Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ποτε βάλατε και τα δύο παιδιά να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο?

xaroulita2

Recommended Posts

Η μικρή μου είναι 8 1/2 μηνών και ξυπνάει κάθε λίγο και λιγάκι και κοιμάται μόνο με στήθος (όπως έχω ξαναγράψει αλλού). Οπότε έχω την κούνια της δίπλα μου στην κρεββατοκάμαρα. Σκεφτόμουν πρώτα να στρώσει με τον ύπνο και μετά να την βάλω να κοιμηθεί στο ίδιο δωμάτιο με την μεγαλύτερη αδερφή της για να μην την ξυπνάει, αλλά φοβάμαι ότι μέχρι να στρώσει με τον ύπνο θα έχει μεγαλώσει αρκετά. Εσείς τί κάνατε?

• 2 weeks later...

Διαφημίσεις

Εμενα οι δικες μου εχουν 14 μηνες διαφορα. Η μεγαλη που ειναι 18μηνων σταματησε να ξυπναει το βραδυ για γαλα εδω και ενα μηνα. Κοιμαται πλεον 9-9 σερι. Απο την αλλη η μικρη που ειναι 4 μηνων ξυπναει μια φορα κατα τις 4 για γαλα και πολλες φορες κανει 1 ωρα να ξανακοιμηθει,ενω απο τις 8 το πρωι αρχιζει να μουρμουρητα μεχρι να φτασει 9 παρα για να φαει. Ακομα την εχω στο δωματιο μας αλλα θελω καποια στιγμη συντομα να τη μεταφερω μαζι με τη μεγαλη γιατι φοβαμαι οτι μετα θα ειναι πολυ αργα. Αλλα ομως φοβαμαι μηπως μου ξυπναει τη μεγαλη τωρα που με μεγαλο κοπο καταφεραμε να κοιμαται...

65nOp2.png

scMHp2.png

εμάς η κατάσταση είναι λίγο μπέρδεμα. Την κόρη μου την είχαμε μέχρι 2 χρονών στο δωμάτιό μας γιατί δεν είχαμε 2ο υπνοδωμάτιο. Τον Σεπτέμβρη όμως που έκλεισε τα 2 πήγα στην αθηνα,στη μαμά μου για να γεννήσω τον γιο μου. εκει κοιμόμασταν όλοι μαζι σε ένα δωμάτιο.αγχωνόμουν ότι θα ξυπνάει η μικρή,αλλά δεν μου ξύπνησε ποτέ. όταν γυρίσαμε στο νησί, μετακομίσαμε κατευθείαν στο καινούριο μας σπίτι που έχει 3 κρεβ/ρες. Δυστυχώς όμως η μια είναι στον κάτω όροφο και οι άλλες 2 επάνω.Επειδή θηλάζω,δεν ήθελα να ανεβοκατεβαίνω συνέχεια.Έτσι έκανα τη μια την πάνω δικιά μου και την άλλη παιδική. Για να μη ζηλέψει η κόρη μου και θεωρήσει ότι τη βγάλαμε από το δωμάτιό μας για να βάλουμε μέσα τον μπέμπη ,τα έβαλα και τα 2 στο ίδιο δωμάτιο. Σας πληροφορώ ότι η μικρή δεν έχει ξυπνήσει ποτέ εξαιτίας του μπέμπη..φροντίζω βέβαια να έχω πάντα στο δωμάτιό τους μουσικούλα για να μην πετάγονται με τους ήχους.Πιο πολύ αγχωνόμαστε εμείς τελικά.πάντα είχα το άγχος ,πως θα αποθηλάσω,πως το ένα,πως το άλλο,και όλα γίνονταν πολύ πιο εύκολα από ότι περίμενα!

• 2 weeks later...

Εγώ κοριτσάκια μου χθες έβαλα τα δύο μικρά μου στο ίδιο δωμάτιο. Η μικρή μου (2 χρονών) κοιμάται 12ωρο σερί κανονικά. Ο μπέμπης μου (6 μηνών) όμως ξυπνάει μία φορά γύρω στις 5 για να τον θηλάσω και άλλη μία στις 8-9 το πρωί. Τέλος πάντων, επειδή κοιμόμασταν με τον μπέμπη σε άλλο δωμάτιο (στο ημιυπόγειο) τόσους μήνες και ήθελα κάποια στιγμή να ανεβούμε πάνω για να είμαστε και οι 4 στον ίδιο χώρο, χθες κάναμε το πρώτο πείραμα. Το αποτέλεσμα: Σηκώθηκα 3 φορές να του βάλω την πιπίλα (το καλό του να είσαι δίπλα με το μωρό...χωρίς να σηκώνεσαι), και στις 6 τον θήλασα. Η μεγάλη μου ξύπνησε φυσικά και μείναμε όλοι ξύπνιοι ως τις 8.... Να ξαναπάω κάτω με τον μπέμπη? Στο κάτω κάτω τι χρωστάει η κορούλα μου να χάσει τον πολύτιμο ύπνο της?? Από την άλλη θέλω να το συνεχίσω και να κοιμούνται τα παιδιά μαζί και εμείς μαζί.

Εσείς τι κάνετε???:shock:

Eγώ τους έβαλα μαζί εδώ και μία εβδομάδα, 3 ο μεγάλος 11 μηνών ο μικρός.

Όσο τον είχα στην κρεβατοκάμαρα ξύπναγε κάθε λίγο και λιγάκι κλαίγοντας για πιπίλα, και ένας λόγος που δεν τον μετακόμιζα ήταν μήπως μου ξυπνάει και το μεγάλο.

Όμως έγινε το ΘΑΥΜΑ από τότε που μετακόμισε με το αδελφό του ξυπνάει κατευθείαν στις 7 το πρωί για να φάει και μετά ξανακοιμάται μέχρι τις 9.

Όντως όλα είναι πολύ πιο εύκολα απ΄' ότι τα φανταζόμασταν.

Διαφημίσεις

Όσο τον είχα στην κρεβατοκάμαρα ξύπναγε κάθε λίγο και λιγάκι κλαίγοντας για πιπίλα, και ένας λόγος που δεν τον μετακόμιζα ήταν μήπως μου ξυπνάει και το μεγάλο.

Όμως έγινε το ΘΑΥΜΑ από τότε που μετακόμισε με το αδελφό του ξυπνάει κατευθείαν στις 7 το πρωί για να φάει και μετά ξανακοιμάται μέχρι τις 9.

ακριβώς το ίδιο σκέφτομαι κι εγώ και το καθυστερώ..

0qYJp3.png 

Εγω εβαλα τον μικρο στο ιδιο δωματιο με την κορη μου οταν ηταν 9 μηνων αυτος και 27 μηνων η μεγαλη!Οσο καιρο τον ειχα μαζι μου στη κρεβατοκαμαρα ξυπνουσε συνεχεια ανα μια ωρα σχεδον!Το ιδιο και η μεγαλη ξυπνουσε συχνα και πιστευα πως ηταν ζηλια επειδη ειχα τον μικρο μαζι μου.Μολις τους εβαλα στο ιδιο δωματιο κοπηκανε ολα!!!!!Εχει παρεακι το ενα το αλλο,μεχρι να κοιμηθουνε μιλανε (δλδ η μεγαλη μιλαει γιατι ο μικρος μπαμπαλιζει....)

Πιστευω πως αυτη ειναι μια καλη ηλικια να τα βαλουμε στο ιδιο δωματιο.

JgiCp3.pngv9Xtp3.png

ο μεγαλος μεχρι 2 και κατι που κοντεβα να γεννησω το 2 ξυπναγε συνεχεια.τον εβαζα στο κρεβατι του και ερχοταν στο δικο μου.δεν ηξερα τι να κανω.οταν εγινε 4 μηνων ο μικρος προτεινα για να δω στην αρχη αντιδρασεις να παμε το μπεμπη στο δικο του και ο μεγαλος παρακαλαγε και εκλεγε να παει ο αδερφος του απο κει και οριωταν οτι δε θα ξαναξυπναγε βραδυ.τελικα τον πηγα και οπως το ειπε εγινε ακομα κοιμουνται μαζι αν δεν ειναι ο ενας στο κραβατι του δεν ξαπλωνει ουτε ο αλλος.βρηκα την υγεια μου.:D:D:D

ggHRp3.png fkuPp3.png

Λέτε να το προσπαθήσω και εγώ? Βασικά από αύριο θα πάψω να τη θηλάζω μεταμεσονύχτια γιατί κουράστηκα. Επομένως περιμένω κλάμα.... σνιφ, σνιφ. Και αν τα καταφέρω να ξυπνάει κάθε 3 και λίγο για στήθος θα κάνω άμεσα την μετακόμιση. Αλήθεια τα παιδάκια σας τα βάζετε για ύπνο την ίδια ώρα ή δεν έχει σημασία?

Εγώ πέρασα δεύτερο δοκιμαστικό βράδι... Όχι και τόσο καλό. Σηκώθηκα στις 3 για να του βάλω την πιπίλα και μετά στις 4 σηκώθηκε η μεγάλη μου για άγνωστο λόγο (ίσως την ξύπνησε ο μικρός γιατί το πρώτο πράγμα που είπε ήταν "του έφυγε η πιπίλα"). Ήρθε στο κρεβάτι μας, προσπαθήσαμε να κοιμηθούμε μαζί (δεν το έχει συνηθίσει αυτό, ευτυχώς), στριφογύριζε, μιλούσε (αφασία βέβαια!! χι χι) και ο μπέμπης κοιμόταν. Κάποια στιγμή στις 6 ξύπνησε, τον θήλασα, ο άντρας μου προσπαθούσε να ΄βάλει τη μικρή για ύπνο, τελικά μας πήρε ο ύπνος όλους στις 7. Δράμααααααααα, τώρα κουτουλάω.... Σήμερα λέω να ξαναπάω κάτω στο ημιυπόγειο, έτσι για να κοιμηθούμε. Ειλικρινά δεν ξερω τι θα κάνω... Ακούω αυτά που λέτε ότι όλα κόπηκαν μαχαίρι και ζηλεύω....:-(

Διαφημίσεις

Λέτε να το προσπαθήσω και εγώ? Βασικά από αύριο θα πάψω να τη θηλάζω μεταμεσονύχτια γιατί κουράστηκα. Επομένως περιμένω κλάμα.... σνιφ, σνιφ. Και αν τα καταφέρω να ξυπνάει κάθε 3 και λίγο για στήθος θα κάνω άμεσα την μετακόμιση. Αλήθεια τα παιδάκια σας τα βάζετε για ύπνο την ίδια ώρα ή δεν έχει σημασία?

Για τον ύπνο που ρωτάς, κι εγώ είχα τις ίδιες απορίες. Εγώ βάζω τον μπέμπη πρώτα στο κρεβατάκι του, μπανιαρισμένο, φαγωμένο και ξύπνιο, με το παιχνιδάκι του να γυρίζει γύρω γύρω. Κάθεται εκεί ήσυχος μέχρι να κάνω μπάνιο την "μεγάλη" που κάνει σαματά γιατί το χαίρεται!! Μετά τους βάζω ένα παιχνιδάκι που φωτίζει στο ταβάνι, κλείνω το φως και φεύγω. Έτσι έκανα τα 2 βράδια και αποκοιμήθηκαν μια χαρά! (μετά έγινε η ολονυχτία....)