Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Η αντίδραση του μικρού μου

amarylis

Recommended Posts

Καλημέρα!

Ο μικρός μου είναι προς στιγμήν, γιατί όσο μεγαλώνουν αλλάζουν..? :D ένα κοινωνικό παιδάκι, του αρέσει να παίζει με άλλα παιδάκια και γενικά αναζητά να κάνει και νέους ζουζουνοφίλους!

Γενικά, μοιράζεται τα παιχνίδια του και τα προσφέρει και ο ίδιος, αλλά υπάρχουν φορές που εκεί που παίζει με το παιχνίδι του πάει κάποιο παιδάκι από την παρέα και του το πέρνει μέσα από τα χέρια του. Σε αυτές τις περιπτώσεις το δέχεται αλλά με κοιτάει σαν να θέλει να επέμβω. Μπορείτε να μου πείτε πώς πρέπει να αντιδράσω εκείνη την στιγμή?

Έχω διαβάσει στο forum και από την Μαρία και κάνω το εξής:

Πλησιάζω με τον μικρό μου το άλλο παιδάκι και του λέω Δεν μας άρεσε αυτό που έκανες, θα μας το δώσεις πίσω το παιχνιδάκι μας?Προσπαθώντας να συμμετάσχει και ο μικρός μου σε αυτό..

Και το άλλο που μπορεί να συμβεί όταν παίζει πχ. με τα ξαδέρφια του, η ξαδέρφη του (όπου είναι στην ίδια ηλικία με τον ζουζούναρό μου, και είναι τσαούσογλου :lol:) μπορεί να τσατιστεί πχ. επειδή θα τον δει να παίζει με ένα παιχνίδι της και να του φωνάξει ή μπορεί να τον χτυπήσει κιόλας.

Εκεί ο μικρός ή θα την κοιτάξει απορημένος, ή θα κλάψει ή θα τρέξει στην αγκαλιά μου, όπου και εκεί πλησιάζουμε την ξαδερφούλα του και της λέμε ότι Αυτό που έκανε μας πόνεσε και να μην το ξανακάνει.

Επίσης, έχω καταλάβει ότι παίζει καλύτερα με παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, όχι ότι παίζει ρόλο απλώς το αναφέρω..

Δεν ξέρω όμως αν κάνω καλά,είναι μικρός ακόμη και νομίζω θέλει την "καθοδήγησή" μου αλλά πώς μπορώ να τον κάνω να αντιδρά μόνος του σιγά σιγά? Ή είναι μικρός ακόμη και σιγά σιγά θα βρει τον τρόπο?

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

Διαφημίσεις

Προσωπικά, από την περιγραφή σου καταλαβαίνω ότι ο μικρός σου αντιδρά περιμένοντας να επιβεβαιώσεις ότι αυτό που του έκαναν δεν ήταν σωστό. Πχ. όταν η μαμά μαλώνει το ένα παιδάκι γιατί έριξε μια μπούφλα στο γειτονάκι, έτσι όταν και το αδελφάκι του ρίξει αντίστοιχη μπούφλα (πολλή μπούφλα σ'αυτό το σπίτι :shock: ), ο μικρός κοιτάει τσεκάροντας αν θα "τ'ακούσει" αντίστοιχα και ο αδελφός του.

Γενικά νομίζω ότι το να παρεμβαίνουμε σ'αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι κακό γιατί δείχνουμε στο παιδί το καλό παράδειγμα να μπορεί να διαχωρίσει το άδικο και σιγά σιγά να μπορεί να αντιταχθεί με το σωστό τρόπο στη λάθος συμπεριφορά. Ούτως ή άλλως ο γιος σου είναι ακόμα πολύ μικρός για να διαχειριστεί μια κατάσταση μόνος του. Σιγά σιγά θα το κάνει όμως σίγουρα

αυτά που περιγράφεις είναι τέλεια! δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο,

είναι ακόμα πολύ μικρός! :wink::)

σε περίπου μισό ένα χρόνο θα αρχίσεις να βλέπεις διαφορά και οτι πχ σταδιακά με σιγουριά αρχίζει να χρησιμοποιεί αυτά που του έμαθες.

προς το παρόν ακόμα τα απορροφάει, έχετε ακόμα καιρό μέχρι να μπορεί και να τα εφαρμόσει απο μόνος του! !

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ και μπράβο για τις προσπάθειές και την ενεργή εμπλοκή σου στα διάφορα θέματα που αντιμετωπίζει - ειναι μικρά αυτά τα θέματα αλλά τεράστια η σημασία της παρουσίας σου σε αυτά!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.