Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

λιγότερο γάλα-πώς το αυξάνω?

newbiee

Recommended Posts

Εδώ και 2 μέρες αντιμετωπίζω ένα θεματάκι με το γάλα μου.

Να πω πως δεν μπορώ να θηλάσω το μωρό μου..Δεν πιάνει καλά οπότε βγάζω με το θήλαστρο και του δίνω το γάλα μου,αλλά και ξένο γιατί δεν φτάνει το δικό μου.

Το θέμα μου είναι πως αυτές τις 2 μέρες έχει μειωθεί στο μισό το γάλα που βγάζω. Προσέχω σχετικά την διατροφή μου τώρα(πχ απ'ότι μου είπε κ ο παιδίατρος δεν τρώω σοκολατοειδή,ξηρούς καρπούς κλπ κλπ)οπότε δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει.

Υπάρχει κάτι να κάνω να το αυξήσω ξανά?

Διαφημίσεις

Εδώ και 2 μέρες αντιμετωπίζω ένα θεματάκι με το γάλα μου.

Να πω πως δεν μπορώ να θηλάσω το μωρό μου..Δεν πιάνει καλά οπότε βγάζω με το θήλαστρο και του δίνω το γάλα μου,αλλά και ξένο γιατί δεν φτάνει το δικό μου.

Το θέμα μου είναι πως αυτές τις 2 μέρες έχει μειωθεί στο μισό το γάλα που βγάζω. Προσέχω σχετικά την διατροφή μου τώρα(πχ απ'ότι μου είπε κ ο παιδίατρος δεν τρώω σοκολατοειδή,ξηρούς καρπούς κλπ κλπ)οπότε δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει.

Υπάρχει κάτι να κάνω να το αυξήσω ξανά?

Δυστυχώς ο συνδυασμός ακατάλληλου θηλάστρου και η χορήγηση ξένου γάλακτος ίσως οδηγήσουν σε αποθηλασμό.Γράψε το είδος θήλαστρου και διάβασε σχετικά με το πρωτόκολλο αντλήσεων στο σχετικό θέμα του forum(ώρες και διάρκεια).

Η άποψή μου είναι να βάζεις περισσότερο το μωρό στο στήθος και αν σε δυσκολεύει αυτό,να βρεις μια σύμβουλο θηλασμού.Αυτή θα σε βοηθήσει να θηλάζεις αποτελεσματικά,να κόψεις το ξένο γάλα σιγά σιγά,να αυξήσεις την παραγωγή σου,να ξεφορτωθείς κάποια στιγμή και το θήλαστρο και να καταλήξεις να έχεις το μωράκι σου αγκαλιά και να θηλάζεις!!!

Το ξέρω ότι σου φαίνονται βουνό, σε όλες σχεδόν έτσι ηταν,αν πραγματικά θέλεις να θηλάσεις,το σίγουρο είναι ότι γίνεται.Θέλει απλώς σωστή και αξιόπιστη καθοδήγηση.Μην ξεκινήσεις να παίρνεις ουσίες που αυξάνουν το γάλα επειδή εγώ ή κάποια άλλη κοπέλα το αναφέρει απλώς στο forum.Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και πρέπει να αντιμετωπίζεται με ευθύνη...

Καλή τύχη, ο,τι παραπάνω θες ρώτα και τις πιό έμπειρες,αν και κάτι μου λέει ότι στα περισσότερα θα συμφωνήσουν....Γράψε όμως και εσύ περισσότερα στοιχεία για τις αντλήσεις και τις ποσότητες ξένου,το βάρος,πόσες πάνες λερώνει για να σε βοηθήσουν αυτές που πάντα βοηθάνε και στηρίζουν το θέμα αυτό.

ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(12/04/96 βρήκα το άλλο μου μισό)

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

Κλαραμπελ ευχαριστώ για την απάντηση σου... σύμβουλο θηλασμού πού θα βρω?

έχω δοκιμάσει να τον θηλάσω(δεν είναι οτι πήγα κατευθείαν στο θήλαστρο) αλλά πάνω που πιάνει την θηλή, την χάνει και εκνευρίζεται ο μικρός που δεν βρίσκει και μαζί του μετά αγχώνομαι και εγώ.

Το θήλαστρο είναι της medela . Το ξένο γάλα πώς οδηγεί σε δικό μου αποθηλασμό?

Για τον θηλασμό έχω πάρει και τις θηλές σιλικόνης που υπάρχουν, αλλά τίποτα :(

Τι στοιχεία θέλετε? βάρος του μωρού?τώρα 3130,πάνες λερώνει 2 το πολύ(ο παιδίατρος είπε είναι λογικό λόγω του ξένου γάλακτος)...

Τα στοιχεία ειναι αυτα.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40798

Τα κάνεις copy paste εδω και συμπληρωνεις.

Όσο δίνεις ξένο γάλα κόβεις απο το δικο σου. Δηλαδή το σώμα σου παίρνει μήνυμα να μην παράγει την ποσότητα που δίνεις σε μπουκάλι.

Διάβασε για τον επαναγαλακτισμο εδω

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Μια συμβουλος θηλασμου θα σε βοηθήσει πολυ για τη σωστή τοποθέτηση αλλα και για όλα τα τυχόν προβλήματα.

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Όσο περισσότερο γάλα απομακρύνεται από το μαστό και όσο πιο συχνά τόσο περισσότερο γάλα παράγεται την επόμενη φορά. Έπειδή λοιπόν το μωρό χορταίνει με το ξένο γάλα, δεν απομακρύνεται από το στήθος μητρικό γάλα και η παραγωγή του στήθους μειώνεται. Διάβασε λίγο και αυτό για πιο αναλυτικά:http://goneis-paidia.com/2010/06/04/pos-leitourgei-o-mitrikos-thilasmos/

Επίσης μόνο το νοσοκομειακό θήλαστρο (νομίζω είναι μόνο προς ενοικίαση) μπορεί να κρατήσει την παραγωγή. Με τα άλλα θήλαστρα συνήθως δε βγάζεις τόσο γάλα όσο θα έβγαζε το μωρό. Έτσι και πάλι το στήθος παίρνει το μήνυμα ότι δε χρειάζεται να παράγει πολύ γάλα και σταδιακά το κόβει όλο και πιο πολύ.

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

Διαφημίσεις

opal θα καταλάβαινα αν πραγματικά το θήλαζα τον μικρό,αλλά εφόσον χρησιμοποιώ θήλαστρο πώς καταλαβαίνει το στήθος να παράγει λιγότερο γάλα?

στα link που μου δώσατε πάντως εγώ έχω το mini electric της medela (που τελικά απ'ότι κατάλαβα δεν κάνει καλή δουλειά :( )...κάτι πρέπει να κάνω όμως..

copy-paste τα στοιχεία να μου πείτε:Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 40 εβδομάδων(και 3 μέρες)

Β. Το φύλο του βρέφους αγοράκι :D

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. πολύ λίγο.Δεν το μέτρησαν.Σε 1 μέρα είχε φύγει.

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες. όταν γεννήθηκε 3080.1 εβδομάδα μετά 3130

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. σχεδόν ανά 3-4 ώρες

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει. δεν θηλάζω. έβγαζα 100 ml.τώρα 50ml.

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα.Ανάλογα 60-90ml φτιάχνω στο μπιμπερό και πίνει σίγουρα 60-80.

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)...γύρω στα 400+ ml?

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. mini electric medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 4-5

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι πρωι,μεσημέρι,βράδυ και ενδιάμεσα

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση . 1 τέταρτο?

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 4-5 πάνες

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο. 2

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... -

να σου ζησει το νινακι σου! να το χαιρεσαι

προοσπαθησε να διαβασεις το αρθρο για τον επαναγαλακτισμο,και θηλαζε το,οσες περισσοτερες φορες το βαζεις στο στηθος τοσο το καλυτερο.Μην τα παρατησεις,επιμενε αν το θελεις πραγματικα.

2UxXp2.png

το 4 αστερακι μου!!!!!!!

Οταν λες συμπλήρωμα εννοείς μητρικο γάλα η ξένο;

Οι αντλησεις ειναι λίγες. Πρέπει να αντλεις 100 λεπτά στο κάθε στηθος στο 24ωρο χωρισμένα μέσα στη μέρα πχ σε 10 10λεπτα. Η μια άντληση να ειναι οπωσδηποτε βραδινη ώρα. Γι αυτο χρειάζεσαι θηλαστρο με σύστημα διπλής άντλησης.

Διάβασε τον επαναγαλακτισμο.

Νοίκιασε νοσοκομειακο θηλαστρο γιατι αυτο που έχεις ειναι για γυναίκες που έχουν εδραιώσει γαλουχια δηλαδη θηλασαν με επιτυχία τουλάχιστον 6 εβδομάδες.

Οι βρεγμενες πανες ειναι λίγες αλλα το αποδίδω στο λάθος υπολογισμό καθώς το βάρος φαίνεται οκ. Δηλαδη ουρει πιο συχνα απλα δεν το καταλαβαίνεις γιατι τα νεογέννητα κάνουν λίγα τσισα.

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Στο τρίτο post του επαναγαλακτισμου γράφει συμβουλές για να βάζεις το μωρο στο στηθος. Μην το παραλείψεις, ειναι πολυ σημαντικό να μη χάνει την επαφή.

Franz Kafka

Όπως το περίμενα,με κάλυψαν οι παραπάνω;).Όσον αφορά την σύμβουλο θηλασμού,αν σε ενδιαφέρει μπορώ να σου στείλω τα στοιχεία της σε πμ.Θα είμαστε όλες εδώ για ο,τιδήποτε σε προβληματίζει και με λίγη παραπάνω προσπάθεια θα την βρεις την άκρη,όπως πολλές άλλες θηλάζουσες μανούλες...

ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(12/04/96 βρήκα το άλλο μου μισό)

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

Διαφημίσεις

κορίτσια ευχαριστώ για όλα αυτά που μου είπατε.

Σήμερα θα αρχίσω όπως είπε η nina-nana πιο συχνά με το θήλαστρο μήπως και ξαναρχίσω.

Για την σύμβουλο θηλασμού Κλαραμπελ είμαι Αλεξανδρούπολη,οπότε φαντάζομαι όμως τα στοιχεία που θα μου στείλεις είναι Αθήνα?

newbiee κι εγώ κατάγομαι από Αλεξανδρούπολη!:P

Είτε με θήλαστρο είτε με απευθείας θηλασμό ο τρόπος για να αυξήσεις τη γαλουχία είναι να απομακρύνεις από το μαστό όσο περισσότερο γάλα μπορείς όσο πιο συχνά. Και πάλι για να αποθηλάσεις ο τρόπος είναι να απομακρύνεις από το μαστό όσο λιγότερο γάλα και όσο λιγότερο συχνά.

Επομένως στην περίπτωσή σου αφού χρησιμοποίείς θήλαστρο για να αυξήσεις το γάλα σου πρέπει να αυξήσεις τις αντλήσεις. Αντί να δώσεις ένα γεύμα ξένο στο μωρό σου, βάλε μία δύο αντλήσεις ακόμα.

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

Μην ξεχάσεις οτι χρειάζεσαι να νοικιασεις νοσοκομειακο θηλαστρο.

Και να βάζεις το μωρο στο στηθος! ;)

Franz Kafka