Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ανησυχώ για το βάρος της

Recommended Posts

Η κόρη μου είναι 5 χρονών και ζυγίζει αυτή τη στιγμή 17 κιλά , το ύψος της είναι 112 εκ. Γενικά τα τελευταία 2 χρόνια το βάρος είναι γύρω στα 17,3 κιλά με 17,5 δύσκολα παίρνει βάρος , τον προηγούμενο μήνα που ζυγίστηκε στον παιδίατρο έφτασε τα 17,9 και χαρήκαμε, προχθές τη ξανα ζυγίσαμε γιατί έχει μια διαταραχή στην όρεξη και μας φάνηκε πολύ αδύνατη και διαπιστώσαμε ότι έχασε ΄ένα κιλό ακριβώς σε 30 μέρες. Σήμερα θα κάνουμε εξετάσεις αίματος . Επίσης να πώ ότι παλαιότερα δεν είχαμε πρόβλημα με το φαγητό της έτρωγε τα πάντα . Να αναφέρω ότι έχουμε και νέο μέλος στην οικογένεια 10 μηνών, το οποίο ζηλεύει , αλλά μου φαίνεται υπερβολικό να κόψει τελείως το φαγητό από ζήλια , έχει φτάσει στο σημείο να τρώει μόνο ένα ροδάκινο τη μέρα ή μισό κουλούρι . Επίσης με ανησυχεί το γεγονός ότι πίνει συνέχεια νερό, δεν ξέρω ίσως το κάνει για να καλύψει και την πείνα της . Περιμένω να μου πείτε τι κάνατε σε ανάλογη περίπτωση.

YVnYp3.png

IcqGp3.png

Διαφημίσεις

Μου φαινεται περιεργο ενα παιδακι 5 χρονων να τρωει μονο 1 ροδακινο ή μισο κουλουρι....δεν πειναει;;;Αρνηται το φαγητο;;;

Ελπιζω να βγουν καλες οι εξετασεις σας και να ανοιξει η ορεξη στη μικρουλα...

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

Εγώ θα σου πρότεινα δύο τακτικές: α) να την πας στο Παίδων, όπου θα της κάνουν όλες τις εξετάσεις που μπορεί να έχουν σχέση με μειωμένο βάρος. Πιθανότατα θα νοσηλευτεί. Θα εξεταστεί όμως από όλες τις πλευρές. Εκεί, θα τη δει και παιδοψυχολόγος σίγουρα. Επίσης, αν είναι πεισματική άρνηση φαγητού, το νοσοκομείο μπορεί να την ταρακουνήσει! β) να πας σε παιδοψυχολόγο απευθείας, εφόσον οι εξετάσεις που κάνεις τώρα βγουν καλές.

Η δική μου ανηψιά είναι 5 χρονών και 14 κιλά (!), την κυνηγάνε να φάει και κάνει συχνά εμετό. Αφού νοσηλεύτηκε και της έκαναν ένα σωρό εξετάσεις δεν της βρήκαν τίποτα παθολογικό και οι γιατροί αποφάνθηκαν ότι είναι ψυχοσωματικό το θέμα. Από τότε που γεννήθηκε την πιέζουν συνεχώς να φάει (ιδιαίτερα η γαιγιά) με διάφορους τρόπους και απειλές, μέχρι και ξύλο της έχουν δώσει! Τώρα την παρακολουθεί παιδοψυχολόγος, αλλά να ξέρεις η πορεία εξέλιξης είναι πολύ αργή και η αποκατάσταση δύσκολη. Θέλει υπομονή!

Πήραμε χθες το απογευμα τα αποτελεσματα των εξετάσεων και δεν δείχνουν τίποτα παθολογικό . Όλα ξεκινάνε από ότι φαίνεται από τη ζήλια της και επειδή την πιέζαμε να φάει συνέχεια αρνιόταν . Χθες η κατάσταση ήταν καλύτερα δεν την πίεσα καθόλου ,απλά της άφησα να φάει όσο θέλει , απλά την ταΐσαμε εγώ και ο μπαμπάς της . Την πήγα και θάλασσα για να ανοίξει η όρεξη της, είχαμε πολλές μέρες να πάμε .Απλά κατάλαβα ότι όσο την πιέζω τόσο αρνήται για να τραβήξει την προσοχή μας. Σήμερα το μεσημέρι θα μιλήσω και με τον παιδίατρο .

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας , θα σας ενημερώσω σχετικά

YVnYp3.png

IcqGp3.png