Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΚΟΙΛΙΑ

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποια έχει παρόμοιο σύμπτωμα ή αν γνωρίζει. Είμαι στη 15η εβδομάδα και τις τελευταίες μέρες ειδικά το βράδυ στον ύπνο πιο πολύ νιώθω όχι ακριβώς πόνο αλλά αυτό το συναίσθημα ότι έρχεται περίοδος και κατεβαίνει αίμα στη κοιλιά και το αιδοίο. Το είχα και τις προηγούμενες εβδομάδες της κύησης αλλά όχι τόσο έντονο. Ενημέρωσα τον γιατρό και μου είπε ότι μάλλον φταίει ο τρόπος που κοιμάμαι. Πρέπει λέει να κοιμάμαι σε εμβρυακή στάση δηλάδή στο πλάι με τα πόδια ελαφρώς λυγισμένα προς τη κοιλιά. Το δοκίμασα και αυτό αλλά είδα μικρή διαφορά. Δεν θέλω να τον πρήζω άλλο και το γιατρό γιατί είμαι γενικά πολύ φοβιτσιαρα, ειδικά μετά την μικρή αιμοραγία (απο μικρή αποκόλληση στην 6η εβδομάδα) τα υγρά μου είναι καλά παχύρευστα λευκά δεν έχω παρατηρήσει τίποτα περίεργο.

Οι εξετάσεις μου μέχρι τώρα ευτυχώς είναι καλές, η αυχενική ήταν καλή,μόνο ο πλακούντας πριν δυο εβδομάδες που με είχε δει τελευταία φορά ο γιατρός μου είχε πει ότι δεν έχει ανέβει ακόμα είναι οπίσθιος χαμηλός και έτσι είμαι πάρα πολύ προσεχτική σε κινήσεις και γενικά ξεκουράζομαι πολλές ώρες. Έχω όμως αγωνία γιατί θα με ξαναδεί στις 5 Γενάρη και φοβάμαι μήπως συμβαίνει κάτι κακό μέσα και έχω αυτό το συναίσθημα περιόδου έτσι έντονο κάποιες ώρες της μέρας. Πολλές φορές κοιτάω το εσώρουχο για αίμα...δε ξέρω μήπως είναι φυσιολογικό. Εχω διαβάσει κοπέλες που λένε ότι είχαν συσπάσεις και απέβαλαν?αυτό που νιώθω εγώ είναι συσπάσεις?δεν έχω πολυκαταλάβει τι είναι σύσπασεις ακριβώς (εμένα δε πετρώνει η κοιλιά και τέτοια) μόνο αυτό νιώθω.

Ευχαριστώ πολύ

Διαφημίσεις

Είναι συχνό να νιώθουμε πόνους περιοδου. Μεγαλώνει η μήτρα γιαυτό. Και γω έχω ακόμα και τώρα έντονα πονάκια περιοδου. Και πίεση από κάτω φοβερή. Δυσκολεύομαι να περπατήσω και να αλλάξω θέση στο κρεβατι να φανταστείς. Τα ίδια είχα και στην πρώτη εγκυμοσυνη.

Οι συσπάσεις είναι πέτρωμα στην κοιλιά. Μπορεί να νιώσεις ένα σφίξιμο που ξεκινάει από την μέση, έρχεται μπροστά και "σφίγγει" την κοιλιά σου ή απλά "σφίξιμο" στην κοιλιά (το πέτρωμα που λέμε)

Προσπάθησε να χαλαρώσεις γιατί το άγχος δεν βοηθάει. Με το καλό να πας στον γιατρό σου τον γεναρη να δεις ότι όλα είναι καλά και να ηρεμήσεις.

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποια έχει παρόμοιο σύμπτωμα ή αν γνωρίζει. Είμαι στη 15η εβδομάδα και τις τελευταίες μέρες ειδικά το βράδυ στον ύπνο πιο πολύ νιώθω όχι ακριβώς πόνο αλλά αυτό το συναίσθημα ότι έρχεται περίοδος και κατεβαίνει αίμα στη κοιλιά και το αιδοίο. Το είχα και τις προηγούμενες εβδομάδες της κύησης αλλά όχι τόσο έντονο. Ενημέρωσα τον γιατρό και μου είπε ότι μάλλον φταίει ο τρόπος που κοιμάμαι. Πρέπει λέει να κοιμάμαι σε εμβρυακή στάση δηλάδή στο πλάι με τα πόδια ελαφρώς λυγισμένα προς τη κοιλιά. Το δοκίμασα και αυτό αλλά είδα μικρή διαφορά. Δεν θέλω να τον πρήζω άλλο και το γιατρό γιατί είμαι γενικά πολύ φοβιτσιαρα, ειδικά μετά την μικρή αιμοραγία (απο μικρή αποκόλληση στην 6η εβδομάδα) τα υγρά μου είναι καλά παχύρευστα λευκά δεν έχω παρατηρήσει τίποτα περίεργο.

Οι εξετάσεις μου μέχρι τώρα ευτυχώς είναι καλές, η αυχενική ήταν καλή,μόνο ο πλακούντας πριν δυο εβδομάδες που με είχε δει τελευταία φορά ο γιατρός μου είχε πει ότι δεν έχει ανέβει ακόμα είναι οπίσθιος χαμηλός και έτσι είμαι πάρα πολύ προσεχτική σε κινήσεις και γενικά ξεκουράζομαι πολλές ώρες. Έχω όμως αγωνία γιατί θα με ξαναδεί στις 5 Γενάρη και φοβάμαι μήπως συμβαίνει κάτι κακό μέσα και έχω αυτό το συναίσθημα περιόδου έτσι έντονο κάποιες ώρες της μέρας. Πολλές φορές κοιτάω το εσώρουχο για αίμα...δε ξέρω μήπως είναι φυσιολογικό. Εχω διαβάσει κοπέλες που λένε ότι είχαν συσπάσεις και απέβαλαν?αυτό που νιώθω εγώ είναι συσπάσεις?δεν έχω πολυκαταλάβει τι είναι σύσπασεις ακριβώς (εμένα δε πετρώνει η κοιλιά και τέτοια) μόνο αυτό νιώθω.

Ευχαριστώ πολύ

Και εγώ είχα μία μέρα πόνο περιόδου, μάλιστα στον ύπνο μου και προσπάθησα να ηρεμήσω και έτσι μου πέρασε. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι φοβήθηκα πολύ μήπως συμβαίνει κάτι κακό, αλλά τελικά όλα έδειχναν καλά στον υπέρηχο.

Η ζωή είναι σκληρή:mad:, αλλά εγώ σκληρότερη;)!

• 4 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια καλημέρα! ακριβώς την ίδια αίσθηση που περιγράφει η melina νιώθω και εγώ.. είμαι στην 6η εβδομάδα και τα βράδια ξυπνώ από πόνους περιόδου.. το περίεργο είναι πως κατά την διάρκεια της ημέρας έχω ελάχιστες ενοχλήσεις... μου φαίνεται κάπως νωρίς για να φταίει η θέση ύπνου..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...