Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πωσ θα καταλαβω οτι εχει αλλεργια στο αγελαδινο γαλα?

Recommended Posts

Καλημέρα.πωσ θα καταλάβω αν το μωρό έχει αλλεργία στο αγελαδινό γάλα?για παράδειγμα τελευταία όταν τρώει σφίγγεται και γκρινιάζει σαν κάτι να τησ πονάει.την σηκώνω να ρευτει αλλά μετά δεν θέλει να φάει άλλο κ έχει ελλατωσει την ποσότητα που έτρωγε εκεί δηλαδή που έτρωγε 130 ml μονορουφι τωρα τρωει 80 κ μετα ζόριζεται.μηπωσ εχει αλλεργια?

Διαφημίσεις

Καλημερα κουκλα μου.Δεν ειναι απαραιτητο να ειναι αλλεργια.Ποσο ειναι το μωρακι σου?Πολλα μπορει να ειναι παντως.Απο παλλινδρομιση και οισοφαγιτιδα(αυτο ειχαμε εμεις)και ειχε την ιδια συμεριφορα που περιγραφεις μεχρι να το ενοχλει η ροη της πιπιλας του μπουκαλιου και μετα ειναι νευρικο και δεν θελει ν φαει αλλο.Γραψε λιγο παραπανω στοιχεια να καταλαβουμε!

adEup3.png

εμενα που είχε αλλεργία έκανε κακακια του διαρροια τις περισσοτερες φορες παρα πολλες φορες την ημερα απο 7-12 (σαν νεογεννητο 10-12) και ακουγόταν το χαρακτηριστικο "κρακ" την ωρα που τα έκανε.Απλα αλλαξα γαλα και εδωσα υποαλλεργικο και όλα μετα ήταν καλα,βεβαια όταν εγινε 6 μηνων εκανα και το τεστ αλλεργιας στο παιδων πεντελης.Το ότι πινει λίγο γαλα δεν νομιζω ότι εχει σημασια στην αλλεργία ισα ισα με το υποαλλεργικο (γιατι είναι απαισιο) πίνουν λιγοτερο συνηθως.

και μενα η μικρουλα μου εκανε διαρροια και το χρωμα δεν ηταν το μουσταρδι αλλα ενα μπορντο θα ελεγα... το μαθαμε οταν ειδα αιμα στις κενωσεις της και την πηγα στο νοσοκομειο... εκει τελος παντων μετα απο εξετασεις μου ειπαν πως εχει αλλεργια στα αγελαδινα.

παντως συνφωνω με την mamalydia1...

9Yokp3.png

Διαφημίσεις

Εχουμε και εμεις τα ιδια συμπτωματα....Καναμε εξετασεις για αλεργια προς το αγελαδινο αλλα τιποτα.Επαιρνα μεχρι τωρα γαλα για την δυσκιλιοτητα και την πειραζανε παρα πολυ,τηε φερνανε αερια,ετρωγε με το ζορι λιγο λιγο και σφυγγοταν.Ξαναπηρα το απλο (αλμιρον 1 πινουμε) και ειναι μια χαρα.Αν και βεβαια πολλες φορες οπως λες τρωει λιγο,την σηκωνεις και μετα δεν ξανατρωει,αλλα την παλευουμε καπως.Για τα μλ που λες και εμενα μου τα μειωσε γυρωστα 90 τρωμε,σπανια 120 αλλα τρωει ανα 1,5-2 ωρες περιπου.Εσενα ανα ποση ωρα τρωει??Να σου πω και εγω νομιζα οτι εχει ΓΟΠ αλλα απο τοτε που αλλαξαμε γαλα ειναι καλυτερα

aRjHp3.pngiD6Np3.png

• 4 weeks later...

το μωρακι μου κοντευει 2 μηνων. Στην αρχη επινε το frisolac και εκανε δυσκοιλιοτητα και μεγαλες γουλιες κια εκλαιγε οταν τελειωνε το φαγητο ετσι το αλλαξαμε και κατα λαθος πηραμε το nan το υποαλλεργικο το οποιο βολευτηκε. Οταν ειδα οτι πηραμε λαθος γαλα μιλησα με την παιδιατρο και μου ειπε να το πιει γιατι ειχαμε και πολλους κολικους και αυτο ηταν πιο ελαφρυ. πηρα ομως και το κανονικο το nan και οταν του το εδωσα ηταν ανησυχος και ποναγε πιο πολυ η κοιλια του ειδικα την ωρα των κολικων και ετσι του εδωσα παλι υποαλλεργικο. Αυτες τις μερες που ηρεμησαμε λιγο απο κολικους ειπα να του δωσω παλι κανονικο και τον ειδα παλι ανησυχο, δεν κοιμοτανε καθολου και τελικα εκανε διαρροια. Αυτο σημαινει οτι εχει δυσανεξια η αλλεργια?

καταρχας ειναι πολυ μικρος για να ξερεις σιγουρα αλλα τα συμπτωματα ειναι αιμα στα κακακια του και βλεννες η σπυθουρακια στο σωμα του εμεις ξεκινησαμε με frizolac αλλα μας εβγαλε σπυρακια και πηραμε μετα απο πολλες αλλαγες το almiron pepti γιατι τα απλα ηα τις εκαναν το ιδιο τωρα περιμενουμε να παει 9 μηνων για να κανουμε εξετασεις..

N2dVp2.png

εμενα ο μπεμπης μου τις πρωτες μερες μετα τη γεννα που του εδινα και φριζολακ ηταν πολυ ανυσηχος πονουσε πολυ στις κενωσεις επινε πολυ λιγο ουτε 20-30 ml και εκανε κολικους, και αργοτερα παλι εκανε κολικους οταν ετρωγα κατι που ειχε γαλα.

στους 4μηνες εκανε αλλεργια σε αγελαδινο γαλα που καταναλωνα εγω. ειχε πολλες κενωσεις τη μερα (πανω απο 10) πρασινες με πολλες βλενες και αιμα, εβγαζε σπυρακια γυρω απο το στομα, δωσαμε υποαλλεργικο αλλα δεν το ηθελε με τιποτα οποτε απλα σταματησα τελειως την καταναλωση αγελαδινων τυριων ακομα και σοκολατες και μπισκοτα που ειχαν γαλα ή βουτυρο.

καναμε τις εξετασεις για αλλεργια και δεν εδειξαν αλλα ο παιδογαστρεντερολογος μας ειπε οτι αυτη η εξεταση βγαινει θετικη σε ποσοστο 40% των βρεφων που εχουν αλλεργια γιατι τα υπολοιπα μετα τους 6-7 μηνες το ξεπερνανε και δεν ξαναεμφανιζουν συμπτωματα αλλεργιας μπορει ομως να εχουν δυσανεξια.

Και σε μας τελικα αλεργια ηταν αλλα μεχρι να το καταλαβουμε...3 μηνες περασαν.Και δεν ειχε κατι εκτος το οτι δεν ετρωγε,με το ζορι την ταιζα.Οταν μπηκε στον 3ο μηνα εβγαλε ξηροδερμια.Καναμε εξετασεις για αλεργια,γενικη αιματος,ουρα και τιποτα.Τελικα πηγαμε σε παιδογαστρεντερολογο και σωθηκαμε.Εκει που επεινε 90μλ με το ζορι τωρα τρωει 150μλ σχεδον σε καθε γευμα

Εχω και εγω μια ερωτηση.Υπαρχει περιπτωση να αποχωρισει με τον καιρο αυτη η αλεργια?η θα την εχει για παντα?

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Διαφημίσεις