Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ-ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΦΥΛΟΥ

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

Παρακολουθώ το φόρουμ εδώ κια καιρό αλλα σήμερα αποφάσισα να γράφω μιας και τα αποτελέσματα της αμνιοπα. αντί να με ανακουφίσουν κοντεύουν να με στείλουν στον Άδη. Να σας πω ότι ζω στο εξωτερικό και ότι δνε καταλαβα καλά πωε μου το εξήγησαν. Από εσάς θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να μου εξηγήσει την εξέτασει. Πιο συγκεκριμένα στην εξέταση γράφει (σε μετάφραση)

Καρυότυποσ (αμνιοπαρακέντηση, 42 μεταφάσεισ)

46XY(40)/46,XX(2) >μεταφάσεις με καρυότυπο 46 , ΧΧ ειναι παρόντα σε μία καλλιέργεια. Δεν έχει παθολογικά κύτταρα και από την εξέταση φαίνεται ότι ΄το βρέφος είναι αρσενικό. Με παραπέμπουν σε υπερηχογράφημα καρδιάσ κια σε υπερηχογράφημα που θα εστιάζει στα γεννητικά του όργανα.

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τον τύπο αυτόν , γιατί εγω με αυτούς εδώ δεν βγάζω άκρη. Οι περισσότεροι γιατροί που ρώτησα μου είπαν να μην ανησυχώ, αλλα εγω κοντεύω να τρελλαθώ.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Διαφημίσεις

κατά πάσα πιθανότητα στο δείγμα που εξέτασαν υπήρχε και δικό σου υλικό, το οποίο δίνει τις 2 από τις 42 μεταφάσεις που εξετάστηκαν, εξού και το θηλυκό φύλο που προέκυψε. Τον υπέρηχο γεν. οργάνων τον θέλουν για επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων τους, δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο θέλουν υπέρηχο καρδιάς, αφού δεν προέκυψε σε κανένα δείγμα τρισωμία σε κάποιο χρωμόσωμα.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ειδικά όταν επιβεβαιώσεις το φύλο (που σίγουρα είναι αγοράκι).

Αυτό μου είπαν κι αυτοί. Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω είναι πώς στην αμνιοπ. βρέθηκε δικό μυο υλικό , μιας και όλοι λένε ότι ειναι σχεδόν ακριβής εξέταση. Τέλος , πόυ είναι αυτά τα θηλ. κύτταρα , τι επίδραση μπορεί να έχουν για πχ στην ανάπτυξη ενόε αρσ. βρέφους; ή έτσι απλά υπάρχουν; Τι να πω κι εγώ δεν ξέρω , γιατρός δεν είμαι. Το μόνο που ξέρω είναι ότι από τη Δευτέρα έχω χάσει τη γη κάτω απ τα πόδια μου.

Παρακαλώ , αν κάποιος / κάποια έχει γνώση του θέματος , ας μου εξηγήσει κάποια πράγματα. Αλλιώς είναι να το βλέπεις και στη γλώσσα σου κι αλλιώς να την παλεύω με μεταφράσεις.

Αυτό μου είπαν κι αυτοί. Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω είναι πώς στην αμνιοπ. βρέθηκε δικό μυο υλικό , μιας και όλοι λένε ότι ειναι σχεδόν ακριβής εξέταση. Τέλος , πόυ είναι αυτά τα θηλ. κύτταρα , τι επίδραση μπορεί να έχουν για πχ στην ανάπτυξη ενόε αρσ. βρέφους; ή έτσι απλά υπάρχουν; Τι να πω κι εγώ δεν ξέρω , γιατρός δεν είμαι. Το μόνο που ξέρω είναι ότι από τη Δευτέρα έχω χάσει τη γη κάτω απ τα πόδια μου.

Παρακαλώ , αν κάποιος / κάποια έχει γνώση του θέματος , ας μου εξηγήσει κάποια πράγματα. Αλλιώς είναι να το βλέπεις και στη γλώσσα σου κι αλλιώς να την παλεύω με μεταφράσεις.

Όταν είχα πάει για τροφοβλάστη που είναι παρόμοια διαδικασία μου είχαν πάρει αίμα νωρίτερα για να μπορέσουν να διαχωρίσουν το DNA του παιδιού από το δικό μου. Όταν τους ρώτησα λεπτομέρειες μου είπαν ότι καμιά φορά κατά τη λήψη του υλικού κατά λάθος μπορεί να πάρουν και λίγο υλικό που ανήκει στη μητέρα, γι'αυτό και θέλουν να μπορούν να το συγκρίνουν. Αυτό θα συνέβη και σε σένα,απλά ίσως να μην είχαν μεριμνήσει ή να το τσεκάρουν διπλά. Μην ανησυχείς αυτό συμβαίνει. Σίγουρα θα λυθεί το θέμα σύντομα :wink:!

EPBrp3.pngpFYfp2.png

το ίδιο με την άννα1703 εννοώ και εγώ, όχι ότι μέσα στα κύτταρα του εμβρύου υπάρχει υλικό της μητέρας, απλά ότι στο δείγμα που συνέλεξαν υπήρχαν και υλικό δικής σου προέλευσης (λογικό, αφού και στην τροφοβλάστη μπορεί να πάρουν κάποια κύτταρα από τη μήτρα και στο αμνιακό υγρό μπορεί να υπάρχουν κύτταρα διάσπαρτα μητρικής προέλευσης)

Δεν υπάρχει πραγματικά κανένας λόγος ανησυχίας! Μόλις δεις υπερηχογραφικά ότι είναι αγοράκι, θα λήξει το θέμα εκεί!.

Όσο για τον υπέρηχο καρδιάς, ρώτησα και έμαθα ότι πλέον είναι στάνταρ εξέταση του προγεννητικού ελέγχου, δεν γίνεται μόνο όταν ενδείκνυται (πχ από μια κακή αυχενική διαφάνεια), αλλά συνιστάται γενικώς.

Διαφημίσεις

Κορίτσια ,

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Με καθησυχάζουν αλλά γενικά θα ήθελα να έχω περισσότερες διευκρινήσεις , αν βέβαια γνωρίζετε. Μετά από πάρα , παρα πολύ ψάξιμο στο ιντερνετ, βρήκα δίασπαρτα σε κάποια σημεία ότι μπορεί στο αμνιακό υγρό να υπάρχει επιμειξία μητρικών κυττάρων. Για την περίπτωση του τροφοβλάστη αυτό είναι πιο αναμενόμενο ή τουλάχιστον αυτό είναι το συμπεράσμά μου , μιας και παντού στις διευκρινήσεις για τη λήψη τροφοβλάστη έτσι αναφέρεται. Για την αμνιοαρακέντηση όμως αυτό δεν αναφέρεται ιδιαιτερα ή μπορώ να πω και σχεδόν καθόλου.Μάλιστα σε περίπτωση αποτυχίασ του τροφοβλάστη , συστήνεται αμνιο. Α΄ρα , το συμπεράσμα μου (ούσα λογική) είναι ότι η αμνιο είναι πιο σίγουρη εξέταση. Η ερώτηση μου είναι λοιπόν: είναι αρκετά πιθανό στην αμνιο να υπάρχουν και μητρικά κύτταρα;

Παρακαλω , αν γνωρίζει (έγκυρα ) κάποια ας μου απαντήσει.

ΕΥχαριστώ εκ των προτέρων.

(να σημειώσω ότι αυτό μου λένε κι αυτοί εδώ και ότι μάλιστα συμβαίνει συχνά. Ελά όμως που εγω έχω κλονιστεί και δεν τους πιστεύω. Μάλιστα , κατέληξα να μην πιστεύω αν εκανά αμνιο ή τροφοβλάστη). Αστα να πάνε ......

elenav εγώ θα σου πρότεινα να κλείσεις ραντεβού να μιλήσεις με κάποιο γενετιστή για πιο σίγουρα γιατί εδώ μπορεί να ακούσεις απλά εμπειρίες,δεν είμαστε γιατροί.

elenav εγώ θα σου πρότεινα να κλείσεις ραντεβού να μιλήσεις με κάποιο γενετιστή για πιο σίγουρα γιατί εδώ μπορεί να ακούσεις απλά εμπειρίες,δεν είμαστε γιατροί.

Lazarizka, έχω ήδη μιλήσει με γενετιστή, με δύο γυναικολόγους , με παιδίατρο. Μόνο με ψυχολόγο δεν έχω μιλήσει ακόμα...:confused:. Όλοι τουσ λένέ ότι είναι δικά μου κύτταρα αλλά για σιγουριά να κάνω τον υπέρηχο τον γεν. οργάνων κια της καρδιάς. Φυσικά και θα κάνω αυτές τις εξετάσεις. Απλά , επειδή δεν το έχω ξαναακούσει πουθενά να συμβαίνει το ψάχνω....(όσο αντέχουν οι δυνάμεις μου δηλ.), γιατί είναι τρομερό εκεί που είσαι μες στην τρελή χαρά να σου βγαίνει πρόβλημα...

• 4 εβδομάδες μετά...

Kαλημέρα σας ,

Επανέρχομαι μετά από τόσο καιρό με τα νέα μου , αφενός για να ευχαριστήσω τις δύο κυρίες που έσπευσαν να μου απαντήσουν και αφετέρου για να ενημερώσω , ώστε αν κάποια βρεθεί πότε στην θέση μου να μην πάθει παράνοια , όπωσ κόντεψα να πάθω εγώ.

Λοιπόν, έγιναν όλεσ οι εξετάσεισ και δόξα τω Θεω τα αποτελέσματά είναι καλά , όσον αφορά το φύλο του μωρού και γενικότερα την πορεία τησ εγκυμοσύνης.

Η εξήγηση που μου έδωσαν είναι η εξής : εξέτασαν 42 κύτταρα από το υγρό , από τα οποία τα 40 ήταν κανονικά αρσενικού καρυότυπου και τα 2 θηλυκα. Αυτά λοιπόν τα 2 θηλυκα είναι δικά μου. Φυσικά στο αμνιακό υγρό δεν πρέπει να υπάρχουν μητρικά κύτταρα αλλα την ώρα που ο γιατρός τράβηξε τη βελόνα πήρε από εμένα δέρμα.

καταγράφω αυτές τισ πληροφορίες γιατί όπως μου είπαν αυτό μπορεί να συμβεί αρκετά συχνά και δυστυχώς (αν έχω καταλάβει καλά) γενικά δεν δίνεται σαν πληρόφορία όσον αφορά την αμνιοπα, που γενικά θεωρείται μια αρκετά ακριβής εξέταση ως προσ το αποτέλεσμά τησ. Εμένα πάντως κανείς δεν μου έξήγησε (πριν)αυτή τη λεπτομέρια.

Αυτά, λοιπόν, από εμένα καθαρα προς ενημέρωση σασ.

Καλή Πρωτοχρονιά με υγεία και καλή λεφτεριά σε όλες μασ ;)

να είσαι καλά, να ευχαριστηθείς την υπόλοιπη εγκυμοσύνη σου πιο χαλαρή και ήσυχη και με το καλό να υποδεχτείς τον γιο σου μέσα στο 2012! ευχαριστούμε για την ενημέρωση και που επανήλθες στο θέμα!

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...