που προσπαθούσα να το αποφύγω και γι αυτό καθυστερήσαμε.. Καταρχήν να πω ότι εγώ έχω αδερφή ελεύθερη και άνεργη. Ο αδερφός του άνδρα μου είναι πρόσφατα παντρεμένος χωρίς παιδιά ακόμα.Όλοι λατρεύουν το μικρό μας.. Του έχουν φοβερή αδυναμία και έτσι δεν ξέρω ποιον να διαλέξω!Σκεφτόμουν την αδερφή μου επειδή δεν είναι και στα καλυτερά της μήπως και της φτιάξω το κέφι..μήπως και αλλάξει λίγο η τύχη της.. Μετά ο άνδρας μου άρχισε να μου λέει ότι λόγω οικονομικών είναι παράλογο να μην διαλέξω τον αδερφό του που έχει περισσότερη άνεση..και μάλιστα να προτείνω στη γυναίκα του να το βαφτίσει.Με την γυναίκα του έχουμε καλή σχέση, κάνουμε παρέα σαν ζευγάρια κτλ αλλά δεν τρελαίνομαι.. να είναι αυτή η νονά.Επίσης, όταν προετοίμαζα την αδερφή μου ότι θα πούμε στους άλλους για νονούς...στεναχωρήθηκε πειράχτηκε και κατάλαβα ότι θέλει πολύ!Οι γονείς μου θα βοηθήσουν στο οικονομικό θέμα.. Γενικά, όμως αισθάνομαι πολύ άσχημα να διαλέξω έναν..Κολλάει να διαλέξω και τα δύο αδέρφια μας για νονούς?

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλημέρα!!Έχω μεγάλο πρόβλημα και θα ήθελα να ακούσω γνώμες!

Δεν περίμενα πως θα είχα τέτοιο πρόβλημα.. το μικρό είναι ήδη 7.5 μηνών και δεν έχουμε νονό!Όλοι οι φίλοι μας έχουν κάτι... αυτή την περίοδο ..πένθος, γάμο, οικονομικά προβλήματα..έτσι σκεφτήκαμε να στραφούμε στα αδέρφια μας..κάτι που προσπαθούσα να το αποφύγω και γι αυτό καθυστερήσαμε.. Καταρχήν να πω ότι εγώ έχω αδερφή ελεύθερη και άνεργη. Ο αδερφός του άνδρα μου είναι πρόσφατα παντρεμένος χωρίς παιδιά ακόμα.Όλοι λατρεύουν το μικρό μας.. Του έχουν φοβερή αδυναμία και έτσι δεν ξέρω ποιον να διαλέξω!Σκεφτόμουν την αδερφή μου επειδή δεν είναι και στα καλυτερά της μήπως και της φτιάξω το κέφι..μήπως και αλλάξει λίγο η τύχη της.. Μετά ο άνδρας μου άρχισε να μου λέει ότι λόγω οικονομικών είναι παράλογο να μην διαλέξω τον αδερφό του που έχει περισσότερη άνεση..και μάλιστα να προτείνω στη γυναίκα του να το βαφτίσει.Με την γυναίκα του έχουμε καλή σχέση, κάνουμε παρέα σαν ζευγάρια κτλ αλλά δεν τρελαίνομαι.. να είναι αυτή η νονά.Επίσης, όταν προετοίμαζα την αδερφή μου ότι θα πούμε στους άλλους για νονούς...στεναχωρήθηκε πειράχτηκε και κατάλαβα ότι θέλει πολύ!Οι γονείς μου θα βοηθήσουν στο οικονομικό θέμα.. Γενικά, όμως αισθάνομαι πολύ άσχημα να διαλέξω έναν..Κολλάει να διαλέξω και τα δύο αδέρφια μας για νονούς?

Εγω θα εκανα και τους 2 νονους....και την αδερφουλα σου και τον κουνιαδο σου!!!Και παρεξηγησεις δεν θα εχεις....ουτε στεναχωριες....και θα εχεις 2 νονους που λατρευουν το παιδακι σου!!;)

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

κι εγώ ντράπηκα να πω σε φίλους να γίνουν νονοί σε μια τέτοια περίοδο κι ευτυχώς μου πρότεινε η αδερφή μου να το βαφτίσουν μαζί με τον άντρα της. κι εσύ μπορείς να κάνεις και τα 2 αδέρφια σου νονούς για να μην υπάρξει παρεξήγηση.

ευχαριστώ κορίτσια για την βοήθεια!δεν σας φαίνεται δηλαδή χαζό..? γιατί αρχικά το είχα πει στον άνδρα μου και άρχισε να μου λέει ότι δυο νονούς που ακούστηκε κτλ... βέβαια, ψάχνοντας στο διαδίκτυο και στο φόρουμ βρήκα πολλές τέτοιες περιπτώσεις.. και έτσι λίγο ξελάφρωσα..

ευχαριστώ

Διαφημίσεις

ευχαριστώ κορίτσια για την βοήθεια!δεν σας φαίνεται δηλαδή χαζό..? γιατί αρχικά το είχα πει στον άνδρα μου και άρχισε να μου λέει ότι δυο νονούς που ακούστηκε κτλ... βέβαια, ψάχνοντας στο διαδίκτυο και στο φόρουμ βρήκα πολλές τέτοιες περιπτώσεις.. και έτσι λίγο ξελάφρωσα..

ευχαριστώ

Πλέον πολλοί κάνουν 2 νονούς για να μοιράζονται και τα έξοδα.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Γεια σας και εμενα η κορουλα εχει 2 νονους,ο ενας ειναι ξαδερφος μου και ο αλλος ειναι παιδικος φιλος του αντρα μου...μπορω να σου πω ειναι μια χαρα και οι 2 την αγαπανε πολυ και επειδη ο ενας (ο φιλος μας) μενει με την οικογενεια του στην ελβετια εχουμε σαν εναλλακτικη λυση τον αλλο....αν μπορουν τα συννενοηθουν οι 2 νονοι μεταξυ τους δεν υπαρχει προβλημα για το παιδακι...

Εμεις εχουμε το αναποδο , περιμενουμε διδυμα και εχουμε βρει ηδη νονο και για το τριτο , και οι δυο νονοι παιδικοι μου φιλοι !

Αυτο που πρεπει να σκεφτεις , κατε με , ειναι οτι θα ειναι ο πνευματικος πατερας /μητερα του παιδιου σου ! Αρα πρεπει να διαλεξεις αυτον που θα του ταιριαζει περισσοτερο ο ρολος αυτος . Ειμαι κατα των 2 και ανω .... 1 και καλος !

Εγω εχω 2 και η γυναικα μου 3 .

Εγω πιστευω ότι νονό δεν κάνεις κάποιο για τα λεφτά και την οικονομική του ευκαιρεια αλλά γιατι βαζει λάδι στο παιδι σου και γινετε πνευματικός του πατέρας....

Απο κει και πέρα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Εμεις θα κανουμε νονο τον αδερφούλη μου τον μικρό 16 ετων και τα εξοδα ΟΛΑ της βάπτισης θα τα πληρωσουμε εμεις γιατι δεν περιμενω απο τον μικρούλη να πληρώσει....

Τον κανουμε νονο όμως επειδη θελουμε και θελει και αυτος πολύ.

Δεν νομίζω να είπα ότι το κριτήριο μου είναι η οικονομική ευχέρεια του νονού..απλά έψαχνα ένα λόγο για να διαλέξω τον ένα μεταξύ δυο ατόμων που υπεραγαπάν το μωρό..Προσωπικά θα προτιμούσα να υπήρχε ένας και να μην είναι και συγγενής...όμως δυστυχώς ατύχησα!Οπότε τελικά κλίνω στους δυο νονούς .. και ελπίζω να μην έχουμε παρατράγουδα!

ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις!

Εγω πιστευω ότι νονό δεν κάνεις κάποιο για τα λεφτά και την οικονομική του ευκαιρεια αλλά γιατι βαζει λάδι στο παιδι σου και γινετε πνευματικός του πατέρας....

Απο κει και πέρα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Εμεις θα κανουμε νονο τον αδερφούλη μου τον μικρό 16 ετων και τα εξοδα ΟΛΑ της βάπτισης θα τα πληρωσουμε εμεις γιατι δεν περιμενω απο τον μικρούλη να πληρώσει....

Τον κανουμε νονο όμως επειδη θελουμε και θελει και αυτος πολύ.

Διαφημίσεις

Γιατί όχι συγγενείς? Εγω είμαι πολύ υπερ..Εχω ψει φίλους και γνωστούς των οικογενειών νονούς που εξαφανίζονται...ενώ ένας θείος ή μία θεία θα είναι πάντα κοντά! Και αν είναι και νονός...διπλή αγάπη και σχεση με το μωράκι ακόμα καλύτερα!

Δεν θα το συζητούσα καν στην θέση σου εννοείται και τους δύο μαζί αφού αγαπούν το μωράκι σου...Να το χαίρεσαι!

κοριτσια καλησπερα!

δεν ξερω τι γινεται εκει στα μερη σας παντως εδω πανω εχουν ξεφυγει εντελως!

τελος καλοκαιριου βαπτισα και εγω τον γιο μου και μου βγαλαν την παναγια η μητροπολη. πρωτον γιατι η νονα ηταν ξενη και μου ζητησαν εκατο χαρτια λες και δεν ξερω εγω τι θα καναμε και οταν ανεφερα δε οτι θελω 2 νονους μου το απαγορευσαν!!! τελος μου λενε απο δω και περα οι πολλοι νονοι.... μου εδωσαν μεχρι και σχετικο εγγραφο της μητροπολης!!! αφηστε... αγανακτησα!!! τελικα καναμε την βαπτιση μονο με ενα νονο.

η αληθεια ειναι οτι ειναι η μητροπολη μας λιγο περιεργη....

(ειμαι λιγο off topic ε??? σορυ απλα ηθελα να πω για τους 2 νονους!):oops::oops:

VCkup3.png W6T5p3.png

κοριτσια καλησπερα!

τελος καλοκαιριου βαπτισα και εγω τον γιο μου και μου βγαλαν την παναγια η μητροπολη. πρωτον γιατι η νονα ηταν ξενη και μου ζητησαν εκατο χαρτια λες και δεν ξερω εγω τι θα καναμε και οταν ανεφερα δε οτι θελω 2 νονους μου το απαγορευσαν!!! τελος μου λενε απο δω και περα οι πολλοι νονοι.... μου εδωσαν μεχρι και σχετικο εγγραφο της μητροπολης!!! αφηστε... αγανακτησα!!! τελικα καναμε την βαπτιση μονο με ενα νονο.

(ειμαι λιγο off topic ε??? σορυ απλα ηθελα να πω για τους 2 νονους!):oops::oops:

Γενικά σε κάποια θεματα ανα περιοχες είναι αυστηροι..μία με τους νονούς μία με τη διακόσμηση ή τα εντελώς λευκά ρούχα...

Δεν μου αρέσουν βέβαια οι ακραίες περιπτωσεις στολισμού και θεωρώ ότι πρέπει να κρατάνε ένα επίπεδο, αλλά και έτσι σκέτα μωρέ..Δεν ξέρω...

Βγήκαμε και οι δύο οφ τόπικ :P

• 5 εβδομάδες μετά...

Έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα. Δε μπορώ να βρω νονό για το κοριτσάκι μου και είμαι καταστενοχωρημένη. Όλοι οι φίλοι μας ή έχουν ήδη άλλα βαφτιστήρια ή έχουν οικονομικές δυσκολίες. Και είναι λίγο δύσκολο να προτείνεις σε κάποιον όταν βλέπεις ότι δυσκολεύεται. Κι εγώ είμαι διατεθειμένη να πληρώσω όλα τα έξοδα της βάφτισης. Έχουμε κανονίσει με την κολλητή μου να της βαφτίσω εγώ το δεύτερο παιδάκι της. Είναι πολύ λάθος να της προτείνω να βαφτίσει την κορούλα μου κι όταν με το καλό κάνει το μωρό της να βαφτίσω κι εγώ το δικό της;Έχει κι αυτή βέβαια με τον άντρα της 2 βαφτιστήρια κι εκεί κολλάω περισσότερο. Όχι ότι δε θα θέλει αλλά μήπως μου πει ότι δε μπορεί οικονομικά όχι για τη βάφτιση αλλά για τα μελλοντικά έξοδα σαν νονά. Αν κι εμένα με νοιάζει το παιδί μου να έχει μια νονά που θα είναι πλάι του κι ας μην του φέρει ούτε λαμπάδα ποτέ. Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα.

Διαφημίσεις

κορίτσια κι εμείς είχαμε το ίδιο θέμα. Είχα στο μυαλό μου 3 φίλες, όμως η μία είναι άνεργη, η άλλη έχει πέσει σε κατάθλιψη για κάποια ψυχολογικά και η τρίτη είναι πολύ της εκκλησίας και τελικά αποφάσισα ότι δεν μου κάνει. Έτσι κατέληξα στην αδερφή μου με τον άντρα της που αγαπάνε πολύ το μωρό και ξέρω ότι θα είναι κοντά μας. Συμφωνώ κι εγώ ότι αν υπάρχει διαθέσιμος θεία θείος μου φαίνεται προτιμότερος από τον οποιοδήποτε άλλο γιατί στην πορεία πολύς κόσμος εξαφανίζεται. Επίσης είμαι κατά των 2 (άσχετων μεταξύ τους) νονών, γιατί κι εγώ είμαι νονά μαζί με άλλη νονά σε παιδάκι και υπάρχει θέμα με τα δώρα, ποιος θα αγοράσει τι, αν θα τα πάρουμε μισά μισά κλπ. Ένας και καλός!

Σύμφωνώ κι εγώ, δύο άσχετοι μεταξύ τους νονοί δεν είναι ιδανικός συνδιασμός. Προτιμώ 1 νονό και όχι συγγενή, αλλά αν δεν βρίσκεται μη συγγενής, δεν πειράζει, ας είναι και θείος-θεία.

Γενικά νομίζω ότι νονό καλό είναι να διαλέγεις όχι με γνώμονα ποιος ταιριάζει σε σένα, ποιος είναι καλός φίλος, αλλά ποιος θα γίνει καλός νονός. Να έχει το παιδί σου έννοια, να έρχεται 2-3 φορές το χρόνο να το δει και να ασχολείται μαζί του (όχι να πίνει καφέ με σένα), να έρχεται στις γιορτές του σχολείου για να το ακούσει να λέει το ποίημα του, να το πάει και εκκλησία τη Μ. Εβδομάδα. Θέλω να πω ότι καμιά φορά ο κολλητός μας φίλος μπορεί να μην είναι απαραίτητα η καλύτερη επιλογή για νονός του παιδιού μας. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να είναι απλοί γνωστοί σου, αλλά να πάρουν σοβαρά το ρόλο τους και να γίνουν οι καλύτεροι νονοί.

Στέλβα, από τους δύο που έχεις στο μυαλό σου να διαλέξεις, υπάρχει κάποιος που δεν έχει ξαναβαφτίσει; Μήπως να προτιμούσες αυτόν που δεν έχει ξαναγίνει νονός; Αν δεν έχεις διαλέξει ακόμα... ;)

εγω νονα θα κανω την αδερφη μου, ο κουμπαρος μας μου ειπε τις προαλες οτι δεν ερχεται σπιτι γιατι δεν μπορει να ακουει κλαματα, φαντασου να του ελεγα να γινει και νονος. οι περισσοτεροι φιλοι μας δεν εχουν παιδια ή ειναι ανυπαντροι κι εχουν ψιλοχαθει

• 4 εβδομάδες μετά...
κοριτσια καλησπερα!

σε ποια μητροπολη εισαι? πφ εμας στη μικρη θελαμε να κανουμε τη βαφτιση σε αλλη εκκλησια και οχι στην κενττρικη του χωριου και δεν μας αφησαν. η επιχειρηση βλεπεις εβαλε κανονες.

ουτε εμεις εχουμε βρει νονα/νονο. βασικα μας εχουν πει δυο ατομα, ενας φιλος του αντρα μου αλλα δεν το ξανασυζητησαν απο τοτε, και μια δικη μου φιλη την οποια ο αντρας μου και η πεθερα μου δεν τη θελουν (ο αντρας μου λιγο την ξερει αλλα αφου η μανουλα δεν τη χωνευει.....). μου εχει πει και μια ξαδερφη μου.

αν θελετε τ αδερφια σας γιατι οχι? αν ηταν ασχετοι μεταξυ τους θα σου ελεγα οχι αλλα απο τη στιγμη που ειναι στην οικογενεια μπορουν να τα βρουνε και να μοιραστουν και τα εξοδα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...