Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

1η οφθαλμολογική εξέταση, 12 μηνών?

Recommended Posts

Η παιδιάτρος μας χωρίς να υπάρχει πρόβλημα μας είπε οτι στην ηλικία των 12 μηνών γίνεται ένας οφθαλμολογικός έλεγχος.

Το βρίσκω υπερβολικό. Εσείς?

Δεν θα ταλαιπωρηθεί το παιδάκι άδικα?

Την γνώμη σας....

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Διαφημίσεις

κοπελα μου ο γιατρος σου ειναι πολύ σωστος αν το ειχανε πει και σε εμας που η μικρή λογω υπερμετρωπιας εκανε στραβισμο θα ηταν σιγουρα καλυτερα αλλα εμεις το καταλαβαμε μονοι μας στην ηλικια των 3 σχεδον χρονων γιατι δεν στραβιζε παντα μονο οταν ξαπλωνε και ηταν κουρασμενη ειχε αρχισει και εφευγε το ματακι της προς τα μεσα. επίσης τοτε που εμπλεξα με τους οφθαλμιατρους ειδα οτι στο εξωτερικο σε καποιες χωρες ειναι υποχρεωτική εξεταση στους 9 μηνες.

l86Tp3.png d6AUp3.png

Καλημέρα!

Η πρωτη παιδιατρος στο γιο μου οταν ηταν 1 μας ειπε να κανουμε και καναμε.

τωρα στην κορη μου που αλλαξαμε παιδιατρο αυτη μας ςιπε οτι εφοσον δεν βλεπουμε τιποτα ανησυχικο στα 2.

ειναι αναλογα με τον παιδιατρο δηλαδη.

προσωπικα πιστευω οτι στα 2 ειναι καλυτερα αφου μπορει να επικοινωνει καλυτερα το παιδι.

επισης το πολυ σημαντικο ειναι να ειναι πραγματικο παιδοφθαλμιατρος με εμπειρια στα βρεφοι γιατι αλλιως δεν θα ξερουν να χειριστουν τα μωρακια μας.

καλες γιορτες

Το σωστό είναι η πρώτη εξέταση στο χρόνο, ει δυνατόν και πιο πριν, 10-11 μηνών. Αυτό γιατί υπάρχουν κάποιες σπάνιες παθήσεις, που όσο πιο νωρίς γίνει η διάγνωσή τους, τόσο περισσότερες πιθανότητες πλήρους ίασης υπάρχουν. Αυτά μου τα είπε ο καθηγητής παιδοοφθαλμίατρος που παρακολουθεί τον μεγάλο μου, με τον οποίο είχαμε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα που ανέφερε και η Μαρία παραπάνω και το οποίο είναι αρκετά συνηθισμένο στα παιδάκια. Αν το είχαμε βρει νωρίτερα, η πορεία θα ήταν σαφώς καλύτερη.

Τον μικρό μου, που δεν έχει πρόβλημα, τον πήγα πρώτη φορά 11 μηνών και ξανά 24. Δεν είναι ταλαιπωρία η οφθαλμολογική εξέταση, καθόλου. Αρκεί βέβαια να γίνεται από εξειδικευμένο παιδοοφθαλμίατρο, για να είναι και σωστό το πόρισμα.

Διαφημίσεις

καλημερα!!

ειμαι μανουλα μιας μπουμπους 11 μηνων η μικρη γερνει το κεφαλακι της μια δεξια μια αριστερα ο παιδονευρολογος μας ειπε να την δει οφθαλμιατρος διοτι διεκρινε οτι το ματακι μας φευγει το ειχαμε δει κ μεις αλλα δεν δωσαμε πολυ σημασια την πηγα σε οφθαλμιατρο αλλα οχι παιδοφθαλμιατρο ο οποιος ειπε οτι δεν εχει στραβισμο λλα υπερτελωρισμο κ κρυβεται το ματακι μας ηταν τοτε η μικρουλα 7,5 μηνων μηπως εκανα λαθος που εμπιστευτηκα καποιον που δεν εχει ειδικοτητα στα βρεφοι?η εξεταση που της εκανε ηταν μονο να της ριξει φως στα ματακια της να δει αν φευγουν τπτ αλο αν μπορειτε πειτε μου πως εξεταστηκαν τα δικα σας μωρα φοβαμαι μηπως ηταν ελλειπεις η εξεταση που της εκανε

ευχαριστω!!!

fSOwp2.png

ηρθες ψυχη μου κ γεμησες την ζωη μου!!!ΜΑΡΙΑ- ΕΙΡΗΝΗ

ersTp3.png

16/9/12 ηρθε κ το χρυσανθεμακι μου

Mην ανησυχείς καλή μου, στα μωρά αυτό κάνουνε. Απλά στον δικό μου είχανε βάλει και σταγόνες, για να μπορέσει να δει καλύτερα το βυθό. Αν έχεις αμφιβολίες, μπορείς να επαναλάβεις την εξέταση σε παιδοοφθαλμίατρο.

Εμάς στα δύο μας είχε πει ο παιδίατρος.

υπάρχουν κάποιες σπάνιες παθήσεις, που όσο πιο νωρίς γίνει η διάγνωσή τους, τόσο περισσότερες πιθανότητες πλήρους ίασης υπάρχουν. Αυτά μου τα είπε ο καθηγητής παιδοοφθαλμίατρος που παρακολουθεί τον μεγάλο μου, με τον οποίο είχαμε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα που ανέφερε και η Μαρία παραπάνω και το οποίο είναι αρκετά συνηθισμένο στα παιδάκια. Αν το είχαμε βρει νωρίτερα, η πορεία θα ήταν σαφώς καλύτερη.

ειχε αρχισει και εφευγε το ματακι της προς τα μεσα.

Καλησπέρα.

Αγγελίνα και Μαρία (και όποιος/α άλλος/η γνωρίζει φυσικά, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι:

Εμένα της κόρης μου (σχεδόν 2μιση) φεύγει το ένα μάτι προς τα έξω. Στο ΠΑΙΔΩΝ που πήγαμε μου είπε οτι δεν βλέπει κάτι τέτοιο και οτι όλα είναι φυσιολογικά, εκτός απο λίγη υπερμετρωπία και λίγο αστιγματισμό που δεν είναι άξια λόγου προς το παρόν. (έτσι είπε ο παιδοφθαλμίατρος).

Εσείς τι κάνατε γι'αυτό; Πιστεύετε οτι πρέπει να την πάω και αλλού; Γιατί οτι φεύγει το μάτι ώρες ώρες φεύγει. Είμαι σίγουρη και ας είπε ο γιατρός.:(

Καλησπέρα.

Αγγελίνα και Μαρία (και όποιος/α άλλος/η γνωρίζει φυσικά, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι:

Εμένα της κόρης μου (σχεδόν 2μιση) φεύγει το ένα μάτι προς τα έξω. Στο ΠΑΙΔΩΝ που πήγαμε μου είπε οτι δεν βλέπει κάτι τέτοιο και οτι όλα είναι φυσιολογικά, εκτός απο λίγη υπερμετρωπία και λίγο αστιγματισμό που δεν είναι άξια λόγου προς το παρόν. (έτσι είπε ο παιδοφθαλμίατρος).

Εσείς τι κάνατε γι'αυτό; Πιστεύετε οτι πρέπει να την πάω και αλλού; Γιατί οτι φεύγει το μάτι ώρες ώρες φεύγει. Είμαι σίγουρη και ας είπε ο γιατρός.:(

τωρα που εχω πια εμπειρια με τους γιατρους και νομιζω οτι δυσκολα παιδοοφθαλμιατρος να μην δει στραβισμο, ισως να στραβιζει λιγο λογω υπερμετρωπιας και ο γιατρος να θεωρησε οτι δεν χρειαζεται να γινει κατι.

l86Tp3.png d6AUp3.png

Διαφημίσεις

ABGS και εμας στο ένα μωρο,το ματακι έφευγε λίγο αλλα τελικα δεν ήταν τίποτα,το έψαξα γιατι γεννηθηκε πρόωρα. Παντως στον αλλο μου μωρο΄που είχα αλλο θεμα ματιου πηγαμε σε οφθαλμιατρο και απλα τον είδε,δεν εβαλε σταγονες,ενω σε 2 παιδοφθαλμιατρους που το πηγαμε βαλανε και οι 2 σταγονες για να το εξετασουν.

YiMXp3.png

θεωρω πως στο παιδων είναι οι πιο καταλληλοι

Ναι έτσι μου λένε όλοι. Και ο γιατρός που την είδε δεν φάνηκε "της ξεπέτας", φάνηκε άνθρωπος που ασχολείται.

δυσκολα παιδοοφθαλμιατρος να μην δει στραβισμο, ισως να στραβιζει λιγο λογω υπερμετρωπιας και ο γιατρος να θεωρησε οτι δεν χρειαζεται να γινει κατι.

Αυτό σκέφτομαι κι εγώ.

Σήμερα μου είπανε οτι είναι καλό να τη δει ορθοπτικός.

Αν ήξερε κάποια κανέναν γιατρό με αυτή την ειδικότητα (που εγώ την άκουσα πρώτη φορά) θα με βοηθούσε πολύ. Για Αθήνα ή Πειραιά.

Εγω πηγαμ τον μεγαλο 15 μηνων πρωτη φορα. Την δευτερη φορα που ηταν 2μιση και ειχα και το μωρο. Η παιδοφθαλμιτρος μου ειπε να παω τον μικρο 18 μηνων. Ο μπαμπας μας εχει μεγαλο βαθμο υπερμετρωπια.

Παντως οι ανηψιες μου φορεσαν γυαλια για στραβισμο πριν γινουν 2. Αυτοι πανε στο οφθαλμιατριο στην Πανεπηστημιου νομιζω

Στην κορη μου καναμε 2-3 μηνων την πρωτη της οφθαλμολογικη εξεταση λογω προωροτητας. Στον γιο μου καναμε 12 μηνων και τοτε μας ειπε ο οφθαλμιατρος οτι εχει προδιαθεση για μυωπια κατι που βγηκει οντως στην πορεια. Στα 3 του χρονια εβαλε γυαλακια (οπως και η κορη μου).

Δεν θεωρω οτι ταλαιπωρηθηκαν καθολου. Εκαναν βυθοσκοπηση.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα.

Εμάς το μάτι στράβιζε προς τα μέσα. Θα συμφωνήσω και πάλι με τη Μαρία σε όλα.

Τέτοια περίπτωση, σαν τη δική σου, είχε πρόσφατα φίλη με το κοριτσάκι της, 2.5 ετών και ο παιδοοφθαλμίατρος της είπε λίγη υπερμετρωπία, φυσιολογική για την ηλικία του παιδιού.

Δεν νομίζω ότι είναι υπερβολή και ούτε υπάρχει ταλαιπωρία για το παιδί

ίσα ίσα όπως αναφέρουν οι κοπέλες παραπάνω μπορείς να προλάβεις κάποια πράγματα

φίλος οφθαλμίατρος πάντως όταν πήγα κατά την εγκυμοσύνη μου να δω αν μπορώ να γεννήσω φυσιολογικά, μου είπε όταν σαραντίσει η μικρή με το καλό ελάτε μία βόλτα, την πήγα 2 μηνών και μετά στον χρόνο όπως μου είπε (δεν πληρώθηκε σε καμία από τις επισκέψεις για να πω ότι το έκανε για τα χρήματα) :roll:

Αν θυμάμαι καλά και στο νοσοκομείο σαν έξτρα παροχή έχει οφθαλμολογικές εξετάσεις στα νεογέννητα (που δεν έκανα αφού θα την πήγαινα στον δικό μου γιατρό) και η παιδίατρος μας μου είχε αναφέρει έλεγχό στους 15 μήνες που ήδη είχαμε κάνει

Σήμερα μου είπανε οτι είναι καλό να τη δει ορθοπτικός.

Αν ήξερε κάποια κανέναν γιατρό με αυτή την ειδικότητα (που εγώ την άκουσα πρώτη φορά) θα με βοηθούσε πολύ. Για Αθήνα ή Πειραιά.

Αυτοι πανε στο οφθαλμιατριο στην Πανεπηστημιου νομιζω

Έχω στραβισμό και είχα κάνει επέμβαση όταν ήμουν 7 ετών (παλιά παλιά δλδ). Στο οφθαλμιατρείο στην Πανεπιστημίου με παρακολουθούσαν όταν ήμουν μικρή κι εκεί είχα πάει και για επανέλεγχο πριν μερικά χρόνια. Η προσωπική μου γνώμη είναι είναι ότι είναι πλήρως εξειδικευμένοι και εξοπλισμένοι (στο ορθοπτικό τμήμα αναφέρομαι). Η διεύθυνση είναι Πανεπιστημίου 26 & Σίνα 2.

οι ανηψιες μου φορεσαν γυαλια για στραβισμο πριν γινουν 2.

Στο Παίδων ο γιατρός εμένα μου είπε (βάζω τα λόγια του): "έτσι κι αλλιώς σε αυτή την ηλικία δεν μπορούμε να δώσουμε γυαλιά". Κι εμένα η κόρη μου είναι 28 μηνών, δηλαδή σχεδόν δυόμιση.:roll:

Τέτοια περίπτωση, σαν τη δική σου, είχε πρόσφατα φίλη με το κοριτσάκι της, 2.5 ετών και ο παιδοοφθαλμίατρος της είπε λίγη υπερμετρωπία, φυσιολογική για την ηλικία του παιδιού.

Α, περίπου ότι είπε και σε εμένα.

Η προσωπική μου γνώμη είναι είναι ότι είναι πλήρως εξειδικευμένοι και εξοπλισμένοι (στο ορθοπτικό τμήμα αναφέρομαι). Η διεύθυνση είναι Πανεπιστημίου 26 & Σίνα 2.

Αχ σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Μετά τις γιορτές θα πάρω ένα τηλέφωνο να ρωτήσω εκεί. Δεν το σκέφτηκα καθόλου...Να'σαι καλά.

Στο Παίδων ο γιατρός εμένα μου είπε (βάζω τα λόγια του): "έτσι κι αλλιώς σε αυτή την ηλικία δεν μπορούμε να δώσουμε γυαλιά". Κι εμένα η κόρη μου είναι 28 μηνών, δηλαδή σχεδόν δυόμιση.:roll:

Δεν επειμενω γιατι μιλαμε για 30 χρονια πριν που ημουν και εγω παιδακι. Μπορει να μην θυμαμαι καλα αλλα σιγουρα τα φορεσααν σε πολυ μικρη ηλικια και βεβαια τα φορανε ακομη αν και εκαναν εγχειρηση παλι σε παιδικη ηλικια. ΝΟμιζω οτι τωρα εχουν αστιγματισμο μονο.

mmdad δεν εννοούσα οτι δεν ισχύει αυτό που γράφεις.

Το έγραψα έτσι εννοώντας οτι να, στα κοριτσάκια αυτά δώσανε γυαλιά, σε εμένα γιατί να είπε έτσι; Ήθελα να τονίσω τη διαφορά στις απόψεις των γιατρών.(Απλά το ξεκαθαρίζω μη φανεί οτι αμφισβητώ τα λόγια σου, συγνώμη ε; :oops::))

mmdad δεν εννοούσα οτι δεν ισχύει αυτό που γράφεις.

Το έγραψα έτσι εννοώντας οτι να, στα κοριτσάκια αυτά δώσανε γυαλιά, σε εμένα γιατί να είπε έτσι; Ήθελα να τονίσω τη διαφορά στις απόψεις των γιατρών.(Απλά το ξεκαθαρίζω μη φανεί οτι αμφισβητώ τα λόγια σου, συγνώμη ε; :oops::))

Μα σιγουρα καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη. Γιαυτο και ο γιατρος που εξεταζει ειναι αρμοδιος να κρινει. Παντως μακαρι να ειναι ολα περαστικα και να διορθωνονται. Καλη Πρωτοχρονια

καλημέρα,

έχω μία κόρη 3 ετών - εδώ και 1 μηνα φοράμε γυαλάκια για υπερμετρωπία και αστιγματισμο.

με τους οφθαλμίατρους με ενόχλησε το εξης : την πήγα πριν κλείσει χρόνο στον δικό μου γιατί στράβιζε, όπως και εγώ μερικές φορές, λόγω υπερμετρωπιάς. την είδε 2 λεπτά μου είπε δεν έχει τίποτε και με έδιωξε. τον άκουσα. την πηγα 2 ετών σε παιδοοφθαλμίατρο. πάλι χωρίς σταγόνες, την εξέτασε αρκετή ώρα, μου είπε έχει λίγη υπερμετρωπια και να την ξαναδώ μετά τα 2,5. πήγαμε σε άλλο παιδοοφθαλμίατρο πριν 2 μήνες, και μου είπε πως χρησιμοποιεί μόνο το 10% της όρασής της και έχει πολύ υπερμετρωπία - φρίκαρα. βάζαμε σταγόνες για 1 εβδομάδα (πολύ δύσκολο, με παρενέργειες) και την ημέρα της εξέτασης την πήγα και στους 2 παιδοοφθαλμιάτρους - και στον πρώτο με την "λίγη" υπερμετρωπία. πόρισμα? ο ένας 5 και ο άλλος 6 βαθμούς.

έφτασα λοιπόν να μετανιώνω που δεν έβαλα σταγόνες και δεν πίεσα τα πράγματα πριν γίνει ενός έτους. θα πώ εδώ πως μετά τα δύο και και ως τα 3 παρά που την ξαναπήγα, και επειδή είχα πάντα τον νου μου, παρατηρούσα και γω επιδείνωση στην όραση της, από τον τρόπο που εστίαζε, που έσφιγγε τους μυς γύρω από τα μάτια φευγαλέα, κι ας φαινόταν να βλέπει τα πάντα - ακόμη κι αυτά που δεν έβλεπα εγώ.

αν ήταν λοιπόν να δώσω μία συμβουλή, θα πώ πήγαινε όσο πιο γρήγορα μπορείς και απαίτησε την πιο σχολαστική εξέταση. για να μήν σκεφτείς ποτέ οτι έπρεπε και δεν το έκανες.

s-age.png

Εμεις καναμε την πρωτη μας εξεταση στα 2 -το ζητησε η παιδιατρος μαζι με γενικο τσεκ απ-στο Παιδων.Ο οφθαλμιατρος μας ειπε οτι δεν χρειαζοταν να παει τοσο μικρη απο τη στιγμη που δεν ειχε "προβλημα" και επρεπε να παμε 3 χρονων για την πρωτη εξεταση, παρολα αυτα της εριξε σταγονες και την εξετασε για αρκετη ωρα.Οσον αφορα το Οφθαλμιατριο επειδη ειχα παρει τηλεφωνο μου ειπαν οτι δεν δεχονται παιδια.Μιλαω βεβαια για οφθαλμιατρο δεν ξερω αν οι ορθοοπτικοι δεχονται και παιδια.

UeNTp3.png

Καλησπέρα και καλή χρονιά να έχουμε!

Επειδή μόλις ενημερώθηκα είπα να το γράψω κι εδώ να υπάρχει.

Στο οφθαλμιατρείο δεν δέχονται παιδάκια στην ηλικία της δικιάς μου (2,5 ετών) ούτε για οφθαλμίατρο, αλλά ούτε για ορθοπτικό.

Ορθοπτικό τμήμα έχει στο Παίδων "Αγία Σοφία" και μου κλείσανε και γρήγορο ραντεβού. Πήρα τώρα και μου κλείσανε για τη Δευτέρα.