Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κλάμα στο τάϊσμα

Recommended Posts

Έχω ένα κοριτσάκι σχεδόν 4 μηνών και είμαι καινούρια μαμά με ότι αυτό συνεπάγεται! Εδω και ένα μήνα περίπου έχουμε πρόβλημα στο τάισμα. Όλη μέρα είναι ένα πολύ χαρούμενο μωρό, κοιμάται κανονικά, κάνει κακάκια 1 φορά την ημέρα και σπάνια κάνει εμετούς. Εδω και 2 μήνες σχεδόν κοιμάται και όλο το βράδυ χωρίς διακοπή! Δεν κατάφερα να θηλάσω παραπάνω από 40 μέρες κι αυτό σαν συμπληρωμα της φόρμουλας. Πίνει από την αρχή το Φριζολακ. Η ανησυχία μου είναι ότι όταν παει να πιεί το γάλα της κλαίει πολύ έντονα, κοκκινίζει, τεντώνεται και διώχνει το μπιμπερό. Αύτο το κάνει κάθε φορά εκτός από το πρωινό ταισμα. Τι μπορεί να είναι; Ο γιατρός είπε να δοκιμάσουμε τις σταγόνες Infacol πριν απο κάθε γεύμα αλλά δεν πιάνουν κάθε φορά. Όταν της δώσω την πιπίλα ηρεμεί άρα δεν νομίζω να είναι κολικοί. Αν ήταν αλλεργία στο γάλα δεν θα το έκανε κάθε φορά; Αν ήταν ΓΟΠ δεν θα έκανε εμετούς; ΒΟΗΘΕΙΑ! Πως να το αντιμετωπίσω;

Διαφημίσεις

Η γοπ μπορει να ειναι και χωρις εμετους και τοτε ειναι πιο υπουλη γιατι αργουν να την παρουν πρεφα οι παιδιατροι. Διαβασε για την γοπ και ενημερωσου. Κλασικη συμπεριφορα στην γοπ κατα την διαρκει του ταισματος ειναι οταν βλεπουν το μπουκαλι να κανουν τοξο το σωμα και να ουρλιαζουν. Αυτο γινεται γιατι πονανε και αν αργησει να το καταλαβει ο παιδιατρος οπως ο πρωτος δικος μας μετα χειροτερευει. Αν ειναι αυτο θελει ειδικο γαλα και στρωνει καπως αλλα μεχρι τους 6 με 7 μηνες ειναι δυσκολο. Θελει συγκεκριμενη σταση στον υπνο και στο φαγητο και συχνα και μικρα γευματα. Δεν ειναι απαραιτητοι οι εμετοι και κανενα μισαωρο αγκαλια μετα το φαγητο πριν ξαπλωσουν γιατι παλινδρομει το γαλα εαν ξαπλωσουν αμεσως. Διαβασε τα θεματα με την γοπ και χτυπα καμπανακι στον παιδιατρο και ας μην εχει εμετους.

Η παλινδρομηση φαινεται με υπερηχο αν χρειαστει να το επιβεβαιωσετε δεν ειναι επωδυνη εξεταση.

Στην ΓΟΠ μπορεί να έχει πόνο μόνο την ώρα που τρώεί; Δεν έχει άλλες ενοχλήσεις το μωρο; Πέρασα κι εγω σε μια φάση και πονούσα σε άσχετες ώρες με το φαγητο; Είναι κληρονομικό; Το φρισολακ AC κάνει για αυτό; Μου είπε ο γιατρός να το δοκιμάσω αν δεν κάνουν τίποτε οι σταγόνες..Αλλά αυτός μιλούσε για κολικούς νομίζω..

Οι κολικοι σε εμας τουλαχιστον ηταν συγκεκριμενη ωρα την ημερα και ειχαμε παρει ινφακολικ η γοπ φαινοταν με αρνηση οταν ετρωγε και αργοτερα πολυ με εμετους οταν χειροτερεψε απο λαθος του πρωτου παιδιατρου που επειδη δεν εκανε εμετο θεωρησε οτι ισως ειναι αλλεργια και εδωσε υποαλλεργικο γαλα με αποτελεσμα να χειροτερεψει το παιδι και να βγαζει οτι ετρωγε.

Διαφημίσεις

Σαν τον δικο μου και συ,τα ιδια.Το πρωτο μπουκαλι το εξαφανιζει και την υπολοιπη μερα τον ταιζω με το ζορι σχεδον,δεν ρουφαει καθολου αλλα καταπινει οταν πιεζω εγω την πιπιλα.Ειναι και αδυνατουλης και δεν γινεται να τον αφηνω νηστικο.Δοκιμασαμε να αλλαξουμε γαλα και του εκανα και δυσκοιλιοτητα...Θα το δω αυτο με την γοπ και θα το συζητησω και με την γιατρο...Η αλλη μου η μπεμπα χαρα θεου,τρωει ηρεμα και ολο της το γαλα

ysjfp2.png

Mas evale na e3etasoume ta autia tis alla mia xara einai..efage elaxista simera alla koimatai kai einai kai eudia8eti otan 3ypna..Apokleiei tin palindromisi o giatros. An kanoume yperixo 8a fanei tetoio provlima? An itan allergia sto gala 8a etrwge ka8olou? Na dokimasw to Frisolac AC pou mou eipe o giatros..mia fora pou piga na tis dwsw simera den mporouse na to faei

Διαφημίσεις

εμενα μου είχε πει η γιατρός να τον σηκώνω λίγο κατα την διάρκεια του ταϊσματος,να χωνεύει λίγο και μετά να δίνω το υπόλοιπο.Οντως είχα δει διαφορα....

fVLTp2.png

ο Αργύρης μου γεννήθηκε 10/10/10

Αρα με το γαλα εχει να κανει η συμπεριφορα του και δειχνει να ποναει οταν πινει?? Εγω θα τον εκανα τον υπερηχο γιατι και σε εμας αργησε ο παιδιατρος να το πιστεψει οτι εχει παλλινδρομηση γιατι δεν ειχε εμετους και μας τσακισε και χειροτερεψε πολυ το παιδι και απο εδω μεσα ειχα διαβασει για την παλινδρομηση μεσα στην απογνωση μου με ενα προωρο που δεν επινε σταγονα γαλα γιατι πονουσε και πηγα εκανα τον υπερηχο αλλαξαμε γαλα και παιδιατρο.

Kαι μενα το εκανε οταν ηταν 2-3 μηνων.ετρωγε με το ζορι,της πιεζα την θηλη εγω, να σταζει το γαλα.εγω παρατηρησα οτι δεν πρεπει με τιποτα να την ταιζω και να ψιλονυσταζει.τοτε εκλαιγε,της φταιγαν ολα.ετσι φροντιζα,να πινει μολις ξυπναγε.

εμενα ετσι και χασει την ωρα του υπνου της δεν τρωει με τιποτα και ας εχουν περασει ωρες.δεν νομιζω να εχει προβλημα πεψης.θα γκρινιαζε ολη την ωρα.

alKfp3.png

Vvc2p2.png

Διαφημίσεις

Kaname tis e3etaseis mas..Yperixo gia tin koilia kai gia ton oisofago. Ola ok!!!! Den exei provlima to mwro oute stin koilitsa oute palindromisi! Anakoufistika! Twra omws den exw tropo na to antimetwpisw..o giatros leei oti prepei na perasoun meres na perasei kapoia iosi pou mporei na exei sta entera.. Fovamai na alla3w gala twra min tin mperdepsw teliws kai menei nistiki...Kamia eisigisi???

Kαι μενα το εκανε οταν ηταν 2-3 μηνων.ετρωγε με το ζορι,της πιεζα την θηλη εγω, να σταζει το γαλα.εγω παρατηρησα οτι δεν πρεπει με τιποτα να την ταιζω και να ψιλονυσταζει.τοτε εκλαιγε,της φταιγαν ολα.ετσι φροντιζα,να πινει μολις ξυπναγε.

εμενα ετσι και χασει την ωρα του υπνου της δεν τρωει με τιποτα και ας εχουν περασει ωρες.δεν νομιζω να εχει προβλημα πεψης.θα γκρινιαζε ολη την ωρα.

Kαι γω αυτο κανω οταν δεν τρωει,παταω την πιπιλα.Δεν ξερω ομως μηπως κανω περισσοτερο κακο παρα καλο.Στο τελος θα το βαρυστομαχιασω το μωρο και θα σιχαθει το γαλα και μενα μαζι!!!Αυτο με τον υπνο το εχω παρατηρησει,αν δεν κοιμηθει αναμεσα στα ταισματα δεν τρωει και ειναι νευρικο,κανει σαν τρελο κουναει το κεφαλι δεξια αριστερα ,κλαιει,τεντωνεται και κλωτσαει...Σημερα ηταν απο τις καλες μερες...Θα προσπαθησω κι εγω να τον ταιζω μονο μετα απο υπνο μηπως παρουμε κανα γραμμαριο παραπανω.....

ysjfp2.png

• 2 weeks later...

Κοριτσια και η δικια μας μια απο τα ιδια....σπαραζει οταν ειναι να φαει.Μεχρι το μεσημερι-απογευμα καλα αλλα μετα με το ζορι!Εμετους δεν κανει καθολου το πολυ να βγαλει λιγο αμα παραφαει.Θα ρωτησω την παιδιατρο αυριο.Αλλα η απορια μου ειναι ενω δεν θελει το γαλα αν της δωσω τσαι το πινει!Αλλα με το που μυριζει το γαλα αρχιζει το κλαμα.Της πηρα και αλλη μαρκα γαλα αλλα το ιδιο.Μαλλον ειναι Γοπ απο αυτα που διαβαζω εδω αλλα γιατι να πινει το τσαι ενω το γαλα οχι????????

• 2 weeks later...

Κορίτσια καλησπέρα! Απότι βλέπω έχετε και άλλες αυτό το πρόβλημα , εμένα η μια απο τις δύο δίδυμες κάθε βραδυ πρίν κοιμηθεί κλαίει όταν της δήνω το γάλα μερικές φορές δεν θέλει να αγγίζει ούτε το μπουκάλι με το στόμα ! :confused: Υποθέτω επειδή έχει κουραστεί απο όλη την ημέρα το κάνει αυτό , όταν την ταίζω μετά απο 2 ώρες στον ύπνο της όλα είναι μια χαρά. αυτό συμβαίνει περίπου απο 40ημερον μεχρι τωρα που είναι 3 μηνών στην αρχή έλεγα οτι είναι κολικοί , τώρα όμως? Δεν ξέρω τι να υποθέσω , τον παιδίατρο που έχω δεν τον έχω εμπιστοσύνη , ψάχνω για άλλον τώρα.

Κορίτσια καλημέρα!

Έχω κι εγώ δυδιμάκια που μεθαύριο κλείνουν τον 4ο.

Η κόρη μου τρώει κανονικά και κοιμάται.Ο γιος μου πάλι από την ώρα που γεννήθηκε ενώ όλη την ημέρα έτρωγε ήρεμα όλο του το γάλα πάντα στο ρδινό του έκλαιγε απαρηγόρηρτος και δεν ήελε με τίποτα να φάει σπρώχνοντας το μπιμπερό.Στην αρχή ήταν οι κοικοί που τον έπιαναν εκείνη την ώρα, τους αντιμετωπίσαμε με infacolic, biogaia και το EC της Milupa(το οποίοκαι συνεχίζει να πίνει ακόμη και τώρα που δεν έχει κολικούς).Δοκίμασα να τον κουνάω την ώρα που έτρωγε και ο χρόνος που έκανε να φάει ελαττώθηκε στα 40', έπειτα δοκίμασα να τον ταϊζω στα πόδια αυτό έφτασε την ώρα στα 30' τελικά φτάσαμε να τρώει στην αγκαλιά εγώ όρθια και να τον κουνάω( χρόνος ταϊσματος 15' συν κοιμισμένο παιδί).

Κατά την γνώμη μου όσο πιο ήρεμα είναι τα παιδιά μέσα στην ημέρα τόσο καλλίτερα κοιμουνται την νύχτα.

Μην προσπαθήσετε να τα κρατήσετε ξύπνια με την ελπίδα να είναι αρκετά κουρασμένα και να κοιμηθούν περισσότερο, το πιθανότερο είναι να είναι τόσο κουρασμένα και εκνευρισμένα που ούτε να φάνε θα θέλουν και δεν θα μπορούν να ηρεμήσουν.Μην φωνάζετε ποτέ σε ένα βρέφος γιατί δεν είναι ήσυχο ή γιατί κλαίει, αφενός το εκνευρίζετε άρα κλαίει περισσότερο, αφετέρου δεν καταλαβαίνει. Είναι το μόνο μέσω επικοινωνίας που έχει.Είναι προτιμότερο να αφιερώσετε 5 με 10 λεπτά να βρειτε τι είναι αυτό που το ενοχλεί και ζητά από εσάς βοήθεια (πάνα, πείνα, θέση, στάση, οπτική, ερέθισμα, κούραση, πόνος)Εξασφαλίζοντας την ηρεμία του αυτομάτως εξασφαλίζετε και την δική σας.Ένα λάθος που συχνά κάνουμε, το έκανα κι γώ στην αρχή είναι να έχουμε τα βρέφη απόμονωμένα σε ένα χώρο, τα βρέφη-μωρά είναι άκρως κοινωνικά και έχουν ανάγκη από επαφή, πολλές φορές κλαίνε από μοναξιά, φέρτε τα στο σαλόνι, σε μία καλαθούνα, ένα πάρκο, ένα ριλάξ όπου σας βολεύει, θα είναι πιο ήρεμα.

Πολύ σημαντική, όσο χαζό κι αν ακούγεται, είναι μία καθημερινή ρουτίνα, Μπάνιο, γάλα, ναούρισμα, ύπνος.Χαμηλός φωτισμός, ησηχία σε αντίθεση με την ημέρα, και εννοείται καθόλου κόσμος στο σπίτι.Κάθε βράδυ την δια ώρα με την ίδια σειρά ακρίβώς το ίδιο άτομο.Τα παιδιά λειτουργούν κάπως "μηχανικά" προγραμματίζονται. Πολύ σημαντική είναι και η σταθερή θερμοκρασία σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού.Περίπου 22 βαθμοί είναι καλά.Το ξαφνικό κρύο τα ξυπνά και η πολύ ζέστη δυσκοεύει την αναπνοή τους.Τα διάφορα πρόσθετα στο γάλα τους είναι μάλλον περιττά κατά την γνώμη μου τα ωφέλη τους είναι συγκριτικα λιγότερα από τα προβλήματα που δημιουργούν (δυσπεψία, δυσκοιλιότητα, πιθανή παχυσαρκία λόγω ζάχαρης).

Αυτά το λίγα (lol)κι από 'μένα.

• 2 months later...
Nai..deixnei na ponaei tin wra pou trwei..prin kai meta einai mia xara! Den to kanei panta omws. Kapoies fores pinei kanonika kai xwris diamartyries. Auto me sigxizei.. 8a perimenw 1-2 meres kai 8a kanw ton yperixo an sinexisei.

Kalispera!elpizw na exei li8ei to provlima me to mwraki sou..antimetwpizoume k emeis akrivws to idio provlima me to mwraki mas pou einai 2,5 minwn kai 8a i8ela poli na ma8w an telika anakali4ate ti itan auto pou to enoxlouse..episis, an exei antimetwpisei kapoios allos kati paromoio k exei vrei telika poio itan to provlima 8a i8ela na akousw apo4eis..emeis afou to 4a3ame me to giatro mas gia ta pio apla pou 8a mporousan na to enoxloun (p.x. allagi mpimpero klp),to 4axnoume twra gia oisofagitida H gia ta dontakia tou (an kai einai akoma nwris)..Elpizw na vroume kapoia lisi giati to mwraki talaipwreitai edw kai miso mina...

• 1 month later...
Kalispera!elpizw na exei li8ei to provlima me to mwraki sou..antimetwpizoume k emeis akrivws to idio provlima me to mwraki mas pou einai 2,5 minwn kai 8a i8ela poli na ma8w an telika anakali4ate ti itan auto pou to enoxlouse..episis, an exei antimetwpisei kapoios allos kati paromoio k exei vrei telika poio itan to provlima 8a i8ela na akousw apo4eis..emeis afou to 4a3ame me to giatro mas gia ta pio apla pou 8a mporousan na to enoxloun (p.x. allagi mpimpero klp),to 4axnoume twra gia oisofagitida H gia ta dontakia tou (an kai einai akoma nwris)..Elpizw na vroume kapoia lisi giati to mwraki talaipwreitai edw kai miso mina...

ειναι πολυ πιθανο να ειναι δοντακια. εμας αρχισε απο το 4 μηνα να το κανει αυτο. μπορει να κρατησει και μισο χρονο μεχρι να βγουν μας ειπαν.κοιτα αν εχει και σαλια. αν ναι ειναι αυτο. υπαρχουν αλοιφουλες για ανακουφιση, λιγο παιχνιδι αμεσως μετα να ξεχαστει και το γαλα οχι ζεστο ,το ερε8ιζει

• 2 weeks later...

κοριτσια καλησπερα!

εχω μια ανησυχια σα φρεσκομανα κ βρισκομαι σε μια μικρη συγχυση λογω διαφορετικων αποψεων... η μικρουλα μας-2μηνων- εχει πολυ περιεργες αντιδρασεις οταν τρωει. ενω ξεκιναειμε ορεξη στην πορεια αρχιζει τα κλαματα. στην αρχη μου εδινε την εντυπωση οτι αυτο συμβαινει επειδη τη σταματαω για να τη ρεψω κ ισως τσαντιζεται που της σταματαω το γευμα, στην πορεια ομως αρχισα να αγχωνομαι λιγο, γιατι τοσο κλαμα;;;; ρωτησα το γιατρο κ μας ειπς πως δεν ειναι τιποτα. πηρα κ δευτερη γνωμη κ κατηγορηματικα μας ειπε ο δευτερος πως ειναι παλινδρομηση κ να της αλλαξω γαλα, να δινω παχυρευστο κλπ. το θεμα ειναι οτι με το νεο παχυρευστο γαλα μας κανει σε καθε γευμα σκληρα κακακια κιαυτα βγαινουν με το ζορι. σφιφφεται, ποναει, υποφερει κ ολο ματωνει απο το γδαρσιμο σε σημειο να τη βλεπω κ να ποναω κιεγω. κανει σκληρα κακακια σε καθε γευμα με αποτελεσμα να μην ευχαριστιεται κ το φαγητο-ετσι νιωθω τουλαχιστν- ειμαι σε απογνωση ποιον γιατρο να ακουω;;; ειναι κ οι δυοι πολυ καλοι. μηπως οντως το κλαμα δεν ηταν κατι ανησυχητικο κ αδικα τη φορτωνω με αυτη την αηδια η θα ξαναγυρισω στο απλο γαλα κ στο μελλον θα μου βγαλει προβλημα;;;

μια γνωμη απο σας με εμπειρια θα με βοηθουσε πολυ!!!!!!

σας ευχαριστω εκ των προτερων!!!!!!