Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

σταματησε να κοιμαται τα βραδυα-δεν μιλαει 17 μηνων

anna maria

Recommended Posts

κοριτσια καλημερα εχω 2 ανησυχιες και θα ηθελα τις συμβουλες σας

πρωτα απο ολα ο μικρος 17 μηνων προς 18 δεν μιλαει

περα απο τα γεια και κατι τεν τεν η αααααααα και εεεεεε δεν λεει κατι αλλο

κατα τα αλλα εχει βλεματικη επαφη ακουει οτιδηποτε του λεω και το κανει αμεσως μου δειχνει οτι θελει

και το αλλο που με εχει κουρασει πλεον ειναι ο υπνος του

εκι που ηταν ενα καλοβολο μωρο με προγραμμα

ξαφνικα μετα απο μια ιωση αλλαξε τα παντα φαγητο και υπνο

εκοψε το γαλα το φαι

και τιν υπνο πχ εχτες

ξυπναιε το πρωι στις 10 το μεσημερι κοιμηθηκε 2 με 4

και μετα το βραδυ στις 12

στις 4 το πρωι ορθιος εως και τωρα δεν καταφερα να παω για δουλεια σημερα

προχτες τον αφησα το μεσημερι και δνε κοιμηθηκε μιας και το πρωι ειχε ξυονησει στις 11(το προηγουμενο βραδυ ειχε κοιμηθει στις 2)το βραδυ κοιμηθηκε στις 9 στις 10 ορθιος μετα απο 1ωρα δηλαδη και μετα κοιμηθηκε στις 2 το βραδυ τι να κανω

το κρεβατι μας δεν το θελει

μονο στο δικο του η στο καρεκλακι φαγητου κοιμαται

και εκει που λεγαμε οτι χασαμε ηρθανε τα θαυματακια μας

η αννα μαρια μας γεννηθηκε στις 16/2/2009

και ο μπεμπης στις 17/7/2010

Διαφημίσεις

Καλημέρα

Εγώ θα σου μιλήσω για την ομιλία του μικρού σου και θα πω ότι είχα τις ίδιες ανυσυχίες με σένα για την κόρη μου. Εμένα άρχισε να μιλάει τώρα που είναι 30 μηνών!!!!!Γλώσσα δεν βάζει μέσα λέμε όμως. Μέχρι τότε τίποτα.Μόνο νοήματα και κραυγές. Από την στιγμή που το παιδί ανταποκρίνεται και καταλαβαίνει ότι του λες δεν υπάρχει λόγος ανυσυχίας,έτσι μου είχε πει η παιδίατρος μας. Το κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό. Κάποια μιλάν ,περπατάν νωρίς και κάποια λίγο ως πολύ αργότερα,χωρίς να σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα. Όσο για τον ύπνο η δικιά μου έχει κάνει τις απίστευτες αλλαγές από 16 μηνών ως τώρα. Μήπως πρόκειται για άλμα ανάπτυξης?Λέω εγώ τώρα.Πάντως εμένα έκανε κατά καιρούς κάτι τέτοια με τον ύπνο - κοιμόταν πολύ αργά ή διακεκομένα, ξυπνούσε νωρίς κοιμόταν κάτι άκυρες ώρες αλλά έστρωνε μετά. Ίσως να δοκίμαζες κάποιο 'πρόγραμμα', παιχνίδι.δραστηριότητες να τον 'κουράζεις' λίγο για να κοιμάται πιο ευκολα?

αν μεχρι τωρα ειχατε στανταρ προγραμμα υπνου,τοτε θα επανελθει μολις συνελθει εντελως ο οργανισμος του παιδιου απο την ιωσουλα που αναφερεις...αν δεν ειχατε,τοτε λιγο δυσκολα τα πραγματα...

για την ομιλια, αρμοδιο ειναι ο παιδιατρος να κρινει κατα την αποψη μου που γνωριζει και την κλινικη εικονα του παιδιου, προσωπικα για ενα παιδακι 17 μηνων,δεν θα ανησυχουσα που δεν μιλαει ακομα...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Γειά σου!

Λοιπόν όσον αφορά την ομιλία, να σου πω οτι ο δικός μου είναι 23 μηνών και δεν λέει λέξη. Ακούει τα πάντα και τα καταλαβαίνει αλλά όταν θέλει να μου πει κάτι μου λέει μόνο "αχά"!! Πήγα σε αναπτυξιολόγο γιατί είχα ανησυχήσει κι εγώ και μου είπε πως είναι μιά χαρά το παιδί απλά κάποια παιδιά (συνήθως τα αγόρια) αργούν να μιλήσουν. Το παρακολουθούμε πάντως...

Τώρα για τον ύπνο ο δικός μου έχει αλλάξει 30 φορές το πρόγραμμά του. Τη μια κοιμάται στις 9 σερί μέχρι το πρωί στις 8. Την άλλη ξυπνάει 20 φορές μέσα στη νύχτα. Άλλες κοιμάται την ημέρα και είναι το βράδυ ντούρος. Όσες φορές και να έχω προσπαθήσει να του κρατήσω ένα σταθερό πρόγραμμα έχω αποτύχει παταγωδώς!

Από την ταπεινή μου εμπειρία πιστεύω οτι είναι φάσεις που περνάνε. Κάποια στιγμή θα στρώσουν σε ένα σταθερό πρόγραμμα. Ή τουλάχιστον αυτό ελπίζω!

Υπομονή και καλή δύναμη...

Iqvfp3.png

Καταρχην μη συγκρινεις το παιδι σου με αλλα.

στην ηλικια που ειναι ο γιος σου το σημαντικο ειναι να εχει βλεμματικη επαφη και να κατανοει αυτα που του λετε. και 3 λεξεις δικες του που λεει, μια χαρα ειναι.

μονο αυτα μας ανησυχουν σε τοσο μικρο παιδι, να δειχνει οτι δεν ακουει (μπορει να υποκρυπτεται προβλημα στα αυτια) να μην καταλαβαινει τι του λενε, να μη μας κοιταει οταν του μιλαμε.

για την ομιλια ειδικα σε αγορι, "ανησυχουμε" μετα τα 2,5 χρονια.

εμενα 17 μηνων ο γιος μου δεν ελεγε παρα μονο μαμα. στα 2 επισης.

δεν εχεις ιδεα για τι διαφορα μιλαμε στα 2 και 4 μηνες. τωρα μιλαει ολη την ωρα, ακομα και μονος του.

Για τον υπνο θα σου πω οτι θα ζησεις πολλες αλλαγες ακομα, εσω ετοιμη και υπομονετικη:)

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

me ηρεμησατε κοριτσια γιατι ειχα ανησυχησει με την ομιλια παρα πολυ

δειχνει τα παντα οτι μα οτι θελει

αλμα αναπτυξης λετε να ειναι?μακαρι γιατι ειμαι αυπνη κοριτσια τελειως σημερα δεν μπορεσα να παω για δουλεια μου ξυονησε και η αννα μαρια 3 χρ και ημασταν ολοι στο σαλονι και ο αντρας μου και καθομασταν εως τωρα που κοιμηθηκε ο μικρος

και εκει που λεγαμε οτι χασαμε ηρθανε τα θαυματακια μας

η αννα μαρια μας γεννηθηκε στις 16/2/2009

και ο μπεμπης στις 17/7/2010