Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Ο κύβος ερίφθη! Ο Πρόδρομος, μετα τον 15αυγουστο ξεκινάει παιδικό. Περασα αρκετές ημέρες άγχους και απογοήτευσης, στην προσπαθεια αναζήτησης του κατάλληλου παιδικού σταθμού. Είδα παιδικούς που ουσιαστικά υπήρχαν μόνο για να "παρκάρεις" το παιδί σου, είδα παιδικούς που ήταν σαν φυλακές χωρίς τον απαραίτητο εξωτερικό χώρο για να παιζουν τα παιδιά, είδα παιδικούς που ήταν πολυ όμορφοι κτιριακά αλλα δεν έπεισαν το ένστικτό μου ούτε το συναίσθημα μου, είδα παιδικούς που στοιβιάζουν όσα περισσότερα παιδιά μπορούν σε μια τάξη, είδα παιδικό που μου πρότεινε το εξής ανήκουστο: να μοιράζουμε την απόσταση και να δίνουμε κάπου ραντεβού για να παίρνουν απο εκει το παιδί μου -μα τοτε γιατι το έχεις το πουλμανάκι? άσε δε, που μενω σε επαρχία και μιλάμε για μηδαμινές αποστάσεις!

Τελικά όμως νομίζω ότι βρήκα τον παιδικό σταθμό που καλύπτει τα κριτήρια που θέσαμε εξ αρχής ως οικογένεια. Βρήκαμε λοιπόν έναν παιδικό που πέρα απο τα κλασσικά που προσφέρει ένας παιδικός σταθμός (μεταφορά, κοινωνικοποίηση, παιχνίδι, δημιουργική απασχόληση, ζεστό και ευχάριστο περιβάλλον, κτλ), έχει μόνο 15 παιδάκια σε μια ταξη με 2 παιδαγωγούς, έχουν και ψυχολόγο (και για τα παιδάκια και για τους γονείς αν χρειαστεί), κάνουν τακτικές συγκεντρώσεις με τους γονείς, δεν βάζουν καθόλου dvd στα παιδιά, προσπαθούν να μην προωθούν εμπορικά (πρότυπα) παιχνίδια στα παιδιά (πχ τσαντα, ποτηρια πιατα μπατμαν, σπαιντερμαν κτλ), εχουν μεγάλη ευρύχωρη αυλή όπου τα παιδια παίζουν εξω καθημερινα χειμωνα -καλοκαιρι, δεν προσφέρουν μεσημεριανό αλλά μόνο πρωινό (κατι που το ηθελα, για να μαγειρεύω εγω για το παιδί μου με υλικά απο τους κήπους των παππούδων, αγνά και ελεγμένα), περα απο όλα όμως, αυτό που με συγκίνησε ηταν το εξής: επειδή επισκεφτήκαμε τον παιδικό στις τελευταίες μερες πριν τις διακοπές, τα παιδάκια σχολούσαν και ερχότανε στο γραφειο του υπεύθυνου να τον αποχαιρετίσουν (ειναι και ο ιδιος παιδαγωγός) και τον αγκάλιαζαν, και ο ιδιος όμως τους μιλούσε τόσο ήπια και γλυκά.

Όχι οτι δεν νιώθω τα άγχη που καθε μανούλα εχει οταν στέλνει για πρωτη φορα το παιδί της σε παιδικό σταθμό, αλλά τουλάχιστον η επιλογή του σταθμού με αφήνει ευχαριστημένη. Μετα τον 15αυγουστο λοιπόν Δευτέρα πρωί - πρωί, τηλεφωνώ να κλείσω την θέση μας (καλά εχω ένα τρελό αγχος μην και δεν προλάβω να τον γραψω!!!!).

Σας ευχαριστώ όλες όσες με συμβουλέψατε στην προσπάθεια της επιλογής μου, και κυρίως την Μ.Στυλιανάκη (τα αρθρα σου με βοήθησαν πάρα πολύ).

0IBKp3.png JgEip3.png

• 2 weeks later...

Διαφημίσεις

Roulitsa ευχαριστω για το ενδιαφερον.

Και ναι! την εκλεισα την θέση τελικά, τωρα πρεπει να τους παω πιστοποιητικο και βεβαιωση, και απο εβδομαδα θα αρχισουμε μαλλον την προσαρμογη. Ελπιζω να πανε ολα καλα αν και απο την φυση του ειναι ανεξαρτητο παιδακι. Εγω πρεπει να τιθασευσω τα αγχη μου τωρα!

0IBKp3.png JgEip3.png

Είναι φυσικό να έχεις άγχος.

Φαντάζομαι όλες οι μαμάδες έχουν άγχος και αγωνία τον πρώτο καιρό.

Κάπως έτσι με φαντάζομαι κι εμένα όταν θα πάει η μικρή μου

Καλή επιτυχία λοιπόν και περιμένω τις πρώτες εντυπώσεις!!!!