Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Συχνή επίσκεψη στην τουαλέτα χωρίς παθολογικό αίτιο

Recommended Posts

Καλημέρα και καλή χρονιά. Ο ένας από τους δύο γιους μου κοντά 5 χρονών έχει από παραμονές πρωτοχρονιάς επισκέπτεται την τουαλέτα κάθε 10-15 λεπτά, καμιά φορά και πιο συχνά για ούρηση. Κάναμε εξετάσεις και δεν έχει τίποτα. Δεν είναι σιγουρα παθολογικό δεν έχει άλλα συμπτώματα και φυσικά δεν κατουράει όλες τις φορές που πάει. Ειδικά χθες βράδυ ξάπλωσε 9 το βράδυ και αφού πήγε 11 η ώρα και ο άντρας μου έλεγε μην τον μαλώνεις με το μαλακό, τον μάλωσα και δεν ξανασηκώθηκε.Όλο το βράδυ κοιμάται και δε σηκώνεται. Δύπ πράγματα υποψιάζομαι ότι μπορεί να τον επηρέασαν 1. επειδή ήταν λίγα παιδιά ανάμεσα στις γιορτές τα είχαν όλα μαζί από όλα τα τμήματα και σε άλλη τάξη από τι δική του (το λέω γιατί συνέχεια με ρωτούσε πότε θα πάνε στην τάξη τους) και 2. επειδή το pampers το βράδυ δεν είναι κατουρημένο το πρωί του είπα σιγά-σιγά να το βγάλουμε. Δεν ξέρω πως να φερθώ. Δεν μπορούμε να πάμε πουθενά με αυτή τη συχνή επίσκεψη στην τουαλέτα και ειλικρινά ούτε αυτό θέλω να τυρανιέται.

Σημειωτέον ότι και ο άλλος μου το έκανε πριν κανένα δίμηνο και κράτησε καμιά βδομάδα. Σας έχει τύχει;

Διαφημίσεις

Γιατί το κάνει τι σου λέει????

Του έχεις μιλήσει??? εξήγησε του ότι αν πηγαίνει όλη την ώρα χάνει απο το παιχνίδι του...μήπως τον ενοχλεί κάτι στο πουλάκι του που δεν είναι αναγκαίο να είναι κάτι παθολογικό π.χ. μήπως νιώθει συγκαμένος???

Την πάνα νομίζω ότι είναι καιρός να την βγάλεις την νύχτα, αλλά βάλε αδιάβροχο υπόστρωμα για τα ατυχήματα κάτω απο το σεντόνι και επίσης να τον πηγαίνεις πριν κοιμηθείς εσύ άλλη μια φορά για τσίσα....Εγώ την έβγαλα στην κόρη μου καλοκαίρι που έγινε 4 αλλά πάντα έχω τον νού μου ακόμα και τώρα που είναι 5.5.

Μήπως νιώθει ανασφάλεια που φοράει ακόμα πάνα και πηγαίνει τουαλέτα συνέχεια για να σου δείξει ότι δεν του φεύγει ούτε σταγόνα και ότι είναι έτοιμος να την βγάλει????

Γιατί το κάνει τι σου λέει????

Του έχεις μιλήσει??? εξήγησε του ότι αν πηγαίνει όλη την ώρα χάνει απο το παιχνίδι του...μήπως τον ενοχλεί κάτι στο πουλάκι του που δεν είναι αναγκαίο να είναι κάτι παθολογικό π.χ. μήπως νιώθει συγκαμένος???

Την πάνα νομίζω ότι είναι καιρός να την βγάλεις την νύχτα, αλλά βάλε αδιάβροχο υπόστρωμα για τα ατυχήματα κάτω απο το σεντόνι και επίσης να τον πηγαίνεις πριν κοιμηθείς εσύ άλλη μια φορά για τσίσα....Εγώ την έβγαλα στην κόρη μου καλοκαίρι που έγινε 4 αλλά πάντα έχω τον νού μου ακόμα και τώρα που είναι 5.5.

Μήπως νιώθει ανασφάλεια που φοράει ακόμα πάνα και πηγαίνει τουαλέτα συνέχεια για να σου δείξει ότι δεν του φεύγει ούτε σταγόνα και ότι είναι έτοιμος να την βγάλει????

του έχω μιλήσει και μου λέι ότι τον ενοχλούν τα τσίσα και πρέπει να πηγαίνει. Συγκαμένος δεν είναι σίγουρα.

Τώρα όσον αφορά την πάνα ο γιατρός μου είπε μήπως του δημιουργήσει περαιτέρω άγχος . Γενικά δεν είναι παιδάκι των αλλαγών. Θέλει το πρόγραμμά του, την τάξη του, τη δασκάλα του , το μπάνιο του και παθαίνει λίγο εάν αλλάξει κάτι. Δεν ξέρω ειλικρινά

τελικά ήταν ψυχολογικό γιατί μόλις πήγε στην κανονική του τάξη και μπήκε στο πρόγραμμά του κόπηκε η συνήθεια.Αυτά προς ενημέρωση για πιθανές ομοιοπαθούσες

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...