Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι μπορεί να βρωμάει τόσο?

zouzounel

Recommended Posts

Καθε απογευμα από τη μπόχα δε μπορώ να ανοιξω ούτε τις μπαλκονόπορτες, ούτε την πορτα της κουζίνας ("βλεπει" στον ακαλυπτο). Ετσι και δεν προλαβω να μαζεψω τα ρούχα που εχω απλώσει, βρωμοκοπάνε και αυτά. Και δε φευγει η μυρωδιά αν απλως τα αερισω, πρεπει να τα πλύνω, κανονική πλύση παλι και σε ψηλή θερμοκρασία, στους 30 δεν ξεβρωμίζουν. Δε μπορώ να καταλαβω τι βρωμάει, προφανώς κάποιος καλός γειτονας καιει κατι για θερμανση. Να ειναι τζάκι? Να ειναι ξυλόσομπα? Να ειναι pellet? Να ειναι πυρήνας? Τι απ' όλα αυτά βρωμάει, ξερετε? Δε μπορώ βεβαια να περιγράψω τη μυρωδιά, αλλά σίγουρα δεν ειναι η μυρωδιά του ξύλου που καιγεται στο τζάκι, αυτή ξερω πώς ειναι (ειχαμε στο εξοχικό). Μεχρι που μου περασε απ' το μυαλό μήπως καποιος καιει σκουπίδια...

Καμιά ιδέα?

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

τι βρωμαει δεν ξερω. μην το θεωρεις απιθανο να καινε και αποφαγια η σκουπιδια. παντως θα τους μυριζει και αυτους.

εγω σκεφτηκα επισης μηπως δεν ειναι κατι που καιγεται αλλα καποια αποχετευση η κατι αλλο. υπαρχει περιπτωση τη μυρωδια να τη φερνει ο αερας απο μακρια; η εινια θεωρεις πολυ κοντα σου δεδομενου οτι μυριζουν και τα ρουχα παρα πολυ. βεβαια εσυ ξερεις τη μυρωδια οποτε ξερεις. νομιζω επισης οτι ο πυρηνας λογικα μυριζει. θυμαμαι οταν περνουσαμε μπροστα απο ελαιοτριβεια μυριζε παρα πολυ ολη η περιοχη και για χιλιομετρα. και η μυρωδια ηταν εντονη και πολυ ασχημη.

εγω θα σου ελεγα να παρακολουθησεις οσο πιο διακριτικα μπορεις οχι μονο τις ωρες αλλα και απο ποιο σπιτι ερχεται η μυρωδια περιπου, να μιλησεις διακριτικα και με αλλους στην οικοδομη αν εχεις παρτιδες και θαρρος. μπορεις να δεις αν υπαρχει καποιου τυπου καμιναδα ή μπουρι που καπνιζει οταν ερχεται η μυρωδια.

Διαφημίσεις

και στην περιοχη μου υπαρχει αυτη η περιεργη αποκρουστικη μυρωδια καμενου..που δεν θυμιζει καθολου την αγαπημενημυρωδια του καμενου ξυλου! δεν ξερω τι ακριβως καινε? σκουπιδια, επεξεργασμενα ξυλα η κουκουτσια ελιας παντως με αναγκασαν να απλωνω τα ρουχα στο υπνοδωματιο !!

Αν η μυρωδια ειναι στη γενικοτερη περιοχη και οχι μονο στη γειτονια σου, μηπως μενεις καπου κοντα σε βουνο που θα μπορουσαν να πετανε παρανομα σκουπιδια και να τα καινε?

μια απο τα ιδια τραβαω κ εγω με τη βρωμια,απο πισω στην πολυκατοικια μας που απλωνω εχει δυο μονοκατοικιες παλιες και βρωμαει τσικνα ελεινα ομως και τα ρουχα μας βρωμανε,μου ενουν σπασει τα νευρα αλλα τι να παω να πω???

qH8Hp3.png

z4RLp2.png

@ candy : οχι τοποθετηθηκα λαθος.. εννοουσα στην ευρυτερη γειτονια μου με την εννοια οτι δεν ξερω απο που προερχεται η βρωμα. πολλοι εχουν τζακια εδω... και βρωμαει μονο οταν κανει παρα πολυ κρυο! αυτες τις μερες ησυχασαμε.

Καθε απογευμα από τη μπόχα δε μπορώ να ανοιξω ούτε τις μπαλκονόπορτες, ούτε την πορτα της κουζίνας ("βλεπει" στον ακαλυπτο). Ετσι και δεν προλαβω να μαζεψω τα ρούχα που εχω απλώσει, βρωμοκοπάνε και αυτά. Και δε φευγει η μυρωδιά αν απλως τα αερισω, πρεπει να τα πλύνω, κανονική πλύση παλι και σε ψηλή θερμοκρασία, στους 30 δεν ξεβρωμίζουν. Δε μπορώ να καταλαβω τι βρωμάει, προφανώς κάποιος καλός γειτονας καιει κατι για θερμανση. Να ειναι τζάκι? Να ειναι ξυλόσομπα? Να ειναι pellet? Να ειναι πυρήνας? Τι απ' όλα αυτά βρωμάει, ξερετε? Δε μπορώ βεβαια να περιγράψω τη μυρωδιά, αλλά σίγουρα δεν ειναι η μυρωδιά του ξύλου που καιγεται στο τζάκι, αυτή ξερω πώς ειναι (ειχαμε στο εξοχικό). Μεχρι που μου περασε απ' το μυαλό μήπως καποιος καιει σκουπίδια...

Καμιά ιδέα?

το pellet δεν μυριζει το ξερω καλα γιατι εχουμε λεβητα δεν εχει ουτε καπνο.

αυτο που μυριζει πολυ ειναι πυρηνας γιατι εχει πανω τη γλιτσα απο την ελια.

Τα τρία θεμέλια της ζωής είναι:

να έχεις κάτι να κάνεις, κάτι να αγαπάς, και κάτι να ελπίζεις.

Διαφημίσεις

Δεν ειναι μόνιμη η μυρωδιά. Το καλοκαιρι ας πούμε δεν εχουμε πρόβλημα. Το χειμωνα αρχιζουν τα βασανα, όταν ξεκινάει το κρύο. Από το απογευμα και μετά εχω παρατηρήσει ότι βρωμάει και αν κανει πολύ κρυο, μπορεί και από το πρωί.

Το φυσικό αέριο ξερετε αν μυρίζει? Γιατι εχουμε μερικές πολυκατοικίες διπλα που το χρησιμοποιούν.

Με προβληματίζει ότι μυρίζει και από το εμπρος μπαλκόνι που βλεπει στον δρόμο και από το μπαλκόνι της κουζίνας, που βλεπει στον ακαλυπτο. Αρα κάπου ψηλά ειναι αυτός που καιει ό,τι καιει ή το μπουρί του.

Βλεπω δεν ειμαι η μόνη με αυτό το πρόβλημα...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

το αεριο δεν μυριζει.εχω και εγω και ολη η γειτονια. εξαλλου ειναι πολυ γνωστη η μυρωδια του για να μπερδευτεις. μυριζει γκαζι, οπως το γκαζακι που κανουμε τον ελληνικο καφε, καταλαβες υποθετω τι εννοω. ακομα και χαλασμενο καυστηρα να εχει καποιος και να εχει διαρροη (πραγμα πολυ επικινδυνο) 1 η μυρωδια ειναι γνωριμη και 2 νομιζω οτι οι περισσοτεροι καυστηρες σε περιπτωση διαρροης παυουν να λειτουργουν για να μην γινουν ατυχηματα. αυτο ομως δεν το ξερω με σιγουρια.

υπαρχει περιπτωση να ειναι απο το βουνο η μυρωδια η απο καποια μαντρα κοντα στο σπιτι σου η τελος παντων απο οχι οικιακα "καυσιμα";

Μενω Πειραιά, δεν εχω βουνό κοντά, ούτε μάντρα. Ειμαι σιγουρη ότι κάτι καινε για θερμανση. Ειναι ανυποφορη και έντονη η μυρωδιά, να φανταστειτε τα ρούχα που μυρίζουν αν τα βαλω στο καλάθι με τα άλλα απλυτα, θα μυρίσει όλο το σπίτι, πρεπει να τα πλύνω αμεσως!

Δε νομίζω ότι μπορώ να κανω κάτι, απλά ειμαι περίεργη... τι καίνε και βγάζει τέτοια μπόχα!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Παρόμοιο πρόβλημα υπάρχει και στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, όμως μυρίζει πολύ έντονη "τζακίλα" τις ημέρες που κάνει κρύο. Υποθέτουμε ότι ανάβει πολύς κόσμος τα τζάκια του και επιβαρύνεται πολύ η ατμόσφαιρα. Κι εμάς μυρίζουν τα απλωμένα ρούχα αν τα αφήσω έξω όλη νύχτα, γι'αυτό τα μαζεύω μέσα το βράδυ.

Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα ποιος θα τα ελέγξει αυτά τα πράγματα? Ένας Θεός ξέρει τι αναπνέουμε... :(

5k3tp2.png

ZOYZOYNEL και εμεις εχουμε το ιδιο θεμα τους χειμερινους μηνες. Απο τις 5 το απογευμα και μετα τρελη μποχα, για ρουχα εξω απλωμενα ουτε λογος, ολο το χειμωνα τα στεγνωνω μεσα στο σπιτι γιατι αν αρπαξουν μυρωδια απο εξω δεν φοριουνται. Μαλιστα πηρα στεγνωτηριο το οποιο περιμενω γι αυτο και μονο το λογο.Πιστευω οτι προερχεται απο τις καμιναδες των πολυκατοικιων σε συνδυασμο με τζακια. Βαλε και την υγρασια του χειμωνα δεν θες κατι αλλο ολη η βρωμα μενει στον αερα. Δεν εισαι η μονη οι περισσοτερες περιοχες το εχου αυτο το θεμα δυστυχως:twisted:

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

Διαφημίσεις

Mωρε δεν το ειχαμε συνεχεια αυτο το πρόβλημα, ξεκινησε περσυ τον Μαρτιο περίπου.

Ασε, κι εγώ πήρα πλυντήριο-στεγνωτήριο γι αυτόν τον λόγο, και το εχω και δουλεύει όοοολη μερα αυτόν τον καιρό....

Ομως δεν ειναι "τζακιλα" κορίτσια, ειναι μποχα, μποχα λες και μας την πεσανε 10 φορτηγά μαζί ενα πράγμα και χειρότερα, δεν ξερω πώς να το περιγράψω.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

υπαρχει περιπτωση να καινε στο τζακι διαφορα, χαρτια, ισως και πυρηνα κτλ εκτος απο ξυλα. επισης να ψιλομαγειρευουν-ψηνουν και το καμενο λιπος να μενει στην καμιναδα η οποια μενει ακαθαριστη και μυριζει (και μετα παιρνει και φωτια).

υπομονη...

Να πω και εγώ μια γνώμη;Υπάρχουν και κάτι χημικά κυβάκια που τα εξοπλίζεσαι από εκεί που παίρνεις ξύλα για το τζάκι και λειτουργούν σαν προσάναμμα...Ίσως κάποιος γείτονας με χαμηλό IQ γουστάρει να βλέπει δυνατή φλόγα και δεν καταλαβαίνει ότι καίει χημεία!!!!(και βρωμάει σαν καυσαέριο αυτή η αηδία).

ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(12/04/96 βρήκα το άλλο μου μισό)

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

Δε μου λετε βρε κορίτσια, μπας και ξερει κανεις αν μυρίζει η βιομαζα?

Προχθες εκαψα το λαχανορυζο (χαλια η κατσαρολα μιλαμε!) και βρωμοκοπησε το σπίτι και μου εκανε εντύπωση πώς κατι τόσο "φυσικό" βγάζει τέτοια μυρωδιά. Ετσι μου ήρθε στο μυαλό η βιομάζα. Χρησιμοποιείται και για θερμανση η βιομάζα, σωστά?

EXXQp3.pngAIzKp2.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Πολλά μπορεί να είναι.Αν η μυρωδιά μοιάζει με κλούβιο αυγό πιθανότατα είναι κανάς κακορυθμισμένος καυστήρας αερίου.Σου θυμίζει καθόλου τα καταλυτικά αυτοκίνητα πρώτης γενιάς που σκυλοβρομούσανε;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...