Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τι γίνεται όταν δεν μπορείς να πάς να ανανεώσεις την κάρτα ανεργίας σου;

Recommended Posts

Πήγα στον ΟΑΕΔ να ανανεώσω την κάρτα μου. Και επειδή το τρίμηνο της ανανέωσης συμπίπτει με τις μέρες που είναι να γεννήσω, ζήτησα από τον προιστάμενο να μου δώσει μεγαλύτερη προθεσμία γιατί πρέπει να είμαι λέει παρούσα η ίδια στην ανανέωση και όχι κάποιος άλλος.Μεγαλύτερη παράταση δεν μου έδωσε, μου ζήτησε να του φέρω χαρτί από τον γιατρό με ΠΗΤ και τότε βλέπουμε λέει... Εντωμεταξύ ο γιατρός μου είναι ιδιώτης και εγώ είμαι έμεσα ασφαλισμένη στον άντρα μου (δημοσίου). Τι πρέπει να κάνω; Εχει τύχει σε καμία;

Και γενικά η απορία μου είναι, πές ότι εκείνες τις ημέρες που είναι να ανανεώσουμε την κάρτα μας, τι γίνεται αν είσαι στο κρεβάτι τέζα;

Διαφημίσεις

Πήγα στον ΟΑΕΔ να ανανεώσω την κάρτα μου. Και επειδή το τρίμηνο της ανανέωσης συμπίπτει με τις μέρες που είναι να γεννήσω, ζήτησα από τον προιστάμενο να μου δώσει μεγαλύτερη προθεσμία γιατί πρέπει να είμαι λέει παρούσα η ίδια στην ανανέωση και όχι κάποιος άλλος.Μεγαλύτερη παράταση δεν μου έδωσε, μου ζήτησε να του φέρω χαρτί από τον γιατρό με ΠΗΤ και τότε βλέπουμε λέει... Εντωμεταξύ ο γιατρός μου είναι ιδιώτης και εγώ είμαι έμεσα ασφαλισμένη στον άντρα μου (δημοσίου). Τι πρέπει να κάνω; Εχει τύχει σε καμία;

Και γενικά η απορία μου είναι, πές ότι εκείνες τις ημέρες που είναι να ανανεώσουμε την κάρτα μας, τι γίνεται αν είσαι στο κρεβάτι τέζα;

Δεν ξέρω τι γίνεται αν κάποιος είναι άρρωστος για να σου πω.... πρέπει να το ρωτήσεις και να πάρει ΣΙΓΟΥΡΗ απάντηση απο κάποιον υπεύθυνο....

Γιατί εγώ την πάτησα χοντρά....

Για την ανανέωση της κάρτας είναι 4 μέρες πριν και 4 μέρες μετά την ημερομηνία.... εμένα δεν μου είχαν πει για αυτές τις μέρες και όταν στις 2 μέρες μετά την ημερομηνία μου τηλ. για να μάθω, μου απάντησε ενας άσχετος υπάλληλος ότι έχασα την ημερομηνία και η κάρτα μου ακυρώθηκε.... και μάλιστα ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα τώρα.... με αποτέλεσμα να το αφήσω έτσι...... ΛΑΘΟΣ που μου έφερε προβλήματα.

Ενημερώθηκα απο μέλος του φορουμ ότι μπορώ να ξαναβγάλω και έτσι έγινε.... μετά όμως απο 3 μήνες το αντιλήφθηκα ! παραλίγο όμως να χάσω το επίδομα παιδιού..... και το βασικότερο είναι ότι αν και είμαι 2 χρόνια άνεργη, αυτή η διακοπή του 3μηνου, μου στοίχισε το χαράτσι της ΔΕΗ..... γιατί πλέον δεν θεωρούμε γι΄αυτους μακροχρόνια άνεργη αλλά φαίνεται πως είμαι άνεργη απο τον Αύγουστο του 2011 !!!!!

επίσης υπάρχει ένα βοηθητικό επίδομα για ανεργους απο 45 ετών που όμως πρέπει να είναι άνεργοι πάνω απο ένα χρόνο.....ε, ούτε αυτό μπορώ να πάρω για και πάλι στα χαρτιά τους φαίνομαι άνεργη 3,5 μήνες.... άστα να πάνε σου λέω..... κάνε κάτι και ψάξτο καλά....

Ίδια περίπτωση ήμουν και εγώ.Όντως αυτό θα κάνεις:θα πάρεις 1 χαρτί απο τον γιατρό σου(ας είναι ιδιώτης) το οποίο θα γράφει την ΠΗΤ σου.Ο ΟΑΕΔ το πήρε και μου είπαν μετά απο 5 μήνες να ξαναπάω για ανανέωση(2 πριν γεννήσω+3 μετά).Σε περίπτωση ασθένειας νομίζω χαρτί απο νοσοκομείο και είσαι οκ!

QgIJp2.png

vjwRp3.png

Eυχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Από ότι κατάλαβα και χαρτί από τον ιδιώτη γυναικολόγο τους κάνει, σωστά; Θα το δοκιμάσω και βλέπουμε. Αλλιώς αν δεν το δεχτεί, μπορώ να πάω σε έναν γυναικολόγο σε ιδιωτικό του ιατρείο που έχει σύμβαση με το δημόσιο ή πρέπει να πάω σε νοσοκομείο? Δεν βγάζω άκρη πραγματικά με τον ΟΑΕΔ...

Διαφημίσεις

Ο ΟΑΕΔ ανανεώνει τη κάρτα +-5 μέρες από την αναγραφόμενη ημερομηνία. Το χαρτί δε ''πιάνει'' μιας και ο γιατρός είναι ιδιώτης. Αλλιώς πρέπει να εξουσιοδοτήσεις κάποιον τρίτο.

iyuNp3.png4hNCp3.png

Επειδή με τον ΟΑΕΔ έχω πάρε δώσε εδώ και πολλά χρόνια - ως άνεργη- προσέξτε πάνω στην κάρτα τι γράφει...Πέντε μέρες πριν οκ, οχι όμως μετά, ούτε μια μέρα καθυστέρηση στην ανανέωση της κάρτας. Κι αυτό γιατί σε 'πετάει" το σύστημα έξω...

Οπότε προσοχή...ποτέ αργότερα.

Λογικά κοπελιά μου θα το δέχονται το χαρτί απο ιδιώτη...εδώ το δέχεται το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΔ θα έχει πρόβλημα;

Με το καλό!

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Καλημερα...

Σάυτην την περιπτωση ΚΑΙ ΜΟΝΟ Σ ΑΥΤΗΝ την καρτα ανεργιας απο 3μηνη την κανουμε 5μηνη για να μην υπαρξει διακοπη της καρτας ανερτγιας...

Εαν σου πουν διαφορα να το απαιτησεις κι αν παλι ειναι στραβοξυλο ο υπαλληλος...

210 9989000 Διοικηση Εθνικης Αντιστασεως 9 Αλιμο....

Πες του οτι θα παρεις στα κεντρικα γιατι αρνηται να στο κανει.

Κατι που δεν εχει δικαιωμα να το κανει ... αλλα θα πρεπει να εχεια χαρτι γιατρου ειτε ιδιωτης ειτε δημοσιου

Διαφημίσεις

• 2 months later...

καλημέρα σας

Να ρωτήσω και εγώ κάτι όχι τόσο σχετικό με την θεματοθέτρια αλλά παρόμοιο

είμαι επιδοτούμενη άνεργη και η τελευταία μου πληρωμή ήταν (πρώτη μέρα πληρωμής) 04/02/12 το Σάββατο που μας πέρασε δηλαδή.

Την προηγούμενη φορά που πήγα να πληρωθώ από τον ΟΑΕΔ τους ρώτησα πότε θα πρέπει να πάω για να ανανεώσω την κάρτα ανεργίας μου (χωρίς επιδότηση αυτή την φορά) και μου είπαν ένα μήνα αφού πάρω το τελευταίο επίδομα δηλαδή στις 03/03/12

ισχύει σίγουρα αυτό ?? καλά κατάλαβα ή θα χάσω το χρονικό περιθώριο που έχω να κάνω επανεγγραφή στα μητρώα ανέργων και θα μείνω εκτός ??

3/3/2012

Οταν καποιος παιρνει ταμειο ανεργιας η καρτα του ειναι ανανεωμενη μεχψρι και ενα μηνα μετα την ληξη του ταμειου του ....τοτε και μονο θα την ανανεωση απο μονος του μεχρι τοτε ειναι ανανεωμενη.

Καλησπέρα και από μένα.

Είμαι μακροχρόνια άνεργη και σφραγίζω κάρτα ανά τρίμηνο. Γνωρίζετε παρακαλώ να μου πείτε αν έχω προθεσμία να σφραγίσω την κάρτα κάποιες μέρες μετά την ημερομηνία που αναγράφει το αυτοκόλητο? Μένω Θεσσαλονίκη. Έπρεπε να την έχω σφραγίσει σήμερα.....

Ευχαριστώ πολύ.

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

Καλησπερα εχεις περιθωριο απο 8 εως και 18 καθε τριμηνο.

ΠΡΟΣΟΧΗ απο εδω και περα εχουν γινει δυσκολα τα πραγματα για κανεναν λογο δεν μπορει να ανανεωθει η καρτα ανεργιας εαν χαθει η προθεσμια ανανεωσης της...

Διαφημίσεις

πρόσφατα το ρώτησα αυτο στον ΟΑΕΔ και εχεις 5 μερες πριν και 5 μετά προθεσμία.

Εγω ηταν να ανανεωσω την καρτα μου απο της 3 εως της 8 Φεβρουαριου,αλλα τελικα σημερα την ανανεωσα,μιας και με τις απεργιες της προηγουμενης βδομαδας,δεν μπορεσα...βεβαια ειχα ρωτησει και μου ειχαν πει οτι μπορω και 5 μερες αργοτερα να την ανανεωσω και πως δεν θα ειχα προβλημα.

Παντως σημερα μια υπαλληλος ανανεωσε την καρτα καποιου και ας μην ηταν παρων ο ιδιος και δεν πιστευα στα ματια μου...οταν της ζητησα εξηγησεις,μου δικαιολογηθηκε πως διευκολυνε μια κατασταση και να μην δωσω συνεχεια στο θεμα...ειλικρινα μετανιωσα που δεν το συνεχισα το θεμα...δεν θα ηθελα να ειμαι η αιτια να χασει ενδεχομενως την θεση της και αυτο με συγκρατησε...και οπως καταλαβα,ολα γινονται στον ΟΑΕΔ...

Στην δικη μου περιπτωση,και στις δυο εγκυμοσυνες μου,τους ειχα προσκομισει μια βεβαιωση απο τον ιδιωτη γυναικολογο μου με την ΠΗΤ και το δεχθηκαν κανονικα και δεν αγχωθηκα μηπως χασω την καρτα μου.

Γλυκιές μου πεταλουδίτσες...

Καλησπερα εχεις περιθωριο απο 8 εως και 18 καθε τριμηνο.

ΠΡΟΣΟΧΗ απο εδω και περα εχουν γινει δυσκολα τα πραγματα για κανεναν λογο δεν μπορει να ανανεωθει η καρτα ανεργιας εαν χαθει η προθεσμια ανανεωσης της...

Καλημέρα agkiolina, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση.

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

κοριτσια εγω ξερω οχι αργοτερα απο την ημερομηνια που αναγραφεται..το συστημα ενημερωνεται πλεον με υπολογιστες και μετα την ημερομηνια την τελικη σε πεταει αυτοματα εξω..εγω την πατησα ηδη μια φορα ετσι..

αυτο που ξερω επισης με σιγουρια επειδη μου ετυχε παλι ειναι πως καποια στιγμη δεν ημουν στην περιοχη που εβγαλα την καρτα ανεργειας και ανανεωσα την καρτα μου στο χωριο του αντρα μου. Μου ειπαν πως μια φορα τον χρονο επιτρεπεται να ανανεωσεις την καρτα σου εκτος της περιοχης σου.

* Τα πιο γλυκά χαμόγελα,που υπάρχουν στη ζωή μας,μας δίνουνε απλόχερα,οι άγγελοι οι δικοί μας,Κι αυτοί είναι τα μικρά παιδιά,που ζουν ανάμεσά μας,και μας διδάσκουν πως σωστά...να λειτουργεί ...η καρδιά μας...Κάθε πρωϊ στα μάτια τους,βλέπουμε άλλιως το κόσμο...με άνθη και ροδόσταμο..μέλι ,μέντα και δυόσμο...

πλεον οι ανανεωσεις γινονται σ ολες τις υπηρεσιες οαεδ καθως επισης και οι βεβαιωσεις...

Οσο για την ανανωεση οταν εισαι εγκυος τοτε την καρτα με χαρτι γιατρου την κανουν 5μηνη

• 6 months later...

Καλησπερα.. Ειναι λιγο ασχετη η απορια μου με το αρχικο ποστ, αλλα ειπα να ρωτησω εδω και να μην ανοιγω νεο θεμα..

Εβγαλα καρτα ανεργιας πριν 3 μηνες περιπου και πρεπει να ανανεωσω τη Δευτερα την καρτα ανεργιας μου (δεν ειμαι επιδοτουμενη ανεργη, μια απλη ανανεωση θελω). Γνωριζετε τι θα πρεπει να εχω μαζι μου;

Θελω να πω οταν εκανα την εγγραφη ειχα μαζι μου και τα απαραιτητα εγγραφα για να κανω την εγγραφη.. Για την ανανεωση εκτος απο την καρτα και την ταυτοτητα μου χρειαζεται να εχω και κατι αλλο μαζι;

Ευχαριστω εκ των προτερων! :-)

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Γραφουν για εκκαθαριστικο στον οαεδ αλλα ποτε δε το ζητανε.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

• 3 months later...

καταρχήν να πω ότι είμαι μακροχρόνια άνεργη 04/02/11 επιδόματα και βοηθήματα δεν δικαιούμαι να πάρω

Μου λένε ότι καλό είναι να ανανεώνω την κάρτα ανεργίας μου και το έκανα μέχρι πρότινος κάθε τρίμηνο αυτή την φορά λόγω της εγκυμοσύνης μου το ξέχασα ήταν να ανανεώσω 03/12/12 :oops::oops: ήμουν στο κρεβάτι λόγω λήψης τροφοβλάστησης και φυσικά ήταν το τελευταίο πράγμα που θα θυμόμουν

Υποθέτω ότι μπορώ να ξαναεγγραφώ στα δελτία ανέργων του οαεδ εφόσον είμαι ακόμα άνεργη ....στην ουσία ουσία όμως τι χάνω με την διακοπή αυτών των 15 ημερών ????

Επίσης θα χρειαστώ πάλι νέα χαρτιά για να κάνω την εγγραφή μου ή αρκεί η κάρτα μου ???

σας ευχαριστώ πολύ πολύ :D

• 1 month later...

Οταν λεμε ανανεωση 5 μερες πριν και 5 μετα, εννοουμε εργασιμες μερες? Το σκ δεν μετραει υποθετω?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth