Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ποτέ γνωρίζουμε τη Μαια;

Recommended Posts

Κορίτσια γεια! Μόλις μπήκα αισίως στην 29η εβδομάδα κι αναρωτιέμαι ποτέ θα πρέπει να γνωρίσω και να αρχισω να συμβουλευομαι τη μαια. Με τον γιατρό έχω ραντεβού σε δέκα ημέρες, για να τον ρωτήσω σχετικά, μέχρι τότε μήπως γνωρίζει καμια σας;

Διαφημίσεις

η μαια είναι του γιατρού σου; Εμενα δούλευε στο ιατρείο του γυναικολόγου μου. Την έβλεπα εκεί συνέχεια και όταν μπήκα στο μήνα μου κανονίσαμε να κάνουμε μαζί μαθήματα ανώδυνου τοκετού και θηλασμού. Για εμενα αν εχεις αποφασίσει να εχεις μαια δική σου, καλό είναι να τη γνωρίσεις πιο νωρίς, να δεις τι ανθρωπος είναι αφού παιζει σημαντικό ρολο ειδικότερα στο φυσιολογικό τοκετό.

Αυτη την απορια εχω και εγω.Αυριο γενναω και δεν την εχω γνωρισει ακομα...αλλα δεν νομιζω οτι στην κτ βοηθαει η μαια και πολυ ισως μονο για καποιες αποριες..

εγω επειδη θα αλλαξω μαλλον μαιευτηριο αρα και μαια την πηρα τηλ, να συναντηθουμε να δειξει το μαιευτηριο(σαν δευτεροτοκη δεν με νοιαζει να μαθω αναπνοες) και ενω ειπε οτι θα με παρει,με εγραψε κανονικα.

θα την παρω τη μερα που θα γεννησω.με τσαντιζει οταν μερικοι επαγγελματιες δεν ειναι ιδιαιτερα τυπικοι.

παντως στην πρωτη γεννα συναντησα τη μαια στον ογδοο μηνα

Διαφημίσεις

Κορίτσια την ίδια απορία έχω κι εγώ...είμαι στην 33η εβδομάδα και την άλλη εβδομάδα θα κάνω στο Έλενα τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού.Γύρω στις 20-22 του μήνα θα δω τον γιατρό μου και θα τον ρωτήσω τότε.Ελπίζω να μην είναι πολύ αργά. Βέβαια, δεν θα ήθελα να την ζητήσω κιόλας για να μη μου ζητήσει πολλά λεφτά ο γιατρός(απ'όσο ξέρω από φίλη που γέννησε σ'αυτόν, όταν ρώτησε την μαία τί να της δώσει, η μαία της είπε να μιλήσει με τον γιατρό!!!!κι αυτός της είπε 300!!!!!)Μου φαίνονται πολλά, όχι ότι η μαία δεν τα αξίζει, αφού αυτή ουσιαστικά σε ξεγεννάει(στην περίπτωση πάντα του φτ)

ebyKp3.png?H3UgLDY0

dev272pr___.png

Αυτη την απορια εχω και εγω.Αυριο γενναω και δεν την εχω γνωρισει ακομα...αλλα δεν νομιζω οτι στην κτ βοηθαει η μαια και πολυ ισως μονο για καποιες αποριες..

Μην ανησυχεις ολα θα πανε καλα.2 γεννες εκανα πολυ γρηγορες. 2 ωρες απο το σπιτι στην καθεμια. Στην πρωτη την γνωρισα στο μαιευτηριο και στην δευτερη στο ιατρειο. Αλλα απο τις 2 ωρες την 1 1/2 και βαλε εισαι με την μαια. Το Κυπριακο λυνεις. Ολα θα πανε καλα με το καλο το μωρακι σου

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Την επόμενη εβδομάδα θα ρωτήσω τον γιατρό μου αν έχει δική του μαία, αλλιώς είχε πολύ καλή η αδερφή μου (συνεργαζόταν με τη δική της γυναικολόγο).

• 2 weeks later...

Εγώ είμαι στην 32η εβδομάδα και είχα πρώτη συνάντηση με την μαία πριν λίγες μέρες. Μου μίλησε για τον τοκετό και κάναμε αναπνοές. Επίσης μου είπε ότι θα συναντηθούμε άλλες 2-3 φορές και ότι ένα τουλάχιστον μάθημα θα είναι αφιερωμένο στον θηλασμό. Πάντως την ώρα του μαθήματος είχε τηλέφωνα από άλλες νέες μανούλες που έίχαν απορίες για τον θηλασμό κτλ και αυτό το βρήκα πολύ καλό γιατί τουλάχιστον αν συμβεί κάτι ή αν δεν είσαι σίγουρη αν τα κάνεις όλα σωστά όταν θα έχεις το μωρό στο σπίτι είναι σημαντικό να μπορείς να πάρεις κάποιον που μπορεί να σε καθοδηγήσει.

Η δική μου μαία είναι του γιατρού μου και και οι συναντήσεις γίνονται σε ένα χώρο στο ιατρείο του.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Εγώ γέννησα στο Γαία!!!Μην αγχώνεστε και με το που πατήσετε μέσα στο μαιευτήριο, μόνο μαίες θα βλέπετε!!!Άλλες σε ετοιμάζουν, σου κάνουν το κλείσμα και το ξύρισμα και ελεγχουν θερμοκρασία και διαστολή, αν θυμάμαι αυτές ήταν 3 ή 4...Μετά στις ωδύνες ήταν εκτός από την Μαία του γιατρου, αλλες 3 που ελεγχαν διαστολή και γενικώς με βοηθούσαν και με ανακούφιζαν...Την ώρα του τοκετού ήταν μέσα στην αίθουσα η μαια του γιατρού, όλες οι προαναφερθείσες διασπαρτες και τις ωθήσεις τις έκανε η προίσταμένη βάρδειας...Μη συνεχίσω για τις μαίες στην ανάνηψη και μετά στην νοσηλεία...Χαλαρώστε με το θέμα της γνωριμίας της μαίας, ανευ ουσίας είνια...Δικούς σας ανθρώπους να έχετε μαζί σας κυρίως στις ωδίνες...

Διαφημίσεις

η μαια είναι του γιατρού σου; Εμενα δούλευε στο ιατρείο του γυναικολόγου μου. Την έβλεπα εκεί συνέχεια και όταν μπήκα στο μήνα μου κανονίσαμε να κάνουμε μαζί μαθήματα ανώδυνου τοκετού και θηλασμού. Για εμενα αν εχεις αποφασίσει να εχεις μαια δική σου, καλό είναι να τη γνωρίσεις πιο νωρίς, να δεις τι ανθρωπος είναι αφού παιζει σημαντικό ρολο ειδικότερα στο φυσιολογικό τοκετό.

Καλημερα να σε ρωτησω κατι?Στο νοσοκομειο γενικα κανουν μαθηματα τοκετου?

Και εγώ που είχα μαία στο πρωτο παιδί τζάπα τα έδωσα τα 300 Ε.Γεννησα φυσιολογικά, ο γιαρός ήταν δίπλα μου απο την αρχή και η μαιά του. Δηλαδή εαν δεν την πλήρωνα δεν θα είχα κάποια μαία της βάρδιας κοντά μου.Δεν θα μου κράταγε το χέρι.Του πεταματού θα ήμουν. Τα 300 τα βρήκα πολλά μιας και ουτε στο θηλασμό με βοήθησε καθόλου ουτέ μετά στο θάλαμο.Αρα τζαπα τα εδωσα.

tnDpp3.png

77l3p3.png

Καλημερα να σε ρωτησω κατι?Στο νοσοκομειο γενικα κανουν μαθηματα τοκετου?

Καλημέρες,

λοιπόν κορίτσια έχετε υπόψη σας ότι μπορείτε να παρακολουθήσετε τα μαθήματα ανώδινου τοκετού και στο Έλενα οπουδήποτε κι αν γεννήσετε.Είναι καταπληκτικά!!!Εγώ, που θα γεννήσω στο Έλενα, κατα-ενθουσιάστηκα. Σου δείχνουν αναπνοές και σου λένε όλη την αλήθεια για το θέμα του τοκετού!!!!Δε σου κρύβουν ότι θα πονέσεις, αλλά τουλάχιστον σου δείχνουν τρόπους αντιμετώπισης.Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι κι ο πόνος είναι εγκεφαλικός(όσο μπορεί κάποιος να το δει έτσι για να ανακουφιστεί!!!)....το καλύτερο είναι ότι όσες γεννήσουν στο Έλενα, προκειμένου να μπει ο σύζυγος στον τοκετό πρέπει να παρακολουθήσουν κι αυτοί κάποια απ'τα μαθήματα που είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί θα ξέρουν ποιος είναι ο ρόλος τους εκεί μέσα!!!!!Ο δικός μου κατα-ενθουσιάστηκε και μάλιστα θέλει να έρθει και στο μάθημα του θηλασμού γιατί μας είπαν ότι καλό είναι να είναι και κάποιος δικός μας να τ'ακούει για να μας βοηθάει!!!!Τα μαθήματα είναι Δευτέρα με Πέμπτη 9-11...όσες ενδιαφέρονται το τηλέφωνο είναι: 2132051366 και για το κάθε μάθημα το κόστος είναι 5 ευρώ(κόβετε ένα παράβολο!!!).Γνώμη μου πάντως είναι τα μαθήματα να τα κάνετε πριν μπείτε στον 9ο για να έχετε προλάβει να προετοιμαστείτε όσον αφορά τις αναπνοές...άλλωστε με το που μπεις στον 9ο δεν ξέρεις πόσο σύντομα μπορεί να γεννήσεις!!!!Εγώ να σας πω την αλήθεια πάντως το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάρω την μαία του γιατρού!!!

ebyKp3.png?H3UgLDY0

dev272pr___.png

Και εγώ που είχα μαία στο πρωτο παιδί τζάπα τα έδωσα τα 300 Ε.Γεννησα φυσιολογικά, ο γιαρός ήταν δίπλα μου απο την αρχή και η μαιά του. Δηλαδή εαν δεν την πλήρωνα δεν θα είχα κάποια μαία της βάρδιας κοντά μου.Δεν θα μου κράταγε το χέρι.Του πεταματού θα ήμουν. Τα 300 τα βρήκα πολλά μιας και ουτε στο θηλασμό με βοήθησε καθόλου ουτέ μετά στο θάλαμο.Αρα τζαπα τα εδωσα.

ασε εγω η χαζη που εκανα καισαρικη καιπηρα την μαια του γιατρου και την πληρωσα και 500 ευρουλακια;το φυσαγα και δεν κρυωνε..στο μονο που με βοηθησε ηταν στο θυλασμο...γιατι δεν θα υπηρχε μαια στο μαιευτηριο να μου δειξει;...αλλα εκμεταλευονται την πρωταρα...τωρα στο δευτερο..ξερω...

Διαφημίσεις

Εγώ πήρα εχτές την μαία του γιατρού μου. Στο τηλέφωνο μου φανηκε γλυκύτατη και ζεστή και μου είπε ότι θα κάνουμε κανα 2 ραντεβου για να πουμε για τον τοκετό και αναπνοούλες κλπ (την άλλη βδομάδα θα γινει αυτο, στα μισά της 37 βδομαδας δηλαδή), θα είναι μαζί μου στον τοκετο και θα έρχεται και όλες τις μέρες στο νοσοκομείο να με βοηθήσει με το μωρό και να θηλάσω! Η αμοιβή της είναι 250 ευρώ.

OmKAp2.png

tt13621d.aspx

εγω στην πρωτη μου εγκυμοσυνη ειχα αποφασισει οτι θα παρω την μαια του γιατρου μου παρολο που εχω δυο μαιες γνωστες μου!το λεω λοιπον στην μαια του γιατρου γλυκητατη και οποτε με εβλεπε φιλια αγκαλιες κλπ. τελικα μου ειπε ο γιατρος οτι θα κανω καισαρικη!οποτε σκεφτηκα οτι δεν χρειαζομαι την μαια και οντως δεν την χρειαστηκα!απο τοτε μου μιλασει τυπικα η μαια οταν με δει γιατι ειμαι και εγκυος στο δευτερο παιδι.γνωμη μου ειναι οτι στην καισαρικη δεν χρειαζεται η μαια.θεωρω οτι ειναι τσαμπα τα λεφτα.εγω γεννησα στο ιασω και ηταν αρκετα συνεργασιμες οι κοπελες εκει.και κατα την διαρκεια της καισαρικης ηταν ολη την ωρα η αναισθησιολογος πανω απο το κεφαλι μου και μου μιλαγε.μια γνωστη μου παλι που θα κανει καισαρικη θα παρει 3 μαιες μου ειπε.ειναι και πως το βλεπει κανεις!

Κορίτσια καλησπέρα, εγώ γέννησα 30 Σεπτέβρίου φυσιολογικά. Όταν μπήκα στον μήνα μου ρώτησα την γιατρό μου για μαία και μου είπε ότι έχει γίνει της μόδας και όλοι ζητάνε μαία, είναι καθαρά θέμα extra χρημάτων. Εγώ γέννησα στο Λητώ και μου είπε όλες οι μάίες που είναι στο νοσοκομείο είναι πολύ καλές, εκείνη προσωπικά δεν συνεργαζόταν με καμία, βέβαια εάν εγώ ήθελα ντε και καλά κάποια εκείνη δεν είχε πρόβλημα. Να σημειώσω ότι συνήθως η μαία κάνει την δουλειά του γιατρού, γιατί οι περισσόετεροι έρχονται την τελευταία στιγμή. Η δική μου η γιατρός μου είπε θα είμαι απο την αρχή μαζί σου σε όλο τον τοκετο, και έτσι και έγινε. Γέννησα φυσιολιγικά σε 6 ώρες, η μαία του λητώ ήταν μια χαρά κορίτσι και όλα πήγαν καλά !!!

Ρε κοριτσια πρεπει οπωσδηποτε να γνωρισω τη μαια πριν τον τοκετο?Αν δεν το κανω και δεν πληρωσω δεν θα μου δειξει καμια?Τουλαχιστον τα βασικα!!!

Αν ήταν στο χέρι μου, αποκλειστικά και μόνο, δε θα είχα μαία για το τοκετό... αλλά πήγαινε πακέτο με το γιατρό, με εξτρά φυσικά χρήματα!!!

Γέννησα στο ΡΕΑ και πάνω απο το κεφάλι μου την ώρα του τοκετού είχα 5 μαίες, επιπλέον της δικιάς μου... Στην αίθουσα ανάνηψης πέρναγαν κάθε 10 λεπτά όλες οι μαίες του νοσοκομείου να με δούν και στο δωμάτιο μετά πέρναγαν οι μαίες του θαλάμου με βοηθούσαν σε ότι ήθελα!!!

Μαθήματα ανώδυνου τοκετού, παρόλο που της το ζήτησα, δε κάναμε γιατί θα έκανα επισκληρήδιο, οπότε σύμφωνα με τη γνώμη της, δε χρειάζονταν!!! Οπότε τσάμπα τα λεφτά που δώσαμε, μπορώ να πώ...

Καλησπέρα κορίτσια! Κι εγώ σε δημόσιο θα γεννήσω (Αλεξάνδρα). Μίλησα προχθές με τον γιατρό και μου είπε ότι στην αίθουσα οδυνών δεν αφήνουν κανέναν δικό μας μέσα. Αυτός είναι ίσως ο μόνος λόγος που με κάνει να σκέφτομαι να πάρα δική μου μαία. Φαντάζομαι ότι θα είναι πολύ άσχημο ψυχολογικά να είσαι μόνη εκεινές τις στιγμές του πόνου. Όσο και να έρχεται ο γιατρός δεν νομίζω να είναι όλη την ώρα στο προσκέφαλο μου, δεδομένου ότι ποτέ δεν ξέρεις πόση ώρα θα διαρκέσουν οι πόνοι.

2sCXp3.png

Καλησπέρα

και εμένα η μαία του γιατρού ήρθε κατ'οίκον την προηγούμενη εβδομάδα, μου έδειξε αναπνοές και ασκήσεις για τους μυς...της περιοχής για να διευκολυνθεί ο τοκετός. Μου ειπε διαφορα για τα στάδια του τοκετού, μου εξήγησε τι να περιμένω. Εκτός του ότι θα ειναι μέσα μαζί μου...και στο μαιευτήριο θα με βοηθήσει, θα έρθει και όταν με το καλό βγούμε λέει για το 1ο μπάνιο του μωρού....για χρήματα δεν έχουμε μιλήσει μόνο και φοβάμαι μην φάω καμιά καμπανιά γιατί δεν την ζήτησα...ήταν πακέτο του γιατρού....εννοώ εκείνος την έστειλε.

74kwp3.png