Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ποσότητα γάλακτος σε μωράκι 20 ημ.

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες. Έθεσα το θέμα ξάνα σε άλλη ενότητα, αλλά αυτή είναι η πιο κατάλληλη. Ο μπέμπης μας είναι 20 ημ και τρώει 150 γρ ανα γεύμα. Το βλέπετε φυσιολογικό σαν ποσότητα? Το πίνει όλο και μάλιστα δεν κοιμάται αμέσως, περνάει περίπου μία ώρα με μικρή ανησυχία και λίγο κλάμα που συνοδεύεται από τίναγμα των ποδιών- είναι κολικός?

Π.χ. χθές βράδυ έφαγε στις 10:00 κοιμήθηκε στις 11:30, ξύπνησε 3:30 έφαγε και κοιμήθηκε στις 4:30 και ξύπνησε ξανά στις 6:30 έφαγε και κοιμήθηκε μετά από μία ώρα και ξύπνησε ξανά στις 9:00, έφαγε και κοιμήθηκε μετά στις 12:00 και ακόμα κοιμάται-ελπίζω να μην σας μπέρδεψα! :shock:

Ενεργείται σχεδόν κάθε φορά που τρώει...Γεννήθηκε 4090 και βγήκαμε από το μαιευτήριο 3935 και 9 ημ ήταν 4020. Η παιδίατρος μου είπε πως αν το πίνει όλο μπορώ να το αύξησω στα 180 γρ, σας φαίνεται υπερβολικό? Υπάρχει περίπτωση να το παραφορτώνω????? :?

περιμένω απόψεις και συμβουλές...

v6Khp3.pngBoDsp3.png

Διαφημίσεις

Λοιπόν, εγώ θα σου πω για την μικρή μου βγάζοντας έξω τον θηλασμό γιατί είμαστε σε μία μπερδεμένη φάση με το θέμα αυτό. Όταν λοιπόν δεν θηλάζει πίνει 120γρ.ανά 4 ώρες εκτός από το βράδυ που τρώει στο 6ωρο.Την προηγούμενη βδομάδα που τη ζυγίσαμε ήταν 4550. Η γιατρός μου είπε πως τα γραμμάρια του γάλακτος πάνε αναλογικά με το βάρος. Δηλαδή 150γρ ανά κιλό βάρους(για ημερήσια δοσολογία). Η δικιά μου δηλαδη πρέπει να πέρνει γύρω στα 650γρ την ημέρα. Αν αυτό το διαιρέσεις με τα γεύματα που η δικιά μου τρώει 6 βγαίνει περίπου 110 την φορά. Βέβαια ο δικός σου είναι πολυ μικρότερος και αγοράκι οπότε δεν ξέρω αν ισχύουν τα ίδια. Εάν ο γιατρός σου πάντως σου είπε να δίνεις περισσότερο προφανώς έχει περιθώριο :wink:

DoUwp3.png

Nα σου ζησει το μωρακι! :D

εμενα ο γιατρος μου εχει πει οσο θελει και οποτε θελει βεβαια εμενα δεν πινει πολυ φαντασου ειναι 4 μηνων και πινει 150 γρ. αλλα γεννηθηκε μικρουλης 2280

βεβαια για 20 ημερων παιδακι μου φαινεται πολυ η ποσοτητα αυτη αλλα γεννηθηκε και μεγαλος οποτε λογικα θα θελει περισσοτερη ποσοτητα αν αδειαζει το μπουκαλι πιθανων θελει και αλλο :wink:

Εμένα μου είχε πει ότι θα τρώει όσο θέλει, τώρα αν εσένα πίνει όλο το γάλα και αδειάζει το μπουκάλι σημαίνει ότι πεινάει κι άλλο για αυτό και έχει γκρίνια μάλλον μετά, δοκίμαστε να του κάνεις λιγο παραπάνω να δεις πόσο θα φάει.

Διαφημίσεις

Κοριτσια νομιζω οτι σημασια δεν εχει μονο ποσο πινουν ανα γευμα αλλά και ποσο γευματα κανουν.Δηλαδη ποσο γαλα πινουν το 24ωρο.Η συνολικη ποσοτητα εχει σημασια.

εσενα antu που λες οτι δεν εχει πιει ποτε πανω απο 150,μηπως εκανε και κανει πιο πολλα και συχνα γευματα?

πινει περιπου 5 με 6 φορες το 24 ωρο απο 150 μλ ενω κανονικα θα επρεπε να πινει 2 φορες 210μλ σημειωσει οτι τρωει και 3 γευματα καλα δηλ.ενα πιατο και ενδιαμεσα κουλουρι λιγο τοστ κλπ. και φυσικα ειναι αδυνατη μονο 8,200γρ :D

την θηλαζα μεχρι τον 4 μηνα αλλα καποια στιγμη δουλεια σπιτι και μπεμπα τα ειδα ολα :shock: οποτε και σταματησα. απο εκει και περα επινε μονο γαλα το πολυ 120 μλ καθε φορα που πεινουσε ποτε δεν ειχε 3ωρα κλπ. οταν αρχισε να τρωει μετα τον 6ο μηνα δεν την προλαβαινουμε γαλα φαγητο γαλα και πολυ απο την αρχη. Καποα στιγμη που αγανακτησα περιττο να σου πω οτι το μεγαλο το κουτι 900γρ μας παει περιπου 3 με 4 μερες το ειπα στη παιδιατρο και η απαντησα της ηταν οτι το η αννα εχει πολλες απαιτησεις σαν μωρο :( σε φαει και η ερωτηση μου ειναι που παει ολο αυτο το φαει γιατι την τελειταια φορα πηρε μονο 300γρ σε 1,5 μηνα

Διαφημίσεις

antu μηπως ειναι ζωηρο και κινητικο μωρακι??Γιατι και εμας καπως ετσι συμβαινει.Τρωει ολες τις κρεμες πινει και το γαλα....Αλλα παρολο που δεν περπαταε ολη την ωρα κουνιεται,στο κρεβατι κουτρουβαλαει, τα ποδια δε τα καυναει συνεχεια ξαπλωτη καθιστη... Ιδρωνει και πολυ...Οποτε χανει...Σημασια εχει παντως που βαζουν...

εμενα ο μικρος μου ειναι 50 ημερων και πινει 120γρ. και οχι παντα πολλες φορες πινει 100-110γρ.και τρωει ανα 3 ωρες οταν κοιμαται και ανα 2,5 ωρες οταν ειναι ξυπνιος.βαρος παιρνει κανονικα και η γιατρος μας λεει πως ειναι καλος.

QnFwm8.png

VyFvm8.png

παντως εμενα ιοαννα μου φαινονται πολλα τα 150μλ για νεογεννητο Αλλα να πουμε και την αληθεια ειναι μπεμπαροοοοςςςςςςςς οποτε θα εχει και περισσοτερες απαιτησεις ( βασικα μην υπολογιζεις την ποσοτητα με την ηλικα που εχει αλλα με τα κιλα δηλ. ενα μωρο 4,500 κιλα ποιες ειναι η απαιτησεις του σε γαλα )

Τί να σας πω βρε κορίτσια, τελικά το κάθε μωράκι είναι διαφορετικό. Μια φίλη μου με μωράκι ίσα με το δικό μου του δίνει 80 γρ στο γεύμα και μιά άλλη με μωράκι μία εβδομάδα μικρότερο του δίνει 120 γρ στο γεύμα..πάντως ο μικρούλης μας ευτυχώς δείχνει χορτάτος και κοιμάται και 4ωρα και 5ωρα- σε μεγάλα κέφια! :D

Την επόμενη Παρασκευή θα πάμε στην παιδίατρο να μας δει και να μας ζυγίσει και να δούμε αν όλα πάνε καλά και έχουμε πάρει το ανάλογο βάρος.

Αλήθεια, εσείς πότε κάνατε τον υπέρηχο ισχίων? Πώς ακριβώς είναι η εξέταση και πόσο περίπου κοστίζει???

v6Khp3.pngBoDsp3.png

Αλήθεια, εσείς πότε κάνατε τον υπέρηχο ισχίων? Πώς ακριβώς είναι η εξέταση και πόσο περίπου κοστίζει???

Δεν καναμε κατι τετοιο.Δεν νομιζω οτι το κανουν ολα τα μωρα.Ποιος σας ειπε να το κανετε και γιατι;

Διαφημίσεις

εμεις τον καναμε τον υπερηχο ισχυων οταν ηταν 3 μηνων νομιζω :roll:

ειναι παρα πολυ απλη εξεταση,μη φοβασαι δεν ποναει καθολου το μπεμπακι.

το ξαπλωνουν ανασκελα και του κρατας το μπουτακι και βαζουν το μηχανημα,ειναι εντελως ακινδυνο,δεν εχει ακτινοβολια!!! :wink:

9a7bp2.pngIm47p2.png

Απο οσο ξερω απο μια φιλη μου , στην Ελλάδα γινετε συνήθως στα μωρακια που είχαν ισχιακή προβολή .

Εδω ειναι υποχρεωτικό και τον καναμε τον πρωτο μηνα . Δεν ειναι τίποτα , δεν ποναει καθολου ουτε πολυ ταλαιπωρειτε το μωρακι . Εμας τους κατουρησε 2 φορες και χαμογελουσε :lol::lol:

VgL7.jpgIgLdp2.png

όταν φύγαμε από το μαιευτήριο μας το είπε η παιδίατρος του μαιευτηρίου αλλα και στην 1η επίσκεψη στην δική μας παιδίατρο μας είπε πως πρέπει να το κάνουμε.απλά δεν θυμάμαι μέχρι πότε μας είπε...

v6Khp3.pngBoDsp3.png