Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τηλεόραση ως μέσο εκμάθησης ξένης γλώσσας


Recommended Posts

Καλησπέρα, το μωράκι μου είναι σχεδόν 5 μηνών. Ο σύζυγος είναι αλλοδαπός και δουλεύει πολύ, επίσης λείπει συχνά εξωτερικό. Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλό για το μωρό να βλέπει λίγη τηλεόραση για να ακούει τη γλώσσα του συζύγου και να εξοικειωθεί. Νομίζετε είναι πολύ μικρό για να το κάνουμε αυτό; Έχει χρησιμοποιήσει καμια την τηλεόραση ως μέσο εκμάθησης μιας άλλης γλώσσας; Εγώ δεν ενθουσιάζομαι με την ιδέα να το καθίζω μπροστά στην τηλεόραση αλλά ο σύζυγος επιμένει ότι έτσι θα συνηθίσει στο άκουσμα της άλλης γλώσσας και θα εμπλουτίσει το λεξιλόγιο. Υπάρχει και ειδικό κανάλι για μωρά που δείχνει ζωάκια, τα νούμερα κλπ....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Θεωρητικά μπορεί να λειτουργεί, εξάλλου και η linguafone σε μια τέτοια λογική στηρίζεται!!!Και δεν είναι και λάθος, δεν θα πάθει κάτι το μωράκι...Απλά, μήπως να ψάχνατε πιο "ζεστές" μεθόδους???Συγγενείς δεν υπάρχουν>>Κάποιος σύλλογος...Να λαμβάνει το μωρό παραστάσεις από την χώρα του μπαμπά και να μάθει και την γλώσσα, και ήθη και έθιμα, αλλά πιο ουσιαστικά...Μέσα από την ανθρώπινη επαφή, την τρυφερότητα...

Link to comment
Share on other sites

Το μωράκι σου είναι πολύ μικρό για τηλεόραση. Είναι περισσότερα τα μειονεκτήματα της τηλεόρασης σε αυτή την ηλικία και είναι σχεδόν απίθανο να μάθει και κάτι, γιατί τόσο μικρό δεν μπορεί να συνδυάσει τη λέξη "πέντε" με τον αριθμό "5" π.χ. Άσε που και να μάθει να λέει 5 αριθμούς στη γλώσσα του μπαμπά τι να λέει; Κονσέρβα γνώση είναι αυτή... πρέπει να βρεθεί κάποιος να του μιλάει τη γλώσσα όσο πιο συχνά γίνεται...

Time flies like the wind; fruit flies like bananas
 

Link to comment
Share on other sites

Κι εμένα μου φαίνεται πολύ μικρή και αποκλείεται να συνδυάσει αυτά που βλέπει με τη γλώσσα για αυτό ρωτάω. Έχουμε επαφή με οικογένειες από τη χώρα του που ζουν εδώ και μιλάμε και μέσω skype με γιαγιά και παππού αλλά η χρήση της "άλλης" γλώσσας είναι περιορισμένη. Προσπαθούμε σπίτι μεταξύ μας να τη μιλάμε για να την ακούγει το παιδί...Δεν νομίζω πάντως ότι θα την βάλω από τώρα να παρακολουθεί τηλεόραση, φοβάμαι μην κολλήσει γενικώς με την τηλεόραση. Εμείς δεν βλέπουμε καθόλου στο σπίτι.

Link to comment
Share on other sites

ειναι παααρα πολυ μικρο για να 'βλεπει' τηλεοραση. θα της κανει περισσοτερο κακο παρα καλο. Αυτο που σου λεει ο συζυγος μπορειτε να το κανετε απο 1,5 ετους και πανω, πολυ σταδιακα και για πολυ λιγη ωρα την ημερα (μιση ωρα το πολυ).

 

Τα διγλωσσα παιδια μαθαινουν και τις δυο γλωσσες ταυτοχρονα και παρολο που, απο οσα γραφεις το παιδι φαινεται να εκτιθεται περισσοτερο στη δικη σου γλωσσα (μαλλον ζειτε ελλαδα..;;; ), θα μαθει να μιλαει τη γλωσσα του μπαμπα του μιλωντας μαζι του. δλδ ο καθε γονιος μιλα τη δικη του γλωσσα με το παιδι, αυτο ειναι μια απλη τακτικη με πολυ καλα αποτελεσματα. Μεταξύ σας, συνεχίζετε να επικοινωνείτε σε όποια γλώσσα επικοινωνούσατε. Ακομα κ αν, οταν ξεκινησει να μιλαει, απανταει μονο στα ελληνικα 9μπορει να συμβει για λιγο καιρο, αλλα δεν ειναι κ απαραιτητο), θα σημαινει οτι καταλαβαινει και οτι αναγνωριζει το λεξιλογιο. Εσυ στο σπιτι μπορεις να βαζεις τραγουδακια, παραμυθακια, ραδιοφωνο απο το ιντερνετ, να εχει δλδ ακουσματα στην γλωσσα του μπαμπα. Και φυσικα να συναναστρεφεται με παιδακια που μιλουν τη γλωσσα αυτη, κ απο τωρα ακομα, για να εχει επιπλεον κινητρο να τη μιλησει, ιδιως αν ο μπαμπας εξακολουθει να απουσιαζει πολυ απο το σπιτι. Αργοτερα λιγακι, βιβλιαρακια με λεξεις της μιας κ της αλλης γλωσσας (ακομα κ αν δεν διαβαζει, ειναι πολυ καλο να αναγνωριζει οτι γραφονται και διαφορετικα κ να εξοικειωνεται με τη γραφη)

 

Μην σκεφτειτε δλδ οτι 'ριχνετε' τη μια γλωσσα, αυτο δεν συμβαινει οταν ο καθε γονιος εκφραζεται οπως νιωθει καλυτερα με το παιδι του. Κ η τηλεοραση βεβαια...ε, δεν ειναι και πολυ καλη ιδεα για αναπτυξη της επικοινωνιας:), οποτε αφηστε τη για πολυ πολυ αργοτερα.

 

Τα διγλωσσα παιδια ειναι τυχερα:):):):)

 

..το γιατι δεν ειπα!ακριβως επειδη αναπτυσσουν εκπληκτικους μηχανισμους εκμαθησης των δυο γλωσσων της οικογενειας και φυσικα, αν καλλιεργηθει αυτο, αργοτερα μαθαινουν με μεγαλη ευκολια κ αλλες γλωσσες. μπορειτε να κανετε κ μια αναζητηση στο ιντερνετ για τη διγλωσσια, θα βρειτε πολυ ενδιαφερουσες πληροφοριες. Δεν μαθαινουν δλδ τη γλωσσα του μπαμπα ως ξενη, τη μαθαινουν ως μια απο τις γλωσσες της οικογενειας. Ως ξενη θα μαθει οποιαδηποτε αλλη γλωσσα διδαχτει αργοτερα στο σχολειο;)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ευχαριστώ για την ενδιαφέρουσα απάντηση! έχω μελετήσει λίγο για τη διγλωσσία και από όσα έχω διαβάσει έχω καταλήξει κι εγώ στο συμπέρασμα ο καθένας μιλάει στη γλώσσα του και το παιδί αρχίζει και καταλαβαίνει και τις δύο. Απλά ως συμπληρωματικό της γλώσσας του μπαμπά σκέφτηκα την τηλεόραση, αλλά ναι, τελικά είναι πολύ μικρή για κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει λόγος. Η διγλωσσίσ ως φαινόμενο έχει πολύ ενδιαφέρον, ανυπομονώ να δω πώς θα αρχίσει να μιλάει όταν μιλάει :))

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...