Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ξαφνικα δεν θελει να πηγαινει σχολειο

Recommended Posts

:?καλημερα... εχω ενα προβλημα τον τελευταιο καιρο με την 5χρονη κορη μου... απο 22 μηνων πηγαινει παιδικο και εδω και ενα χρονο αλλαξαμε σχολειο και την πηγαινω νηπιο στο δημοσιο της γειτονιας μας... εχει κανει φιλιες ειδικα δυο παιδια και γενικα μου ειπε οτι της αρεσει πιο πολυ γιατι ειναι και πιο λιγες ωρες... εδω και δυο μερες δεν θελει να πηαγινει γιατι κουραζεται μου ειπε. π.χ. χτες την κρατησα σπιτι γιατι εκλαιγε αλλα μου υποσχεθηκε οτι σημερα θα πηγαινε... το πρωι σηκωθηκε καλα και μολις φτασαμε στο σχολειο γυρισε πισω και μου ειπε οτι θελει να φυγει γιατι ειναι κουρασμενη... ημουν 20 λεπτα μαζι της προσπαθωντας να την πεισω να μεινει η μικρη εκλαιγε και τελικα απελπιστικα και γυρισαμε σπιτι... μιλησα με τη δασκαλα της και μου είπε οτι γενικα ενω ειναι αψογη σε ολα στα μαθηματα και στην συμπεριφορα ειναι πολυ κλειστη και κανει πιο πολυ παρεα με τα δυο παιδια που ειπα... αυτες τις μερες βεβαια ειναι και τα δυο αρρωστα. επισης μου είπε οτι δεν αντεχει την φασαρια που κανουν ορισμενα αγορια στην ταξη και συχνα της παραπονιεται οτι δεν μπορει να ακουει την φασαρια... γενικα με προβληματισε γιατι σε γενικες γραμμες εκτος σχολειου η μικρη ειναι πολυ κοινωνικη μιλαει και κανει παρεα σχεδον με ολους, αλλα στον χωρο του σχολειου ειναι παρα πολυ μαζεμενη...

εχω σκεφτει βεβαια να ρωτησω παιδοψυχολογο και του σχολειου που θα κανουμε σχολη γονεων αλλα δεν ξερω πως να αντιμετωπισω την κατασταση... για πειτε μου την γνωμη σας ή αν υπαρχει μια ειδικος στο forum να μου δωσει καποια συμβουλη πως να κανω την μικρη μου να μην ειναι τοσο μαζεμενη στο σχολειο... ευχαριστω...

Διαφημίσεις

Μίλησε με το παιδί σου ..ειναι μεγάλο ...και η δικιά μου ειναι ακριβώς στην ιδια ηλικία με τη δικιά σου ....Σίγουρα κάτι εγινε στο σχολείο ωστε τοπαιδί να αντιδρά ετσι ..κάτι που δεν της άρεσε και την ενόχλησε ...κουβέντιασε μαζί της ..Δεν μπορει να πηγαίνει τόσο καιρό σχολείο χωρίς πρόβλημα και τώρα να μην θέλει ...διότι λοιπουν η δύο φίλες της .....Η δασκάλα δεν βοηθάει στο θέμα αυτό ?....ή ....σκέψου μήπως έγινε κάτι διαφορετικό στο σπίτι σας ..και δεν θέλει να σε αφήνει εσένα .....μόνη .....Ρωτα το παιδί θα σου πει καποια στιγμη ....εστω καιμεσα απο το παιχνιδι της με της κουκλες παρατηρησε την ..........εγω μαθαινω πολλα πραγματα για το τι γίνεται στο σχολειο όταν παιζει μονη με της κούκλες της ...........διότι κανει αναπαράσταση σε πολλα πράγματα

και εγω το ιδιο κανω... καθομαι και την παρατηρω συνεχεια... ρωτησα την δασκαλα της μου ειπε οτι δεν εχει παρατηρησει να εγινε κατι μονο το οτι τωρα που λειπουν οι φιλοι της δεν κανει και πολυ παρεα με τα υπολοιπα παιδια... βεβαια η μικρη κατα διαστηματα μου αναφερει και άλλα ονοματα παιδιων που λεει οτι επαιξε μαζι τους... κατι που δεν ανεφερα... την πηγαινα θεατρικο παιχνιδι στο σχολειο και ξαφνικα την προηγουμενη βδομαδα μου εκανε παλι τα ιδια και ειπε οτι κουραζετε και δεν θελει να πηγαινει... ειπα ενταξει, μετα απο λιγο πιεση. την ρωτησα αν θελει να κανει κατι άλλο οπως κολυμβηση και μου ειπε με χαρα ΝΑΙ... Θα την γραψω τον άλλον μηνα... τωρα με το σχολειο της μιλησα πολυ την ρωταω και δεν μου αναφερει κατι συγκεκριμενο το μονο οτι κανουν φασαρια τα παιδια... δεν ξερω εχω λιγο πελαγωσει και στεναχωρηθει γιατι δεν βρισκω ακρη... απλα θα κανω υπομονη και θα μιλησω παλι με τις δασκαλες της οι οποιες το μονο που μου εχουν πει ειναι οτι ειναι αρκετα κλειστη σαν χαρακτηρας αλλα κατα τα άλλα αψογη... γενικα τις τελευταιες δυο βδομαδες εχει μια αρνηση στο τα συμμετασχει καπου...

Η άποψη μου είναι ότι κακώς ενέδοσες και δεν την έστηλες στο σχολείο.Πρέπει να της εξηγήσεις με δικά σας απλά λόγια ότι το σχολείο είναι υποχρέωση.Όπως η μαμά πρέπει να πάει στη δουλειά, να μαγειρέψει κ.τ.λ έτσι και εκείνη έχει υποχρέωση να πάει σχολείο.

Επίσης δεν θεωρώ απαραίτητο ότι ντε και καλά έχει συμβεί κάτι συγκεκριμένο. Έχω παρατηρήσει και από τον δικό μου και από άλλα παιδάκια φίλων που κάνουμε παρέα ότι κάτι τα πιάνει μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, όπου φυσικά είναι κάτι που περνάει.

συνεχεια της εξηγω αυτο το πραγμα οτι το σχολειο ειναι υποχρεωτικο, πρεπει οπωσδηποτε τα παιδια να πηγαινουν αλλιως θα μας μαλωσουν και κατι τετοια... το ξερω οτι δεν επρεπε να ενδωσω την πρωτη φορα αλλα με εφτασε σε τετοιο σημειο που την λυπηθηκα... συνηθως ειμαι απολυτη σε τετοια θεματα αλλα τωρα....... θα δω... πιστευω πως αυριο θα ειναι καλυτερα .... αφου κατσουμε και μιλησουμε σημερα...

Διαφημίσεις

αν μπορεις να φερεις σπιτι κανενα απο τα παιδακια του σχολειου να γνωριστουν καλυτερα και να παιξουν θα ηταν καλα!!!

φαση ειναι και θα περασει....τα ιδια επαθα και εγω με τον μικρο μου και λιγο πριν να κλεισουν τα σχολεια τα Χριστουγεννα δεν ηθελε να παει,ειχε γκρινια κλαματα καμια φορα,,,,,,,

τωρα ειναι μια χαρα!!!

να μιλησεις και με την δασκαλα να την βοηθησει λιγο την μικρη.....να την βαλει σε παρεουλα με αλλα παιδακια.

θελει ποοοοολυ υπομονη και μην της κανεις την χαρη να καθετε σπιτι......χειρωτερα θα ειναι!!!!

εγω του μικρου του ειπα οτι ο καθε ενας μας εχει και καποιες υποχρεωσεις που θα πρεπει να γινουν.ο μπαμπας να παει για δουλεια,η μαμα να καθαρισει και να μαγηρεψει και αυτος να παει σχολειο να μαθει πραγματακια,να παιξει και να περασει καλα!!!

θελει αρκετη κουβεντα να δεις μηπως εχει γινει και κατι.....που δεν νομιζω ετσι οπως τα λες!!!!!

apHGp3.png

φετος ειδικα εχω φερει πολλα παιδια στο σπιτι και εχουμε παει σε παρτυ κλπ δηλαδη εχουμε κανει πολλες παρεες οσες μπορουμε δηλ.... απλα μαλλον περναει καποια φαση. το μεσημερακι κατσαμε και της μιλησα ρωτησα να μαθω δεν εβγαλα συμπερασμα... μου υποσχεθηκε οτι θα πηγαινει σχολειο θα δουμε... κοριτσια προσπαθω πολυ δεν αφηνω τιποτα να πεσει κατω που λενε μεχρι και παιδοψυχολογο θελω να ρωτησω να δω σε τι κανω κατι λαθος... ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ... Ευχαριστω παντως για τις απαντησεις σας...

λοιπον η μαρια πηγε σημερα στο σχολειο χωρις κανενα παραπονο το πρωι... γυρω στις 10.30 με πηρε η δασκαλα της και μου ειπε οτι παραπονιεται οτι ποναει η κοιλια της... μου ειπε βεβαια οτι μαλλον ειναι ψυχολογικο και της ειπα να την αφησω λιγο και να την παρακολουθει αν οντως κανει εμετο ή κατι τετοιο τοτε να με ειδοποιησει... οταν πηγα 12.15 τελικα να την παρω απο το κλασσικο την ειδα βαμμενη και στολισμενη σαν παλιατσο και χαρουμενη.... ειδα και την άλλη δασκαλα της το ανεφερα και μου είπε οτι θα την παρακολουθησει απο βδομαδα που θα ειναι εκεινη πρωινη... παντως μου ειπε η μικρη οτι δεν ηθελε να παρει μερος στην γιορτουλα και απλα καθοταν και παρακολουθουσε ο,τι ενα παιδακι που ηταν στην άλλη ταξη (και εχει ενα μικρο διανοητικο προβλημα) την κλωτσησε.. της ειπα οτι το παιδακι ειναι λιγο άρρωστο και να μην του δινει σημασια οταν το κανει αυτο γιατι δεν θελει και φερεται ετσι... νομιζω οτι τελικα αν θελει εκεινη συμμετεχει σε οτιδηποτε αν δεν θελει δεν καταπιεζεται... μπορει να ειναι και καλο αυτο βεβαια... δεν ξερω θα συνεργαστω και με την δασκαλα της και θα δω τι συμπερασμα θα βγαλω...

Και η μεγάλη μου είχε περάσει μια τέτοια φάση και με βασάνισε για μία εβδομάδα περίπου αλλά τις πέρασε ετσι ξαφνικά από την μία μέρα στην άλλη. Δεν το είχα πολυψάξει ( όσον αφορά τις αιτίες) εκείνη την περίοδο και φαντάστικα ότι θα της έφευγε όπως και έγινε.

Η άποψη μου είναι ότι κακώς ενέδοσες και δεν την έστηλες στο σχολείο.Πρέπει να της εξηγήσεις με δικά σας απλά λόγια ότι το σχολείο είναι υποχρέωση.Όπως η μαμά πρέπει να πάει στη δουλειά, να μαγειρέψει κ.τ.λ έτσι και εκείνη έχει υποχρέωση να πάει σχολείο.

Επίσης δεν θεωρώ απαραίτητο ότι ντε και καλά έχει συμβεί κάτι συγκεκριμένο. Έχω παρατηρήσει και από τον δικό μου και από άλλα παιδάκια φίλων που κάνουμε παρέα ότι κάτι τα πιάνει μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, όπου φυσικά είναι κάτι που περνάει.

Συμφωνω απολυτα..

Παιδια ειναι και περνανε διαφορες διακυμανσεις.. Οπως και οι ενηλικες που δεν γουσταρουν να πηγαινουν καθε μερα στη δουλεια, ετσι κι εκεινα προτιμουν να καθησουν σπιτι με τη μαμα και το μπαμπα παρα να πανε καπου που ισχυουν κανονες και οσο να 'ναι δεν ειναι τοσο χαλαρα τα πραγματα οσο στο σπιτι..

Και η δικια μου περασε μια τετοια φαση μετα τις διακοπες του Καλοκαιριου αλλα δεν ενεδωσα.. Την εστειλα κανονικα. Εκλαψε 3 μερες και τελος. Οταν εφτανε στο σχολειο σταματουσε. Δεν πιστευω πως αφηνουν τα παιδια να κλαινε απαρηγορητα γιατι κι εντελως ψυχρα να το δεις η καθε παιδαγωγος δεν εχει τοσο χρονο ωστε να ασχοληθει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με το εκαστοτε παιδακι που κλαιει, οποτε αν κλαιει ή γκρινιαζει επιμονα καλουν τον γονεα.

Γενικα μην αγχωνεσαι.. Δεν νομιζω να εχει γινει κατι τραγικο.. Απλα περναει μια φαση αρνησης η μικρουλα σου. Εσυ βεβαια καλα κανεις κι εχεις τα ματια σου ανοικτα. Μιλα με το παιδι, συνεργασου και με το σταθμο αλλα απο οσα περιγραφεις, εγω δεν πιστευω πως εγινε κατι. ;)

Καλη επανοδο σας ευχομαι και να συνεχισετε να πηγαινετε χαρουμενες στο σχολειο! :D

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Διαφημίσεις

Κι εμένα ο μικρός μου γιος δεν έχει προσαρμοστεί στο νηπιαγωγείο καθόλου. Είναι προνήπιο ο πιο μικρός από όλα τα παιδάκια τόσο ηλιακιακά όσο και στην σωματική διάπλαση. Από τη αρχή της χρονιάς δεν έχει κάνει παρέες και κάθεται μοναχικός με αποτέλεσμα να βαριέται. Τι να του πω για να τον βοηθήσω δεν ξέρω! :? Μια επαγγελματική συμβουλή νομίζω ότι θα βοηθούσε πολύ...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Λοιπον εβγαλα ενα συμπερασμα με την συνεργασια της δασκαλας της... δεν θελει να παιρνει μερος σε οτιδηποτε ομαδικο γινει στην ταξη... φυσικα δεν ξερω για πιο λογο της εχει βγει αυτη η αρνηση παντως χθες ειπε για πρωτη φορα στην δασκαλα της οτι δεν θελει να παρει μερος σε ομαδες που ηταν και οι κολλητοι της μεσα, για να κανουν κατι... γι'αυτο δεν ηθελε να ξαναπαει στο θατρικο παιχνιδι και γι'αυτο προχτες που πηγαμε σε αποκριατικο χορο με παιδια ηθελε να φυγουμε... δεν ενεδωσα ομως και τελικα περασε καλα χωρις ομως να εχει ιδιαιτερη επαφη με τα παιδια οπου δεν ηξερε κανενα ομως... κατι συμβαινει με την ψυχολογια της τον τελευταιο καιρο, θα το ψαξω ρωτωντας και την παιδοψυχολογο που θα ερθει καποια στιγμη στο σχολειο μας... αν καποια απο σας εχει αντιμετωπισει κατι παρομοιο ας μου πει...

μηπως φοβατε οτι δεν θα τα καταφερει;;;;οτι αν κατι κανει λαθος θα την κοροιδευουν τα αλλα παιδακια;;;μηπως εχει γινει κατι τετοιο;;;;;

ο δικος μου φοβοταν να παιξει ομαδικα παιχνιδια γιαυτο τον λογο μεχρι που του ειπα οτι κανενα παιδακι δεν τα ξερει ολα,το παιχνιδι ειναι για να περναμε καλα και οχι απαρετιτα για να κερδιζουμε(αλλα αν γινει και αυτο ακομα καλυτερα χαχα) και δεν εγινε και τιποτα αν κανουμε και κανενα λαθακι!!!!!

πιστευω οτι με λιγο κουβεντα θα καταλαβεις τι εχει γινει(αν εχει γινει) η τι φοβατε και δεν θελει τα ομαδικα παιχνιδια!!!!

επιτραπεζια εχετε στο σπιτι;;;;παιζετε;;;;

εγω απο εκει αρχισα,παιζαμε επιτραπεζια κανονικα(χωρις να κλεβουμε για να κερδισει ο μικρος) στην αρχη οταν εχανε φωναζε,εκλεγε αλλα μετα δεν τον ενιαζε καθολου.....και οταν κερδιζει το ευχαριστιετε διπλα!!!!!!!!!!!!

apHGp3.png

η μικρη απ'οτι εχω καταλαβει δεν θελει να χανει!!!! μοναχοπαιδι γαρ καταλαβαινεται!!! και εγω της εχω πει οτι δεν ειναι απαραιτητο να κερδιζει αλλα να περναει καλα και οταν χασει θα πρεπει και τοτε να γελαει...εχω σκεφτει τα επιτραπεζια παιχνιδια το κακο ειναι οτι ο πατερας της παντα λεει οτι κερδιζει η μικρη αλλα εγω κραταω τις ισοροπιες... θα παρω παιχνιδια και θα την βαζω να παιζει με φιλους της στο σπιτι για να μαθει το ομαδικο ... θα δουμε

Διαφημίσεις

η μικρη απ'οτι εχω καταλαβει δεν θελει να χανει!!!! μοναχοπαιδι γαρ καταλαβαινεται!!! και εγω της εχω πει οτι δεν ειναι απαραιτητο να κερδιζει αλλα να περναει καλα και οταν χασει θα πρεπει και τοτε να γελαει...εχω σκεφτει τα επιτραπεζια παιχνιδια το κακο ειναι οτι ο πατερας της παντα λεει οτι κερδιζει η μικρη αλλα εγω κραταω τις ισοροπιες... θα παρω παιχνιδια και θα την βαζω να παιζει με φιλους της στο σπιτι για να μαθει το ομαδικο ... θα δουμε

ειδες που βρηκες κατι;;;;;;)

αυτο που κανει ο μπαμπας της δεν ειναι σωστο(το εκανα και εγω στην αρχη οταν ηταν μικρουλης και ηταν μεγαααααααλο λαθος!!!!)

εχει τοσο ωραια παιχνιδια για την ηλικια τους που θα μπορει να κερδιζει με το σπαθι της που λενε!!!!!!

να αρχισετε να παιζετε μαζι στην αρχη και μετα με φιλους γιατι φαντασου να χασει και να αρχισει να φωναζει και να κλεει μπροστα στα παιδακια..........θα νιωσει πολυ ασχημα μετα.....!!!

apHGp3.png

• 4 weeks later...

Επαναφέρω το θέμα της Π+Μ γιατί θέλω την βοήθεια σας… Ο μεγάλος μου πάει νήπιο… είναι γεννημένος Δεκέμβριο του 2006 (απ’ ότι καταλαβαίνετε είναι από τα μικρά)… Δεν μπορεί να μάθει εύκολα τα γράμματα… δυσκολεύετε πολύ… και πολλά τα ξεχνάει μετά!!!

Χθες το βράδυ μου είπε ότι δεν θέλει να πάει σχολείο… τον ρώτησα γιατί και έβαλε τα κλάματα… μου είπε ότι η δασκάλα τον ρωτάει τα γράμματα και δεν τα ξέρει… Από ότι κατάλαβα ντρέπεται που δεν τα ξέρει… ‘’Φεύγουν από το μυαλό’’ μου είπε.

Προσπάθησα να του εξηγήσω ότι είναι πιο μικρός από τα άλλα παιδάκια και ότι δεν πειράζει αν δεν μπορεί να θυμηθεί κάποια γράμματα αλλά το έχει πάρει πολύ βαριά… Όντος κάποια παιδάκια στην τάξη του ξέρουν ακόμα και να διαβάζουν!!!!

Πώς να το διαχειριστώ βρε κορίτσια??

Στεναχωρήθηκα… :( :(

Προσπαθώ να τον βοηθήσω με τα γράμματα… όντος δεν τα θυμάται… Γράφουμε το ‘’Λ’’ το λέμε ξανά και ξανά και ξανά…. Τον ρωτάω σε 2 λεπτά πιο είναι αυτό ‘’Λ’’ το γράμμα??? Και με κοιτάει με γουρλωμένα μάτια!!!!

Τι να κάνω για να το βοηθήσω????

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

Επαναφέρω το θέμα της Π+Μ γιατί θέλω την βοήθεια σας… Ο μεγάλος μου πάει νήπιο… είναι γεννημένος Δεκέμβριο του 2006 (απ’ ότι καταλαβαίνετε είναι από τα μικρά)… Δεν μπορεί να μάθει εύκολα τα γράμματα… δυσκολεύετε πολύ… και πολλά τα ξεχνάει μετά!!!

Χθες το βράδυ μου είπε ότι δεν θέλει να πάει σχολείο… τον ρώτησα γιατί και έβαλε τα κλάματα… μου είπε ότι η δασκάλα τον ρωτάει τα γράμματα και δεν τα ξέρει… Από ότι κατάλαβα ντρέπεται που δεν τα ξέρει… ‘’Φεύγουν από το μυαλό’’ μου είπε.

Προσπάθησα να του εξηγήσω ότι είναι πιο μικρός από τα άλλα παιδάκια και ότι δεν πειράζει αν δεν μπορεί να θυμηθεί κάποια γράμματα αλλά το έχει πάρει πολύ βαριά… Όντος κάποια παιδάκια στην τάξη του ξέρουν ακόμα και να διαβάζουν!!!!

Πώς να το διαχειριστώ βρε κορίτσια??

Στεναχωρήθηκα… :( :(

Προσπαθώ να τον βοηθήσω με τα γράμματα… όντος δεν τα θυμάται… Γράφουμε το ‘’Λ’’ το λέμε ξανά και ξανά και ξανά…. Τον ρωτάω σε 2 λεπτά πιο είναι αυτό ‘’Λ’’ το γράμμα??? Και με κοιτάει με γουρλωμένα μάτια!!!!

Τι να κάνω για να το βοηθήσω????

καλέ είναι φυσιολογικό να ξέρουν να διαβάζουν στο νήπιο?? μια γνωστή μου έστελνε το γιο της από Β' δημοτικού να μάθει αρχαία ελληνικά. και να πεις ότι είχαν και οικογενειακώς καμμιά μόρφωση φοβερή (με την καλή έννοια το λέω, μην παρεξηγηθώ).... αχ ανησυχώ κι εγώ για τα παιδιά μου και τις συγκρίσεις που βλέπω να γίνονται δεξιά κι αριστερά...

Τι να πω… δεν ξέρω… καλό είναι να ξέρουν γιατί δεν θα ζοριστούν στην πρώτη…

Το κακό είναι ότι το παιδάκι μου το καταλαβαίνει και νιώθει άσχημα!!! Τι να του πω??

Αυτό με τα αρχαία το αφήνω ασχολίαστο :shock: περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...

Τι να πω… δεν ξέρω… καλό είναι να ξέρουν γιατί δεν θα ζοριστούν στην πρώτη…

Το κακό είναι ότι το παιδάκι μου το καταλαβαίνει και νιώθει άσχημα!!! Τι να του πω??

Αυτό με τα αρχαία το αφήνω ασχολίαστο :shock: περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...

να του πεις να μη στενοχωριέται κι ότι δεν έχουμε όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες ικανότητες σε όλα τα πράγματα. άλλος είναι πιό καλός στην ανάγνωση, άλλος στη ζωγραφική, άλλος στο ποδόσφαιρο, άλλος στο τραγούδι. όλοι μας όμως είμαστε ξεχωριστοί και μας αγαπάνε για αυτό που είμαστε, όχι για αυτό που μπορούμε να κάνουμε.

Ισως να το συζητησεις με τη δασκαλα να τον ρωταει πραγματα που ξερει για να παρει τα πανω του και να ειναι πιο ενθαρυντικη (ξερει αυτη πώς θα το χειριστει)

Ειναι κριμα να ματαιώνεται στην πρωτη του επαφη με τα γραμματα

Αυτο που είπε "φευγουν απο το μυαλο μου" το εχω λατρεψει:P

p7z6p3.pngsQqep3.png

Για να τον βοηθησεις παρε φανταχτερα χαρτονια και φτιαξε καποια γραμματα

Να φερνει για το Α πχ μια αγελαδα να πηγαινει το γραμμα σε αντικειμενα που αρχιζουν απο α πχ απορορροφητηρας

Να κολλησει το γραμμα σε μεγαλο χαρτονι και απο κατω αντικειμενα σε φωτο (πχ απο περιοδικα) που αρχιζουν απο Α

Μπορεις να χρησιμοποιησεις κουτια πχ των παπουτσιων Απ εξω κολλας το γραμμα και καθε μερα γεμιζει τα κουτια με φωτο που βρισκει απο αντικειμενα που αρχιζουν με αυτο το γραμμα

p7z6p3.pngsQqep3.png

@Marchalina…….. Πολύ καλή ιδέα!!!!!!!

Όντος πιστεύω ότι θα αισθανθεί καλύτερα αν για λίγο τον ρωτάει γράμματα που ξέρει… Ουφ δεν ξέρεις πως στεναχωρήθηκα έτσι που έκλεγε… με ένα παράπονο!!!!

χίλια…. χίλια ευχαριστώ..!!!!!!

Εκτύπωσα κάτι κάρτες με εικόνες από το ίντερνετ (σήμερα) τις κόψαμε μαζί… και έγραψε πάνω το γραμματάκι…. (όσα δεν ήξερε τον βοήθησα εγώ)

Μου είπε μία φίλη μου, μήπως έχει φωτογραφική μνήμη, και το Σαββατοκύριακο θα δουλέψουμε με εικόνες….

Να σας πω ότι η γραφή του είναι πάαααρα πολύ καλή… και τα μικρά και τα κεφαλαία τα γράφει πολύ καλά!!!!

Εσενα τουλαχιστον υπαρχει συγκεκριμενος λογος που δεν θελει το σχολειο... εγω που ακομα δεν εβγαλα συμπερασμα τι της εφταιγε ακριβως και ειχε αυτη την αρνηση? το καλο ειναι οτι της εχει περασει πια μετα απο 1 και κατι μηνα που ταλαιπωρηθηκαμε και αυτο που λεει ειναι οτι οπως ο μπαμπας πηγαινει στην δουλεια και εσυ εχεις άλλες δουλειες, ετσι και εμενα δικια μου δουλεια ειναι το σχολειο και δεν θα ξανακανω τα ιδια....

οσο για το διαβασμα του μικρου πρεπει οντως να του εξηγησεις οτι το καθε παιδι ειναι διαφορετικο ως προς την μαθηση, γιατι νομιζω οτι το θεμα της ηλικιας δεν θα το πολυκαταλαβαινει γιατι ειναι και αυτο την ιδια χρονολογια... βοηθησε τον με τις καρτες και σιγα σιγα ο,τι μαθει... εξ άλλου την περισσοτερη δουλεια θα την κανουν του χρονου στο δημοτικο... συζητησε το βεβαια και με την δασκαλα του μπας και σου πει καποιον άλλον τροπο που εμεις δεν ξερουμε... αντε καλη επιτυχια...